Napisali o nas

Już dziś zdobądź swoją turystyczną e-Visę do Kirgistanu przez Internet

iVisa.com provides expedited processing and guidance for any visa application since 2013. We are not affiliated with any Government Department.

A visa is required. We can assist in processing this document.

Rodzaj Wizy Koszt Wizy Opłata Serwisowa Liczba Wjazdów Maksymalny Czas Pobytu Visa Validity Czas Przetwarzania
E-Visa turystyczna
Koszt Wizy USD 51.50
Opłata Serwisowa USD 35.00
Liczba Wjazdów Wolny
Maksymalny Czas Pobytu 90 dni
Wiza Wygasa 90 dni after today
Czas Przetwarzania 48 godziny
Złóż Wniosek Teraz
E-Visa tranzytowa
Koszt Wizy USD 25.75
Opłata Serwisowa USD 35.00
Liczba Wjazdów Wolny
Maksymalny Czas Pobytu 5 dni
Wiza Wygasa 5 dni after arrival
Czas Przetwarzania 48 godziny
Złóż Wniosek Teraz

Jak złożyć Wniosek: E-Visa turystyczna

Wypełnij wniosek online

Dokonaj stosownej opłaty przez Internet za pomocą karty kredytowej lub konta PayPal.

Receive document via email

Nie musisz załatwiać nic w ambasadzie. My robimy to za Ciebie, żebyś nie tracił swojego cennego czasu.

Wprowadź Cel Podróży

Po przyjeździe, okaż swój paszport oraz dostarczony przez nas dokument

Złóż Wniosek Teraz

Dowiedz się Więcej: E-Visa turystyczna

We wrześniu 2017 roku Kirgistan wprowadził wizy elektroniczne dla obywateli ponad 50 krajów. Ubiegając się o wizę przez Internet, podróżni z określonych krajów nie muszą już specjalnie przyjeżdżać do konsulatu, aby aplikować o wizę, która zezwoli im na wjechanie do kraju. System e-Visa umożliwia podróżnym otrzymanie turystycznej wizy, dzięki której będą mogli wjechać na teren Kirgistanu, a następnie opuścić to państwo. Pierwszym krokiem ubiegania się o e-Visę jest wypełnienie prostego internetowego podania. Kiedy już wyślesz elektronicznie swoją aplikację, otrzymasz potwierdzenie za pośrednictwem wiadomości email. Zwróć szczególną uwagę na to, aby na wszystkie pytania we wniosku odpowiedzieć szczegółowo i dokładnie.

Skorzystaj z naszego kalkulatora wizowego

Przelicz Koszt Wizy Przed Złożeniem Wniosku

Nasi klienci dzielą się historiami na nasz temat

Często Zadawane Pytania

Turystyczna e-Visa do Kirgistanu to oficjalny dokument pozwalający na wjechanie na teren Kirgistanu i podróżowanie po tym kraju w celach turystycznych.

Do przesłania Twojej aplikacji, potrzebne nam będą:

  • Obowiązujący obecnie dokument upoważniający do podróży / paszport.
  • Karta kredytowa/debetowa lub konto Paypal. Karta nie musi być wydana na Twoje nazwisko.
  • Skan dokumentu upoważniającego do podróży / paszportu.
  • Cyfrowe zdjęcie, które, w zależności od rodzaju wizy, zostanie dołączone do elektronicznego podania.

Turystyczna e-Visa do Kirgistanu kosztuje 51,50 USD. Dodatkowo należy uiścić opłatę za obsługę w wysokości 35 USD dla procedury standardowej. Obsługa procedury przyspieszonej kosztuje 60 USD, zaś pilnej 85 USD.

Zależy to od czasu na przetworzenie, który wybierzesz. Oferujemy w tym zakresie trzy opcje:

  1. Procedura standardowa: 72 godziny.
  2. Procedura przyspieszona: 24 godziny.
  3. Procedura pilna: 18 godzin.

Wiza jest ważna przez 90 dni od daty jej wydania.

