Wiza do Nowej Zelandii. Zdobądź Elektroniczną Autoryzację Podróży (ETA) online!

Wymagana jest ETA. Możemy pomóc w zdobyciu tego dokumentu.

Rodzaj Wizy Koszt Wizy Opłata za usługę Liczba Wjazdów Czas Przetwarzania
ETA
Koszt Wizy USD 32.00
Opłata Serwisowa USD 25.00
Liczba Wjazdów Wielokrotna
Czas Przetwarzania 30 minuty
Złóż Wniosek Teraz

Jak złożyć Wniosek: ETA

Wypełnij wniosek online
Wypełnij wniosek online

Dokonaj stosownej opłaty przez Internet za pomocą karty kredytowej lub konta PayPal.

Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email
Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email

Nie musisz załatwiać nic w ambasadzie. My robimy to za Ciebie, żebyś nie tracił swojego cennego czasu.

Wprowadź Cel Podróży
Wprowadź Cel Podróży

Okaż swój Paszport i Dokument otrzymany od nas przy wjeździe do kraju docelowego

Złóż Wniosek Teraz

Dowiedz się Więcej: ETA

Ministerstwo Spraw Zagranicznych Nowej Zelandii wprowadziło niedawno Elektroniczną Autoryzację Podróży (eTA) dla obywateli ponad 60 krajów. eTA pozwala podróżnym na wjazd do kraju w celach tranzytowych lub turystycznych i jest ważna przez 2 lata. Wnioskowanie o nowozelandzką eTA jest bardzo proste i odbywa się w 100% przez internet. Po złożeniu i zaakceptowaniu wniosku podróżny otrzyma elektroniczny dokument zwalniający z obowiązku posiadania wizy, który należy przedstawić urzędnikom imigracyjnym po przyjeździe. Tak, to takie proste.

System e-Visa to metoda ubiegania się o wizę przez internet z dowolnego miejsca na świecie. Do zalet tego systemu należy między innymi to, że wniosek można złożyć szybko przez Internet w dowolnym momencie, z dowolnego miejsca i że płatność dokonywana jest online w momencie składania wniosku.

Skorzystaj z naszego kalkulatora wizowego

Przelicz Koszt Wizy Przed Złożeniem Wniosku

Referencje

Nasi klienci dzielą się historiami na nasz temat

Często Zadawane Pytania

Turystyczna eTA do Nowej Zelandii (Nowozelandzka Elektroniczna Autoryzacja Podróży) to elektroniczny dokument zwalniający z obowiązku posiadania wizy i zezwalający na wielokrotny wjazd na teren Nowej Zelandii. Nie wymaga składania wizyty i dostarczania oryginalnych dokumentów do Ambasady lub Konsulatu.

Do przesłania Twojej aplikacji potrzebne nam będą:

  • Aktualny paszport ważny przez co najmniej 6 miesięcy od daty przyjazdu

  • Daty przyjazdu i wyjazdu

  • Karta kredytowa/debetowa lub konto Paypal

Aplikanci muszą opłacić koszt uzyskania wizy i podatek turystyczny, w sumie 32 USD, w tym uiścić opłatę dla turystów zagranicznych (International Visitor Conservation and Tourism Levy - IVL), aby otrzymać Nowozelandzką Turystyczną eTA. Opłata IVL została wprowadzona jako sposób, w jaki podróżni mogą bezpośrednio wspomóc infrastrukturę turystyczną oraz ochronę środowiska naturalnego, którym cieszą się podczas pobytu w Nowej Zelandii. Koszt wizy można podzielić na:

  • Opłata za wizę: 8 USD

  • Podatek turystyczny (IVL): 24 USD

Dodatkowo, obowiązuje opłata za obsługę w wysokości:

  • Procedura standardowa: 25 USD

  • Procedura przyspieszona: 45 USD

  • Procedura pilna: 65 USD

Zależy to od czasu na przetworzenie, który wybierzesz. Oferujemy w tym zakresie trzy opcje:

  • Procedura standardowa: 7 dni roboczych

  • Procedura przyspieszona: 5 dni roboczych

  • Procedura pilna: 3 dni robocze

Nowozelandzka Turystyczna eTA (Elektroniczna Autoryzacja Podróży do Nowej Zelandii) jest wizą wielokrotnego wjazdu i utrzymuje ważność przez 2 lata. Data wygaśnięcia zostanie podana na eTA po jej wydaniu. Możesz przyjechać do kraju dopiero po dacie początkowej podanej na wizie i przebywać w nim przez maksymalnie 90 dni naraz.

