Już dziś zdobądź dokument rejestracji wstępnej do Republiki Zielonego Przylądka przez Internet

Rejestracja wstępna jest wymagana. Możemy pomóc Ci w pozyskaniu dokumenty rejestracji wstępnej.

Rodzaj Wizy Koszt Wizy Opłata za usługę Liczba Wjazdów Czas Przetwarzania
Rejestracja przed przyjazdem
Koszt Wizy USD 35.00
Opłata Serwisowa USD 25.00
Liczba Wjazdów Jednokrotny
Czas Przetwarzania 6 dni
Złóż Wniosek Teraz

Jak złożyć Wniosek: Rejestracja przed przyjazdem

Wypełnij wniosek online
Wypełnij wniosek online

Dokonaj stosownej opłaty przez Internet za pomocą karty kredytowej lub konta PayPal.

Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email
Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email

Otrzymasz potwierdzenie rejestracji przed przyjazdem w e-mailu

Wprowadź cel podróży (i otrzymaj wizę w dniu przyjazdu, jeśli jest wymagana)
Wprowadź cel podróży (i otrzymaj wizę w dniu przyjazdu, jeśli jest wymagana)

Okaż paszport i dostarczone przez nas dokumenty przy wjeździe. Zapłać, otrzymaj wizę (jeśli jest wymagana) i wjedź do kraju

Złóż Wniosek Teraz

Dowiedz się Więcej: Rejestracja przed przyjazdem

1 stycznia 2019 roku rząd Republiki Zielonego Przylądka ogłosił, że, aby dostać się do kraju, obywatele krajów Unii Europejskiej, Zjednoczonego Królestwa, Szwajcarii, Norwegii, Islandii, Lichtensteinu, Monako i Andory muszą przed przyjazdem dokonać rejestracji wstępnej. Dokument rejestracji wstępnej umożliwia podróżnym wjechanie na teren kraju w celach turystycznych i upoważnia ich do pozostania na terenie Republiki Zielonego Przylądka przez 30 dni. Proces jest bardzo prosty i w całości odbywa się przez Internet. Kiedy podanie zostanie już wysłane i zaakceptowane, aplikant otrzyma oficjlany dokument, który należy okazać celnikom podczas przekraczania granicy.

Dokument rejestracji wstępnej do Republiki Zielonego Przylądka to elektronicznie przekazywane pismo, które można uzyskać z wyprzedzeniem, jeszcze przed przyjazdem do kraju, co pozwoli osobie podróżującej uniknąć tracenia czasu na papierkową robotę na lotnisku. Aplikant otrzyma dokument rejestracji wstępnej za pośrednictwem wiadomości email. iVisa oferuje swoje usługi, aby pomóc podróżnym zaoszczędzić czas na lotnisku. Za usługę pobierana jest jednak opłata.

Skorzystaj z naszego kalkulatora wizowego

Przelicz Koszt Wizy Przed Złożeniem Wniosku

Referencje

Nasi klienci dzielą się historiami na nasz temat

Często Zadawane Pytania

Dokument rejestracji wstępnej do Republiki Zielonego Przylądka to oficjalne pismo, które pozwala na wjazd do kraju przez 30 dni po jego wydaniu obywatelom Unii Europejskiej, Zjednoczonego Królestwa, Szwajcarii, Norwegii, Islandii, Liechtensteinu, Monako i Andory.

Do przesłania Twojej aplikacji, potrzebne nam będą:

  • Ważny paszport

  • Potwierdzone daty Twojej podróży

Koszt rejestracji wstępnej do Republiki Zielonego Przylądka wynosi USD 35.00.

