Już dziś zdobądź swoją biznesową e-Visę do Kirgistanu przez Internet

Posiadanie wizy jest wymagane. Możemy pomóc Ci w pozyskaniu tego dokumentu.

Rodzaj Wizy Koszt Wizy Opłata za usługę Liczba Wjazdów Czas Przetwarzania
E-wiza Turystyczna
Koszt Wizy USD 51.50
Opłata Serwisowa USD 35.00
Liczba Wjazdów Jednokrotny
Czas Przetwarzania 48 godziny
Złóż Wniosek Teraz
Biznesowa e-wiza
Koszt Wizy USD 92.70
Opłata Serwisowa USD 35.00
Liczba Wjazdów Wielokrotna
Czas Przetwarzania 5 dni
Złóż Wniosek Teraz
eVisa tranzytowa
Koszt Wizy USD 25.75
Opłata Serwisowa USD 35.00
Liczba Wjazdów Jednokrotny
Czas Przetwarzania 48 godziny
Złóż Wniosek Teraz

Jak złożyć Wniosek: Biznesowa e-wiza

Wypełnij wniosek online
Wypełnij wniosek online

Dokonaj stosownej opłaty przez Internet za pomocą karty kredytowej lub konta PayPal.

Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email
Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email

Nie musisz załatwiać nic w ambasadzie. My robimy to za Ciebie, żebyś nie tracił swojego cennego czasu.

Wprowadź Cel Podróży
Wprowadź Cel Podróży

Okaż swój Paszport i Dokument otrzymany od nas przy wjeździe do kraju docelowego

Złóż Wniosek Teraz

Dowiedz się Więcej: Biznesowa e-wiza

We wrześniu 2017 roku Kirgistan wprowadził wizy elektroniczne dla obywateli ponad 50 krajów. Kirgiska e-Visa biznesowa wydawana jest osobom, które chcą wjechać na teren Republiki Kirgiskiej w celach biznesowych, aby uczestniczyć w negocjacjach, konferencjach i spotkaniach oraz w wydarzeniach sportowych organizowanych przez urzędy państwowe i samorządy lokalne, organizacje międzynarodowe i inne podmioty prawne. Pobyt takiej osoby w kraju nie może przekraczać 90 dni. Pierwszym krokiem ubiegania się o e-Visę jest wypełnienie prostego internetowego podania. Kiedy już wyślesz elektronicznie swoją aplikację, otrzymasz potwierdzenie za pośrednictwem wiadomości email. Zwróć szczególną uwagę na to, aby na wszystkie pytania we wniosku odpowiedzieć szczegółowo i dokładnie.

Skorzystaj z naszego kalkulatora wizowego

Przelicz Koszt Wizy Przed Złożeniem Wniosku

Referencje

Nasi klienci dzielą się historiami na nasz temat

Często Zadawane Pytania

Biznesowa e-Visa do Kirgistanu to oficjalny dokument pozwalający na wjechanie na teren Kirgistanu i podróżowanie po tym kraju w celach biznesowych.

Do przesłania Twojej aplikacji, potrzebne nam będą:

  • Ważny paszport
  • Karta kredytowa/debetowa lub konto Paypal
  • Zaproszenie od organizacji/firmy, która jest zarejestrowana w Kirgistanie.

Koszt biznesowej e-Visy do Kirgistanu wynosi 72 USD. Dodatkowo należy uiścić opłatę za obsługę w wysokości 35 USD dla procedury standardowej. Obsługa procedury przyspieszonej kosztuje 60 USD, zaś pilnej 85 USD.

Zależy to od czasu na przetworzenie, który wybierzesz. Oferujemy w tym zakresie trzy opcje:

  1. Procedura standardowa: 3 dni robocze.
  2. Procedura przyspieszona: 24 godziny.
  3. Procedura pilna: 18 godzin.

Wiza jest ważna przez 90 dni od daty jej wydania.

Dokument na podstawie którego podróżujesz musi pozostawać ważny przez przynajmniej 6 miesięcy od daty wygaśnięcia e-Visy. Co więcej, w paszporcie powinna znajdować się przynajmniej jedna pusta strona, na której zostanie zamieszczona Twoja e-Visa.

Nie, nie możemy dokonywać żadnych zmian w e-Visie, która już została wydana. Jeśli jednak zdałeś/aś sobie sprawę z pomyłki jeszcze przed tym, jak Twoja wiza została wydana, jak najszybciej skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu lub wysyłając email na adres help@ivisa.com.