Podróżni muszą posługiwać się paszportem o ważności co najmniej 6 miesięcy od daty przyjazdu i z co najmniej 1 wolną stroną na wizy.

Nowozelandzka Turystyczna eTA pozwala na wielokrotne wjazdy.

Podróżny musi złożyć wniosek o eTA na co najmniej 3 dni robocze przed podróżą do Nowej Zelandii.

NIE. Posiadanie Turystycznej eTA do Nowej Zelandii nie gwarantuje podróżnemu automatycznego prawa wjazdu na teren kraju. Urzędnik imigracyjny w punkcie granicznym może odmówić wjazdu dowolnej osobie, jeżeli uzna, że taka osoba nie jest w stanie spełnić wymogów imigracyjnych lub że obecność takiej osoby w Nowej Zelandii byłaby sprzeczna z interesami lub bezpieczeństwem narodowym.

Po przybyciu do Nowej Zelandii musisz przedstawić swój paszport oraz Nowozelandzką Turystyczną eTA, która musi być wydrukowana.

Poniżej znajduje się lista krajów, których obywatele mogą ubiegać się o Turystyczną eTA do Nowej Zelandii:

  • Andora
  • Argentyna
  • Austria
  • Bahrajn
  • Belgia
  • Brazylia
  • Brunei
  • Bułgaria
  • Kanada
  • Chile
  • Chorwacja
  • Cypr
  • Republika Czeska
  • Dania
  • Estonia
  • Finlandia
  • Francja
  • Niemcy
  • Grecja
  • Hongkong
  • Węgry
  • Islandia
  • Irlandia
  • Izrael
  • Włochy
  • Japonia
  • Kuwejt
  • Łotwa
  • Liechtenstein
  • Litwa
  • Luksemburg
  • Makau
  • Malezja
  • Malta
  • Mauritius
  • Meksyk
  • Monako
  • Holandia
  • Norwegia
  • Oman
  • Polska
  • Portugalia
  • Katar
  • Korea Południowa
  • Rumunia
  • San Marino
  • Arabia Saudyjska
  • Seszele
  • Singapur
  • Słowacja
  • Słowenia
  • Hiszpania
  • Szwecja
  • Szwajcaria
  • Tajwan
  • Zjednoczone Emiraty Arabskie
  • Wielka Brytania
  • Stany Zjednoczone
  • Urugwaj
  • Watykan

Może już o niej czytałeś/aś. A może ktoś opowiadał Ci o jej pięknie. Być może nawet miałeś przed oczami zdjęcia jej cudownych widoków... Nowa Zelandia, lub Aotearoa – jak nazywana jest w języku maoryskim – oczaruje Cię jeszcze zanim postawisz stopę na jej ziemi. Nowa Zelandia to kraj wyspiarski złożony z dwóch głównych wysp (Wyspy Północnej i Wyspy Południowej), położony na południowo-zachodnim Pacyfiku. Składa się również z około 600 dodatkowych, mniejszych wysp. Łącznie z północy na południe kraj rozciąga się na około 1600 km (1000 mil). Na obszarze lądowym Nowa Zelandia jest większa niż Wielka Brytania, ale zamieszkuje ją tylko około czterech milionów mieszkańców, dlatego jest tu mnóstwo otwartej przestrzeni do odkrycia. Choć może wydawać się, że Nowa Zelandia położona jest z dala od większości pozostałych krajów, tak naprawdę wystarczy bezpośredni lot samolotem, aby dostać się tu z największych światowych miast.

Zaraz po przyjeździe Twoim oczom ukaże się przepiękny kraj, pełen cudownych widoków i bardzo miłych ludzi. Poczujesz się tu wspaniale, relaksując się w niepowtarzalnej scenerii, która wydaje się być nie z tego świata! Podobnie jak w większości innych rozwiniętych narodów, ludzie mieszkają tu głównie w miastach, więc jednocześnie istnieją ogromne obszary, które są słabo zaludnione. W Nowej Zelandii z wielką łatwością można uciec od szalonego tłumu!

