Już dziś zdobądź wizę do Wietnamu! Turystyczne e-Wizy dla Polaków online.

Posiadanie wizy jest wymagane. Możemy pomóc Ci w pozyskaniu tego dokumentu.

Rodzaj Wizy Koszt Wizy Opłata za usługę Liczba Wjazdów Czas Przetwarzania
E-wiza
Koszt Wizy USD 25.00
Opłata Serwisowa USD 20.00
Liczba Wjazdów Jednokrotny
Czas Przetwarzania 3 dni roboczych
Złóż Wniosek Teraz
eVisa on Arrival
Koszt Wizy USD 0.00
Opłata Serwisowa USD 20 - 45
Liczba Wjazdów Jednokrotny / Wielokrotna
Czas Przetwarzania 8 godziny
Złóż Wniosek Teraz

Jak złożyć Wniosek: E-wiza

Wypełnij wniosek online
Wypełnij wniosek online

Dokonaj stosownej opłaty przez Internet za pomocą karty kredytowej lub konta PayPal.

Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email
Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email

Nie musisz załatwiać nic w ambasadzie. My robimy to za Ciebie, żebyś nie tracił swojego cennego czasu.

Wprowadź Cel Podróży
Wprowadź Cel Podróży

Okaż swój Paszport i Dokument otrzymany od nas przy wjeździe do kraju docelowego

Złóż Wniosek Teraz

Dowiedz się Więcej: E-wiza

W lutym 2017 roku Wietnam wprowadził program wiz elektronicznych (e-Visa), który znacznie uprościł proces wjechania na teren tego kraju. Wcześniej, podróżni musieli otrzymać pismo poświadczające, a następnie odebrać swoją wizę przy wjeździe na teren Wietnamu. Obecnie obywatele 46 krajów mogą aplikować o wizę online i uzyskać swoją e-Visę drogą elektroniczną. Proces ten w 100% przebiega przez Internet – nie są już potrzebne wizyty w ambasadzie.

Dokument można uzyskać przez Internet w czasie tak krótkim, jak 3 dni robocze. Należy go okazać przy wejściu na pokład samolotu oraz po przyjeździe – urzędnikowi dokonującemu kontroli na granicy. E-Visa pozwala na jednorazowy wjazd na teren kraju, zaś długość pobytu nie może przekroczyć 30 dni.

Skorzystaj z naszego kalkulatora wizowego

Przelicz Koszt Wizy Przed Złożeniem Wniosku

Referencje

Nasi klienci dzielą się historiami na nasz temat

Często Zadawane Pytania

Wiza elektroniczna (e-Visa) to rodzaj wizy wydawany obywatelom zagranicznym przez Wietnamski Departament ds. Imigracji za pośrednictwem systemu elektronicznego. Umożliwia im on wjechanie na teren Wietnamu i podróżowanie po tym kraju. E-Visa do Wietnamu pozostaje ważna maksymalnie przez 30 dni (i umożliwia jeden wjazd na teren kraju).

Do przesłania Twojej aplikacji, potrzebne nam będą:

  • Paszport (ważny przez przynajmniej 6 miesięcy od daty wjazdu na teren Wietnamu)
  • Karta kredytowa/debetowa lub konto Paypal
  • Cyfrowy skan paszportu (strony z danymi osobowymi)
  • Cyfrowe zdjęcie paszportowe

Koszt e-Visy do Wietnamu wynosi 25 USD. Dodatkowo należy uiścić opłatę za obsługę w wysokości 20 USD dla procedury standardowej. Obsługa procedury przyspieszonej kosztuje 30 USD, zaś pilnej 60 USD.

Zależy to od czasu na przetworzenie, który wybierzesz. Oferujemy w tym zakresie trzy opcje:

  1. Procedura standardowa: 5 dni roboczych.
  2. Procedura przyspieszona: 4 dni robocze.
  3. Procedura pilna: 3 dni robocze.

E-Visa do Wietnamu pozostaje ważna przez 30 dni od daty przyjazdu. Jest to wiza umożliwiająca jednorazowy wjazd na teren kraju, zaś czas pobytu nie może przekroczyć 30 dni.

