Już dziś zdobądź swoją e-kartę turystyczną do Surinamu przez Internet!

Posiadanie wizy jest wymagane. Możemy pomóc Ci w pozyskaniu tego dokumentu.

Rodzaj Wizy Koszt Wizy Opłata za usługę Liczba Wjazdów Czas Przetwarzania
E-Tourist Card
Koszt Wizy USD 54.00
Opłata Serwisowa USD 25.00
Liczba Wjazdów Jednokrotny
Czas Przetwarzania 72 godziny
Złóż Wniosek Teraz

Jak złożyć Wniosek: E-Tourist Card

Wypełnij wniosek online
Wypełnij wniosek online

Dokonaj stosownej opłaty przez Internet za pomocą karty kredytowej lub konta PayPal.

Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email
Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email

Nie musisz załatwiać nic w ambasadzie. My robimy to za Ciebie, żebyś nie tracił swojego cennego czasu.

Wprowadź Cel Podróży
Wprowadź Cel Podróży

Okaż swój Paszport i Dokument otrzymany od nas przy wjeździe do kraju docelowego

Złóż Wniosek Teraz

Dowiedz się Więcej: E-Tourist Card

Ministerstwo Spraw Zagranicznych Surinamu umożliwiło ostatnio podróżowanie przy użyciu e-Visy turystycznej obywatelom 100 krajów. Ta e-Visa turystyczna pozwala podróżnym na wjechanie na teren kraju jedynie w celach turystycznych i upoważnia ich ona do pozostawania na terenie Surinamu nie dłużej niż przez 90 dni Per Entry. Proces ubiegania się o e-Visę turystyczną do Surinamu jest bardzo prosty i w całości przebiega przez Internet. Kiedy podanie zostanie już wysłane i zaakceptowane, aplikant otrzyma pozwolenie na wjazd, które należy okazać celnikom podczas przekraczania granicy. Tak, to takie proste.

E-Visa to system umożliwiający ubieganie się o wizę przez internet, z każdego miejsca na świecie. Do zalet tego rozwiązania należy to, że podróżny może ubiegać się o wizę przez Internet z każdego miejsca i o każdym czasie, a sam proces uzyskania dokumentu przebiega niezwykle sprawnie. Płatność również dokonywana jest online, podczas składania podania o wizę.

Skorzystaj z naszego kalkulatora wizowego

Przelicz Koszt Wizy Przed Złożeniem Wniosku

Referencje

Nasi klienci dzielą się historiami na nasz temat

Często Zadawane Pytania

Turystyczna e-karta do Surinamu to oficjalny dokument, który pozwala podróżnym z 53 krajów na wjechanie na teren Surinamu w celach turystycznych.

Do przesłania Twojej aplikacji, potrzebne nam będą:

  • Skan paszportu

  • Potwierdzenie rezerwacji lotu

  • Potwierdzenie rezerwacji w hotelu

  • Cyfrowe zdjęcie wykonane w ciągu ostatnich 3 miesięcy

  • Karta kredytowa/debetowa lub konto PayPal.

Koszt turystycznej e-karty do Surinamu wynosi USD 54.00. Dodatkowo należy uiścić opłatę za obsługę w wysokości USD 25.00 dla procedury standardowej. Obsługa procedury przyspieszonej kosztuje USD 40.00, zaś pilnej USD 60.00.

Zależy to od czasu na przetworzenie, który wybierzesz. Oferujemy w tym zakresie trzy opcje:

  • Procedura standardowa: 7 dni

  • Procedura przyspieszona: 5 dni

  • Procedura pilna: 72 godziny

Turystyczna e-karta do Surinamu pozwala na Jednokrotny Wjazdu do kraju i pozostanie na jego terenie przez 90 dni po przyjeździe

Paszport osoby ubiegającej się o wizę musi pozostawać ważny przez przynajmniej 6 miesięcy od chwili, kiedy turystyczna e-karta traci ważność. W paszporcie powinna również znajdować się przynajmniej jedna pusta strona, tak aby można było umieścić w nim turystyczną e-kartę.

