Napisali o nas

Już dziś zdobądź swoją kartę turysty do Meksyku (formularz migracyjny – FMM) przez Interent.

iVisa.com od 2013 roku zapewnia przyspieszone przetwarzanie i wsparcie przy obsłudze podań o wizy. Nie jesteśmy powiązani z żadnym departamentem rządowym.

Posiadanie wizy jest wymagane. Możemy pomóc Ci w pozyskaniu tego dokumentu.

Rodzaj Wizy Koszt Wizy Opłata Serwisowa Liczba Wjazdów Czas Przetwarzania
Karta Turystyczna - Lotnicza
Koszt Wizy USD 0.00
Opłata Serwisowa USD 20.00
Liczba Wjazdów Wolny
Czas Przetwarzania 30 minuty
Złóż Wniosek Teraz
Karta Turystyczna - Lądowa
Koszt Wizy USD 29.00
Opłata Serwisowa USD 20.00
Liczba Wjazdów Wolny
Czas Przetwarzania 30 minuty
Złóż Wniosek Teraz

Jak złożyć Wniosek: Karta Turystyczna - Lądowa

Wypełnij wniosek online

Dokonaj stosownej opłaty przez Internet za pomocą karty kredytowej lub konta PayPal.

Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email

Nie musisz załatwiać nic w ambasadzie. My robimy to za Ciebie, żebyś nie tracił swojego cennego czasu.

Wprowadź Cel Podróży

Po przyjeździe, okaż swój paszport oraz dostarczony przez nas dokument

Złóż Wniosek Teraz

Dowiedz się Więcej: Karta Turystyczna - Lądowa

W 2015 roku INM (Instituto Nacional de Migración) wprowadził do użytku kartę turysty. Formularz migracyjny (FMM – Forma Migratoria Múltiple) to dokument zezwalający na wjazd do Meksyku obywatelom wybranych krajów, którzy przybywają do Meksyku w celach turystycznych i wypoczynkowych. Jest on znany jako wiza turystyczna, mimo tego, że oficjalnie wizą nie jest. Osoby ubiegające się o kartę turysty otrzymają stosowny dokument drogą mailową, po wypełnieniu formularza aplikacyjnego.

iVisa oferuje tę usługę, ponieważ wielu naszych klientów miało problemy z długimi kolejkami na granicy, które ustawiały się w celu uiszczenia opłaty za kartę. Nasza usługa pomaga uniknąć takich kolejek. Co więcej, posiadanie karty oznacza, że nie musisz wypełniać formularza po przyjeździe do punktu granicznego w Meksyku. Ogólnie rzecz ujmując, uzyskanie karty z wyprzedzeniem może zaoszczędzić Ci sporo czasu, ale jednocześnie musisz mieć na uwadze, że w naszym serwisie pobieramy prowizję za obsługę.

Skorzystaj z naszego kalkulatora wizowego

Przelicz Koszt Wizy Przed Złożeniem Wniosku

Referencje

Nasi klienci dzielą się historiami na nasz temat

Często Zadawane Pytania

Karta turysty do Meksyku, czy inaczej FMM (formularz migracyjny – Forma Migratoria Múltiple, nazywany wcześniej FMT), to pozwolenie, które wymagane jest od wszystkich obywateli zagranicznych, którzy podróżują do Meksyku, a jednocześnie nie będą angażować się w jakiekolwiek zajęcia, mające na celu zarobkowanie.

Do przesłania Twojej aplikacji, potrzebne nam będą:

  • Paszport, który pozostaje ważny przynajmniej przez 6 miesięcy
  • Karta kredytowa/debetowa lub konto Paypal w celu uiszczenia płatności

Koszt karty turysty (typu ląd) wynosi 25 USD. Dodatkowo należy uiścić opłatę za obsługę w wysokości 20 USD dla procedury standardowej. Obsługa procedury przyspieszonej kosztuje 40 USD, zaś pilnej 60 USD.

Zależy to od czasu na przetworzenie, który wybierzesz. Oferujemy w tym zakresie trzy opcje:

  • Procedura standardowa: 1 dzień roboczy.
  • Procedura przyspieszona: 3 godziny.
  • Procedura pilna: 30 minut.

Karta turysty (typu ląd) do Meksyku pozostaje ważna przez 180 dni od daty przyjazdu. Pozwala ona na jednokrotny wjazd na teren kraju, przy czym pobyt nie może przedłużyć się poza wspomniane 180 dni.