Dokument na podstawie którego podróżujesz musi pozostawać ważny przez przynajmniej 6 miesięcy od daty wygaśnięcia e-Visy. Jednocześnie w paszporcie powinny znajdować się nie mniej niż 2 puste strony. Dokument nie może być uszkodzony, ani zawierać nieoficjalnych uwag.

Nie, nie możemy dokonywać żadnych zmian w e-Visie, która już została wydana. Jeśli jednak zdałeś/aś sobie sprawę z pomyłki jeszcze przed tym, jak Twoja wiza została wydana, jak najszybciej skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu lub wysyłając email na adres help@ivisa.com.

Obywatele zagraniczni, którzy otrzymali turystyczną e-Visę za pośrednictwem elektronicznego systemu wizowego muszą wjechać na teren Kirgistanu jednym z następujących przejść granicznych:

  1. Międzynarodowy Port Lotniczy Manas w Biszkeku
  2. Chon-Kapka-avtodorozhnyi
  3. Chaldybar- avtodorozhnyi
  4. Ak-Tilek- avtodorozhnyi
  5. Dostuk- avtodorozhnyi
  6. Kyzyl-Bel- avtodorozhny
  7. Kulundu- avtodorozhnyi
  8. Bor-Dobo- avtodorozhnyi
  9. Irkeshtam- avtodorozhnyi
  10. Międzynarodowy Port Lotniczy Torugart-avtodorozhnyior Osz
  11. Przejście graniczne „Ak-Jol” na granicy z Republiką Kazachstanu

Obywatele następujących krajów nie muszą przedstawiać zaproszenia, aby ubiegać się o turystyczną e-Visę: Albania, Andora, Argentyna, Brazylia, Bułgaria, Chile, Cypr, Indonezja, Izrael, Macedonia, Tajlandia, Turcja i Wenezuela.

Od posiadaczy paszportów następujących 61 krajów nie wymaga się posiadania wizy do Kirgistanu. Kraje te zostały podzielone w zależności od długości pobytu ich obywateli w Republice Kirgiskiej:

  • Nieokreślony: Armenia, Azerbejdżan, Białoruś, Kuba, Gruzja, Japonia, Kazachstan, Mołdawia, Korea Północna, Rosja, Tadżykistan, Wietnam.

  • 90 dni: Mongolia i Ukraina

  • 60 dni: Australia, Bahrajn, Bośnia i Hercegowina, Brunei, Kanada, Kuwejt, Monako, Nowa Zelandia, Katar, Arabia Saudyjska, Singapur, Korea Południowa, Zjednoczone Emiraty Arabskie, Stany Zjednoczone, Uzbekistan, Watykan. Ponadto z konieczności posiadania wizy zwolnieni są obywatele Unii Europejskiej / EFTA, z wyjątkiem obywateli Bułgarii, Cypru i Rumunii.