Dodatkowo należy uiścić opłatę za obsługę:

  • Procedura standardowa: USD 25.00

  • Procedura przyspieszona: USD 50.00

  • Procedura pilna: USD 75.00

Zależy to od czasu na przetworzenie, który wybierzesz. Oferujemy w tym zakresie trzy opcje:

  • Procedura standardowa: 10 dni

  • Procedura przyspieszona: 8 dni

  • Procedura pilna: 6 dni

Rejestracja wstępna do Republiki Zielonego Przylądka pozwala na Jednokrotny Wjazdu do kraju i pozostaje ważna przez 30 dni po jego wydaniu (wiza krótkoterminowa).

Twój paszport musi pozostawać ważny przez przynajmniej 6 miesięcy od planowanej daty opuszczenia Republiki Zielonego Przylądka.

O dokument rejestracji wstępnej do Republiki Zielonego Przylądka mogą ubiegać się obywatele wszystkich krajów Unii Europejskiej, a także obywatele Zjednoczonego Królestwa, Szwajcarii, Norwegii, Islandii, Liechtensteinu, Monako i Andory.

Tak, dzieci poniżej drugiego roku życia, które są obywatelami Unii Europejskiej, Zjednoczonego Królestwa, Szwajcarii, Norwegii, Islandii, Liechtensteinu, Monako lub Andory nie muszą ubiegać się o dokument rejestracji wstępnej przed przyjazdem do Republiki Zielonego Przylądka.

Dokument rejestracji wstępnej do Republiki Zielonego Przylądka pozwala jej posiadaczowi na Jednokrotny Wjazdu do kraju.

O dokument rejestracji wstępnej do Republiki Zielonego Przylądka należy ubiegać się na przynajmniej 6 dni przed planowaną podróżą do tego kraju.

NIE. Posiadanie dokumentu rejestracji wstępnej do Republiki Zielonego Przylądka nie zapewnia jego posiadaczowi automatycznego prawa wjazdu na teren kraju. Urzędnik na granicy może każdemu odmówić wjazdu na teren kraju, jeśli uzna, że podróżny nie będzie w stanie sprostać wymogom stawianym przed przyjezdnymi, albo że obecność tej osoby w Republice Zielonego Przylądka będzie stanowiła zagrożenie lub będzie stała w sprzeczności z narodowymi interesami kraju.

Podczas wjeżdżania na teren Republiki Zielonego Przylądka podróżny musi okazać swój paszport, wraz z dokumentem rejestracji wstępnej.