Turystyczna e-karta do Surinamu upoważnia jej posiadacza do Jednokrotny Wjazdu na teren kraju.

O wizę należy ubiegać się na przynajmniej 72 godziny przed planowaną wycieczką do Surinamu.

NIE. Posiadanie pozwolenia na wjazd do Surinamu nie zapewnia jego posiadaczowi automatycznego prawa wjazdu na teren kraju. Urzędnik na granicy może każdemu odmówić wjazdu na teren kraju, jeśli uzna, że dana osoba nie będzie w stanie sprostać wymogom stawianym przed przyjezdnymi, albo że obecność tej osoby w Surinamie będzie stanowiła zagrożenie lub będzie stała w sprzeczności z narodowymi interesami kraju.

Podczas wjazdu na teren Surinamu musisz okazać paszport, wraz ze swoją turystyczną e-kartą do Surinamu, którą należy wcześniej wydrukować.

  • Austria
  • Belgia
  • Boliwia
  • Kanada
  • Chile
  • Chiny
  • Kolumbia
  • Kostaryka
  • Kuba
  • Republika Czeska
  • Dania
  • Republika Dominikańska
  • Ekwador
  • Salwador
  • Estonia
  • Finlandia
  • Francja
  • Niemcy
  • Grecja
  • Gwatemala
  • Honduras
  • Węgry
  • Islandia
  • Indie
  • Indonezja
  • Włochy
  • Łotwa
  • Liechtenstein
  • Litwa
  • Luksemburg
  • Malta
  • Meksyk
  • Holandia
  • Nikaragua
  • Norwegia
  • Panama
  • Paragwaj
  • Peru
  • Filipiny
  • Portugalia
  • Serbia
  • Singapur
  • Słowacja
  • Słowenia
  • Hiszpania
  • Szwecja
  • Szwajcaria
  • Turcja
  • Zjednoczone Emiraty Arabskie
  • Wielka Brytania
  • Stany Zjednoczone
  • Urugwaj

Wszyscy zawsze cieszymy się na podróż do innego kraju. Najczęściej przed wyjazdem planujemy, planujemy, a potem jeszcze trochę planujemy. Należy pamiętać o tym, że jednym z najważniejszych aspektów dobrego planowania jest wnikliwe zapoznanie się z informacjami na temat kraju, który mamy zamiar odwiedzić. W końcu warto wiedzieć, czego można się w danym miejscu spodziewać. Mamy nadzieję, że nie wydaje Ci się, że Surinam jest tu jakimś wyjątkiem. Warto nieco poczytać o zwyczajach mieszkańców tego państwa. Niektóre z potrzebnych informacji znajdziesz poniżej. Zacznijmy może od tego, jak w ogóle można się dostać do Surinamu. Musisz wiedzieć, że jeśli chodzi o wymagania przy przekraczaniu granicy, istnieją tu trzy kategorie podróżnych. Do pierwszej kategorii należą obywatele krajów ze zniesionym obowiązkiem wizowym. Państw takich jest 29. Inaczej mówiąc, obywatele 29 krajów nie muszą posiadać wizy, aby wjechać na teren Surinamu. W tym celu potrzebny będzie im jedynie paszport. Czas, w którym podróżni mogą przebywać na terenie Surinamu, waha się od 30 dni do 6 miesięcy, w zależności od narodowości danej osoby.

Do drugiej kategorii należą osoby, które mogą ubiegać się o kartę turystyczną. Do tej grupy należą obywatele 52 krajów. Kartę turystyczną można wyrobić przez Internet lub po przybyciu na lotnisko Amsterdam-Schipol, lotnisko Paramaribo-Zanderij lub w dowolnej zagranicznej placówce reprezentacyjnej Surinamu. Jak zapewne się domyślasz, aby otrzymać kartę, należy uiścić stosowną opłatę.