Obywatele zagraniczni, którzy otrzymali biznesową e-Visę za pomocą systemu wiz elektronicznych, muszą wjechać na teren Kirgistanu oraz opuścić ten kraj za pośrednictwem przejścia granicznego znajdującego się w porcie lotniczym Biszkek-Manas w Biszkeku lub w porcie lotniczym Osz w Osz, bądź za pośrednictwem przejścia „Ak-Jol” znajdującego się na granicy z Republiką Kazachstanu.

Jeśli szukasz nowych okazji biznesowych, Kirgistan może okazać się dobrym wyborem. Państwo to wciąż znajduje się w fazie modernizacji przemysłu, co z kolei przyciąga zagranicznych inwestorów. Kirgizi nie są w stanie wszystkiego zrobić samodzielnie, więc z chęcią przyjmą pomoc również z Twojej strony. Warto przy tym pamiętać, że etykieta biznesowa w Kirgistanie znacznie różni się od tego, do czego przywykliśmy w krajach Zachodu. Kultura jest tu zupełnie inna niż u nas, więc zwyczaje z całą pewnością również będą inne. To właśnie dlatego tak ważne jest, aby zapoznać się z kilkoma podstawowymi zasadami, których należy przestrzegać podczas robienia interesów w Kirgistanie. Dzięki temu zwiększysz szanse na powodzenie swojej służbowej podróży. Jedną z pierwszych rzeczy, o których należy pamiętać, jest to, że Kirgistan to jeden z najbiedniejszych krajów, należących do starego bloku sowieckiego. Stało się tak głównie dlatego, że kraj nie ma żadnych naturalnych zasobów. Jedynym powodem, dla którego w ostatnich latach Kirgistan odnotował wzrost gospodarczy jest to, że nieco poprawiła się sytuacja rolnictwa. To właśnie dlatego państwo to chciałoby poprawić swoją sytuację jeśli chodzi o przemysł. Jeśli więc chcesz zainwestować w rzeczy, które pomogą w tutejszym rozwoju gospodarczym, nie pozostaje Ci nic innego jak działać. Jeśli zaś branża, w której działasz, dostarcza towary, czy usługi, których Kirgizi na chwilę obecną nie potrzebują, może lepiej poczekać jeszcze kilka lat. Mimo że Kirgistan nie jest bogaty, ludzie posiadają swoją dumę, a umówienie się na spotkanie, może okazać się nie lada wyzwaniem. Nie bierz tego do siebie. Kirgizi prostu w taki sposób robią interesy. Może zdarzyć się tak, że będziesz czekać kilka tygodni, zanim dostaniesz odpowiedź na telefon czy wiadomość email. Co więcej, mimo że uzyskasz odpowiedź, wciąż jeszcze sporo czasu zajmie, zanim spotkanie zostanie umówione na konkretną datę, a następnie potwierdzone. Możesz też spodziewać się, że ni z tego ni z owego spotkanie zostanie odwołane, i to bez podawania jakiejkolwiek przyczyny. Musisz po prostu uzbroić się w cierpliwość, jako że nie ma za bardzo sposobu na to, aby przyspieszyć działania biznesowe, jeśli prowadzi się je z Kirgizami. Pewnym wyzwaniem może być też komunikacja. Nie wszyscy tutaj posługują się językiem angielskim, co często bywa problematyczne. Nie będziesz mieć problemu, jeśli potrafisz mówić po rosyjsku. Jeśli zaś nie należysz do grona tych osób, najlepiej będzie jeśli zatrudnisz tłumacza. Jak się zapewne domyślasz, podobnie jak w każdym innym państwie na świecie, w Kirgistanie również obowiązują pewne zasady jeśli chodzi o ubiór podczas spotkań biznesowych. Strój musi pozostawać konserwatywny. Mężczyźni ubierają garnitury i krawaty, zaś kobiety chodzą w damskich garniturach lub w żakietach i spódnicach. Jednak jeśli sprawa tyczy się kobiet, obowiązują pewne dodatkowe zasady. Wszystkie ubrania muszą być skromne – tak, aby nie odkrywać zbyt dużo ciała. Spódnice, czy sukienki muszą zakrywać kolana. Chodzi o to, aby być tak przyzwoitym, jak to tylko możliwe. Kiedy wchodzisz do pokoju, w