Napisali o nas

Wizy elektroniczne do Egiptu dla Polaków. Już dziś zdobądź swoją 90 dniową e-Wizę online!

iVisa.com od 2013 roku zapewnia przyspieszone przetwarzanie i wsparcie przy obsłudze podań o wizy. Nie jesteśmy powiązani z żadnym departamentem rządowym.

Posiadanie wizy jest wymagane. Możemy pomóc Ci w pozyskaniu tego dokumentu.

Rodzaj Wizy Koszt Wizy Opłata Serwisowa Liczba Wjazdów Czas Przetwarzania
E-wiza
Koszt Wizy USD 25 - 60
Opłata Serwisowa USD 30.00
Liczba Wjazdów Wolny / Wielokrotna
Czas Przetwarzania 48 godziny
Złóż Wniosek Teraz

Jak złożyć Wniosek: E-wiza

Wypełnij wniosek online
Wypełnij wniosek online

Dokonaj stosownej opłaty przez Internet za pomocą karty kredytowej lub konta PayPal.

Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email
Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email

Nie musisz załatwiać nic w ambasadzie. My robimy to za Ciebie, żebyś nie tracił swojego cennego czasu.

Wprowadź Cel Podróży
Wprowadź Cel Podróży

Okaż swój Paszport i Dokument otrzymany od nas przy wjeździe do kraju docelowego

Złóż Wniosek Teraz

Dowiedz się Więcej: E-wiza

W listopadzie 2017 roku egipski rząd wprowadził nowy sposób przyznawania wiz elektronicznych, aby uprościć podróżowanie do Egiptu i przyspieszyć proces kontroli granicznych. Proces ubiegania się o e-Visę jest szybki i prosty. Wiąże się z nim podanie pewnych podstawowych informacji.

E-Visa pozwala jej posiadaczowi na spędzenie do 30 dni w kraju i jest ważna przez 90 dni od daty jej wydania. E-Visa do oficjalny dokument pozwalający na wjazd do Egiptu i podróżowanie po tym kraju. Kiedy Twoje podanie zostanie rozpatrzone pozytywnie, zalecamy wydrukowanie dokumentu i posiadanie go zawsze przy sobie.

Skorzystaj z naszego kalkulatora wizowego

Przelicz Koszt Wizy Przed Złożeniem Wniosku

Referencje

Nasi klienci dzielą się historiami na nasz temat

Często Zadawane Pytania

E-Visa do dokument pozwalający podróżnym na wjazd do Egiptu.

Do przesłania Twojej aplikacji, będą nam potrzebne:

  • Skan paszportu.
  • Nazwa i adres docelowego miejsca podróży (wraz z podaniem ulicy).
  • Karta kredytowa/debetowa lub konto Paypal.

Koszt jednorazowej e-Visy do Egiptu wynosi 25 USD; takiej, która umożliwia wiele wjazdów – 60 USD.

Dodatkowo należy uiścić opłatę za obsługę w wysokości 25 USD dla procedury standardowej. Obsługa procedury przyspieszonej kosztuje 55 USD, zaś pilnej 90 USD.

Zależy to od czasu na przetworzenie, który wybierzesz. Oferujemy w tym zakresie trzy opcje:

  • Procedura standardowa: 5 dni roboczych.
  • Procedura przyspieszona: 4 dni robocze.
  • Procedura pilna: 3 dni robocze.

E-Visa do Egiptu pozostaje ważna przez 90 dni od daty jej wydania. Oznacza to, że musisz wjechać na teren Egiptu w ciągu 90 dni od daty wydania wizy. Zasada ta dotyczy zarówno wizy zezwalającej na pojedynczy wjazd do kraju, jak i tej, która umożliwia wiele takich wjazdów.

Osoba ubiegająca się o e-Visę do Egiptu musi posiadać paszport, który pozostanie ważny przez przynajmniej 6 miesięcy od daty przyjazdu do kraju.

