Napisali o nas

Już dziś zdobądź swoją turystyczną wizę do Meksyku! Karty turysty dla Polaków online.

iVisa.com od 2013 roku zapewnia przyspieszone przetwarzanie i wsparcie przy obsłudze podań o wizy. Nie jesteśmy powiązani z żadnym departamentem rządowym.

Posiadanie wizy jest wymagane. Możemy pomóc Ci w pozyskaniu tego dokumentu.

Rodzaj Wizy Koszt Wizy Processing Fee Liczba Wjazdów Czas Przetwarzania
Karta Turystyczna - Lotnicza
Koszt Wizy USD 0.00
Opłata Serwisowa USD 20.00
Liczba Wjazdów Wolny
Czas Przetwarzania 30 minuty
Złóż Wniosek Teraz
Karta Turystyczna - Lądowa
Koszt Wizy USD 29.00
Opłata Serwisowa USD 20.00
Liczba Wjazdów Wolny
Czas Przetwarzania 30 minuty
Złóż Wniosek Teraz

Jak złożyć Wniosek: Karta Turystyczna - Lotnicza

Wypełnij wniosek online
Wypełnij wniosek online

Wypełnij z łatwością wniosek przez internet

Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email
Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email

Nie trać czasu na stanie w kolejkach i wypełnianie formularzy w samolocie lub na lotnisku. Zrobimy to za Ciebie

Sprawdź, czy potrzebujesz wizy (papierowej lub elektronicznej)
Sprawdź, czy potrzebujesz wizy (papierowej lub elektronicznej)

Obywatele niektórych państw potrzebują wizy, by wjechać na teren tego kraju. Skontaktuj się z lokalną ambasadą/konsulatem

Wprowadź Cel Podróży
Wprowadź Cel Podróży

Okaż paszport i dostarczony przez nas dokument, by oszczędzić czas i uniknąć problemów podczas wjazdu do kraju

Złóż Wniosek Teraz

Dowiedz się Więcej: Karta Turystyczna - Lotnicza

W 2015 roku INM (Instituto Nacional de Migración) wprowadził do użytku kartę turysty. Formularz migracyjny (FMM – Forma Migratoria Múltiple) to dokument zezwalający na wjazd do Meksyku obywatelom wybranych krajów, którzy przybywają do Meksyku w celach turystycznych i wypoczynkowych. Jest on znany jako wiza turysty, mimo tego, że oficjalnie wizą nie jest. Osoby ubiegające się o kartę turysty otrzymają stosowny dokument drogą mailową, po wypełnieniu formularza aplikacyjnego.

iVisa oferuje tę usługę, ponieważ wielu naszych klientów miało problemy z długimi kolejkami na lotniskach, które ustawiały się w celu uiszczenia opłaty za kartę. Nasza usługa pomaga uniknąć takich kolejek. Co więcej, posiadanie karty oznacza, że nie musisz wypełniać formularza na pokładzie samolotu, czy też po przyjeździe na lotnisko w Meksyku. Ogólnie rzecz ujmując, uzyskanie karty z wyprzedzeniem może zaoszczędzić Ci sporo czasu, ale jednocześnie musisz mieć na uwadze, że w naszym serwisie pobieramy prowizję za obsługę.

Skorzystaj z naszego kalkulatora wizowego

Przelicz Koszt Wizy Przed Złożeniem Wniosku

Referencje

Nasi klienci dzielą się historiami na nasz temat

Często Zadawane Pytania

A Mexico Tourist Card or FMM ("Forma Migratoria Múltiple," previously referred to as an FMT), is a tourist permit that is required for all foreign citizen travelers to Mexico who will not be engaged in any type of remunerated work.

Do przesłania Twojej aplikacji, potrzebne nam będą:

  • Paszport, który pozostaje ważny przynajmniej przez 6 miesięcy
  • Bilet na samolot (w tym numer lotu)
  • Karta kredytowa/debetowa lub konto Paypal w celu uiszczenia płatności

Koszt wynosi 20 USD dla procedury standardowej. Obsługa procedury przyspieszonej kosztuje 40 USD, zaś pilnej 60 USD.

Zależy to od czasu na przetworzenie, który wybierzesz. Oferujemy w tym zakresie trzy opcje:

  • Procedura standardowa: 1 dzień roboczy.
  • Procedura przyspieszona: 3 godziny.
  • Procedura pilna: 30 minut.

Karta turysty (typu powietrze) do Meksyku pozostaje ważna przez 180 dni od daty przyjazdu. Pozwala ona na jednokrotny wjazd na teren kraju, przy czym pobyt nie może przedłużyć się poza wspomniane 180 dni.

