Napisali o nas

Już teraz zdobądź australijską ETA przez Internet

iVisa.com od 2013 roku zapewnia przyspieszone przetwarzanie i wsparcie przy obsłudze podań o wizy. Nie jesteśmy powiązani z żadnym departamentem rządowym.

Posiadanie wizy jest wymagane. Możemy pomóc Ci w pozyskaniu tego dokumentu.

Rodzaj Wizy Koszt Wizy Opłata Serwisowa Liczba Wjazdów Czas Przetwarzania
ETA
Koszt Wizy USD 0.00
Opłata Serwisowa USD 20.00
Liczba Wjazdów Wielokrotna
Czas Przetwarzania 30 minuty
eVisitor
Koszt Wizy USD 0.00
Opłata Serwisowa USD 20.00
Liczba Wjazdów Wielokrotna
Czas Przetwarzania 48 godziny
Złóż Wniosek Teraz

Jak złożyć Wniosek: ETA

Wypełnij wniosek online
Wypełnij wniosek online

Dokonaj stosownej opłaty przez Internet za pomocą karty kredytowej lub konta PayPal.

Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email
Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email

Nie musisz załatwiać nic w ambasadzie. My robimy to za Ciebie, żebyś nie tracił swojego cennego czasu.

Wprowadź Cel Podróży
Wprowadź Cel Podróży

Okaż swój Paszport i Dokument otrzymany od nas przy wjeździe do kraju docelowego

Złóż Wniosek Teraz

Dowiedz się Więcej: ETA

System ETA wszedł w życie w 1996 roku. Umożliwia on autoryzację, potrzebną do podróżowania do Australii i przekroczenia granicy tego kraju. W tym przypadku wiza jest elektronicznie powiązana z Twoim paszportem. Podczas kontroli na lotnisku, jeśli Twoja podróż jest związana z Australią, osoby dokonujące kontroli elektronicznie mogą potwierdzić, że posiadasz pozwolenie na wejście na pokład samolotu lecącego do Australii. Australijska ETA dostępna jest dla obywateli ponad 50 krajów.

ETA to nic innego jak przechowywane elektronicznie pozwolenie na krótkie pobyty w Australii o charakterze turystycznym, bądź biznesowym. Wiza przeznaczona jest dla osób spoza Australii. Zastępuje ona pieczątkę bądź etykietę w paszporcie i zmniejsza konieczność turystów do stawienia się w australijskiej ambasadzie. Australijska ETA pozwala jej posiadaczowi na podróżowanie do Australii dowolną ilość razy w okresie obowiązywania wizy, który to okres wynosi 12 miesięcy od daty wydania dokumentu. Maksymalna długość pojedynczej wizyty nie może przekraczać trzech miesięcy.

Skorzystaj z naszego kalkulatora wizowego

Przelicz Koszt Wizy Przed Złożeniem Wniosku

Referencje

Nasi klienci dzielą się historiami na nasz temat

Często Zadawane Pytania

Elektroniczna Autoryzacja Podróży (ang. Electronic Travel Authority – ETA) pozwala na podróż i wjazd na teren Australii. Ten rodzaj wizy jest elektronicznie powiązany z danym paszportem. Przyznawana się dla pobytów krótkoterminowych, o charakterze turystycznym lub biznesowym. Pozwala jej posiadaczom na taką działalność jak uczestnictwo w konferencjach, spotkania biznesowe czy przeprowadzanie negocjacji.

Aby przesłać Twoje podanie, będziemy potrzebować: Ważnego paszportu Karty kredytowej/debetowej oraz adresu email, za pośrednictwem którego będziemy mogli dokonać weryfikacji.

Opłata za obsługę wynosi 20 USD dla procedury standardowej. Obsługa procedury przyspieszonej kosztuje 50 USD, zaś pilnej 70 USD.