Podczas wjazdu do Egipt należy okazać następujące dokumenty:

  • Paszport, który pozostaje ważny przez przynajmniej sześć miesięcy od daty przyjazdu.
  • Wydrukowaną e-Visę.
  • Plan podróży.
  • List z zaproszeniem, np. zaproszenie przez firmę lub list z zaproszeniem do wizyty biznesowej/rodzinnej.
  • Rezerwacja hotelu / informacje o miejscach, które zamierzasz odwiedzić, jeśli Twoja wizyta ma charakter turystyczny.

E-Visa musi zostać wydrukowana na białej, czystej kartce papieru w formacie letter (21,6 cm x 27,9 cm). Nie jest dozwolone drukowanie dwustronne, ani zmniejszenie formatu.

Nie, nie musisz. Rodzice mogą ubiegać się o wizy dla dzieci, podczas składania własnego podania.

Obywatele następujących krajów mogą ubiegać się o e-Visę do Egiptu:

Unia Europejska (w tym obywatele Zjednoczonego Królestwa), Albania, Australia, Kanada, Islandia, Japonia, Korea Północna, Korea Południowa, Macedonia, Mołdawia, Monako, Czarnogóra, Norwegia, Rosja, Serbia, Szwajcaria, Ukraina, Stany Zjednoczone i Watykan.

Zaleca się, aby złożyć [podanie o e-Visę] (/apply-online/egypt) przynajmniej na 7 dni przed planowaną datą przyjazdu.

Wiza umożliwiająca jeden wjazd do Egiptu pozwala na jednorazowy pobyt w Egipcie, którego długość nie może przekraczać 30 dni.

Wiza umożliwiająca wiele wjazdów pozwala na 2 i więcej pobytów w Egipcie w okresie jej obowiązywania, przy czym pojedyncza wizyta nie może być dłuższa niż 30 dni.

Na przykład możesz wjechać na teren Egiptu i opuścić go po 15 dniach, następnie powrócić na kolejnych 20 dni itd… tak długo, jak pojedynczy pobyt nie przekroczy 30 dni, a wszystkie wjazdy nastąpią w ciągu 90 dni.

Nie potrzebujesz wizy jeśli czas Twojej przesiadki nie będzie dłuższy niż 48 godzin (musisz okazać przy tym bilet następnego przelotu). W takim przypadku możliwe jest opuszczenie lotniska, ale tylko jeśli oddasz swój paszport. Wiele linii lotniczych oferuje krótkie wycieczki dla pasażerów, których czas oczekiwania na przesiadkę wynosi od 6 do 48 godzin, możesz więc o to zapytać.

Jeśli Twój czas oczekiwania na przesiadkę wynosi mniej niż 6 godzin, możesz opuścić strefę tranzytową, ale nie wolno Ci opuszczać lotniska.

Powyższe NIE DOTYCZY obywateli Iranu (od których wymagane jest posiadanie wizy tranzytowej), jak również obywateli Afganistanu, Libanu, Palestyny i Filipin, którzy przez cały czas muszą pozostać w strefie tranzytowej.