Podróżni, którzy udają się do Meksyku, muszą posiadać paszport, który pozostanie ważny przez przynajmniej 6 miesięcy od planowanej daty wjechania na teren tego kraju.

Możesz jej użyć tylko jeden raz, jako że upoważnia ona tylko do jednokrotnego wjazdu na teren kraju.

Jeśli chcesz przyjechać do Meksyku samochodem, musisz ubiegać się o kartę turysty (typu ląd), którą możesz uzyskać, klikając tutaj.

Tak. Jednakże podróżni, którzy chcą otrzymać kartę turystyczną przez Internet, MUSZĄ ubiegać się o nią przy użyciu paszportu kraju, którego obywatele kwalifikują się do otrzymania karty.

Meksykański rząd wymaga, aby o kartę aplikować z trzysiestodniowym wyprzedzeniem. Jednakże na iVisa możesz złożyć podanie w dowolnym czasie. Zweryfikujemy Twoją aplikację pod względem szczegółowości przekazanych danych i ustawimy ją w kolejce, tak, aby proces przetwarzania wniosku rozpoczął się wtedy, kiedy powinien.

Podróż do Meksyku może być dokładnie tym, czego potrzebujesz po roku pełnym pracy i stresu. Kraj ten ma do zaoferowania przepiękne widoki i wiele atrakcji. A do tego z zimnym napojem w ręku możesz cieszyć się ciepłą piaszczystą plażą tak długo, jak tylko zechcesz. Z całą pewnością cieszysz się na to bardziej, niż na cokolwiek innego. Jednakże istnieją pewne kwestie, o których przed wyjazdem do Meksyku warto wiedzieć. Każdy kraj ma swoje wady i zalety, a Meksyk w żaden sposób się pod tym kątem nie różni. Mimo że państwo to posiada własną tradycję i kulturę, jesteśmy przekonani, że wszystko pojmiesz w mig i podczas podróży doskonale sobie poradzisz. Zacznijmy może od komunikacji. W Meksyku ludzie mówią po hiszpańsku. Często ludzie błędnie myślą, że w Meksyku mówi się po meksykańsku, ale nawet nie ma takiego języka. Mówi się tu po hiszpańsku. Może nie jest to dokładnie taki sam język, jak ten, którym posługują się Hiszpanie, ale działa to dokładnie na tej zasadzie, na jakiej osoby mieszkające w USA, posługują się innym angielskim niż Brytyjczycy. W niektórych regionach, jak na przykład w Cancun, ludzie potrafią mówić po angielsku, więc z łatwością porozumiesz się z nimi w tym języku. Jednak w innych regionach, Meksykanie często nie potrafią po angielsku powiedzieć ani jednego słowa. Dlatego też przed wyjazdem warto nauczyć się kilku podstawowych fraz po hiszpańsku. Zaoszczędzi Ci to wiele czasu. Kiedy już będziesz w Meksyku, zachowaj szczególną ostrożność podczas przechodzenia przez ulicę. Niektórzy uważają, że jest to tu wręcz sport ekstremalny. Dlaczego? Ponieważ kierowcy w ogóle nie zwracają tu uwagi na pieszych. Nawet jeśli masz zielone światło, choć rzadko używa się tu sygnalizacji świetlnej dla pieszych, kierowca może to zignorować i albo przejedzie, albo Cię zablokuje. Sekretem bezpiecznego przechodzenia przez ulicę jest cierpliwość. Poczekaj chwilę, upewnij się, że w pobliżu nie ma żadnego samochodu, a następnie idź. W innym wypadku możesz skończyć w szpitalu, z rozległymi obrażeniami. Przed Meksykanami jeszcze daleka droga, zanim uda im się rozwiązać ten problem. Kolejną kwestią, którą warto mieć na uwadze, jest to, że w Meksyku życie toczy się wokół jedzenia. Meksykanie są zapalonymi smakoszami i każdy będzie chciał Cię nakarmić. Jest to całkiem pozytywne zjawisko. Być może w kraju swojego pochodzenia kosztowałeś już meksykańskiej kuchni, ale z całą pewnością nie można jej nawet postawić obok potraw przygotowywanych na miejscu, w Meksyku. Tutejsze przyprawy i wszelkie aromaty sprawią, że Twoje kubki smakowe się od nich uzależnią i cały czas będziesz chcieć więcej. Jednocześnie warto pozostawać ostrożnym, jeśli chodzi o jedzenie. Po pierwsze, najlepiej wystrzegać się podejrzanych ulicznych budek. Po