Zależy to od czasu na przetworzenie, który wybierzesz. Oferujemy w tym zakresie trzy opcje:

  1. Procedura standardowa: 24 godziny.
  2. Procedura przyspieszona: 2 godziny.
  3. Procedura pilna: 0.5 godziny.

ETA jest ważna do czasu jej wygaśnięcia, którą to datę można znaleźć w dokumencie. Jest to ostatni dzień, w którym masz prawo do wjechania na teren Australii. Data ważności australijskiej ETA przypada albo na dzień po upływie 12 miesięcy od czasu jej wydania, albo na dzień, w którym ważność straci Twój paszport, albo wcześniej jeśli obecna wiza znajduje się już w systemie imigracyjnym. Na przykład, jeśli wiza została przyznana Ci w czerwcu 2018 roku, ale Twój paszport traci ważność w lutym 2019 roku, to Twoja ETA straci ważność tego samego dnia, co Twój paszport, zaś w innym wypadku straci ważność w czerwcu 2019 roku.

Twój paszport musi być oficjalnym, obowiązującym dokumentem, którego ważność nie straci ważności przez przynajmniej 6 miesięcy od daty Twojego przyjazdu do Australii.

O australijską ETA mogą ubiegać się obywatele wybranych krajów, którzy udowodnią, że spełniają określone kryteria. Jeśli chcesz poznać kryteria obowiązujące obywateli Twojego kraju, przejdź na górę strony.

Tak, ETA upoważnia do wielokrotnego wjazdu. Jednocześnie należy pamiętać, że maksymalny czas jednorazowego pobytu wynosi 90 dni.

Tak. Każdy MUSI posiadać ETA przed wyjazdem, niezależnie od wieku. Każda osoba musi osobno ubiegać się o nadanie wizy. Nawet jeśli Twoje dziecko lub dzieci korzystają z Twojego paszportu, wciąż musisz uzyskać dla nich osobiste pozwolenia na podróż.

Jeśli opuścisz Australię w ciągu 8 godzin od przyjazdu, posiadasz potwierdzenie kolejnych lotów i pozostaniesz w strefie tranzytowej, nie będziesz potrzebować ETA. Obywatele niektórych krajów mogą jednak potrzebować wizy tranzytowej. Przejdź na [tę stronę], (https://www.homeaffairs.gov.au/lega/lega/form/immi-faqs/do-i-need-a-visa-to-transit-through-australia), aby dowiedzieć się więcej.

Jeśli opuścisz Australię w ciągu 8 godzin od przyjazdu, posiadasz potwierdzenie kolejnych lotów i pozostaniesz w strefie tranzytowej, nie będziesz potrzebować ETA. Obywatele niektórych krajów mogą jednak potrzebować wizy tranzytowej. Przejdź na tę [stronę], (https://www.homeaffairs.gov.au/lega/lega/form/immi-faqs/do-i-need-a-visa-to-transit-through-australia), aby dowiedzieć się więcej.

Skontaktuj się z nami najszybciej jak tylko to możliwe za pośrednictwem chatu online. Niestety, jeśli twoja wiza została przetworzona, będziesz musiał zapłacić dodatkowo USD 20.00

Nie. NIE musisz przedkładać nam biletu na samolot. Możesz ubiegać się o wizę ETA przed zamówieniem biletu.

Tak, oto one:

  • Nie możesz podjąć pracy.
  • Twoja wizyta nie może trwać dłużej, niż 3 miesiące (dla pojedynczej wizyty).
  • Nie możesz chorować na gruźlicę (TB).
  • Nie możesz być osobą karaną.

Australijska ETA upoważnia do przebywania na terenie Australii przez maksymalnie 3 miesiące w czasie jednej wizyty. Możesz pozostać w kraju po wygaśnięciu wizy, ale Twój pobyt nie może być dłuższy niż 3 miesiące.

Nie. Australijska ETA musi zostać wydana przed Twoim przyjazdem do Australii.

Australijska ETA pozwala jej posiadaczowi na podróżowanie po Australii tyle razy, ile tylko chce, w okresie ważności wizy, który wynosi 12 miesięcy od daty wydania. Maksymalna długość pojedynczej wizyty nie może przekraczać 3 miesięcy. Twoja ETA jest elektronicznie związana z numerem Twojego paszportu. W paszporcie nie będziesz mieć pieczątki, czy naklejki.