Wyspy Republiki Zielonego Przylądka wyglądają niemal jak kosztowny naszyjnik, który osadził się na ciele Oceanu Atlantyckiego, przy wybrzeżu Afryki Zachodniej. Mienią się przepięknym blaskiem. Kiedy wyspy te zostały po raz pierwszy odwiedzone przez europejskich żeglarzy, ci określili je mianem „Wysp Błogosławionych”, a nawet „Wysp Szczęścia”. Łańcuch, o którym mowa, składa się z dziesięciu większych wysp i ośmu niewielkich wysepek. Położone są one około 450 kilometrów na zachód od Senegalu i 2600 kilometrów na wschód od Natal w Brazylii. Kraj ma łączną powierzchnię około czterech tysięcy kilometrów kwadratowych. Republika Zielonego Przylądka posiada około 500 000 mieszkańców, z których najwięcej zamieszkuje wyspę Santiago (około 60% populacji kraju). Stolica kraju, i jednocześnie najbardziej zaludnionym miastem, jest Praia, którą swoim domem nazywa 30% mieszkańców tego kraju. Drugie co do wielkości miasto to Mindelo, położone na wyspie Sao Vincente. Jest to też najważniejszy port w kraju. Większość osób odwiedzających to państwo przybywa do niego przez wyspę Sal lub Boa Vista, jako że są to najbardziej rozwinięte pod względem turystycznym regiony, gdzie lata kilka linii lotniczych. Jednocześnie, zarówno Santiago, jak i Sao Vincente również posiadają międzynarodowe porty lotnicze. Tutejsi mieszkańcy hucznie obchodzą dni poświęcone poszczególnym świętym. Każda wyspa ma w tym zakresie swoje zwyczaje, w tym parady, tańce i określone miejscowe przysmaki. Na Sao Vicente i Sao Nicolau najbardziej spektakularne obchody przypadają na Środę Popielcową. Na Fogo największa fiesta przypada w kwietniu, z okazji Bandeira de Sao Felipe. Z kolei na wyspach Santiago, Maio i Brava w maju wszyscy świętują Tabankę, zaś czerwiec jest czasem przygotować do hucznych obchodów Dnia św. Jana i św. Antoniego. Festiwal muzyczny Baia das Gatas, który odbywa się w sierpniu, to atrakcja, której nie można przegapić. Zarówno mieszkańcy jak i przyjezdni do Sao Vincente cieszą się wówczas dwoma dniami nieprzerwanej muzyki, tańca i rozkoszowania się tradycyjną, miejscową kuchnią. Przez wieki miejscowi wędrowali pieszo po każdej z wysp, tworząc rozległą sieć ścieżek, które do wędrówek służą teraz turystom. Miłośnicy pieszych wycieczek będą mogli podziwiać zapierające dech w piersiach widoki. Rozpościerają się tu przepiękne, zróżnicowane krajobrazy – od surowych wulkanicznych widoków, po bujną, tropikalna roślinność. Republika Zielonego Przylądka stanowi część ekoregionu Makaronezji, wraz z Azorami, Wyspami Kanaryjskimi, Maderą i Wyspami Selvagens. Tutejsze widoki obejmują skaliste wybrzeża, zielone doliny i wąwozy, rozłożyste tereny rolnicze i wszelkiego rodzaju inne krajobrazy, które prowadzą nasz wzrok na wulkaniczne szczyty. Republika Zielonego Przylądka geograficznie znajduje się w tzw. Sahelu, wyspy są więc postrzeganie niemal jako przedłużenie Sahary. Wyjaśnia to ich suchy i umiarkowany klimat.
Nie ma tu z góry określonej pory mokrej, co oznacza, że deszcz może pojawić się w dowolnym czasie w roku. Jednak najczęściej opady pojawiają się między sierpniem, a październikiem. Do niedawna piękno Republiki Zielonego Przylądka było utrzymywane w tajemnicy. Znajdziesz tutaj niekończące się plaże pokryte białym piaskiem, niesamowitą turkusową wodę oceanu, czy miasta pełne historycznego uroku. Tu przykładem może być Ribeira Grande – jest to miejscowość, która oficjalnie uznawana jest za pierwsze europejskie miasto zbudowane w tropikalnych regionach naszego globu.

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjazd do danego kraju i na podróżowanie po nim. E-Visy są alternatywą do wiz wydawanych na przejściach granicznych lub w ambasadach/konsulatach w formie tradycyjnych wiz papierowych. E-Visy połączone są elektronicznie z paszportami poszczególnych podróżnych.

Nasz usługa rozpoczyna się od pozyskania przez Ciebie tej informacji. Możesz skorzystać z naszego aktualizowanego na bieżąco narzędzia z wymaganiami odnośnie wizy, aby dowiedzieć się, czy jest Ci potrzebna wiza turystyczna. Wystarczy jedynie, że podasz swoją narodowość oraz kraj, który chcesz odwiedzić. Na podstawie tej informacji określimy koszty uzyskania wizy; ilość wjazdów, jaką umożliwia dokument; datę od kiedy będzie on obowiązywał oraz powiemy, co robić dalej – jak na przykład aplikować bezpośrednio przez naszą stronę!

Najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi na te pytania będzie nasze narzędzie z wymaganiami dotyczącymi wizy. Każdy kraj ma inne zasady i opłaty za wizę. Jeśli Ci się spieszy, możesz również aplikować online, a wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie z poziomu wypełnianego formularza.