  • 30 dni: Malezja i Turcja

Jeśli spojrzysz na mapę świata, zauważysz, że w Azji znajduje się wiele „stanów”, ale Kirgistan jest tym, który najbardziej otworzył się na świat Zachodu. Turystyka dopiero się tutaj rozwija, ale mimo tego warto odwiedzić to państwo i doświadczyć wszystkiego, co jest w nim fascynującego. Kirgistan może pochwalić się pięknymi widokami, które rozpościerają się w górach; jeziorami, przy których możesz przez jakiś czas odpocząć; oraz niezwykle interesującą kulturą. Jeśli pojedziesz tam na kilka dni, na pewno ani przez chwilę nie będziesz się nudzić. Jednak zanim zaczniesz pakować walizki, poświęć nieco czasu, aby dowiedzieć się więcej o Kirgistanie, dzięki czemu Twoja podróż będzie naprawdę wspaniała. Zastanawiasz się, kiedy jest najlepszy czas, aby tam pojechać? To zależy od tego, czego oczekujesz od swojej wycieczki. Jak każdy inny kraj, Kirgistan też ma swój szczyt sezonu, sezon niski i czas poza sezonem. W szczycie sezonu spotkasz tu zapewne tłumy ludzi, którzy wybiorą się na górskie szlaki. Dzieje się to głównie od czerwca do września. Odbywa się wówczas wiele imprez, jeśli wiec wybierzesz ten czas, spodziewaj się wielu fascynujących wydarzeń. Czas poza sezonem przypada na okres od października do marca. Większość szlaków jest wówczas zamkniętych z powodu złej pogody oraz dużej ilości śniegu w wysokich górach. Zdobywanie górskich szlaków jest wówczas zbyt niebezpieczne. Mimo tego, możesz wtedy przyjechać do Kirgistanu uprawiać sporty zimowe. Znajduje się tu kilka kurortów, które zapewnią Ci sporo zabawy. I na koniec – sezon niski przypada na okres maja i czerwca. W górach wciąż utrzymuje się wówczas śnieg, ale pogoda jest przyjemna, a w całym kraju kwitną kwiaty. Jeśli nie przepadasz za tłumami, będzie to dla Ciebie najlepszy czas na wizytę w Kirgistanie. Możesz obawiać się, co do swojego bezpieczeństwa, co jest w pełni naturalne. Zapewniamy jednak, że nie masz się za bardzo czym martwić. Ludzie w Kirgistanie są otwarci na turystów i nie ma tu problemów z terroryzmem. Możesz czuć się bezpiecznie. Oczywiście, jak wszędzie, zawsze coś może się stać, ale nie powinno to być nic poważnego. Możesz spotkać się drobnymi oszustwami. Taksówkarze nie zawsze włączają taksometr i za swój przejazd żądają wówczas wyższej, niż należna, opłaty. Jednak jeśli zwrócisz na to uwagę i kierowca włączy urządzenie, wszystko powinno być w porządku. Zawsze należy mieć też przy sobie banknoty niskich nominałów. Tu nawet spacerowanie samotnie po nocy jest bezpieczne, aczkolwiek raczej tego nie zalecamy. Jakiś rzezimieszek może napatoczyć się w każdej części świata, więc lepiej nie wystawiać się na ewentualne zagrożenie. Jeśli chodzi o komunikację, to trudno będzie Ci się porozumieć, jeśli jedynym językiem obcym, jakim władasz, jest angielski. Kirgizi nie mówią w tym języku, a nawet jeśli wynajmiesz tłumacza, może zdarzyć się tak, że coś przekręci. Dobrą wiadomość mamy jednak dla tych, którzy