Twój paszport musi pozostawać ważny przez przynajmniej 30 dni od daty wygaśnięcia wizy i musi posiadać przynajmniej dwie puste strony. Na przykład jeśli wjedziesz na teren Wietnamu dzisiaj, Twoja wiza wygaśnie za 30 dni, co oznacza, że Twój paszport musi być ważny przez przynajmniej 60 dni.

E-Visa zezwala na pobyt, którego długość wynosi maksymalnie 30 dni.

Po wjechaniu na teren Wietnamu na podstawie e-Visy możesz poprosić agencję, organizację bądź osobę indywidualną, które sponsorują Twój pobyt w Wietnamie, aby złożyli w Twoim imieniu wniosek o nową wizę. Należy to uczynić w Wietnamskim Departamencie ds. Imigracji.

O e-Visę mogą ubiegać się obywatele następujących krajów:

  • Argentyna
  • Australia
  • Armenia
  • Azerbejdżan
  • Białoruś
  • Brunei
  • Bułgaria
  • Kanada
  • Chiny
  • Kolumbia
  • Kuba
  • Republika Czeska
  • Dania
  • Finlandia
  • Francja
  • Niemcy
  • Grecja
  • Węgry
  • Indie
  • Irlandia
  • Włochy
  • Japonia
  • Kazachstan
  • Luksemburg
  • Mongolia
  • Myanmar
  • Holandia
  • Nowa Zelandia
  • Norwegia
  • Panama
  • Peru
  • Filipiny
  • Polska
  • Rumunia
  • Rosja
  • Słowacja
  • Korea Południowa
  • Hiszpania
  • Szwecja
  • Timor Leste
  • Zjednoczone Emiraty Arabskie
  • Zjednoczone Królestwo
  • Stany Zjednoczone
  • Urugwaj
  • Wenezuela

Międzynarodowe porty lotnicze

  • Międzynarodowy port lotniczy Cat Bi (Hai Phong)
  • Międzynarodowy port lotniczy Cam Ranh (Khanh Hoa)
  • Międzynarodowy port lotniczy Can Tho
  • Międzynarodowy port lotniczy Da Nang
  • Międzynarodowy port lotniczy Noi Bai (Ha Noi)
  • Międzynarodowy port lotniczy Phu Bai
  • Międzynarodowy port lotniczy Phu Quoc
  • Międzynarodowy port lotniczy Tan Son Nhat (miasto Ho Chi Minh)

Lądowe przejścia graniczne

  • Przejście graniczne Bo Y
  • Przejście graniczne Cha Lo
  • Przejście graniczne Cau Treo
  • Przejście graniczne Huu Nghi
  • Przejście graniczne Ha Tien
  • Przejście graniczne Lao Bao
  • Przejście graniczne Lao Cai
  • Przejście graniczne Moc Bai
  • Przejście graniczne Moc Bai
  • Przejście graniczne Nam Can
  • Przejście graniczne Song Tien
  • Przejście graniczne Tinh Bien
  • Przejście graniczne Xa Mat

Porty morskie

  • Port morski Da Nang
  • Port morski Hon Gai
  • Port morski Hai Phong
  • Port morski Nha Trang
  • Port morski Quy Nhon
  • Port morski miasta Ho Chi Minh
  • Port morski Vung Tau

Musisz okazać wydrukowaną kopię swojej e-Visy oraz swój paszport.

Twoja e-Visa obowiązuje w czasie określony na dokumencie. Możesz wjechać na teren Wietnamu w dowolnym dniu, podczas trwania tego okresu.