Zależy to od kraju, który wydaje wizę. Dla wielu krajów, jak na przykład w wypadku australijskiej ETA, czy e-Visy do Turcji, proces może zostać zakończony nawet w ciągu 15 minut (przy skorzystaniu z procedury pilnej). W przypadku innych krajów, jak na przykład podczas ubiegania się o wizę turystyczną do Indii, proces trwa zazwyczaj około 24 godzin. Dokładny czas zostanie podany w formularzu aplikacyjnym. Co możemy zagwarantować, to że ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa jest najszybszym dostępnym sposobem pozyskania tego dokumentu.

Dokumenty muszą być wydrukowane na pustej, białej kartce w formacie A4. Drukowanie dwustronne lub pomniejszenie formatu jest nieakceptowalne.

Pomożemy Ci przejść przez proces pozyskania wizy turystycznej w najszybszy i najprostszy możliwy sposób. Dzięki łatwym w użyciu formularzom aplikacyjnym oraz doskonałej obsłudze Klienta dostępnej 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu, sprawiamy, że proces uzyskania wizy jest szybki i prosty! Co więcej, korzystamy z najlepszych metod jeśli chodzi o zabezpieczenie Twoich danych osobowych oraz informacji na temat Twojej karty kredytowej.

iVisa oferuje dwa typy wiz: wizy elektroniczne (e-Visy) oraz tradycyjne wizy papierowe – w zależności od tego, gdzie się udajesz. Dodatkowo oferujemy również następujące usługi/dokumenty, wymagane przez wybrane kraje: ETA (elektroniczna autoryzacja podróży), karty turystyczne, formularz wcześniejszej rejestracji dla wiz on arrival, zaproszenia dla turystów oraz usługę rejestracji w ambasadzie.

  1. Wybierz kraj, do którego chcesz otrzymać wizę.
  2. Wybierz typ wizy i dokładnie przeczytaj instrukcję.
  3. Kliknij Aplikuj
  4. Wypełnij formularz aplikacyjny
  5. Zapłać przy użyciu karty Visa, Mastercard lub innej karty debetowej.
  6. Poczekaj na potwierdzenie przesłane w wiadomości email, następnie pobierz i wydrukuj e-Visę ze swojego konta.
  7. Okaż wydrukowaną e-Visę celnikowi podczas przekraczania granicy.

Pamiętaj o tym, że większość krajów nie pobiera opłaty za obsługę wniosku wizowego. Głównym powodem, dla którego przetwarzamy tysiące wiz miesięcznie jest to, że zaoszczędzamy podróżnym sporo czasu i trudności. Nasze usługi świadczymy za pomocą strony internetowej, na której można znaleźć łatwy w użyciu formularz aplikacyjny. Dużo prościej jest złożyć podanie za naszym pośrednictwem – szczególnie dotyczy to użytkowników mobilnych i dużych grup. Wszystkim naszym klientom przesyłamy wizy na wiele dni przed podróżą. Jest to szczególnie pomocne dla tych osób, które zamówiły wizę z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Posiadamy też dostępną 24 godziny na dobę obsługę – nasi konsultanci specjalizują się w swojej dziedzinie, mówią po angielsku, a ich biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Akceptujemy wiele walut a nasza strona będzie przetłumaczona na ponad 20 języków. Wierzymy, że opłata, którą pobieramy jest warta Twojego czasu i spokoju, ale pamiętaj, że jeśli chcesz, zawsze możesz skorzystać z „darmowych” usług poszczególnych rządów.

Jeśli już złożyłeś/aś wniosek za pośrednictwem naszej strony, zaloguj się na swoje konto i sprawdź status swojego zamówienia/podania. Konto generowane jest automatycznie po zaksięgowaniu płatności. Kliknij w link przesłany w wiadomości email z potwierdzeniem, aby ustalić hasło, albo wejdź na stronę logowania, ustal hasło i wejdź na konto z tego poziomu. Pamiętaj, że w większości przypadków Twoja wiza zostanie Ci dostarczona za pośrednictwem wiadomości email. Będzie też dostępna na Twoim koncie, po zalogowaniu.