Podróżni, którzy udają się do Meksyku, muszą posiadać paszport, który pozostanie ważny przez przynajmniej 6 miesięcy od planowanej daty wjechania na teren tego kraju.

Możesz jej użyć tylko jeden raz, jako że upoważnia ona tylko do jednokrotnego wjazdu na teren kraju.

Jeśli chcesz przylecieć do Meksyku samolotem, musisz ubiegać się o kartę turysty (typu powietrze), którą możesz uzyskać, klikając tutaj.

Karta turysty (typu ląd) zezwala na pobyt, który trwa maksymalnie 180 dni.

Tak, ale podróżni, którzy chcą otrzymać kartę turysty przez Internet, MUSZĄ ubiegać się o nią przy użyciu paszportu kraju, którego obywatele kwalifikują się do otrzymania karty.

Meksykański rząd wymaga, aby o kartę aplikować z trzydziestodniowym wyprzedzeniem. Jednakże na iVisa podanie możesz złożyć w dowolnym czasie. Zweryfikujemy Twoją aplikację pod względem szczegółowości przekazanych danych i ustawimy ją w kolejce, tak, aby proces przetwarzania wniosku rozpoczął się wtedy, kiedy powinien.

Nie, karta turysty przeznaczona jest jedynie dla osób, które podróżują do Meksyku w celach turystycznych.