Jeśli chcesz odwiedzić Azję, nie zapomnij umieścić w swoim planie podróży Wietnamu. To przepiękny kraj, w którym będziesz mieć okazję zobaczyć wspaniałe widoki, zapierające dech w piersiach krajobrazy oraz poznać przemiłych ludzi. Niektórzy przybywają tu, aby zwiedzić miasta, ale zdecydowana większość podróżnych nastawiona jest na tutejszą przyrodę. A jest się tu czym zachwycać. Wycieczka po terenach wiejskich wywrze na Tobie ogromne wrażenie, zaś gościnność ludzi zadziwi Cię do cna. Jednak zanim zaczniesz planować wyjazd do Wietnamu, najlepiej będzie dowiedzieć się paru podstawowych rzeczy, dzięki którym Twój wyjazd będzie o wiele przyjemniejszy. Przed wyjazdem dobrze zrobić rozeznanie, a ten artykuł powinien Ci nieco w tej sprawie pomóc. Pierwsza ważna sprawa jest taka, że z mieszkańcami Tajwanu możesz porozumiewać się po angielsku, ale raczej na terenach miejskich. Ludzie na wsi zazwyczaj nie potrafią mówić po angielsku, choć przedstawiciele młodszego pokolenia coraz częściej uczą się tego języka. Mimo tego najlepiej będzie jeśli nauczysz się paru podstawowych zwrotów w ich ojczystym języku, dzięki czemu łatwiej Ci będzie odnaleźć się na miejscu. Istnieją aplikacje, z których możesz skorzystać, ale podręczny słowniczek również może okazać się pomocny. Poza tym, nie spodziewaj się, że Internet będzie działał z taką samą prędkością, jak w krajach Zachodu. W niektórych regionach w ogóle nie ma tu Internetu. Jedną z rzeczy, na które należy uważać, są pieniądze. Walutą Wietnamu jest dong i choć na nazwa może wydawać Ci się zabawna, nie strój sobie z niej żartów w towarzystwie Wietnamczyków. Kiedy wymienisz pieniądze, zauważysz, że banknoty są do siebie bardzo podobne. Banknot o wartości 50 000 dongów wygląda niemal tak samo jak banknot o wartości 500 000 dongów, więc jeśli nie będziesz zwracać na to uwagi, możesz stracić pieniądze. Zalecamy, aby przed każdą płatnością dobrze przyjrzeć się pieniądzom, które wydajesz. Nie spodziewaj się, że jeśli się pomylisz, sprzedawca odda Ci Twoje środki. Pieniądze zarabiane na turystach to w Wietnamie pewna nowość, w związku z czym niektórzy sprzedawcy stali się chciwi. Niektórzy mogą nawet próbować Cię oszukać. Stargujesz cenę na daną kwotę, a i tak zapłacisz inną. A skoro o targowaniu mowa. Możesz robić to prawie wszędzie. Jednak jeśli nie masz odpowiednich umiejętności, powstrzymaj się od kupowania zbyt wielu rzeczy. W innym przypadku zostaniesz bowiem oszukany. Choć wiele osób wybiera zwiedzanie Wietnamu z przewodnikiem, odradzamy zakup pakietów turystycznych. Duża część podróżnych nie jest z nich zadowolona. Ludzie twierdzą, że ich wycieczka miałaby lepszy przebieg, gdyby zwiedzali na własną rękę. Trudno się z nimi nie zgodzić. Stworzenie własnego planu podróży może chwilę zająć, ale dopóki masz czas na przeczytanie kilku artykułów, na pewno doskonale poradzisz sobie samemu. Do tego zaoszczędzisz nieco pieniędzy, które w innym wypadku będziesz musiał zapłacić przewodnikowi. A ci często są albo znudzeni, albo zbyt milczący. Trochę szkoda, że