ETA do Australii na 1 rok, wielokrotny wjazd dla obywateli Polski

ETA do Australii na 1 rok, wielokrotny wjazd dla obywateli Polski
iVisa | Zaktualizowano dnia Nov 07, 2019

Czy planujesz w niedalekiej przyszłości wyjazd do Australii? Jeśli nosisz się z takim zamiarem, powinieneś mieć na uwadze, że w 2008 roku Australia wprowadziła system e-Wizytor, czyli ETA. Zezwala on na wjazd do Australii i jest elektronicznie powiązany z paszportem. System ten jest dostępny dla obywateli 50 krajów, więc jako posiadacz polskiego paszportu możesz aplikować o ETA do Australii. Aby dowiedzieć się więcej na ten temat, przeczytaj odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania, które znajdują się poniżej.

Alt Text

Najczęściej zadawane pytania

Czy jako obywatel Polski mogę aplikować o ETA do Australii?

Tak, jako obywatel Polski możesz aplikować o ETA do Australii.

Jakie wymagania muszę spełnić, aby pozytywnie przejść proces aplikacyjny?

Aby pozytywnie przejść przez proces aplikacyjny o ETA do Australii, musisz spełnić kilka wymagań. Lista wymogów jest krótka, a ich spełnienie nie powinno stanowić problemu. Poniżej znajduje się wykaz dokumentów, które będą potrzebne:

  • Paszport – paszport musi być ważny minimum sześć miesięcy od daty wjazdu na terytorium Australii
  • Karta kredytowa/debetowa lub konto PayPal

Jak długo muszę czekać na wydanie mojej ETA do Australii?

Czas oczekiwania na wydanie Twojej ETA jest uzależniony od opcji ram czasowych, potrzebnych na przetworzenie wniosku aplikacyjnego, jakie zostały przez Ciebie wybrane. W taki sposób sam decydujesz, która opcja przetwarzania jest dla Ciebie najlepsza.

  • Przetwarzanie standardowe – 24 godziny
  • Przetwarzanie przyspieszone – 4 godziny
  • Przetwarzanie super przyspieszone – 1 godzina

Jaki jest koszt wydania ETA do Australii?

Koszt, jaki zostanie naliczony za wydanie Twojej ETA do Australii, zależy od czasu przetwarzania wniosku aplikacyjnego, który wybierzesz. Koszty, zawierające także opłatę za usługę serwisową, zostały przedstawione poniżej:

  • Opcja standardowa – USD 20.00
  • Opcja przyspieszona – USD 50.00
  • Opcja super przyspieszona – USD 70.00

Jaki jest okres ważności ETA do Australii?

ETA do Australii jest ważna przez 1 Rok po jego wydaniu.

Jaką ilość wjazdów obejmuje ETA do Australii i jaki może być maksymalny czas pobytu?

ETA do Australii obejmuje Wielokrotna Wjazdu i nie możesz zostać dłużej niż 90 dni Per Entry.

Udostępnij ten artykuł na
Need Help?