Największą liczbą ludności odznacza się tu Auckland, miejscowość znajdująca się na Wyspie Północnej. Jest to jednocześnie miasto, do którego naprawdę łatwo dotrzeć – dostępne są tu wszystkie rodzaje transportu. Auckland uchodzi również za miasto globalne, z łatwym dostępem do kluczowych rynków międzynarodowych, szczególnie w regionie Azji i Pacyfiku. Znajduje się tu także wiele turystycznych atrakcji, które umiejscowione są stosunkowo blisko Central Business District (CBD). Klimat w Auckland jest dość umiarkowany. Uważa się, że jest to miasto, w którym w Nowej Zelandii występują najbardziej słoneczne dni w roku. To malownicze i kosmopolityczne miejsce. Obszary wokół Auckland doskonale nadają się do górskich wędrówek, cieszenia się wybrzeżem i wydarzeniami kulturalnymi. W mieście tym mieszka mniej więcej jedna trzecia wszystkich mieszkańców Nowej Zelandii. Zostało ono sklasyfikowane jako czwarte najbardziej zróżnicowane miasto na świecie. Domem nazywają je przedstawiciele ponad 200 różnych grup etnicznych. Około jedna trzecia mieszkańców Auckland urodziła się nie tylko poza miastem, ale wręcz za oceanem. Większość rdzennych mieszkańców Nowej Zelandii, czyli Maorysów, mieszka właśnie w Auckland i jest to oficjalne największe na świecie polinezyjskie miasto. Wyspa Południowa ma mniejszą gęstość zaludnienia niż Wyspa Północna. Jednocześnie, wiele osób uważa, ze sceneria jest tu znacznie piękniejsza, niż na północy.

Niektórzy wręcz twierdzą, że można tu zobaczyć najbardziej zjawiskowe widoki na całym świecie. Nowa Zelandia ogólnie ma zapierające dech w piersiach widoki, wyjątkową kulturę oraz przepyszne wino i jedzenie. Co więcej, czas można spędzić tu na naprawdę wiele sposobów, co sprawia, że kraj ten można postrzegać jako słynny na całym świecie plac zabaw. Znajdziemy tu zachwycające lodowce i fiordy zachodniego wybrzeża Wyspy Południowej oraz niesamowite wulkany na Płaskowyżu Centralnym. Na wielu osobach niesamowite wrażenie wywrą piękne plaże, krystaliczne jeziora lodowcowe i oszałamiające krajobrazy. Te ostatnie prezentowane były w wielu hollywoodzkich filmach, z których najsłynniejszym jest saga „Władca Pierścieni”.

Nowa Zelandia słynie z doskonałych warunków do uprawiania sportów ekstremalnych. Znajduje się tu również wiele luksusowych, ale odosobnionych miejsce, gdzie możesz odpocząć po długim dniu, delektując się przy tym przepyszną kuchnią. Podróżni przyjeżdżają tu też często po to, aby poznać bogatą kulturę Maorysów i zaznać przyjaznego nastawienia tych ludzi. Osoby podróżujące do Nowej Zelandii mają możliwość spędzenia czasu wśród przyrody, której nie znajdą nigdzie indziej na świecie. Niech potwierdzeniem tych słów będą papugi kea oraz ptaki kiwi. W Nowej Zelandii będziesz mieć dostęp do niezwykle szerokiego wachlarza aktywności sportowych... od jazdy na nartach przez wędrówki i spływy górskie, po loty balonem, skoki na bungee i spadochroniarstwo.

Klimat w Nowej Zelandii jest dość umiarkowany i nie występują tu znaczne ekstrema pogodowe. Jednak pogoda może się zmieniać, więc lepiej ubieraj się na cebulkę i zawsze miej przy sobie płaszcz przeciwdeszczowy. Pory roku występują odwrotnie, niż na półkuli północnej. Nową Zelandię najlepiej odwiedzić od wiosny do jesieni. Szczyt sezonu przypada zaś od połowy grudnia początku lutego.

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjazd do danego kraju i na podróżowanie po nim. E-Visy są alternatywą do wiz wydawanych na przejściach granicznych lub w ambasadach/konsulatach w formie tradycyjnych wiz papierowych. E-Visy połączone są elektronicznie z paszportami poszczególnych podróżnych.