Wietnamczycy nie dbają bardziej o odpowiednią edukację swoich przewodników, choć pewnie z czasem sami dojdą do wniosku, że leży to w ich najlepszym interesie. Jeśli chodzi o zakwaterowanie, hotele w Wietnamie są dość drogie. Do tego śniadania, które serwują są bardzo proste. Dobrym pomysłem jest przejście się po okolicy. W Wietnamie jest mnóstwo hoteli, więcej niż się spodziewasz. Jeśli przejdziesz się ulicami danej miejscowości na pewno znajdziesz wiele hoteli, które będą czyste i będą miały dobre ceny. Hotele przy głównej ulicy zazwyczaj wykorzystują to, że widzi się je jako pierwsze. To właśnie dlatego hotele w bocznych uliczkach mają niższe ceny. Jedną z rzeczy, które z całą pewnością polubisz w Wietnamie, jest jedzenie. Wprawdzie w zachodnich krajach również mamy wietnamskie restauracje, ale jak zapewne się domyślasz, serwowanego w nich jedzenia nie da się porównać do tego, co przygotowują sami Wietnamczycy. Jednak jest parę kwestii, które musisz o nich wiedzieć. Po pierwsze, jedz tylko w zatłoczonych miejscach. Wprawdzie nikt nie lubi stać w kolejce, ale z drugiej strony, skoro przyszło tu tylu ludzi, możesz mieć pewność, że kucharze robią tu dobrą robotę. Co więcej, w takim miejscu jedzenie zawsze będzie świeże. Jeśli do jakiejś restauracji rzadko przychodzą klienci, jedzenie musi swoje odczekać, zanim zostanie podane, a co za tym idzie, szybko się psuje, co z kolei może doprowadzić do rozstroju żołądka. Taka sytuacja z całą pewnością popsuje Ci wakacje. Jeśli zechcesz kupić sobie zupę u ulicznego sprzedawcy, zwróć uwagę na to, żeby gotowała się ona na wolnym ogniu. Podczas gdy wietnamscy usługodawcy mogą wydawać się zachłanni, a czasem też niemili, musisz wiedzieć, że osoby zamieszkujące tereny niezwiązane z turystyką, są naprawdę wspaniałe. Ludzie ci są otwarci na innych, mają dobre serca i będą traktować Cię w bardzo przyjacielski sposób. Wietnamczycy są ciekawi świata i będą chcieli się czegoś o Tobie dowiedzieć. Sami też mają do opowiedzenia wiele historii i z pewnością skorzystają z okazji, aby Cię z nimi zapoznać. Różnicę w zachowaniu usługodawców i tutejszych mieszkańców naprawdę da się zauważyć gołym okiem. Nigdy więc nie oceniaj Wietnamczyków po tym, jak zachowują się ludzie działający w branży turystycznej. I na koniec, najlepszym sposobem na przemieszczanie się po Wietnamie jest pociąg. Unikniesz w ten sposób korków i ciągłego używania klaksonu. Jadąc pociągiem, możesz w spokoju cieszyć się widokiem za oknem. Jeśli potrzebujesz biletu, kup go na dworcu. Ludzie w hotelu często będą Cię pytać, gdzie udajesz się w następnej kolejności, po czym będą oferować Ci bilet w to miejsce. Jak zapewne się domyślasz, nie robią tego za darmo. Po prostu kup sobie bilet samodzielnie, a zaoszczędzisz nieco gotówki. Podsumowując, Wietnam to kraj warty zobaczenia. Istnieją tu pewne zjawiska, które prawdopodobnie nie przypadną Ci do gustu, ale praktycznie o każdym innym kraju na świecie można powiedzieć to samo. Nie ma bowiem idealnego miejsca, gdzie wszystko działa tak, jak sobie wymarzysz.