Jeśli Twoje podanie o wizę zostanie odrzucone przez agencję rządową, zwrócimy Ci pełną kwotę wpłaconych środków na podstawie naszej gwarancji zatwierdzenia. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony/a z naszych usług, skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu, a zwrócimy Ci naszą prowizję za obsługę. Jeśli w Twoim podaniu znalazł się błąd, przetworzymy je jeszcze raz, bez pobierania dodatkowych kosztów. Jednocześnie pamiętaj, że zwroty dokonywane są na tę samą kartę, przy użyciu której została dokonana płatność.

Jeśli jeszcze nie przetworzyliśmy Twojego podania, bez problemu możemy wprowadzić zmiany. Sprawdzimy też podane przez Ciebie dane pod kątem ewentualnych pomyłek. Jeśli natomiast przekazaliśmy już Twoje podanie do odpowiedniego rządu, czasem będzie można dokonać poprawek, a czasem nie. Jeśli zauważysz błąd w swojej aplikacji, skontaktuj się z nami jak najszybciej (najlepiej przez chat).

Niektóre państwa wymagają szczepienia przeciwko żółtej febrze, szczególnie jeśli przyjeżdżasz z kraju o podwyższonym ryzyku zarażenia tą chorobą. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Tylko i wyłącznie na podróżnym spoczywa odpowiedzialność za sprawdzenie tych przepisów przed wyjazdem do danego kraju.

Aby pobrać fakturę, zaloguj się na swoje konto i ściągnij ją bezpośrednio stamtąd.

Możesz ponownie wydrukować swoją e-Visa z poziomu swojej skrzynki mailowej. Alternatywnie możesz skorzystać w tym celu ze swojego konta w serwisie iVisa.

Tak. Po przetworzeniu transakcji system iVisa nie przechowuje danych Twojej karty kredytowej.

Wszystkie wizy dają jedynie pozwolenie na dotarcie do granicy danego kraju. O tym, czy możesz wjechać na jego teren, zadecyduje celnik na granicy.

Jeśli Twoje podanie nie zostało jeszcze przesłane do przetworzenia, otrzymasz pełen zwrot środków. Jednak jeśli aplikacja została już przesłana, nie będziemy w stanie zapewnić zwrotu.

Jeśli wiza musi zostać do Ciebie przesłana drogą tradycyjną, podany na stronie czas przetworzenia nie uwzględnia czasu dostawy. Dotyczy on jedynie okresu liczonego od chwili otrzymania przez nas Twojego wniosku do momentu zatwierdzenia. Większość wiz (mowa o e-Visach) jest przesyłana emailem więc czas na dostawę ich nie dotyczy.

Nie, nie jesteśmy powiązani z żadną agencją rządową. iVisa to prywatna firma, która świadczy podróżnym z całego świata usługę obsługi wniosku wizowego.

Niestety nie, a to dlatego, że agencje rządowe nie informują nas o powodzie/powodach podjętej przez siebie decyzji.

Jeśli wiza nie zostanie Ci przyznana, radzimy, aby skontaktować się z najbliższą ambasadą czy konsulatem i tam uzyskać więcej informacji na temat tego, jakie są Twoje możliwości w tej sytuacji.

Akceptujemy karty Visa, Mastercard, American Express oraz płatności PayPal.

Wszyscy obywatele tych terytoriów, ubiegając się o wizę za pośrednictwem naszej strony będą traktowani jako osoby posiadające narodowość/obywatelstwo wskazane w ich paszporcie. Przykładowo, podróżny z Puerto Rico zostanie potraktowany jako obywatel USA. Nie dotyczy to jednak podróżnych określanych jako BOTC (British Overseas Territories Citizen – Obywatel Brytyjskich Terytoriów Zamorskich), na podstawie Ustawy o Brytyjskich Terytoriach Zamorskich z roku 2002.

Need Help?