umieją rozmawiać po rosyjsku. Kirgistan to kraj postsowiecki, więc rosyjski jest tu językiem, którym posługują się wszyscy. Jest też język kirgiski, którym mówi coraz więcej, i więcej osób. Jeśli nie znasz żadnego z tych języków, dobrze będzie, jeśli nauczysz się choć kilku podstawowych zwrotów. Bez tego może Ci być naprawdę trudno się porozumieć. Jeśli chodzi o pieniądze, walutą Kirgistanu jest som kirgiski. Jest to kraj, w którym głównie używa się gotówki. Być może będziesz w stanie zapłacić kartą kredytową lub debetową za hotel, ale to by było na tyle. W pozostałych miejscach trzeba płacić gotówką. Jednocześnie, nie będziesz w stanie kupić somów poza Kirgistanem. Możesz wprawdzie spróbować, ale szanse na to, że uda Ci się znaleźć bank, który wymienia pieniądze na tę walutę, są praktycznie zerowe. Jeśli więc jedziesz do Kirgistanu, najlepiej zabrać ze sobą dolary amerykańskie. Pieniądze wymienisz w banku, ale podczas operacji wymiany musisz posługiwać się językiem rosyjskim lub kirgiskim. Inaczej będzie Ci bardzo trudno. Kolejna rzecz, o której warto wiedzieć to to, że większość Kirgizów to muzułmanie. Ale pewnie zdziwi Cię to, jak spokojnie podchodzą do życia. Nie musisz tu przestrzegać tych samych reguł, które obowiązują w krajach arabskich. Kobiety ubierają się skromnie, ale bez przesady. Z drugiej zaś strony w niektórych regionach przykłada się większą uwagę do religii, więc jeśli znajdziesz się w którymś z nich, ubieraj się raczej konserwatywnie. Nie chcesz przecież, aby ludzie patrzyli na Ciebie z dezaprobatą. Będzie to również sposób, na okazanie im szacunku. Dobrze by było, aby w Twojej walizce znalazło się kilka butelek płynu dezynfekcyjnego do rąk. Z jakiegoś powodu w większości toalet nie znajdziesz mydła. Zapewne zechcesz umyć sobie ręce, choćby przed posiłkiem. Jeśli chodzi o jedzenie i picie, to bardzo prawdopodobne, że je polubisz. Jako że Kirgizi mają nomadyczne korzenie, spożywają oni dużo mleka i herbaty. Jedzą też warzywa, ale nie są ich wielkimi fanami. Mimo tego, jeśli jesteś na diecie wegańskiej, wystarczy, że poprosisz o taki posiłek, a na pewno coś się dla Ciebie znajdzie. Jedzenie wygląda tu bardzo kolorowo i jest przepyszne. Co więcej, kuchnia w dużej mierze opiera się na sezonowości. Przyrządza się tu również potrawy tradycyjne. Być może słyszałeś kiedyś o nietypowych kirgiskich napojach, takich jak sfermentowane końskie mleko? Jeśli czujesz się na siłach, możesz go spróbować. Kto wie, może Ci posmakuje. Jeśli nie, pozostaniesz przy zielonej herbacie. Kirgizi piją ją do każdego posiłku. Podsumowując, Kirgistan to kraj, który z całą pewnością warto odwiedzić. Ludzie są tu bardzo otwarci, choć na początku mogą wydawać się nieco surowi. To jedna z ich cech. Kraj jest bezpieczny, a jeśli zdecydujesz się go odwiedzić, koniecznie wybierz się na wycieczkę w góry. Widoki są tu wręcz onieśmielające, więc na pewno wrócisz stąd z całą masą niezapomnianych wspomnień.