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjazd do danego kraju i na podróżowanie po nim. E-Visy są alternatywą do wiz wydawanych na przejściach granicznych lub w ambasadach/konsulatach w formie tradycyjnych wiz papierowych. E-Visy połączone są elektronicznie z paszportami poszczególnych podróżnych.

Nasz usługa rozpoczyna się od pozyskania przez Ciebie tej informacji. Możesz skorzystać z naszego aktualizowanego na bieżąco narzędzia z wymaganiami odnośnie wizy, aby dowiedzieć się, czy jest Ci potrzebna wiza turystyczna. Wystarczy jedynie, że podasz swoją narodowość oraz kraj, który chcesz odwiedzić. Na podstawie tej informacji określimy koszty uzyskania wizy; ilość wjazdów, jaką umożliwia dokument; datę od kiedy będzie on obowiązywał oraz powiemy, co robić dalej – jak na przykład aplikować bezpośrednio przez naszą stronę!

Najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi na te pytania będzie nasze narzędzie z wymaganiami dotyczącymi wizy. Każdy kraj ma inne zasady i opłaty za wizę. Jeśli Ci się spieszy, możesz również aplikować online, a wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie z poziomu wypełnianego formularza.

Zależy to od kraju, który wydaje wizę. Dla wielu krajów, jak na przykład w wypadku australijskiej ETA, czy e-Visy do Turcji, proces może zostać zakończony nawet w ciągu 15 minut (przy skorzystaniu z procedury pilnej). W przypadku innych krajów, jak na przykład podczas ubiegania się o wizę turystyczną do Indii, proces trwa zazwyczaj około 24 godzin. Dokładny czas zostanie podany w formularzu aplikacyjnym. Co możemy zagwarantować, to że ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa jest najszybszym dostępnym sposobem pozyskania tego dokumentu.

Dokumenty muszą być wydrukowane na pustej, białej kartce w formacie A4. Drukowanie dwustronne lub pomniejszenie formatu jest nieakceptowalne.

Pomożemy Ci przejść przez proces pozyskania wizy turystycznej w najszybszy i najprostszy możliwy sposób. Dzięki łatwym w użyciu formularzom aplikacyjnym oraz doskonałej obsłudze Klienta dostępnej 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu, sprawiamy, że proces uzyskania wizy jest szybki i prosty! Co więcej, korzystamy z najlepszych metod jeśli chodzi o zabezpieczenie Twoich danych osobowych oraz informacji na temat Twojej karty kredytowej.

iVisa oferuje dwa typy wiz: wizy elektroniczne (e-Visy) oraz tradycyjne wizy papierowe – w zależności od tego, gdzie się udajesz. Dodatkowo oferujemy również następujące usługi/dokumenty, wymagane przez wybrane kraje: ETA (elektroniczna autoryzacja podróży), karty turystyczne, formularz wcześniejszej rejestracji dla wiz on arrival, zaproszenia dla turystów oraz usługę rejestracji w ambasadzie.

  1. Wybierz kraj, do którego chcesz otrzymać wizę.
  2. Wybierz typ wizy i dokładnie przeczytaj instrukcję.
  3. Kliknij Aplikuj
  4. Wypełnij formularz aplikacyjny
  5. Zapłać przy użyciu karty Visa, Mastercard lub innej karty debetowej.
  6. Poczekaj na potwierdzenie przesłane w wiadomości email, następnie pobierz i wydrukuj e-Visę ze swojego konta.
  7. Okaż wydrukowaną e-Visę celnikowi podczas przekraczania granicy.

Pamiętaj o tym, że większość krajów nie pobiera opłaty za obsługę wniosku wizowego. Głównym powodem, dla którego przetwarzamy tysiące wiz miesięcznie jest to, że zaoszczędzamy podróżnym sporo czasu i trudności. Nasze usługi świadczymy za pomocą strony internetowej, na której można znaleźć łatwy w użyciu formularz aplikacyjny. Dużo prościej jest złożyć podanie za naszym pośrednictwem – szczególnie dotyczy to użytkowników mobilnych i dużych grup. Wszystkim naszym klientom przesyłamy wizy na wiele dni przed podróżą. Jest to szczególnie pomocne dla tych osób, które zamówiły wizę z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Posiadamy też dostępną 24 godziny na dobę obsługę – nasi konsultanci specjalizują się w swojej dziedzinie, mówią po angielsku, a ich biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Akceptujemy wiele walut a nasza strona będzie przetłumaczona na ponad 20 języków. Wierzymy, że opłata, którą pobieramy jest warta Twojego czasu i spokoju, ale pamiętaj, że jeśli chcesz, zawsze możesz skorzystać z „darmowych” usług poszczególnych rządów.

Jeśli już złożyłeś/aś wniosek za pośrednictwem naszej strony, zaloguj się na swoje konto i sprawdź status swojego zamówienia/podania. Konto generowane jest automatycznie po zaksięgowaniu płatności. Kliknij w link przesłany w wiadomości email z potwierdzeniem, aby ustalić hasło, albo wejdź na stronę logowania, ustal hasło i wejdź na konto z tego poziomu. Pamiętaj, że w większości przypadków Twoja wiza zostanie Ci dostarczona za pośrednictwem wiadomości email. Będzie też dostępna na Twoim koncie, po zalogowaniu.