Do trzeciej, i ostatniej, kategorii należą osoby, które nie są zwolnione z obowiązku wizowego, ani też nie mogą się ubiegać o kartę turystyczną. Dobre wieści są jednak takie, że osoby te mogą ubiegać się o wizę przez Internet. Proces ten jest krótki i przebiega gładko. O odpowiedni dokument możesz ubiegać się na minimum 72 godziny przed planowaną podróżą.

Warto wspomnieć, że o e-Visę do Surinamu możesz ubiegać się nawet jeśli jesteś zwolniony/a z obowiązku wizowego, ale planujesz zostać w Surinamie dłużej, niż możesz to zrobić bez posiadania wizy. Na przykład jeśli jesteś obywatelem Argentyny, zgodnie z polityką wizową Surinamu, przez 180 dni możesz przebywać na terenie tego kraju bez posiadania wizy. Jeśli planujesz pozostać w Surinamie dłużej, możesz ubiegać się o e-Visę.

Najlepszym czasem na odwiedzenie Surinamu jest pora sucha. W roku występuje ona dwa razy. Od lutego do marca i od sierpnia do listopada. Jednocześnie miej na uwadze, że listopad jest w Surinamie najcieplejszym miesiącem. Pogoda może tu być wtedy naprawdę uciążliwa. Pora mokra nie pozwoli Ci za bardzo na obcowanie z tutejszą przyrodą.

Oficjalnym językiem w Surinamie jest holenderski. Jeśli jeszcze o tym nie wiesz, Surinam uzyskał niepodległość od Holandii w 1975 roku, ale używany tu język pozostał. Innym używanym tu językiem jest sranan tongo. Jest to oparty na angielskim język kreolski. Jeśli planujesz odwiedzić tutejsze miasta, do porozumiewania się powinien wystarczyć Ci jedynie angielski. Ludzie posługują się tu tym językiem z różną płynnością, ale bez problemu powinni zrozumieć, o co Ci chodzi. Jednak jeśli wybierasz się na tereny wiejskie, możesz nie mieć tyle szczęścia. W takim wypadku najlepiej będzie, jeśli przed wyjazdem nauczysz się choć kilku podstawowych zwrotów po holendersku.

Jeśli zaś mówimy o miejscowych atrakcjach, to większość osób podróżuje do Surinamu w związku z pięknem tutejszej przyrody. Większość powierzchni kraju stanowią rezerwaty przyrody, w których można podziwiać miejscową florę i faunę. Polecamy też plaże Galibi i Albina. Są one naprawdę piękne. A jeśli wybierzesz się tam w odpowiednim momencie, możesz zobaczyć okres godowy żółwia skórzastego. Jeśli chcesz zobaczyć nieco więcej w bardziej kameralnej atmosferze, możesz wykupić wycieczkę helikopterem na bardziej oddaloną wyspę. Po drodze można spotkać delfiny rzeczne, a także lasy namorzynowe, które znajdują się między oceanem a lasami deszczowymi. Widoki są tu spektakularne.

Surinam jest w większości pokryty amazońskim lasem deszczowym. Jest tu więc co oglądać. Pamiętaj jednak, że turystyka w Surinamie dopiero się rozwija. Mimo tego, w sercu dżungli znajdziesz wspaniałe miejscowości wypoczynkowe. Warto wybrać się na wycieczkę do lasu, aby zobaczyć miejscowe zwierzęta i rośliny. Możesz zobaczyć tu drzewa kauczukowe, kaktusy i szeroką gamę storczyków.

Jeśli masz ochotę na przygodę, możesz odwiedzić wioski Maronów i Indian. W tym celu trzeba wprawdzie zapuścić się głęboko w dżunglę, ale niektóre z nich zlokalizowane są wzdłuż brzegów rzek. Wspaniale spotkać tych ludzi i dowiedzieć się czegoś o ich kulturze. Musisz pamiętać, że Surinam stanowi dom dla wielu kultur. Ta różnorodność sprawia, że cały czas coś się tu dzieje.