Meksyk to kraj otwarty na biznes i wiele firm stara się tu inwestować we wszelkie sektory gospodarki, w których potencjalnie można odnotować wzrost. Dlatego też dużo przedsiębiorstw wysyła tu swoje delegacje, aby ich pracownicy rozeznali się w sytuacji. Jeśli dotyczy to również Ciebie, warto, aby przed podróżą do Meksyku poznać nieco lepiej obowiązującą tam etykietę biznesową. Zdrowy rozsądek podpowiada, że wyjeżdżając za granicę, warto poznać panujące zwyczaje panujące na miejscu. W końcu poszczególne kultury się od siebie różnią i to, co Tobie może wydawać się całkiem rozsądne, ktoś inny uzna za dziwne, a nawet niegrzeczne, czy obraźliwe. W Meksyku zasad, których należy przestrzegać, nie jest zbyt wiele, ale warto je poznać nawet jeszcze przed umówieniem spotkania. Po pierwsze, nikt nigdy nie będzie wymagać od Ciebie, aby nauczyć się języka. Meksykanie mówią po hiszpańsku, ale nie musisz się go uczyć tylko dlatego, że masz tam spotkanie. Większość firm zatrudnia tłumaczy. Jak zapewne możesz się domyślać, hiszpański ułatwi Ci zadanie, ale Meksykanie uważają, że nierozsądne z ich strony byłoby to, aby wymagali od Ciebie płynności posługiwania się ich językiem. Niemniej zaleca się, abyś nauczył się choć kilku podstawowych zwrotów, takich jak „proszę”, „dziękuję”, czy „przepraszam”. Nie wymaga to zbyt dużego wysiłku, a Twoje starania z całą pewnością zostaną docenione. Pomoże Ci to nawiązać odpowiednie porozumienie. Jedną z rzeczy, które musisz wiedzieć o Meksykanach, to że niezwykle cenią sobie oni relacje. Będą chcieli stworzyć odpowiednie więzi, jeszcze przed przejściem do spraw biznesowych. Niektórzy mogą uznać, że takie zachowania są zbyt daleko idące, ale w Meksyku właśnie tak to działa. Relacje są dla nich bardzo ważne. Dlatego też spędzą wiele czasu na tym, aby Cię odpowiednio poznać. Pójdziesz z nimi na lunch, a może nawet na kolację i nie będziecie przy tym rozmawiać o interesach. Nawet jeśli jesteś zdystansowaną osobą, musisz tu nieco odpuścić i zrozumieć, że jest to sposób, w jaki Meksykanie nawiązują relacje biznesowe. Będą pytać Cię o życie osobiste i o rodzinę. Poznanie drugiej osoby jest dla Meksykanów kluczowe. Najlepiej będzie jeśli Ty również zadasz im parę pytań, gdyż pokażesz w ten sposób, że interesuje Cię zbudowanie odpowiedniej więzi. Jeśli chcesz umówić spotkanie, upewnij się, że zrobisz to na przynajmniej dwa tygodnie przed planowaną datą. Tydzień wcześniej należy wszystko potwierdzić, a następnie skontaktować się już po przyjeździe do Meksyku. Upewnij się, że asystenci mają do Ciebie kontakt. Co do samego spotkania, to należy przybyć na nie punktualnie, jednak strona meksykańska może się spóźnić nawet do pół godziny. Nie czuj się tym obrażony, nie rób min, ani nie okazuj poirytowania, ponieważ będzie to odebrane jako niezwykle obraźliwe. Nawet jeśli Cię to zdenerwuje, nie okazuj tego. Nie jest to najlepszy sposób na rozpoczęcie spotkania. Po tym jak poszczególne osoby się przedstawią, w zwyczaju jest wymiana wizytówek. Pamiętaj, żeby na odwrocie swojej wizytówki umieścić wszystkie dane w języku hiszpańskim. Warto, aby Twoi rozmówcy widzieli, jakie masz kompetencje. Wręczając wizytówkę zwróć uwagę na to, żeby podać ją hiszpańską wersją do góry. Jeśli obowiązuje plan spotkania, również zadbaj o to, aby przygotować go też w wersji hiszpańskiej. Jednak nikt tu raczej nie oczekuje, że spotkanie będzie przebiegać zgodnie z jakimś planem. Po rozpoczęciu pamiętaj, że rozmowy prawie nigdy się nie kończą po jednym spotkaniu. Nie rozpoczynaj ich więc od najlepszej możliwej oferty, jako że z całą pewnością odbędą się negocjacje. Jeśli zaś nieobecna jest osoba decyzyjna, nie oczekuj, że cokolwiek się wydarzy. Meksykanie zwracają ogromną uwagę na status danej osoby i szefowie zawsze biorą udział w podejmowaniu ostatecznej decyzji. Jednak drugie, a nawet trzecie spotkanie odbywa się zazwyczaj bez udziału osoby decyzyjnej. Zadaniem takiej osoby jest stworzenie z Tobą relacji, a kiedy się to stanie, możesz już nigdy jej nie zobaczyć. Możesz to uznać za dobry znak. W Meksyku nikt nie przywiązuje też szczególnej uwagi do terminów, więc podjęcie danej decyzji może trochę potrwać. Należy być cierpliwym i czekać. Pospieszanie kogokolwiek będzie błędem, ponieważ Meksykanie najprawdopodobniej pomyślą, że na nich naciskasz. Podobnie błędem będzie przychodzenie na spotkanie z prawnikiem. Musisz okazać zaufanie. W meksykańskiej kulturze to bardzo ważne, aby być godnym zaufania, szczerym i otwartym na kwestie, które mogą Cię zaskoczyć. Jeśli chodzi o ubiór, to obowiązuje strój tradycyjny. Nawet jeśli na zewnątrz jest bardzo ciepło, na spotkanie należy przyjść w garniturze, i to najlepiej w ciemnym kolorze. Nigdy nie ubieraj koszuli z krótkim rękawem. Nie możesz też zrezygnować z krawata. Możesz jedynie ściągnąć marynarkę – rezygnacja z dowolnej innej części garderoby będzie odbierana jako obraza. Kobiety nie mogą być zaś zbytnio odkryte. Nigdy nie powinny nosić zbyt obcisłych lub za krótkich spódnic. Jak już wspomnieliśmy powyżej, najlepiej postawić na tradycyjny ubiór i dotyczy to przedstawicieli obu płci. Polubisz prowadzenie interesów z Meksykanami. To wspaniali ludzie, dowcipni, szczerzy i bardzo otwarci. Jeśli otrzymasz zaproszenie do czyjegoś domu, pamiętaj, aby nie przyjść z pustymi rękami. Najlepiej kupić kwiaty lub słodycze, przy czym kwiaty nie mogą być czerwone. Należy też wystrzegać się nagietków. Meksykanie od razu otwierają swoje prezenty. Jeśli otrzymasz prezent, również powinieneś od razu zajrzeć do środka i bardzo się przy tym ucieszyć. Nawet jeśli dana rzecz wcale tak bardzo nie przypadła Ci do gustu. Ogólnie rzecz biorąc, reguły, które żądzą światem biznesu w Meksyku nie różnią się znacząco od zasad obowiązujących w kulturze zachodniej. Wprawdzie tutejsi mieszkańcy mają swoje osobliwe zwyczaje, ale kto ich nie ma? Należy dostosować się do specyficznych zachowań, jakie obowiązują w odwiedzanym przez siebie kraju. Szczególnie, jeśli chcesz wywrzeć na kimś dobre wrażenie. Mamy nadzieję, że powyższe rady okażą się w tym pomocne.