Jeśli Twoje podanie o wizę zostanie odrzucone przez agencję rządową, zwrócimy Ci pełną kwotę wpłaconych środków na podstawie naszej gwarancji zatwierdzenia. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony/a z naszych usług, skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu, a zwrócimy Ci naszą prowizję za obsługę. Jeśli w Twoim podaniu znalazł się błąd, przetworzymy je jeszcze raz, bez pobierania dodatkowych kosztów. Jednocześnie pamiętaj, że zwroty dokonywane są na tę samą kartę, przy użyciu której została dokonana płatność.

Jeśli jeszcze nie przetworzyliśmy Twojego podania, bez problemu możemy wprowadzić zmiany. Sprawdzimy też podane przez Ciebie dane pod kątem ewentualnych pomyłek. Jeśli natomiast przekazaliśmy już Twoje podanie do odpowiedniego rządu, czasem będzie można dokonać poprawek, a czasem nie. Jeśli zauważysz błąd w swojej aplikacji, skontaktuj się z nami jak najszybciej (najlepiej przez chat).

Niektóre państwa wymagają szczepienia przeciwko żółtej febrze, szczególnie jeśli przyjeżdżasz z kraju o podwyższonym ryzyku zarażenia tą chorobą. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Tylko i wyłącznie na podróżnym spoczywa odpowiedzialność za sprawdzenie tych przepisów przed wyjazdem do danego kraju.

Aby pobrać fakturę, zaloguj się na swoje konto i ściągnij ją bezpośrednio stamtąd.

Możesz ponownie wydrukować swoją e-Visa z poziomu swojej skrzynki mailowej. Alternatywnie możesz skorzystać w tym celu ze swojego konta w serwisie iVisa.

Tak. Po przetworzeniu transakcji system iVisa nie przechowuje danych Twojej karty kredytowej.

Wszystkie wizy dają jedynie pozwolenie na dotarcie do granicy danego kraju. O tym, czy możesz wjechać na jego teren, zadecyduje celnik na granicy.

Jeśli Twoje podanie nie zostało jeszcze przesłane do przetworzenia, otrzymasz pełen zwrot środków. Jednak jeśli aplikacja została już przesłana, nie będziemy w stanie zapewnić zwrotu.

Jeśli wiza musi zostać do Ciebie przesłana drogą tradycyjną, podany na stronie czas przetworzenia nie uwzględnia czasu dostawy. Dotyczy on jedynie okresu liczonego od chwili otrzymania przez nas Twojego wniosku do momentu zatwierdzenia. Większość wiz (mowa o e-Visach) jest przesyłana emailem więc czas na dostawę ich nie dotyczy.

Nie, nie jesteśmy powiązani z żadną agencją rządową. iVisa to prywatna firma, która świadczy podróżnym z całego świata usługę obsługi wniosku wizowego.

Niestety nie, a to dlatego, że agencje rządowe nie informują nas o powodzie/powodach podjętej przez siebie decyzji.

Jeśli wiza nie zostanie Ci przyznana, radzimy, aby skontaktować się z najbliższą ambasadą czy konsulatem i tam uzyskać więcej informacji na temat tego, jakie są Twoje możliwości w tej sytuacji.

Akceptujemy karty Visa, Mastercard, American Express oraz płatności PayPal.

Wszyscy obywatele tych terytoriów, ubiegając się o wizę za pośrednictwem naszej strony będą traktowani jako osoby posiadające narodowość/obywatelstwo wskazane w ich paszporcie. Przykładowo, podróżny z Puerto Rico zostanie potraktowany jako obywatel USA. Nie dotyczy to jednak podróżnych określanych jako BOTC (British Overseas Territories Citizen – Obywatel Brytyjskich Terytoriów Zamorskich), na podstawie Ustawy o Brytyjskich Terytoriach Zamorskich z roku 2002.

Need Help?