drugie, przygodę z meksykańskim jedzeniem lepiej rozpocznij sobie na spokojnie. A to dlatego, że Twój żołądek nie jest przygotowany na prawdziwe meksykańskie jedzenie. Przez pierwszych kilka dni nie jedz więc za dużo, a z czasem możesz przejść do pełnych porcji. Uchroni Cię to przed zatruciem pokarmowym i spędzeniem wakacji w hotelowym pokoju. I wcale tu nie przesadzam. Jeśli stopniowo będziesz zwiększać ilość spożywanych posiłków, wszystko powinno pozostać w najlepszym porządku. A jeśli już jesteśmy przy sprawach związanych z żołądkiem… najlepiej unikać też wody z kranu. Nie jest ona najlepszej jakości, więc zawsze warto mieć przy sobie wodę w butelce. Oczywiście w niektórych regionach woda jest dobrej jakości i możesz jej użyć na przykład do umycia zębów, ale najczęściej turyści wolą nie ryzykować. Inną rzeczą, którą warto wiedzieć, to że Meksykanie są niesamowicie głośni. Mówią głośno, śmieją się głośno i nikt nie zwraca tu uwagi na to, która jest godzina – nawet nocą zachowują się, jakby był środek dnia i cieszą się swoją imprezą. Nie przejmują się jednocześnie tym, że mogą komuś przeszkadzać. Nie musi to być negatywna cecha, jako że Meksykanie są radosnymi ludźmi, a ich nastawienie udziela się innym, ale jeśli na przykład jest 3:00 w nocy, a Ty próbujesz zasnąć, może to być trudne, kiedy niedaleko ludzie hałasują podczas biesiady. Być może zastanawiasz się, kiedy jest najlepszy czas na to, aby wybrać się do Meksyku. To naprawdę zależy od tego, czego oczekujesz od swojej wycieczki. Latem jest tu bardzo ciepło, a temperatura wody jest niezwykle przyjemna. Jednak, wbrew powszechnej opinii, nie wszędzie w Meksyku panują upały. Meksyk to duży kraj i znajdują się tu rejony, w których nawet czasem pada śnieg. Jeśli wiec zależy Ci na plażowaniu, lato będzie dla Ciebie najlepszą porą. Jeśli zaś nie znosisz upałów, lepiej będzie jeśli wybierzesz wiosnę lub jesień. Jedną z rzeczy, które z całą pewnością pokochasz w Meksyku, są ludzie. Są oni bardzo przyjaźnie nastawieni, a jeśli przyjdziesz do czyjegoś domu, gospodarz przyjmie Cię z radością i odpowiednio ugości. Co więcej, Meksykanie częściej niż inne narody rozmawiają na ulicy z obcymi ludźmi, co jest dość urocze. Łatwo nawiązują nowe znajomości. Mówi się, że Meksyk jest stosunkowo niebezpieczny. Wprawdzie zdarzają się tu niemiłe rzeczy, ale z bezpieczeństwem wcale nie jest tu tak źle. Dużo zależy też od tego, gdzie się udajesz. Kolejna użyteczna wskazówka dotyczy transportu publicznego. Autobusy jeżdżą dość chaotycznie, ponieważ nie ma tu określonego konkretnego rozkładu jazdy. Może to być nieco denerwujące, gdyż czasem będziesz czekać na autobus 5 minut, a czasem całą godzinę. Nie wiem, jak to jest możliwe, ale w ostatecznym rozrachunku raczej nie warto polegać na transporcie publicznym. Szczególnie jeśli musisz dostać się na lotnisko. Nie polegaj też na swojej karcie kredytowej, czy debetowej. W wielu miejscach nie ma w ogóle terminali, albo karty nie są akceptowane. Zawsze należy więc mieć przy sobie gotówkę. Oprócz tego, przed wyjazdem do Meksyku trzeba poinformować o tym swój bank. Nie chcesz ocknąć się tam bez dostępu do pieniędzy. Miejmy nadzieję, że powyższe wskazówki pomogą Ci lepiej przygotować się do podróży do Meksyku. Wprawdzie lista rzeczy, których warto dowiedzieć się o tym kraju, jest naprawdę długa, ale powyżej poruszone zostały podstawowe kwestie, które są dobrym punktem wyjścia do dalszego pogłębiania wiedzy. Pamiętaj, że przemieszczanie się po Meksyku jest stosunkowo łatwe, a w razie jakichkolwiek problemów ludzie z chęcią Ci pomogą. Ciesz się więc tutejszym jedzeniem i przyjazną atmosferą. Spędzisz tu naprawdę niezapomniane chwile.