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjazd do danego kraju i na podróżowanie po nim. E-Visy są alternatywą do wiz wydawanych na przejściach granicznych lub w ambasadach/konsulatach w formie tradycyjnych wiz papierowych. E-Visy połączone są elektronicznie z paszportami poszczególnych podróżnych.

Nasz usługa rozpoczyna się od pozyskania przez Ciebie tej informacji. Możesz skorzystać z naszego aktualizowanego na bieżąco narzędzia z wymaganiami odnośnie wizy, aby dowiedzieć się, czy jest Ci potrzebna wiza turystyczna. Wystarczy jedynie, że podasz swoją narodowość oraz kraj, który chcesz odwiedzić. Na podstawie tej informacji określimy koszty uzyskania wizy; ilość wjazdów, jaką umożliwia dokument; datę od kiedy będzie on obowiązywał oraz powiemy, co robić dalej – jak na przykład aplikować bezpośrednio przez naszą stronę!

Najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi na te pytania będzie nasze narzędzie z wymaganiami dotyczącymi wizy. Każdy kraj ma inne zasady i opłaty za wizę. Jeśli Ci się spieszy, możesz również aplikować online, a wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie z poziomu wypełnianego formularza.

Zależy to od kraju, który wydaje wizę. Dla wielu krajów, jak na przykład w wypadku australijskiej ETA, czy e-Visy do Turcji, proces może zostać zakończony nawet w ciągu 15 minut (przy skorzystaniu z procedury pilnej). W przypadku innych krajów, jak na przykład podczas ubiegania się o wizę turystyczną do Indii, proces trwa zazwyczaj około 24 godzin. Dokładny czas zostanie podany w formularzu aplikacyjnym. Co możemy zagwarantować, to że ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa jest najszybszym dostępnym sposobem pozyskania tego dokumentu.

Dokumenty muszą być wydrukowane na pustej, białej kartce w formacie A4. Drukowanie dwustronne lub pomniejszenie formatu jest nieakceptowalne.

Pomożemy Ci przejść przez proces pozyskania wizy turystycznej w najszybszy i najprostszy możliwy sposób. Dzięki łatwym w użyciu formularzom aplikacyjnym oraz doskonałej obsłudze Klienta dostępnej 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu, sprawiamy, że proces uzyskania wizy jest szybki i prosty! Co więcej, korzystamy z najlepszych metod jeśli chodzi o zabezpieczenie Twoich danych osobowych oraz informacji na temat Twojej karty kredytowej.

iVisa oferuje dwa typy wiz: wizy elektroniczne (e-Visy) oraz tradycyjne wizy papierowe – w zależności od tego, gdzie się udajesz. Dodatkowo oferujemy również następujące usługi/dokumenty, wymagane przez wybrane kraje: ETA (elektroniczna autoryzacja podróży), karty turystyczne, formularz wcześniejszej rejestracji dla wiz on arrival, zaproszenia dla turystów oraz usługę rejestracji w ambasadzie.

  1. Wybierz kraj, do którego chcesz otrzymać wizę.
  2. Wybierz typ wizy i dokładnie przeczytaj instrukcję.
  3. Kliknij Aplikuj
  4. Wypełnij formularz aplikacyjny
  5. Zapłać przy użyciu karty Visa, Mastercard lub innej karty debetowej.
  6. Poczekaj na potwierdzenie przesłane w wiadomości email, następnie pobierz i wydrukuj e-Visę ze swojego konta.
  7. Okaż wydrukowaną e-Visę celnikowi podczas przekraczania granicy.

Pamiętaj o tym, że większość krajów nie pobiera opłaty za obsługę wniosku wizowego. Głównym powodem, dla którego przetwarzamy tysiące wiz miesięcznie jest to, że zaoszczędzamy podróżnym sporo czasu i trudności. Nasze usługi świadczymy za pomocą strony internetowej, na której można znaleźć łatwy w użyciu formularz aplikacyjny. Dużo prościej jest złożyć podanie za naszym pośrednictwem – szczególnie dotyczy to użytkowników mobilnych i dużych grup. Wszystkim naszym klientom przesyłamy wizy na wiele dni przed podróżą. Jest to szczególnie pomocne dla tych osób, które zamówiły wizę z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Posiadamy też dostępną 24 godziny na dobę obsługę – nasi konsultanci specjalizują się w swojej dziedzinie, mówią po angielsku, a ich biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Akceptujemy wiele walut a nasza strona będzie przetłumaczona na ponad 20 języków. Wierzymy, że opłata, którą pobieramy jest warta Twojego czasu i spokoju, ale pamiętaj, że jeśli chcesz, zawsze możesz skorzystać z „darmowych” usług poszczególnych rządów.

Jeśli już złożyłeś/aś wniosek za pośrednictwem naszej strony, zaloguj się na swoje konto i sprawdź status swojego zamówienia/podania. Konto generowane jest automatycznie po zaksięgowaniu płatności. Kliknij w link przesłany w wiadomości email z potwierdzeniem, aby ustalić hasło, albo wejdź na stronę logowania, ustal hasło i wejdź na konto z tego poziomu. Pamiętaj, że w większości przypadków Twoja wiza zostanie Ci dostarczona za pośrednictwem wiadomości email. Będzie też dostępna na Twoim koncie, po zalogowaniu.

