ETA do Nowej Zelandii - 2 lata - wielokrotny wjazd dla obywateli Polski

ETA do Nowej Zelandii - 2 lata - wielokrotny wjazd dla obywateli Polski
iVisa | Zaktualizowano dnia Nov 29, 2019

Czy planujesz niebawem odbyć podróż do Nowej Zelandii? Jeśli tak, to jako obywatel Polski musisz mieć na uwadze, że Ministerstwo Spraw Zagranicznych Nowej Zelandii wprowadziło niedawno Elektroniczny Urząd Podróży (ETA) dla obywateli ponad 60 państw. ETA do Nowej Zelandii pozwala podróżnym na wjazd na terytorium tego kraju zarówno w celach turystycznych, jak i tranzytowych, i jest ważna przez 2 lata. Aby zdobyć szczegółowe informacje na temat ETA do Nowej Zelandii, zapoznaj się z odpowiedziami na najczęściej zadawane pytania, które znajdują się poniżej.

Alt Text

Najczęściej zadawane pytania (FAQs)

Czy jako obywatel Polski mogę aplikować o ETA do Nowej Zelandii?

Tak, jako obywatel Polski możesz aplikować o ETA do Nowej Zelandii.

Jakie muszę spełnić wymagania, aby przejść z sukcesem przez proces aplikacyjny?

Aby pomyślnie przejść przez proces aplikacyjny o ETA do Nowej Zelandii, musisz spełnić kilka wymogów. Lista jest krótka, więc spełnienie wymagań nie powinno stanowić problemu. Poniżej znajduje się wykaz dokumentów, które są niezbędne w procesie aplikacyjnym:

  • Paszport – musi być aktualny i ważny minimum sześć miesięcy od planowanej daty przyjazdu
  • Należy podać dokładną planowaną datę wjazdu oraz wyjazdu z terytorium kraju
  • Karta kredytowa/debetowa lub konto PayPal – niezbędne do dokonania opłaty

Jak długo muszę oczekiwać na ETA do Nowej Zelandii?

Jeśli chodzi o czas oczekiwania na Twoją ETA do Nowej Zelandii, to jest on zależny od opcji, którą zaznaczysz we wniosku aplikacyjnym. W ten sposób sam decydujesz, jaka opcja oczekiwania najbardziej Ci odpowiada.

  • Przetwarzanie standardowe – 24 godziny
  • Przetwarzanie przyspieszone – 4 godziny
  • Przetwarzanie super przyspieszone – 30 minuty

Jaki jest koszt ETA do Nowej Zelandii?

Opłata, jaka zostanie naliczona za Twoją ETA do Nowej Zelandii, jest ściśle uzależniona od opcji czasu przetwarzania, jaki wybierzesz, wypełniając wniosek aplikacyjny. Ceny obejmujące opłaty za usługę zostały przedstawione poniżej:

  • Standardowa – USD 57.00
  • Przyspieszona – USD 77.00
  • Super Przyspieszona – USD 97.00

Jaki jest okres ważności ETA do Nowej Zelandii?

ETA do Nowej Zelandii jest ważna przez 2 years po jego wydaniu

Ile razy mogę wjechać z uzyskaną ETA do Nowej Zelandii?

ETA do Nowej Zelandii uprawnia do następującej ilości wjazdów Wielokrotna Wjazdu

Jaki może być być maksymalny czas pobytu z uzyskaną ETA do Nowej Zelandii?

ETA do Nowej Zelandii umożliwia pozostanie na terytorium kraju nie dłużej niż 90 dni Per Entry

Udostępnij ten artykuł na
Need Help?