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjazd do danego kraju i na podróżowanie po nim. E-Visy są alternatywą do wiz wydawanych na przejściach granicznych lub w ambasadach/konsulatach w formie tradycyjnych wiz papierowych. E-Visy połączone są elektronicznie z paszportami poszczególnych podróżnych.

Nasz usługa rozpoczyna się od pozyskania przez Ciebie tej informacji. Możesz skorzystać z naszego aktualizowanego na bieżąco narzędzia z wymaganiami odnośnie wizy, aby dowiedzieć się, czy jest Ci potrzebna wiza turystyczna. Wystarczy jedynie, że podasz swoją narodowość oraz kraj, który chcesz odwiedzić. Na podstawie tej informacji określimy koszty uzyskania wizy; ilość wjazdów, jaką umożliwia dokument; datę od kiedy będzie on obowiązywał oraz powiemy, co robić dalej – jak na przykład aplikować bezpośrednio przez naszą stronę!

Najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi na te pytania będzie nasze narzędzie z wymaganiami dotyczącymi wizy. Każdy kraj ma inne zasady i opłaty za wizę. Jeśli Ci się spieszy, możesz również aplikować online, a wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie z poziomu wypełnianego formularza.

Zależy to od kraju, który wydaje wizę. Dla wielu krajów, jak na przykład w wypadku australijskiej ETA, czy e-Visy do Turcji, proces może zostać zakończony nawet w ciągu 15 minut (przy skorzystaniu z procedury pilnej). W przypadku innych krajów, jak na przykład podczas ubiegania się o wizę turystyczną do Indii, proces trwa zazwyczaj około 24 godzin. Dokładny czas zostanie podany w formularzu aplikacyjnym. Co możemy zagwarantować, to że ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa jest najszybszym dostępnym sposobem pozyskania tego dokumentu.

Dokumenty muszą być wydrukowane na pustej, białej kartce w formacie A4. Drukowanie dwustronne lub pomniejszenie formatu jest nieakceptowalne.

Pomożemy Ci przejść przez proces pozyskania wizy turystycznej w najszybszy i najprostszy możliwy sposób. Dzięki łatwym w użyciu formularzom aplikacyjnym oraz doskonałej obsłudze Klienta dostępnej 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu, sprawiamy, że proces uzyskania wizy jest szybki i prosty! Co więcej, korzystamy z najlepszych metod jeśli chodzi o zabezpieczenie Twoich danych osobowych oraz informacji na temat Twojej karty kredytowej.

iVisa oferuje dwa typy wiz: wizy elektroniczne (e-Visy) oraz tradycyjne wizy papierowe – w zależności od tego, gdzie się udajesz. Dodatkowo oferujemy również następujące usługi/dokumenty, wymagane przez wybrane kraje: ETA (elektroniczna autoryzacja podróży), karty turystyczne, formularz wcześniejszej rejestracji dla wiz on arrival, zaproszenia dla turystów oraz usługę rejestracji w ambasadzie.

  1. Wybierz kraj, do którego chcesz otrzymać wizę.
  2. Wybierz typ wizy i dokładnie przeczytaj instrukcję.
  3. Kliknij Aplikuj
  4. Wypełnij formularz aplikacyjny
  5. Zapłać przy użyciu karty Visa, Mastercard lub innej karty debetowej.
  6. Poczekaj na potwierdzenie przesłane w wiadomości email, następnie pobierz i wydrukuj e-Visę ze swojego konta.
  7. Okaż wydrukowaną e-Visę celnikowi podczas przekraczania granicy.

Pamiętaj o tym, że większość krajów nie pobiera opłaty za obsługę wniosku wizowego. Głównym powodem, dla którego przetwarzamy tysiące wiz miesięcznie jest to, że zaoszczędzamy podróżnym sporo czasu i trudności. Nasze usługi świadczymy za pomocą strony internetowej, na której można znaleźć łatwy w użyciu formularz aplikacyjny. Dużo prościej jest złożyć podanie za naszym pośrednictwem – szczególnie dotyczy to użytkowników mobilnych i dużych grup. Wszystkim naszym klientom przesyłamy wizy na wiele dni przed podróżą. Jest to szczególnie pomocne dla tych osób, które zamówiły wizę z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Posiadamy też dostępną 24 godziny na dobę obsługę – nasi konsultanci specjalizują się w swojej dziedzinie, mówią po angielsku, a ich biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Akceptujemy wiele walut a nasza strona będzie przetłumaczona na ponad 20 języków. Wierzymy, że opłata, którą pobieramy jest warta Twojego czasu i spokoju, ale pamiętaj, że jeśli chcesz, zawsze możesz skorzystać z „darmowych” usług poszczególnych rządów.