Nie, nie musisz. Okres ważności Twojej ETA rozpoczyna się datą określoną na dokumencie. Możesz wjeżdżać do Australii w dowolnym dniu, w ciągu obowiązywania Twojej ETA.

Musisz wypełnić nowe podanie o ETA. Wcześniejsze podanie zostanie anulowane zaraz po tym, jak nowa ETA zostanie wydana.

O nową wizę ETA nie można ubiegać się przy użyciu tego samego paszportu, aż do momentu kiedy obecnie obowiązująca ETA nie straci swojej ważności. Jeśli zgubiłeś/aś paszport, do którego przypisana jest ważna obecnie ETA, możesz ubiegać się o nową, po ponownym opłaceniu odpowiedniej opłaty.

Jeśli złożyłeś/aś podanie o ETA, za pośrednictwem tej strony, możesz poprosić o sprawdzenie jej obecnego statusu. W tym celu musisz się zalogować. Jeśli zajdzie taka potrzeba, po zalogowaniu będziesz mógł/mogła odnowić swoją wizę.

Nie. Skontaktuj się z najbliższą ambasadą, aby dowiedzieć się, jak aplikować o wizę. Możesz też wyrobić sobie nowy paszport.

Australia to jedno z najczęściej odwiedzanych miejsc na świecie. A wszystko dzięki przepięknym krajobrazom, niesamowitym miastom i wyjątkowej naturze. Łączą się tu najlepsze cechy dwóch światów: nowoczesnych miast z artystycznym sznytem oraz ogromnych połaci lasów i słonecznych plaż. Do wspomnianych nowoczesnych miast wliczymy Sydney, Melbourne, Adelaide, czy Brisbane, które niejednokrotnie zostały uznane za miejsca o najlepszych standardach mieszkaniowych na świecie. Australijskie miasta są również bardzo zróżnicowane, co można obserwować w branży gastronomicznej, czy w architekturze. To duży i zróżnicowany kraj, którego odwiedzenie jest naprawdę świetnym pomysłem. W lecie (od grudnia do lutego) turyści najczęściej odwiedzają wybrzeże, na przykład okolice Sydney czy Melbourne, zaś zima (od czerwca do sierpnia) to najlepszy czas, aby odwiedzić czerwone serce Australii. Jeśli chcesz odwiedzić Wielką Rafę Koralową, sugerujemy zrobić to zimą, jako że temperatura wody wciąż jest przyjemna, a nie występują wtedy meduzy i płaszczki. Przed podróżą do Australii warto pamiętać o kilku kwestiach. Po pierwsze, przepisy drogowe – podobnie jak w Wielkiej Brytanii, jazda odbywa się lewym pasem. Drugą kwestią, którą warto mieć na uwadze, są stosunki społeczne, które są tu mocno rozluźnione. Australijczycy to bardzo zrelaksowani ludzie, którzy są w stanie nazwać Cię „kumplem”, nawet jeśli jest to Wasze pierwsze spotkanie. Niezależnie więc od tego, czy chodzi o plaże, miasta, czy po prostu chcesz zobaczyć kangury i misie koala, Australia z całą pewnością sprosta wszelkim Twoim oczekiwaniom. Musisz po prostu otworzyć się na innych i nastawić się na miłe spędzenie czasu.

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjazd do danego kraju i na podróżowanie po nim. E-Visy są alternatywą do wiz wydawanych na przejściach granicznych lub w ambasadach/konsulatach w formie tradycyjnych wiz papierowych. E-Visy połączone są elektronicznie z paszportami poszczególnych podróżnych.

Nasz usługa rozpoczyna się od pozyskania przez Ciebie tej informacji. Możesz skorzystać z naszego aktualizowanego na bieżąco narzędzia z wymaganiami odnośnie wizy, aby dowiedzieć się, czy jest Ci potrzebna wiza turystyczna. Wystarczy jedynie, że podasz swoją narodowość oraz kraj, który chcesz odwiedzić. Na podstawie tej informacji określimy koszty uzyskania wizy; ilość wjazdów, jaką umożliwia dokument; datę od kiedy będzie on obowiązywał oraz powiemy, co robić dalej – jak na przykład aplikować bezpośrednio przez naszą stronę!

Najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi na te pytania będzie nasze narzędzie z wymaganiami dotyczącymi wizy. Każdy kraj ma inne zasady i opłaty za wizę. Jeśli Ci się spieszy, możesz również aplikować online, a wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie z poziomu wypełnianego formularza.

Zależy to od kraju, który wydaje wizę. Dla wielu krajów, jak na przykład w wypadku australijskiej ETA, czy e-Visy do Turcji, proces może zostać zakończony nawet w ciągu 15 minut (przy skorzystaniu z procedury pilnej). W przypadku innych krajów, jak na przykład podczas ubiegania się o wizę turystyczną do Indii, proces trwa zazwyczaj około 24 godzin. Dokładny czas zostanie podany w formularzu aplikacyjnym. Co możemy zagwarantować, to że ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa jest najszybszym dostępnym sposobem pozyskania tego dokumentu.

Dokumenty muszą być wydrukowane na pustej, białej kartce w formacie A4. Drukowanie dwustronne lub pomniejszenie formatu jest nieakceptowalne.

Pomożemy Ci przejść przez proces pozyskania wizy turystycznej w najszybszy i najprostszy możliwy sposób. Dzięki łatwym w użyciu formularzom aplikacyjnym oraz doskonałej obsłudze Klienta dostępnej 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu, sprawiamy, że proces uzyskania wizy jest szybki i prosty! Co więcej, korzystamy z najlepszych metod jeśli chodzi o zabezpieczenie Twoich danych osobowych oraz informacji na temat Twojej karty kredytowej.

iVisa oferuje dwa typy wiz: wizy elektroniczne (e-Visy) oraz tradycyjne wizy papierowe – w zależności od tego, gdzie się udajesz. Dodatkowo oferujemy również następujące usługi/dokumenty, wymagane przez wybrane kraje: ETA (elektroniczna autoryzacja podróży), karty turystyczne, formularz wcześniejszej rejestracji dla wiz on arrival, zaproszenia dla turystów oraz usługę rejestracji w ambasadzie.

  1. Wybierz kraj, do którego chcesz otrzymać wizę.
  2. Wybierz typ wizy i dokładnie przeczytaj instrukcję.
  3. Kliknij Aplikuj
  4. Wypełnij formularz aplikacyjny
  5. Zapłać przy użyciu karty Visa, Mastercard lub innej karty debetowej.
  6. Poczekaj na potwierdzenie przesłane w wiadomości email, następnie pobierz i wydrukuj e-Visę ze swojego konta.
  7. Okaż wydrukowaną e-Visę celnikowi podczas przekraczania granicy.

Pamiętaj o tym, że większość krajów nie pobiera opłaty za obsługę wniosku wizowego. Głównym powodem, dla którego przetwarzamy tysiące wiz miesięcznie jest to, że zaoszczędzamy podróżnym sporo czasu i trudności. Nasze usługi świadczymy za pomocą strony internetowej, na której można znaleźć łatwy w użyciu formularz aplikacyjny. Dużo prościej jest złożyć podanie za naszym pośrednictwem – szczególnie dotyczy to użytkowników mobilnych i dużych grup. Wszystkim naszym klientom przesyłamy wizy na wiele dni przed podróżą. Jest to szczególnie pomocne dla tych osób, które zamówiły wizę z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Posiadamy też dostępną 24 godziny na dobę obsługę – nasi konsultanci specjalizują się w swojej dziedzinie, mówią po angielsku, a ich biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Akceptujemy wiele walut a nasza strona będzie przetłumaczona na ponad 20 języków. Wierzymy, że opłata, którą pobieramy jest warta Twojego czasu i spokoju, ale pamiętaj, że jeśli chcesz, zawsze możesz skorzystać z „darmowych” usług poszczególnych rządów.

Jeśli już złożyłeś/aś wniosek za pośrednictwem naszej strony, zaloguj się na swoje konto i sprawdź status swojego zamówienia/podania. Konto generowane jest automatycznie po zaksięgowaniu płatności. Kliknij w link przesłany w wiadomości email z potwierdzeniem, aby ustalić hasło, albo wejdź na stronę logowania, ustal hasło i wejdź na konto z tego poziomu. Pamiętaj, że w większości przypadków Twoja wiza zostanie Ci dostarczona za pośrednictwem wiadomości email. Będzie też dostępna na Twoim koncie, po zalogowaniu.