Zapewne jesteś zdania, że nie ma nic prostszego, niż zaplanowanie wycieczki do Egiptu. Wiele osób wpadło już w pułapkę tego przekonania, a później musiało spędzić urlop w niezbyt przyjemny sposób. W porównaniu do innych krajów, Egipt zwiedza się stosunkowo trudno. Obejrzenie piramid i odwiedzenie Sfinksa nie jest przecież ani wystarczające, ani satysfakcjonujące. Co więcej, nie zajmie Ci to więcej czasu, jak jeden dzień. A co zamierzasz zrobić z resztą swoich wakacji? Siedzenie w hotelu byłoby wielką stratą. Poza tym, założę się, że istnieje mnóstwo kwestii związanych z Egiptem, o których nie masz bladego pojęcia. To właśnie dlatego powstał ten artykuł – żeby Ci z tym nieco pomóc. Rzeczą, z której zapewne doskonale zdajesz sobie sprawę jest to, że Egipt ma bardzo długą historię, która sięga o wiele wcześniej, niż czasów Kleopatry. Istnieje też wiele innych, interesujących kwestii, których warto dowiedzieć się o Egipcie, ale szukanie informacji w Google, będąc na miejscu, nie jest chyba najlepszym rozwiązaniem. To samo można zrobić z domu. Podczas wycieczki warto więc zatrudnić przewodnika. Jest w ich Egipcie wielu i najczęściej są oni w swojej pracy wręcz doskonali. Mają talent do prezentowania historii poszczególnych miejsc z pasją i zaangażowaniem. W Internecie możesz sprawdzić, który przewodnik cieszy się najlepszymi opiniami. Może nie wynajmiesz przewodnika na czas całej podróży, ale na dzień, czy dwa jest to jak najbardziej wskazane. A przynajmniej jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś o Egipcie, bez szukania informacji w Wikipedii. Zanim pojedziesz do Egiptu, jedną z rzeczy, o które koniecznie musisz zadbać, jest ubezpieczenie. Jeśli się nie ubezpieczysz, w razie takiej potrzeby nikt nie będzie chciał Cię leczyć, nawet na popularne choroby. Pamiętaj, że większość polis ubezpieczeniowych, nie ma w podstawowej ofercie leczenia za granicą. Poza tym, jeśli konieczne będzie leczenie w Egipcie, prawdopodobnie będzie ono kosztowało tyle, że ze szpitala puszczą Cię w samych skarpetkach. Wykupienie ubezpieczenia na podróż zapewni Ci więc nieco spokoju. Poza tym przyda się ono, jeśli Twój bagaż zostanie zagubiony, czy skradziony, lub jeśli lot zostanie odwołany. Jedną z rzeczy, których musisz spróbować w Egipcie, jest jedzenie. Jednak należy z tym uważać, gdyż nie wszystkie miejsca są higieniczne. Mówiąc wprost – jeśli masz wrażliwy żołądek, potencjalne zagrożenie czai się wszędzie. Nawet osoby, które zwykle nie mają problemów trawiennych, w Egipcie czasem się czymś zatrują. Istnieje jednak genialna w swojej prostocie sztuczka, która może Cię ochronić przed spędzeniem całych dni na pogotowiu, czy w toalecie, a jest nią wybieranie miejsc, w których możesz jeść dobrze. Mówiąc dobrze, mam na myśli miejsca, gdzie jedzą lokalni mieszkańcy. Jeśli widzisz na chodniku długą kolejkę, to prowadzi ona do miejsca, w którym chcesz się stołować. Tutejsza ludność wie, gdzie jedzenie jest smaczne i zdrowie, więc najprostsze, co można zrobić, to podążać za tymi ludźmi. Jeśli zobaczysz uliczny kram, czy restaurację, w której nie ma klientów, zamiast cieszyć się, że nie musisz stać