Jeśli Twoje podanie o wizę zostanie odrzucone przez agencję rządową, zwrócimy Ci pełną kwotę wpłaconych środków na podstawie naszej gwarancji zatwierdzenia. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony/a z naszych usług, skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu, a zwrócimy Ci naszą prowizję za obsługę. Jeśli w Twoim podaniu znalazł się błąd, przetworzymy je jeszcze raz, bez pobierania dodatkowych kosztów. Jednocześnie pamiętaj, że zwroty dokonywane są na tę samą kartę, przy użyciu której została dokonana płatność.

Jeśli jeszcze nie przetworzyliśmy Twojego podania, bez problemu możemy wprowadzić zmiany. Sprawdzimy też podane przez Ciebie dane pod kątem ewentualnych pomyłek. Jeśli natomiast przekazaliśmy już Twoje podanie do odpowiedniego rządu, czasem będzie można dokonać poprawek, a czasem nie. Jeśli zauważysz błąd w swojej aplikacji, skontaktuj się z nami jak najszybciej (najlepiej przez chat).

Niektóre państwa wymagają szczepienia przeciwko żółtej febrze, szczególnie jeśli przyjeżdżasz z kraju o podwyższonym ryzyku zarażenia tą chorobą. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Tylko i wyłącznie na podróżnym spoczywa odpowiedzialność za sprawdzenie tych przepisów przed wyjazdem do danego kraju.

Aby pobrać fakturę, zaloguj się na swoje konto i ściągnij ją bezpośrednio stamtąd.

Możesz ponownie wydrukować swoją e-Visa z poziomu swojej skrzynki mailowej. Alternatywnie możesz skorzystać w tym celu ze swojego konta w serwisie iVisa.

Tak. Po przetworzeniu transakcji system iVisa nie przechowuje danych Twojej karty kredytowej.

Wszystkie wizy dają jedynie pozwolenie na dotarcie do granicy danego kraju. O tym, czy możesz wjechać na jego teren, zadecyduje celnik na granicy.

Jeśli Twoje podanie nie zostało jeszcze przesłane do przetworzenia, otrzymasz pełen zwrot środków. Jednak jeśli aplikacja została już przesłana, nie będziemy w stanie zapewnić zwrotu.

Jeśli wiza musi zostać do Ciebie przesłana drogą tradycyjną, podany na stronie czas przetworzenia nie uwzględnia czasu dostawy. Dotyczy on jedynie okresu liczonego od chwili otrzymania przez nas Twojego wniosku do momentu zatwierdzenia. Większość wiz (mowa o e-Visach) jest przesyłana emailem więc czas na dostawę ich nie dotyczy.

Nie, nie jesteśmy powiązani z żadną agencją rządową. iVisa to prywatna firma, która świadczy podróżnym z całego świata usługę obsługi wniosku wizowego.

Niestety nie, a to dlatego, że agencje rządowe nie informują nas o powodzie/powodach podjętej przez siebie decyzji.

Jeśli wiza nie zostanie Ci przyznana, radzimy, aby skontaktować się z najbliższą ambasadą czy konsulatem i tam uzyskać więcej informacji na temat tego, jakie są Twoje możliwości w tej sytuacji.

Akceptujemy karty Visa, Mastercard, American Express oraz płatności PayPal.

Wszyscy obywatele tych terytoriów, ubiegając się o wizę za pośrednictwem naszej strony będą traktowani jako osoby posiadające narodowość/obywatelstwo wskazane w ich paszporcie. Przykładowo, podróżny z Puerto Rico zostanie potraktowany jako obywatel USA. Nie dotyczy to jednak podróżnych określanych jako BOTC (British Overseas Territories Citizen – Obywatel Brytyjskich Terytoriów Zamorskich), na podstawie Ustawy o Brytyjskich Terytoriach Zamorskich z roku 2002.

Need Help?