W Surinamie z całą pewnością nie będziesz się nudzić. Piękno przyrody zapewni Ci sporo wrażeń, ale znajdziesz tu również inne rodzaje rozrywki. W Surinamie w języku sranang tongo śpiewane są piosenki zwane „pokones”. Jest to naprawdę świetna zabawa.

Możesz też obejrzeć jakiś mecz piłki nożnej.

Jedzenie w Surinamie czerpie z wielu kultur i jest wręcz doskonałe. Tutejsza kuchnia przypomina nieco smaki hinduskie i pakistańskie. Różni się jednak tym, że nie jest ona tak ostra, co wielu osobom mocno przypada do gustu. Możesz znaleźć tu również potrawy chińskie, jawajskie, kreolskie itp. Spróbuj zjeść w tak wielu restauracjach, w ilu tylko zdołasz. Twoje kubki smakowe z całą pewnością Ci za to podziękują.

Jeśli chodzi o bezpieczeństwo, wystarczy jeśli zdasz się na zdrowy rozsądek. Nie chodź samotnie po zmroku. Unikaj również Ogrodu Palmowego w Paramaribo, ponieważ jest to miejsce, które do prowadzenia swoich interesów wybrali sobie handlarze narkotyków. Co więcej, nigdy nie wchodź samotnie do buszu.

W kwestii zdrowia należy powiedzieć tyle, że podróżni nie muszą poddawać się żadnym obowiązkowym szczepieniom, ale jednak pewne z nich są zalecane. Na przykład jeśli planujesz wycieczkę do lasów deszczowych, warto zaczepić się przeciw malarii i mieć przy sobie tabletki. Zalecamy również szczepienia przeciw błonicy, tężcowi, wirusowemu zapaleniu wątroby typu A i żółtej febrze. Kiedy będziesz w Surinamie, pij tylko butelkowaną wodę.

I na koniec – pamiętaj, aby szanować miejscową tradycję i kulturę. Jest to ważne na przykład przy robieniu zdjęć. Niektórzy mieszkańcy Surinamu uważają, że określone drzewa lub miejsca są święte i przed zrobieniem im zdjęcia, należy poprosić o pozwolenie. Jeśli będziesz podróżować z przewodnikiem, na pewno poinformuje Cię on o obowiązujących zasadach. Jeśli tak się nie stanie, po prostu pytaj o pozwolenie na zrobienie danej rzeczy, za każdym razem, kiedy będzie podpowiadał Ci to zdrowy rozsądek.

Reasumując, Surinam to malutki kraj położony na północy Ameryki Południowej. Pomimo swojego niewielkiego rozmiaru, ma on do zaoferowania o wiele więcej, niż może się na początku wydawać. Miejscowa przyroda jest przepiękna. Znajduje się tu wiele obiektów umieszczonych na Liście Światowego Dziedzictwa UNESCO. Z całą pewnością spędzisz tu wspaniałe chwile.

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjazd do danego kraju i na podróżowanie po nim. E-Visy są alternatywą do wiz wydawanych na przejściach granicznych lub w ambasadach/konsulatach w formie tradycyjnych wiz papierowych. E-Visy połączone są elektronicznie z paszportami poszczególnych podróżnych.

Nasz usługa rozpoczyna się od pozyskania przez Ciebie tej informacji. Możesz skorzystać z naszego aktualizowanego na bieżąco narzędzia z wymaganiami odnośnie wizy, aby dowiedzieć się, czy jest Ci potrzebna wiza turystyczna. Wystarczy jedynie, że podasz swoją narodowość oraz kraj, który chcesz odwiedzić. Na podstawie tej informacji określimy koszty uzyskania wizy; ilość wjazdów, jaką umożliwia dokument; datę od kiedy będzie on obowiązywał oraz powiemy, co robić dalej – jak na przykład aplikować bezpośrednio przez naszą stronę!

Najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi na te pytania będzie nasze narzędzie z wymaganiami dotyczącymi wizy. Każdy kraj ma inne zasady i opłaty za wizę. Jeśli Ci się spieszy, możesz również aplikować online, a wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie z poziomu wypełnianego formularza.