w kolejce, lepiej omiń ją szerokim łukiem. Jedną z rzeczy, które mogą Cię zdziwić, jest to, że będziesz potrzebować papieru toaletowego. Musisz mieć go przy sobie cały czas. W publicznych toaletach raczej go nie uświadczysz, a zamiast tego będzie się tam znajdować dysza, przy pomocy której można się umyć. Podejrzewam jednak, ze Twoje nastawienie do tego pomysłu będzie sceptyczne, podobnie jak w przypadku wielu innych turystów. To właśnie dlatego własny papier toaletowy zaoszczędzi Ci wielu kłopotów. Po prostu wsadź go trochę do swojej torby, czy plecaka i skup się na tym, aby cieszyć się miejscem, które właśnie oglądasz. Jeśli odwiedzisz Kair, a większość turystów przyjeżdżających do Egiptu ma to miasto na swojej liście, pamiętaj, że możesz skorzystać tam z usług Ubera. W Kairze obecnie prawie wszyscy jeżdżą Uberem. Jest to świetna opcja, jeśli nie chcesz korzystać z metra. Przejazdy są w naprawdę dobrej cenie i jest to łatwy i szybki sposób na to, aby przemieścić się w dowolne miejsce. W Egipcie natrafisz na mnóstwo miejsc, w których można kupić pamiątki. Możesz wejść tu w posiadanie małych piramid, czy miniaturowego Sfinksa. A także całej masy innych przedmiotów. Pamiętaj jednak, że Egipcjanie uwielbiają się targować. Robią to nawet, sprzedając butelkę wody w miejscowym sklepiku i czerpią z tego mnóstwo radości. Dla nich jest to doskonała sytuacja, bo jeśli nie masz odpowiednich umiejętności, zarobią na Tobie dodatkowe pieniądze. To właśnie dlatego zawsze należy się targować. Możesz zaoszczędzić nieco gotówki i dobrze się przy tym bawić. A co najważniejsze – nikt nie poczuje się obrażony, jeśli złożysz swoją ofertę. Jednocześnie musisz uważać na oszustów. A jest ich w Egipcie całkiem sporo. Powiedzą i zrobią wszystko, tylko po to, by zarobić jakieś dodatkowe środki. Dlatego na każdym kroku należy mieć świadomość ich istnienia. Nie daj się zwieść. W czasie pakowania nie zapomnij o wygodnych butach. Będziesz tu dużo chodzić. Jako że jest tu bardzo ciepło, możesz wziąć ze sobą klapki, ale para wygodnych adidasów będzie chyba najlepszym wyborem. Jeśli chodzi o ubiór, to warto pamiętać, że w niektórych miejscach obowiązują zasady, których należy przestrzegać. Na przykład jeśli jesteś kobietą i chcesz odwiedzić meczet, bądź inne miejsce związane z religią, zawsze powinnaś mieć na sobie ubranie, które będzie przykrywać kolana. W meczecie musisz również zakryć głowę chustą. I nie możesz tam wejść w butach. Mężczyźni z kolei nawet w upalne dni nie powinni nosić koszulek bez rękawów, czy tych na ramiączkach. Bikini i stroje kąpielowe dopuszczalne są jedynie w kurortach położonych nad Morzem Czerwonym. Przed wyjazdem do Egiptu warto zrobić odpowiednie rozeznanie w temacie panujących tam zasad i miejscowych zwyczajów, ale nie powinno być to trudne. Pamiętaj, aby cały czas się nawadniać, jako że słońce i upał robią tu swoje. Jednocześnie nie zapomnij wziąć ze sobą czegoś cieplejszego, ponieważ egipskie noce i wieczory bywają dość chłodne. Jeśli więc wahasz się, czy sweter nie zajmie Ci zbyt wiele miejsca w walizce, zapewniam, że na miejscu będziesz żałować, jeśli go ze sobą nie weźmiesz.