którym odbywa się spotkanie, należy w odpowiedni sposób przywitać się z poszczególnymi osobami. Wszystko, co musisz zrobić, to podać każdemu rękę, utrzymując przy tym kontakt wzrokowy. Świadczy to o sile. Pamiętaj też, że witać musisz się w odpowiedniej kolejności. Zawsze zaczynaj od najstarszych osób, a potem przejdź do coraz młodszych. Inne przywitanie zostanie uznane za niegrzeczne. Kiedy spotykasz się ze swoimi potencjalnymi partnerami biznesowymi, zaproponuj im swoją wizytówkę. Osoby, z którymi się spotykasz, postąpią tak samo. Istnieje pewna kwestia, która może zwiększyć szansę powodzenia Twoich negocjacji. Przed wyjazdem do Kirgistanu wyrób sobie nowe wizytówki, które na swoim odwrocie będą posiadały wszelkie informacje podane po rosyjsku. Zostanie to odczytane jako oznaka szacunku. Co więcej, zapewne chcesz, aby osoby, z którymi będziesz prowadzić interesy, wiedziały, jakie masz kompetencje. Kiedy otrzymasz wizytówki, nie odkładaj ich od razu do swoich dokumentów. Popatrz na nie przez chwilę, może nawet kiwnij głową. Pokażesz w ten sposób, że naprawdę czytasz informacje, które są na nich podane. Rzeczą, która może Cię zdziwić, jest to, jak bardzo niebezpośredni są Kirgizi podczas spotkań służbowych. Ogólnie rzecz biorąc ludzie z Zachodu są dużo bardziej bezpośredni, jako że uważają, że jeśli chodzi o interesy, wszystko powinno być jasne i nigdzie nie powinno się stosować żadnych gwiazdek. Mówisz więc wprost, czego potrzebujesz i co oferujesz. W Kirgistanie natomiast strategia biznesowa jest zupełnie inna. Ludzie zazwyczaj nie wyrażają się wprost, więc to, co na Zachodzie załatwia się podczas jednego, góra dwóch spotkań, w Kirgistanie może zająć dużo więcej czasu. Nic jednak nie możesz z tym zrobić. Musisz być cierpliwy i czekać na rozwój sytuacji. Pośpiech do niczego Cię nie doprowadzi. Być może zdziwi Cię to, że większość Kirgizów to muzułmanie. Mówię o zdziwieniu, ponieważ podczas kolacji często zobaczysz, jak ludzie spożywają alkohol. A przecież muzułmanie nie piją. Mimo tego, społeczność muzułmańska w Kirgistanie jest o wiele bardziej liberalna niż w innych krajach. I bardziej zlaicyzowana. Wiele typowych dla muzułmanów zwyczajów nie jest tu w ogóle praktykowanych, ale to zapewne nieuchronnie się zmieni. Kirgistan jest krajem postsowieckim. Jak możesz się domyślić, ludzie tam są twardzi i zawsze chcą zachować twarz. Szacunek i reputacja są dla nich bardzo ważne, a nawet najważniejsze. Dlatego podczas negocjacji musisz być twardy i nieustępliwy. Musisz pokazać swoją siłę, ale jednocześnie nikogo nie denerwować. Jeśli oni są twardzi, Ty musisz postępować tak samo. Jeśli oni łagodnieją, Ty również zejdź nieco z tonu. Chodzi o to, że Twoja podróż do Kirgistanu zakończy się sukcesem, jeśli zrozumiesz, skąd pochodzą tamtejsi ludzie i co nimi kieruje. Reasumując, są to silni ludzie, którzy będą starali Ci się to pokazać, nawet jeśli odbędzie się to ze stratą dla nich samych. Szacunek jakim darzą samych siebie jest dla nich ważniejszy niż jakakolwiek transakcja biznesowa. Mając to na uwadze, upewnij się, że nie zrobisz niczego, co mogłoby ich obrazić. Posiadając tę wiedzę, na pewno ze wszystkim doskonale sobie poradzisz.

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjazd do danego kraju i na podróżowanie po nim. E-Visy są alternatywą do wiz wydawanych na przejściach granicznych lub w ambasadach/konsulatach w formie tradycyjnych wiz papierowych. E-Visy połączone są elektronicznie z paszportami poszczególnych podróżnych.