Zależy to od kraju, który wydaje wizę. Dla wielu krajów, jak na przykład w wypadku australijskiej ETA, czy e-Visy do Turcji, proces może zostać zakończony nawet w ciągu 15 minut (przy skorzystaniu z procedury pilnej). W przypadku innych krajów, jak na przykład podczas ubiegania się o wizę turystyczną do Indii, proces trwa zazwyczaj około 24 godzin. Dokładny czas zostanie podany w formularzu aplikacyjnym. Co możemy zagwarantować, to że ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa jest najszybszym dostępnym sposobem pozyskania tego dokumentu.

Dokumenty muszą być wydrukowane na pustej, białej kartce w formacie A4. Drukowanie dwustronne lub pomniejszenie formatu jest nieakceptowalne.

Pomożemy Ci przejść przez proces pozyskania wizy turystycznej w najszybszy i najprostszy możliwy sposób. Dzięki łatwym w użyciu formularzom aplikacyjnym oraz doskonałej obsłudze Klienta dostępnej 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu, sprawiamy, że proces uzyskania wizy jest szybki i prosty! Co więcej, korzystamy z najlepszych metod jeśli chodzi o zabezpieczenie Twoich danych osobowych oraz informacji na temat Twojej karty kredytowej.

iVisa oferuje dwa typy wiz: wizy elektroniczne (e-Visy) oraz tradycyjne wizy papierowe – w zależności od tego, gdzie się udajesz. Dodatkowo oferujemy również następujące usługi/dokumenty, wymagane przez wybrane kraje: ETA (elektroniczna autoryzacja podróży), karty turystyczne, formularz wcześniejszej rejestracji dla wiz on arrival, zaproszenia dla turystów oraz usługę rejestracji w ambasadzie.

  1. Wybierz kraj, do którego chcesz otrzymać wizę.
  2. Wybierz typ wizy i dokładnie przeczytaj instrukcję.
  3. Kliknij Aplikuj
  4. Wypełnij formularz aplikacyjny
  5. Zapłać przy użyciu karty Visa, Mastercard lub innej karty debetowej.
  6. Poczekaj na potwierdzenie przesłane w wiadomości email, następnie pobierz i wydrukuj e-Visę ze swojego konta.
  7. Okaż wydrukowaną e-Visę celnikowi podczas przekraczania granicy.

Pamiętaj o tym, że większość krajów nie pobiera opłaty za obsługę wniosku wizowego. Głównym powodem, dla którego przetwarzamy tysiące wiz miesięcznie jest to, że zaoszczędzamy podróżnym sporo czasu i trudności. Nasze usługi świadczymy za pomocą strony internetowej, na której można znaleźć łatwy w użyciu formularz aplikacyjny. Dużo prościej jest złożyć podanie za naszym pośrednictwem – szczególnie dotyczy to użytkowników mobilnych i dużych grup. Wszystkim naszym klientom przesyłamy wizy na wiele dni przed podróżą. Jest to szczególnie pomocne dla tych osób, które zamówiły wizę z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Posiadamy też dostępną 24 godziny na dobę obsługę – nasi konsultanci specjalizują się w swojej dziedzinie, mówią po angielsku, a ich biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Akceptujemy wiele walut a nasza strona będzie przetłumaczona na ponad 20 języków. Wierzymy, że opłata, którą pobieramy jest warta Twojego czasu i spokoju, ale pamiętaj, że jeśli chcesz, zawsze możesz skorzystać z „darmowych” usług poszczególnych rządów.

Jeśli już złożyłeś/aś wniosek za pośrednictwem naszej strony, zaloguj się na swoje konto i sprawdź status swojego zamówienia/podania. Konto generowane jest automatycznie po zaksięgowaniu płatności. Kliknij w link przesłany w wiadomości email z potwierdzeniem, aby ustalić hasło, albo wejdź na stronę logowania, ustal hasło i wejdź na konto z tego poziomu. Pamiętaj, że w większości przypadków Twoja wiza zostanie Ci dostarczona za pośrednictwem wiadomości email. Będzie też dostępna na Twoim koncie, po zalogowaniu.