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjazd do danego kraju i na podróżowanie po nim. E-Visy są alternatywą do wiz wydawanych na przejściach granicznych lub w ambasadach/konsulatach w formie tradycyjnych wiz papierowych. E-Visy połączone są elektronicznie z paszportami poszczególnych podróżnych.

Nasz usługa rozpoczyna się od pozyskania przez Ciebie tej informacji. Możesz skorzystać z naszego aktualizowanego na bieżąco narzędzia z wymaganiami odnośnie wizy, aby dowiedzieć się, czy jest Ci potrzebna wiza turystyczna. Wystarczy jedynie, że podasz swoją narodowość oraz kraj, który chcesz odwiedzić. Na podstawie tej informacji określimy koszty uzyskania wizy; ilość wjazdów, jaką umożliwia dokument; datę od kiedy będzie on obowiązywał oraz powiemy, co robić dalej – jak na przykład aplikować bezpośrednio przez naszą stronę!

Najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi na te pytania będzie nasze narzędzie z wymaganiami dotyczącymi wizy. Każdy kraj ma inne zasady i opłaty za wizę. Jeśli Ci się spieszy, możesz również aplikować online, a wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie z poziomu wypełnianego formularza.

Zależy to od kraju, który wydaje wizę. Dla wielu krajów, jak na przykład w wypadku australijskiej ETA, czy e-Visy do Turcji, proces może zostać zakończony nawet w ciągu 15 minut (przy skorzystaniu z procedury pilnej). W przypadku innych krajów, jak na przykład podczas ubiegania się o wizę turystyczną do Indii, proces trwa zazwyczaj około 24 godzin. Dokładny czas zostanie podany w formularzu aplikacyjnym. Co możemy zagwarantować, to że ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa jest najszybszym dostępnym sposobem pozyskania tego dokumentu.

Dokumenty muszą być wydrukowane na pustej, białej kartce w formacie A4. Drukowanie dwustronne lub pomniejszenie formatu jest nieakceptowalne.

Pomożemy Ci przejść przez proces pozyskania wizy turystycznej w najszybszy i najprostszy możliwy sposób. Dzięki łatwym w użyciu formularzom aplikacyjnym oraz doskonałej obsłudze Klienta dostępnej 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu, sprawiamy, że proces uzyskania wizy jest szybki i prosty! Co więcej, korzystamy z najlepszych metod jeśli chodzi o zabezpieczenie Twoich danych osobowych oraz informacji na temat Twojej karty kredytowej.

iVisa oferuje dwa typy wiz: wizy elektroniczne (e-Visy) oraz tradycyjne wizy papierowe – w zależności od tego, gdzie się udajesz. Dodatkowo oferujemy również następujące usługi/dokumenty, wymagane przez wybrane kraje: ETA (elektroniczna autoryzacja podróży), karty turystyczne, formularz wcześniejszej rejestracji dla wiz on arrival, zaproszenia dla turystów oraz usługę rejestracji w ambasadzie.

  1. Wybierz kraj, do którego chcesz otrzymać wizę.
  2. Wybierz typ wizy i dokładnie przeczytaj instrukcję.
  3. Kliknij Aplikuj
  4. Wypełnij formularz aplikacyjny
  5. Zapłać przy użyciu karty Visa, Mastercard lub innej karty debetowej.
  6. Poczekaj na potwierdzenie przesłane w wiadomości email, następnie pobierz i wydrukuj e-Visę ze swojego konta.
  7. Okaż wydrukowaną e-Visę celnikowi podczas przekraczania granicy.

Pamiętaj o tym, że większość krajów nie pobiera opłaty za obsługę wniosku wizowego. Głównym powodem, dla którego przetwarzamy tysiące wiz miesięcznie jest to, że zaoszczędzamy podróżnym sporo czasu i trudności. Nasze usługi świadczymy za pomocą strony internetowej, na której można znaleźć łatwy w użyciu formularz aplikacyjny. Dużo prościej jest złożyć podanie za naszym pośrednictwem – szczególnie dotyczy to użytkowników mobilnych i dużych grup. Wszystkim naszym klientom przesyłamy wizy na wiele dni przed podróżą. Jest to szczególnie pomocne dla tych osób, które zamówiły wizę z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Posiadamy też dostępną 24 godziny na dobę obsługę – nasi konsultanci specjalizują się w swojej dziedzinie, mówią po angielsku, a ich biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Akceptujemy wiele walut a nasza strona będzie przetłumaczona na ponad 20 języków. Wierzymy, że opłata, którą pobieramy jest warta Twojego czasu i spokoju, ale pamiętaj, że jeśli chcesz, zawsze możesz skorzystać z „darmowych” usług poszczególnych rządów.