Jeśli już złożyłeś/aś wniosek za pośrednictwem naszej strony, zaloguj się na swoje konto i sprawdź status swojego zamówienia/podania. Konto generowane jest automatycznie po zaksięgowaniu płatności. Kliknij w link przesłany w wiadomości email z potwierdzeniem, aby ustalić hasło, albo wejdź na stronę logowania, ustal hasło i wejdź na konto z tego poziomu. Pamiętaj, że w większości przypadków Twoja wiza zostanie Ci dostarczona za pośrednictwem wiadomości email. Będzie też dostępna na Twoim koncie, po zalogowaniu.

Jeśli Twoje podanie o wizę zostanie odrzucone przez agencję rządową, zwrócimy Ci pełną kwotę wpłaconych środków na podstawie naszej gwarancji zatwierdzenia. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony/a z naszych usług, skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu, a zwrócimy Ci naszą prowizję za obsługę. Jeśli w Twoim podaniu znalazł się błąd, przetworzymy je jeszcze raz, bez pobierania dodatkowych kosztów. Jednocześnie pamiętaj, że zwroty dokonywane są na tę samą kartę, przy użyciu której została dokonana płatność.

Jeśli jeszcze nie przetworzyliśmy Twojego podania, bez problemu możemy wprowadzić zmiany. Sprawdzimy też podane przez Ciebie dane pod kątem ewentualnych pomyłek. Jeśli natomiast przekazaliśmy już Twoje podanie do odpowiedniego rządu, czasem będzie można dokonać poprawek, a czasem nie. Jeśli zauważysz błąd w swojej aplikacji, skontaktuj się z nami jak najszybciej (najlepiej przez chat).

Niektóre państwa wymagają szczepienia przeciwko żółtej febrze, szczególnie jeśli przyjeżdżasz z kraju o podwyższonym ryzyku zarażenia tą chorobą. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Tylko i wyłącznie na podróżnym spoczywa odpowiedzialność za sprawdzenie tych przepisów przed wyjazdem do danego kraju.

Aby pobrać fakturę, zaloguj się na swoje konto i ściągnij ją bezpośrednio stamtąd.

Możesz ponownie wydrukować swoją e-Visa z poziomu swojej skrzynki mailowej. Alternatywnie możesz skorzystać w tym celu ze swojego konta w serwisie iVisa.

Tak. Po przetworzeniu transakcji system iVisa nie przechowuje danych Twojej karty kredytowej.

Wszystkie wizy dają jedynie pozwolenie na dotarcie do granicy danego kraju. O tym, czy możesz wjechać na jego teren, zadecyduje celnik na granicy.

Jeśli Twoje podanie nie zostało jeszcze przesłane do przetworzenia, otrzymasz pełen zwrot środków. Jednak jeśli aplikacja została już przesłana, nie będziemy w stanie zapewnić zwrotu.

Jeśli wiza musi zostać do Ciebie przesłana drogą tradycyjną, podany na stronie czas przetworzenia nie uwzględnia czasu dostawy. Dotyczy on jedynie okresu liczonego od chwili otrzymania przez nas Twojego wniosku do momentu zatwierdzenia. Większość wiz (mowa o e-Visach) jest przesyłana emailem więc czas na dostawę ich nie dotyczy.

Nie, nie jesteśmy powiązani z żadną agencją rządową. iVisa to prywatna firma, która świadczy podróżnym z całego świata usługę obsługi wniosku wizowego.

Niestety nie, a to dlatego, że agencje rządowe nie informują nas o powodzie/powodach podjętej przez siebie decyzji.

Jeśli wiza nie zostanie Ci przyznana, radzimy, aby skontaktować się z najbliższą ambasadą czy konsulatem i tam uzyskać więcej informacji na temat tego, jakie są Twoje możliwości w tej sytuacji.

Akceptujemy karty Visa, Mastercard, American Express oraz płatności PayPal.

Wszyscy obywatele tych terytoriów, ubiegając się o wizę za pośrednictwem naszej strony będą traktowani jako osoby posiadające narodowość/obywatelstwo wskazane w ich paszporcie. Przykładowo, podróżny z Puerto Rico zostanie potraktowany jako obywatel USA. Nie dotyczy to jednak podróżnych określanych jako BOTC (British Overseas Territories Citizen – Obywatel Brytyjskich Terytoriów Zamorskich), na podstawie Ustawy o Brytyjskich Terytoriach Zamorskich z roku 2002.

Need Help?