Jeśli Twoje podanie o wizę zostanie odrzucone przez agencję rządową, zwrócimy Ci pełną kwotę wpłaconych środków na podstawie naszej gwarancji zatwierdzenia. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony/a z naszych usług, skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu, a zwrócimy Ci naszą prowizję za obsługę. Jeśli w Twoim podaniu znalazł się błąd, przetworzymy je jeszcze raz, bez pobierania dodatkowych kosztów. Jednocześnie pamiętaj, że zwroty dokonywane są na tę samą kartę, przy użyciu której została dokonana płatność.

Jeśli jeszcze nie przetworzyliśmy Twojego podania, bez problemu możemy wprowadzić zmiany. Sprawdzimy też podane przez Ciebie dane pod kątem ewentualnych pomyłek. Jeśli natomiast przekazaliśmy już Twoje podanie do odpowiedniego rządu, czasem będzie można dokonać poprawek, a czasem nie. Jeśli zauważysz błąd w swojej aplikacji, skontaktuj się z nami jak najszybciej (najlepiej przez chat).

Niektóre państwa wymagają szczepienia przeciwko żółtej febrze, szczególnie jeśli przyjeżdżasz z kraju o podwyższonym ryzyku zarażenia tą chorobą. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Tylko i wyłącznie na podróżnym spoczywa odpowiedzialność za sprawdzenie tych przepisów przed wyjazdem do danego kraju.

Aby pobrać fakturę, zaloguj się na swoje konto i ściągnij ją bezpośrednio stamtąd.

Możesz ponownie wydrukować swoją e-Visa z poziomu swojej skrzynki mailowej. Alternatywnie możesz skorzystać w tym celu ze swojego konta w serwisie iVisa.

Tak. Po przetworzeniu transakcji system iVisa nie przechowuje danych Twojej karty kredytowej.

Wszystkie wizy dają jedynie pozwolenie na dotarcie do granicy danego kraju. O tym, czy możesz wjechać na jego teren, zadecyduje celnik na granicy.

Jeśli Twoje podanie nie zostało jeszcze przesłane do przetworzenia, otrzymasz pełen zwrot środków. Jednak jeśli aplikacja została już przesłana, nie będziemy w stanie zapewnić zwrotu.

Jeśli wiza musi zostać do Ciebie przesłana drogą tradycyjną, podany na stronie czas przetworzenia nie uwzględnia czasu dostawy. Dotyczy on jedynie okresu liczonego od chwili otrzymania przez nas Twojego wniosku do momentu zatwierdzenia. Większość wiz (mowa o e-Visach) jest przesyłana emailem więc czas na dostawę ich nie dotyczy.

Nie, nie jesteśmy powiązani z żadną agencją rządową. iVisa to prywatna firma, która świadczy podróżnym z całego świata usługę obsługi wniosku wizowego.

Niestety nie, a to dlatego, że agencje rządowe nie informują nas o powodzie/powodach podjętej przez siebie decyzji.

Jeśli wiza nie zostanie Ci przyznana, radzimy, aby skontaktować się z najbliższą ambasadą czy konsulatem i tam uzyskać więcej informacji na temat tego, jakie są Twoje możliwości w tej sytuacji.

Akceptujemy karty Visa, Mastercard, American Express oraz płatności PayPal.

Wszyscy obywatele tych terytoriów, ubiegając się o wizę za pośrednictwem naszej strony będą traktowani jako osoby posiadające narodowość/obywatelstwo wskazane w ich paszporcie. Przykładowo, podróżny z Puerto Rico zostanie potraktowany jako obywatel USA. Nie dotyczy to jednak podróżnych określanych jako BOTC (British Overseas Territories Citizen – Obywatel Brytyjskich Terytoriów Zamorskich), na podstawie Ustawy o Brytyjskich Terytoriach Zamorskich z roku 2002.

Need Help?