Nasz usługa rozpoczyna się od pozyskania przez Ciebie tej informacji. Możesz skorzystać z naszego aktualizowanego na bieżąco narzędzia z wymaganiami odnośnie wizy, aby dowiedzieć się, czy jest Ci potrzebna wiza turystyczna. Wystarczy jedynie, że podasz swoją narodowość oraz kraj, który chcesz odwiedzić. Na podstawie tej informacji określimy koszty uzyskania wizy; ilość wjazdów, jaką umożliwia dokument; datę od kiedy będzie on obowiązywał oraz powiemy, co robić dalej – jak na przykład aplikować bezpośrednio przez naszą stronę!

Najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi na te pytania będzie nasze narzędzie z wymaganiami dotyczącymi wizy. Każdy kraj ma inne zasady i opłaty za wizę. Jeśli Ci się spieszy, możesz również aplikować online, a wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie z poziomu wypełnianego formularza.

Zależy to od kraju, który wydaje wizę. Dla wielu krajów, jak na przykład w wypadku australijskiej ETA, czy e-Visy do Turcji, proces może zostać zakończony nawet w ciągu 15 minut (przy skorzystaniu z procedury pilnej). W przypadku innych krajów, jak na przykład podczas ubiegania się o wizę turystyczną do Indii, proces trwa zazwyczaj około 24 godzin. Dokładny czas zostanie podany w formularzu aplikacyjnym. Co możemy zagwarantować, to że ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa jest najszybszym dostępnym sposobem pozyskania tego dokumentu.

Dokumenty muszą być wydrukowane na pustej, białej kartce w formacie A4. Drukowanie dwustronne lub pomniejszenie formatu jest nieakceptowalne.

Pomożemy Ci przejść przez proces pozyskania wizy turystycznej w najszybszy i najprostszy możliwy sposób. Dzięki łatwym w użyciu formularzom aplikacyjnym oraz doskonałej obsłudze Klienta dostępnej 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu, sprawiamy, że proces uzyskania wizy jest szybki i prosty! Co więcej, korzystamy z najlepszych metod jeśli chodzi o zabezpieczenie Twoich danych osobowych oraz informacji na temat Twojej karty kredytowej.

iVisa oferuje dwa typy wiz: wizy elektroniczne (e-Visy) oraz tradycyjne wizy papierowe – w zależności od tego, gdzie się udajesz. Dodatkowo oferujemy również następujące usługi/dokumenty, wymagane przez wybrane kraje: ETA (elektroniczna autoryzacja podróży), karty turystyczne, formularz wcześniejszej rejestracji dla wiz on arrival, zaproszenia dla turystów oraz usługę rejestracji w ambasadzie.

  1. Wybierz kraj, do którego chcesz otrzymać wizę.
  2. Wybierz typ wizy i dokładnie przeczytaj instrukcję.
  3. Kliknij Aplikuj
  4. Wypełnij formularz aplikacyjny
  5. Zapłać przy użyciu karty Visa, Mastercard lub innej karty debetowej.
  6. Poczekaj na potwierdzenie przesłane w wiadomości email, następnie pobierz i wydrukuj e-Visę ze swojego konta.
  7. Okaż wydrukowaną e-Visę celnikowi podczas przekraczania granicy.

Pamiętaj o tym, że większość krajów nie pobiera opłaty za obsługę wniosku wizowego. Głównym powodem, dla którego przetwarzamy tysiące wiz miesięcznie jest to, że zaoszczędzamy podróżnym sporo czasu i trudności. Nasze usługi świadczymy za pomocą strony internetowej, na której można znaleźć łatwy w użyciu formularz aplikacyjny. Dużo prościej jest złożyć podanie za naszym pośrednictwem – szczególnie dotyczy to użytkowników mobilnych i dużych grup. Wszystkim naszym klientom przesyłamy wizy na wiele dni przed podróżą. Jest to szczególnie pomocne dla tych osób, które zamówiły wizę z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Posiadamy też dostępną 24 godziny na dobę obsługę – nasi konsultanci specjalizują się w swojej dziedzinie, mówią po angielsku, a ich biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Akceptujemy wiele walut a nasza strona będzie przetłumaczona na ponad 20 języków. Wierzymy, że opłata, którą pobieramy jest warta Twojego czasu i spokoju, ale pamiętaj, że jeśli chcesz, zawsze możesz skorzystać z „darmowych” usług poszczególnych rządów.