Jeśli już złożyłeś/aś wniosek za pośrednictwem naszej strony, zaloguj się na swoje konto i sprawdź status swojego zamówienia/podania. Konto generowane jest automatycznie po zaksięgowaniu płatności. Kliknij w link przesłany w wiadomości email z potwierdzeniem, aby ustalić hasło, albo wejdź na stronę logowania, ustal hasło i wejdź na konto z tego poziomu. Pamiętaj, że w większości przypadków Twoja wiza zostanie Ci dostarczona za pośrednictwem wiadomości email. Będzie też dostępna na Twoim koncie, po zalogowaniu.

Jeśli Twoje podanie o wizę zostanie odrzucone przez agencję rządową, zwrócimy Ci pełną kwotę wpłaconych środków na podstawie naszej gwarancji zatwierdzenia. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony/a z naszych usług, skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu, a zwrócimy Ci naszą prowizję za obsługę. Jeśli w Twoim podaniu znalazł się błąd, przetworzymy je jeszcze raz, bez pobierania dodatkowych kosztów. Jednocześnie pamiętaj, że zwroty dokonywane są na tę samą kartę, przy użyciu której została dokonana płatność.

Jeśli jeszcze nie przetworzyliśmy Twojego podania, bez problemu możemy wprowadzić zmiany. Sprawdzimy też podane przez Ciebie dane pod kątem ewentualnych pomyłek. Jeśli natomiast przekazaliśmy już Twoje podanie do odpowiedniego rządu, czasem będzie można dokonać poprawek, a czasem nie. Jeśli zauważysz błąd w swojej aplikacji, skontaktuj się z nami jak najszybciej (najlepiej przez chat).

Niektóre państwa wymagają szczepienia przeciwko żółtej febrze, szczególnie jeśli przyjeżdżasz z kraju o podwyższonym ryzyku zarażenia tą chorobą. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Tylko i wyłącznie na podróżnym spoczywa odpowiedzialność za sprawdzenie tych przepisów przed wyjazdem do danego kraju.

Aby pobrać fakturę, zaloguj się na swoje konto i ściągnij ją bezpośrednio stamtąd.

Możesz ponownie wydrukować swoją e-Visa z poziomu swojej skrzynki mailowej. Alternatywnie możesz skorzystać w tym celu ze swojego konta w serwisie iVisa.

Tak. Po przetworzeniu transakcji system iVisa nie przechowuje danych Twojej karty kredytowej.

Wszystkie wizy dają jedynie pozwolenie na dotarcie do granicy danego kraju. O tym, czy możesz wjechać na jego teren, zadecyduje celnik na granicy.

Jeśli Twoje podanie nie zostało jeszcze przesłane do przetworzenia, otrzymasz pełen zwrot środków. Jednak jeśli aplikacja została już przesłana, nie będziemy w stanie zapewnić zwrotu.

Jeśli wiza musi zostać do Ciebie przesłana drogą tradycyjną, podany na stronie czas przetworzenia nie uwzględnia czasu dostawy. Dotyczy on jedynie okresu liczonego od chwili otrzymania przez nas Twojego wniosku do momentu zatwierdzenia. Większość wiz (mowa o e-Visach) jest przesyłana emailem więc czas na dostawę ich nie dotyczy.

Nie, nie jesteśmy powiązani z żadną agencją rządową. iVisa to prywatna firma, która świadczy podróżnym z całego świata usługę obsługi wniosku wizowego.

Niestety nie, a to dlatego, że agencje rządowe nie informują nas o powodzie/powodach podjętej przez siebie decyzji.

Jeśli wiza nie zostanie Ci przyznana, radzimy, aby skontaktować się z najbliższą ambasadą czy konsulatem i tam uzyskać więcej informacji na temat tego, jakie są Twoje możliwości w tej sytuacji.

Akceptujemy karty Visa, Mastercard, American Express oraz płatności PayPal.

Wszyscy obywatele tych terytoriów, ubiegając się o wizę za pośrednictwem naszej strony będą traktowani jako osoby posiadające narodowość/obywatelstwo wskazane w ich paszporcie. Przykładowo, podróżny z Puerto Rico zostanie potraktowany jako obywatel USA. Nie dotyczy to jednak podróżnych określanych jako BOTC (British Overseas Territories Citizen – Obywatel Brytyjskich Terytoriów Zamorskich), na podstawie Ustawy o Brytyjskich Terytoriach Zamorskich z roku 2002.

Need Help?