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjazd do danego kraju i na podróżowanie po nim. E-Visy są alternatywą do wiz wydawanych na przejściach granicznych lub w ambasadach/konsulatach w formie tradycyjnych wiz papierowych. E-Visy połączone są elektronicznie z paszportami poszczególnych podróżnych.

Nasz usługa rozpoczyna się od pozyskania przez Ciebie tej informacji. Możesz skorzystać z naszego aktualizowanego na bieżąco narzędzia z wymaganiami odnośnie wizy, aby dowiedzieć się, czy jest Ci potrzebna wiza turystyczna. Wystarczy jedynie, że podasz swoją narodowość oraz kraj, który chcesz odwiedzić. Na podstawie tej informacji określimy koszty uzyskania wizy; ilość wjazdów, jaką umożliwia dokument; datę od kiedy będzie on obowiązywał oraz powiemy, co robić dalej – jak na przykład aplikować bezpośrednio przez naszą stronę!

Najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi na te pytania będzie nasze narzędzie z wymaganiami dotyczącymi wizy. Każdy kraj ma inne zasady i opłaty za wizę. Jeśli Ci się spieszy, możesz również aplikować online, a wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie z poziomu wypełnianego formularza.

Zależy to od kraju, który wydaje wizę. Dla wielu krajów, jak na przykład w wypadku australijskiej ETA, czy e-Visy do Turcji, proces może zostać zakończony nawet w ciągu 15 minut (przy skorzystaniu z procedury pilnej). W przypadku innych krajów, jak na przykład podczas ubiegania się o wizę turystyczną do Indii, proces trwa zazwyczaj około 24 godzin. Dokładny czas zostanie podany w formularzu aplikacyjnym. Co możemy zagwarantować, to że ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa jest najszybszym dostępnym sposobem pozyskania tego dokumentu.

Dokumenty muszą być wydrukowane na pustej, białej kartce w formacie A4. Drukowanie dwustronne lub pomniejszenie formatu jest nieakceptowalne.

Pomożemy Ci przejść przez proces pozyskania wizy turystycznej w najszybszy i najprostszy możliwy sposób. Dzięki łatwym w użyciu formularzom aplikacyjnym oraz doskonałej obsłudze Klienta dostępnej 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu, sprawiamy, że proces uzyskania wizy jest szybki i prosty! Co więcej, korzystamy z najlepszych metod jeśli chodzi o zabezpieczenie Twoich danych osobowych oraz informacji na temat Twojej karty kredytowej.

iVisa oferuje dwa typy wiz: wizy elektroniczne (e-Visy) oraz tradycyjne wizy papierowe – w zależności od tego, gdzie się udajesz. Dodatkowo oferujemy również następujące usługi/dokumenty, wymagane przez wybrane kraje: ETA (elektroniczna autoryzacja podróży), karty turystyczne, formularz wcześniejszej rejestracji dla wiz on arrival, zaproszenia dla turystów oraz usługę rejestracji w ambasadzie.

  1. Wybierz kraj, do którego chcesz otrzymać wizę.
  2. Wybierz typ wizy i dokładnie przeczytaj instrukcję.
  3. Kliknij Aplikuj
  4. Wypełnij formularz aplikacyjny
  5. Zapłać przy użyciu karty Visa, Mastercard lub innej karty debetowej.
  6. Poczekaj na potwierdzenie przesłane w wiadomości email, następnie pobierz i wydrukuj e-Visę ze swojego konta.
  7. Okaż wydrukowaną e-Visę celnikowi podczas przekraczania granicy.

Pamiętaj o tym, że większość krajów nie pobiera opłaty za obsługę wniosku wizowego. Głównym powodem, dla którego przetwarzamy tysiące wiz miesięcznie jest to, że zaoszczędzamy podróżnym sporo czasu i trudności. Nasze usługi świadczymy za pomocą strony internetowej, na której można znaleźć łatwy w użyciu formularz aplikacyjny. Dużo prościej jest złożyć podanie za naszym pośrednictwem – szczególnie dotyczy to użytkowników mobilnych i dużych grup. Wszystkim naszym klientom przesyłamy wizy na wiele dni przed podróżą. Jest to szczególnie pomocne dla tych osób, które zamówiły wizę z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Posiadamy też dostępną 24 godziny na dobę obsługę – nasi konsultanci specjalizują się w swojej dziedzinie, mówią po angielsku, a ich biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Akceptujemy wiele walut a nasza strona będzie przetłumaczona na ponad 20 języków. Wierzymy, że opłata, którą pobieramy jest warta Twojego czasu i spokoju, ale pamiętaj, że jeśli chcesz, zawsze możesz skorzystać z „darmowych” usług poszczególnych rządów.

Jeśli już złożyłeś/aś wniosek za pośrednictwem naszej strony, zaloguj się na swoje konto i sprawdź status swojego zamówienia/podania. Konto generowane jest automatycznie po zaksięgowaniu płatności. Kliknij w link przesłany w wiadomości email z potwierdzeniem, aby ustalić hasło, albo wejdź na stronę logowania, ustal hasło i wejdź na konto z tego poziomu. Pamiętaj, że w większości przypadków Twoja wiza zostanie Ci dostarczona za pośrednictwem wiadomości email. Będzie też dostępna na Twoim koncie, po zalogowaniu.