Nasz usługa rozpoczyna się od pozyskania przez Ciebie tej informacji. Możesz skorzystać z naszego aktualizowanego na bieżąco narzędzia z wymaganiami odnośnie wizy, aby dowiedzieć się, czy jest Ci potrzebna wiza turystyczna. Wystarczy jedynie, że podasz swoją narodowość oraz kraj, który chcesz odwiedzić. Na podstawie tej informacji określimy koszty uzyskania wizy; ilość wjazdów, jaką umożliwia dokument; datę od kiedy będzie on obowiązywał oraz powiemy, co robić dalej – jak na przykład aplikować bezpośrednio przez naszą stronę!

Najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi na te pytania będzie nasze narzędzie z wymaganiami dotyczącymi wizy. Każdy kraj ma inne zasady i opłaty za wizę. Jeśli Ci się spieszy, możesz również aplikować online, a wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie z poziomu wypełnianego formularza.

Zależy to od kraju, który wydaje wizę. Dla wielu krajów, jak na przykład w wypadku australijskiej ETA, czy e-Visy do Turcji, proces może zostać zakończony nawet w ciągu 15 minut (przy skorzystaniu z procedury pilnej). W przypadku innych krajów, jak na przykład podczas ubiegania się o wizę turystyczną do Indii, proces trwa zazwyczaj około 24 godzin. Dokładny czas zostanie podany w formularzu aplikacyjnym. Co możemy zagwarantować, to że ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa jest najszybszym dostępnym sposobem pozyskania tego dokumentu.

Dokumenty muszą być wydrukowane na pustej, białej kartce w formacie A4. Drukowanie dwustronne lub pomniejszenie formatu jest nieakceptowalne.

Pomożemy Ci przejść przez proces pozyskania wizy turystycznej w najszybszy i najprostszy możliwy sposób. Dzięki łatwym w użyciu formularzom aplikacyjnym oraz doskonałej obsłudze Klienta dostępnej 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu, sprawiamy, że proces uzyskania wizy jest szybki i prosty! Co więcej, korzystamy z najlepszych metod jeśli chodzi o zabezpieczenie Twoich danych osobowych oraz informacji na temat Twojej karty kredytowej.

iVisa oferuje dwa typy wiz: wizy elektroniczne (e-Visy) oraz tradycyjne wizy papierowe – w zależności od tego, gdzie się udajesz. Dodatkowo oferujemy również następujące usługi/dokumenty, wymagane przez wybrane kraje: ETA (elektroniczna autoryzacja podróży), karty turystyczne, formularz wcześniejszej rejestracji dla wiz on arrival, zaproszenia dla turystów oraz usługę rejestracji w ambasadzie.

  1. Wybierz kraj, do którego chcesz otrzymać wizę.
  2. Wybierz typ wizy i dokładnie przeczytaj instrukcję.
  3. Kliknij Aplikuj
  4. Wypełnij formularz aplikacyjny
  5. Zapłać przy użyciu karty Visa, Mastercard lub innej karty debetowej.
  6. Poczekaj na potwierdzenie przesłane w wiadomości email, następnie pobierz i wydrukuj e-Visę ze swojego konta.
  7. Okaż wydrukowaną e-Visę celnikowi podczas przekraczania granicy.

Pamiętaj o tym, że większość krajów nie pobiera opłaty za obsługę wniosku wizowego. Głównym powodem, dla którego przetwarzamy tysiące wiz miesięcznie jest to, że zaoszczędzamy podróżnym sporo czasu i trudności. Nasze usługi świadczymy za pomocą strony internetowej, na której można znaleźć łatwy w użyciu formularz aplikacyjny. Dużo prościej jest złożyć podanie za naszym pośrednictwem – szczególnie dotyczy to użytkowników mobilnych i dużych grup. Wszystkim naszym klientom przesyłamy wizy na wiele dni przed podróżą. Jest to szczególnie pomocne dla tych osób, które zamówiły wizę z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Posiadamy też dostępną 24 godziny na dobę obsługę – nasi konsultanci specjalizują się w swojej dziedzinie, mówią po angielsku, a ich biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Akceptujemy wiele walut a nasza strona będzie przetłumaczona na ponad 20 języków. Wierzymy, że opłata, którą pobieramy jest warta Twojego czasu i spokoju, ale pamiętaj, że jeśli chcesz, zawsze możesz skorzystać z „darmowych” usług poszczególnych rządów.