Jeśli Twoje podanie o wizę zostanie odrzucone przez agencję rządową, zwrócimy Ci pełną kwotę wpłaconych środków na podstawie naszej gwarancji zatwierdzenia. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony/a z naszych usług, skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu, a zwrócimy Ci naszą prowizję za obsługę. Jeśli w Twoim podaniu znalazł się błąd, przetworzymy je jeszcze raz, bez pobierania dodatkowych kosztów. Jednocześnie pamiętaj, że zwroty dokonywane są na tę samą kartę, przy użyciu której została dokonana płatność.

Jeśli jeszcze nie przetworzyliśmy Twojego podania, bez problemu możemy wprowadzić zmiany. Sprawdzimy też podane przez Ciebie dane pod kątem ewentualnych pomyłek. Jeśli natomiast przekazaliśmy już Twoje podanie do odpowiedniego rządu, czasem będzie można dokonać poprawek, a czasem nie. Jeśli zauważysz błąd w swojej aplikacji, skontaktuj się z nami jak najszybciej (najlepiej przez chat).

Niektóre państwa wymagają szczepienia przeciwko żółtej febrze, szczególnie jeśli przyjeżdżasz z kraju o podwyższonym ryzyku zarażenia tą chorobą. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Tylko i wyłącznie na podróżnym spoczywa odpowiedzialność za sprawdzenie tych przepisów przed wyjazdem do danego kraju.

Aby pobrać fakturę, zaloguj się na swoje konto i ściągnij ją bezpośrednio stamtąd.

Możesz ponownie wydrukować swoją e-Visa z poziomu swojej skrzynki mailowej. Alternatywnie możesz skorzystać w tym celu ze swojego konta w serwisie iVisa.

Tak. Po przetworzeniu transakcji system iVisa nie przechowuje danych Twojej karty kredytowej.

Wszystkie wizy dają jedynie pozwolenie na dotarcie do granicy danego kraju. O tym, czy możesz wjechać na jego teren, zadecyduje celnik na granicy.

Jeśli Twoje podanie nie zostało jeszcze przesłane do przetworzenia, otrzymasz pełen zwrot środków. Jednak jeśli aplikacja została już przesłana, nie będziemy w stanie zapewnić zwrotu.

Jeśli wiza musi zostać do Ciebie przesłana drogą tradycyjną, podany na stronie czas przetworzenia nie uwzględnia czasu dostawy. Dotyczy on jedynie okresu liczonego od chwili otrzymania przez nas Twojego wniosku do momentu zatwierdzenia. Większość wiz (mowa o e-Visach) jest przesyłana emailem więc czas na dostawę ich nie dotyczy.

Nie, nie jesteśmy powiązani z żadną agencją rządową. iVisa to prywatna firma, która świadczy podróżnym z całego świata usługę obsługi wniosku wizowego.

Niestety nie, a to dlatego, że agencje rządowe nie informują nas o powodzie/powodach podjętej przez siebie decyzji.

Jeśli wiza nie zostanie Ci przyznana, radzimy, aby skontaktować się z najbliższą ambasadą czy konsulatem i tam uzyskać więcej informacji na temat tego, jakie są Twoje możliwości w tej sytuacji.

Akceptujemy karty Visa, Mastercard, American Express oraz płatności PayPal.

Wszyscy obywatele tych terytoriów, ubiegając się o wizę za pośrednictwem naszej strony będą traktowani jako osoby posiadające narodowość/obywatelstwo wskazane w ich paszporcie. Przykładowo, podróżny z Puerto Rico zostanie potraktowany jako obywatel USA. Nie dotyczy to jednak podróżnych określanych jako BOTC (British Overseas Territories Citizen – Obywatel Brytyjskich Terytoriów Zamorskich), na podstawie Ustawy o Brytyjskich Terytoriach Zamorskich z roku 2002.

Need Help?