Jeśli Twoje podanie o wizę zostanie odrzucone przez agencję rządową, zwrócimy Ci pełną kwotę wpłaconych środków na podstawie naszej gwarancji zatwierdzenia. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony/a z naszych usług, skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu, a zwrócimy Ci naszą prowizję za obsługę. Jeśli w Twoim podaniu znalazł się błąd, przetworzymy je jeszcze raz, bez pobierania dodatkowych kosztów. Jednocześnie pamiętaj, że zwroty dokonywane są na tę samą kartę, przy użyciu której została dokonana płatność.

Jeśli jeszcze nie przetworzyliśmy Twojego podania, bez problemu możemy wprowadzić zmiany. Sprawdzimy też podane przez Ciebie dane pod kątem ewentualnych pomyłek. Jeśli natomiast przekazaliśmy już Twoje podanie do odpowiedniego rządu, czasem będzie można dokonać poprawek, a czasem nie. Jeśli zauważysz błąd w swojej aplikacji, skontaktuj się z nami jak najszybciej (najlepiej przez chat).

Niektóre państwa wymagają szczepienia przeciwko żółtej febrze, szczególnie jeśli przyjeżdżasz z kraju o podwyższonym ryzyku zarażenia tą chorobą. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Tylko i wyłącznie na podróżnym spoczywa odpowiedzialność za sprawdzenie tych przepisów przed wyjazdem do danego kraju.

Aby pobrać fakturę, zaloguj się na swoje konto i ściągnij ją bezpośrednio stamtąd.

Możesz ponownie wydrukować swoją e-Visa z poziomu swojej skrzynki mailowej. Alternatywnie możesz skorzystać w tym celu ze swojego konta w serwisie iVisa.

Tak. Po przetworzeniu transakcji system iVisa nie przechowuje danych Twojej karty kredytowej.

Wszystkie wizy dają jedynie pozwolenie na dotarcie do granicy danego kraju. O tym, czy możesz wjechać na jego teren, zadecyduje celnik na granicy.

Jeśli Twoje podanie nie zostało jeszcze przesłane do przetworzenia, otrzymasz pełen zwrot środków. Jednak jeśli aplikacja została już przesłana, nie będziemy w stanie zapewnić zwrotu.

Jeśli wiza musi zostać do Ciebie przesłana drogą tradycyjną, podany na stronie czas przetworzenia nie uwzględnia czasu dostawy. Dotyczy on jedynie okresu liczonego od chwili otrzymania przez nas Twojego wniosku do momentu zatwierdzenia. Większość wiz (mowa o e-Visach) jest przesyłana emailem więc czas na dostawę ich nie dotyczy.

Nie, nie jesteśmy powiązani z żadną agencją rządową. iVisa to prywatna firma, która świadczy podróżnym z całego świata usługę obsługi wniosku wizowego.

Niestety nie, a to dlatego, że agencje rządowe nie informują nas o powodzie/powodach podjętej przez siebie decyzji.

Jeśli wiza nie zostanie Ci przyznana, radzimy, aby skontaktować się z najbliższą ambasadą czy konsulatem i tam uzyskać więcej informacji na temat tego, jakie są Twoje możliwości w tej sytuacji.

Akceptujemy karty Visa, Mastercard, American Express oraz płatności PayPal.

Wszyscy obywatele tych terytoriów, ubiegając się o wizę za pośrednictwem naszej strony będą traktowani jako osoby posiadające narodowość/obywatelstwo wskazane w ich paszporcie. Przykładowo, podróżny z Puerto Rico zostanie potraktowany jako obywatel USA. Nie dotyczy to jednak podróżnych określanych jako BOTC (British Overseas Territories Citizen – Obywatel Brytyjskich Terytoriów Zamorskich), na podstawie Ustawy o Brytyjskich Terytoriach Zamorskich z roku 2002.

Need Help?