Jeśli już złożyłeś/aś wniosek za pośrednictwem naszej strony, zaloguj się na swoje konto i sprawdź status swojego zamówienia/podania. Konto generowane jest automatycznie po zaksięgowaniu płatności. Kliknij w link przesłany w wiadomości email z potwierdzeniem, aby ustalić hasło, albo wejdź na stronę logowania, ustal hasło i wejdź na konto z tego poziomu. Pamiętaj, że w większości przypadków Twoja wiza zostanie Ci dostarczona za pośrednictwem wiadomości email. Będzie też dostępna na Twoim koncie, po zalogowaniu.

Jeśli Twoje podanie o wizę zostanie odrzucone przez agencję rządową, zwrócimy Ci pełną kwotę wpłaconych środków na podstawie naszej gwarancji zatwierdzenia. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony/a z naszych usług, skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu, a zwrócimy Ci naszą prowizję za obsługę. Jeśli w Twoim podaniu znalazł się błąd, przetworzymy je jeszcze raz, bez pobierania dodatkowych kosztów. Jednocześnie pamiętaj, że zwroty dokonywane są na tę samą kartę, przy użyciu której została dokonana płatność.

Jeśli jeszcze nie przetworzyliśmy Twojego podania, bez problemu możemy wprowadzić zmiany. Sprawdzimy też podane przez Ciebie dane pod kątem ewentualnych pomyłek. Jeśli natomiast przekazaliśmy już Twoje podanie do odpowiedniego rządu, czasem będzie można dokonać poprawek, a czasem nie. Jeśli zauważysz błąd w swojej aplikacji, skontaktuj się z nami jak najszybciej (najlepiej przez chat).

Niektóre państwa wymagają szczepienia przeciwko żółtej febrze, szczególnie jeśli przyjeżdżasz z kraju o podwyższonym ryzyku zarażenia tą chorobą. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Tylko i wyłącznie na podróżnym spoczywa odpowiedzialność za sprawdzenie tych przepisów przed wyjazdem do danego kraju.

Aby pobrać fakturę, zaloguj się na swoje konto i ściągnij ją bezpośrednio stamtąd.

Możesz ponownie wydrukować swoją e-Visa z poziomu swojej skrzynki mailowej. Alternatywnie możesz skorzystać w tym celu ze swojego konta w serwisie iVisa.

Tak. Po przetworzeniu transakcji system iVisa nie przechowuje danych Twojej karty kredytowej.

Wszystkie wizy dają jedynie pozwolenie na dotarcie do granicy danego kraju. O tym, czy możesz wjechać na jego teren, zadecyduje celnik na granicy.

Jeśli Twoje podanie nie zostało jeszcze przesłane do przetworzenia, otrzymasz pełen zwrot środków. Jednak jeśli aplikacja została już przesłana, nie będziemy w stanie zapewnić zwrotu.

Jeśli wiza musi zostać do Ciebie przesłana drogą tradycyjną, podany na stronie czas przetworzenia nie uwzględnia czasu dostawy. Dotyczy on jedynie okresu liczonego od chwili otrzymania przez nas Twojego wniosku do momentu zatwierdzenia. Większość wiz (mowa o e-Visach) jest przesyłana emailem więc czas na dostawę ich nie dotyczy.

Nie, nie jesteśmy powiązani z żadną agencją rządową. iVisa to prywatna firma, która świadczy podróżnym z całego świata usługę obsługi wniosku wizowego.

Niestety nie, a to dlatego, że agencje rządowe nie informują nas o powodzie/powodach podjętej przez siebie decyzji.

Jeśli wiza nie zostanie Ci przyznana, radzimy, aby skontaktować się z najbliższą ambasadą czy konsulatem i tam uzyskać więcej informacji na temat tego, jakie są Twoje możliwości w tej sytuacji.

Akceptujemy karty Visa, Mastercard, American Express oraz płatności PayPal.

Wszyscy obywatele tych terytoriów, ubiegając się o wizę za pośrednictwem naszej strony będą traktowani jako osoby posiadające narodowość/obywatelstwo wskazane w ich paszporcie. Przykładowo, podróżny z Puerto Rico zostanie potraktowany jako obywatel USA. Nie dotyczy to jednak podróżnych określanych jako BOTC (British Overseas Territories Citizen – Obywatel Brytyjskich Terytoriów Zamorskich), na podstawie Ustawy o Brytyjskich Terytoriach Zamorskich z roku 2002.

Need Help?