Jeśli już złożyłeś/aś wniosek za pośrednictwem naszej strony, zaloguj się na swoje konto i sprawdź status swojego zamówienia/podania. Konto generowane jest automatycznie po zaksięgowaniu płatności. Kliknij w link przesłany w wiadomości email z potwierdzeniem, aby ustalić hasło, albo wejdź na stronę logowania, ustal hasło i wejdź na konto z tego poziomu. Pamiętaj, że w większości przypadków Twoja wiza zostanie Ci dostarczona za pośrednictwem wiadomości email. Będzie też dostępna na Twoim koncie, po zalogowaniu.

Jeśli Twoje podanie o wizę zostanie odrzucone przez agencję rządową, zwrócimy Ci pełną kwotę wpłaconych środków na podstawie naszej gwarancji zatwierdzenia. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony/a z naszych usług, skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu, a zwrócimy Ci naszą prowizję za obsługę. Jeśli w Twoim podaniu znalazł się błąd, przetworzymy je jeszcze raz, bez pobierania dodatkowych kosztów. Jednocześnie pamiętaj, że zwroty dokonywane są na tę samą kartę, przy użyciu której została dokonana płatność.

Jeśli jeszcze nie przetworzyliśmy Twojego podania, bez problemu możemy wprowadzić zmiany. Sprawdzimy też podane przez Ciebie dane pod kątem ewentualnych pomyłek. Jeśli natomiast przekazaliśmy już Twoje podanie do odpowiedniego rządu, czasem będzie można dokonać poprawek, a czasem nie. Jeśli zauważysz błąd w swojej aplikacji, skontaktuj się z nami jak najszybciej (najlepiej przez chat).

Niektóre państwa wymagają szczepienia przeciwko żółtej febrze, szczególnie jeśli przyjeżdżasz z kraju o podwyższonym ryzyku zarażenia tą chorobą. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Tylko i wyłącznie na podróżnym spoczywa odpowiedzialność za sprawdzenie tych przepisów przed wyjazdem do danego kraju.

Aby pobrać fakturę, zaloguj się na swoje konto i ściągnij ją bezpośrednio stamtąd.

Możesz ponownie wydrukować swoją e-Visa z poziomu swojej skrzynki mailowej. Alternatywnie możesz skorzystać w tym celu ze swojego konta w serwisie iVisa.

Tak. Po przetworzeniu transakcji system iVisa nie przechowuje danych Twojej karty kredytowej.

Wszystkie wizy dają jedynie pozwolenie na dotarcie do granicy danego kraju. O tym, czy możesz wjechać na jego teren, zadecyduje celnik na granicy.

Jeśli Twoje podanie nie zostało jeszcze przesłane do przetworzenia, otrzymasz pełen zwrot środków. Jednak jeśli aplikacja została już przesłana, nie będziemy w stanie zapewnić zwrotu.

Jeśli wiza musi zostać do Ciebie przesłana drogą tradycyjną, podany na stronie czas przetworzenia nie uwzględnia czasu dostawy. Dotyczy on jedynie okresu liczonego od chwili otrzymania przez nas Twojego wniosku do momentu zatwierdzenia. Większość wiz (mowa o e-Visach) jest przesyłana emailem więc czas na dostawę ich nie dotyczy.

Nie, nie jesteśmy powiązani z żadną agencją rządową. iVisa to prywatna firma, która świadczy podróżnym z całego świata usługę obsługi wniosku wizowego.

Niestety nie, a to dlatego, że agencje rządowe nie informują nas o powodzie/powodach podjętej przez siebie decyzji.

Jeśli wiza nie zostanie Ci przyznana, radzimy, aby skontaktować się z najbliższą ambasadą czy konsulatem i tam uzyskać więcej informacji na temat tego, jakie są Twoje możliwości w tej sytuacji.

Akceptujemy karty Visa, Mastercard, American Express oraz płatności PayPal.

Wszyscy obywatele tych terytoriów, ubiegając się o wizę za pośrednictwem naszej strony będą traktowani jako osoby posiadające narodowość/obywatelstwo wskazane w ich paszporcie. Przykładowo, podróżny z Puerto Rico zostanie potraktowany jako obywatel USA. Nie dotyczy to jednak podróżnych określanych jako BOTC (British Overseas Territories Citizen – Obywatel Brytyjskich Terytoriów Zamorskich), na podstawie Ustawy o Brytyjskich Terytoriach Zamorskich z roku 2002.

Need Help?