Napisali o nas

Wizy do Zambii dla Polaków. Zdobądź swoją tranzytową e-Wizę on arrival online!

iVisa.com od 2013 roku zapewnia przyspieszone przetwarzanie i wsparcie przy obsłudze podań o wizy. Nie jesteśmy powiązani z żadnym departamentem rządowym.

Posiadanie wizy jest wymagane. Możemy pomóc Ci w pozyskaniu tego dokumentu.

Rodzaj Wizy Koszt Wizy Processing Fee Liczba Wjazdów Czas Przetwarzania
E-wiza
Koszt Wizy USD 52 - 152
Opłata Serwisowa USD 25.00
Liczba Wjazdów Wolny / Wielokrotna
Czas Przetwarzania 24 godziny
Złóż Wniosek Teraz
eVisa tranzytowa
Koszt Wizy USD 52.00
Opłata Serwisowa USD 25.00
Liczba Wjazdów Wielokrotna
Czas Przetwarzania 24 godziny
Złóż Wniosek Teraz

Jak złożyć Wniosek: eVisa tranzytowa

Wypełnij wniosek online
Wypełnij wniosek online

Dokonaj stosownej opłaty przez Internet za pomocą karty kredytowej lub konta PayPal.

Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email
Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email

Nie musisz załatwiać nic w ambasadzie. My robimy to za Ciebie, żebyś nie tracił swojego cennego czasu.

Wprowadź Cel Podróży
Wprowadź Cel Podróży

Okaż swój Paszport i Dokument otrzymany od nas przy wjeździe do kraju docelowego

Złóż Wniosek Teraz

Dowiedz się Więcej: eVisa tranzytowa

Rząd Republiki Zambii, za pośrednictwem Ministerstwa Spraw Wewnętrznych (Wydział ds. Imigracji) wprowadził możliwość uzyskania e-Visy w październiku 2015 roku. Wiza elektroniczna (e-Vsa) to możliwość ubiegania się o wizę do Zambii przez Internet. Rząd Zambii wprowadził specjalne wizy tranzytowe dla osób, które przejeżdżają przez Zambię drogą lądową. Osoby takie mogą pozostać na terenie kraju maksymalnie przez 7 dni.

iVisa oferuje proste i szybkie rozwiązania jeśli chodzi o uzyskanie zambijskiej e-Visy tranzytowej. Podróżni wypełniają formularz online, a w odpowiedzi otrzymują potwierdzenie otrzymania wizy tranzytowej typu VOA (Visa on Arrival). Po przyjeździe do kraju, osoba dokonująca kontroli na granicy może podejrzeć ten dokument w swoim systemie. Wysoce zalecamy jednak, aby swoją wizę mieć wydrukowaną. Po okazaniu pisma, celnik przekaże wizę na lotnisko. To bardzo prosty proces.

Skorzystaj z naszego kalkulatora wizowego

Przelicz Koszt Wizy Przed Złożeniem Wniosku

Referencje

Nasi klienci dzielą się historiami na nasz temat

Często Zadawane Pytania

Wizy tranzytowe do Zambii wydawane są osobom potrzebującym wizy, aby wjechać na teren Zambii i podróżującym drogą lądową. Pozostają one ważne przez 7 dni. Liczba wizyt w Zambii podczas tego okresu jest nieograniczona.

Do przesłania Twojej aplikacji, potrzebne nam będą:

  • Paszport, który pozostaje ważny przynajmniej przez 6 miesięcy
  • Zdjęcie paszportowe (w formie cyfrowej)
  • Zeskanowana kopia strony z danymi osobowymi z paszportu
  • List motywacyjny adresowany do Głównego Dyrektora ds. Imigracji. Pismo musi być podpisane i opatrzone datą, musi również wskazywać na okres, w którym zamierzasz przebywać na terenie Zambii.

Koszt tranzytowej e-Visy do Zambii wynosi 51 USD. Dodatkowo należy uiścić opłatę za obsługę w wysokości 25 USD dla procedury standardowej. Obsługa procedury przyspieszonej kosztuje 65 USD, zaś pilnej 85 USD.

Zależy to od czasu na przetworzenie, który wybierzesz. Oferujemy w tym zakresie trzy opcje:

  1. Procedura standardowa: 3 dni robocze.
  2. Procedura przyspieszona: 2 dni robocze.
  3. Procedura pilna: 1 dzień roboczy.

Tranzytowa e-Visa do Zambii pozostaje ważna przez 7 dni. ZWRÓĆ UWAGĘ na to, że inaczej niż w przypadku e-Visy, tranzytowa e-Visa zaczyna obowiązywać od momentu przyjazdu do Zambii, NIE od chwili, w której zostaje wydana.

Paszport osoby ubiegającej się o wizę musi pozostawać ważny przez przynajmniej 6 miesięcy od daty wjechania na teren Zambii i musi posiadać przynajmniej jedną pustą stronę.

Tak, zaś jej ważność wynosi 7 dni od daty przyjazdu.

Możesz pozostać w Zambii maksymalnie przez 7 dni.

Nie, jako że czas ważności tranzytowej e-Visy rozpoczyna się w chwili, w której przyjedziesz do Zambii.

Jeśli wybierasz się do Afryki, aby obcować z tutejszą przyrodą, wycieczka do Zambii będzie doskonałym pomysłem. Wielu ludzi jeździ tam tylko i wyłącznie ze względu na safari. Jeśli Ty też chcesz je przeżyć, Zambia będzie dobrym wyborem. Oprócz dzikich zwierząt, które przemieszczają się po tutejszych terenach, będziesz mieć również okazję pozwiedzać. I cóż to będzie za zwiedzanie. Zambia słynie z pięknych widoków. W przeciwieństwie do tego, co się powszechnie sądzi, znajduje się tu wiele zieleni. Przygotuj się na zrobienie setek zdjęć, dzięki którym to co zobaczysz, na zawsze pozostanie w Twojej pamięci. Jest tu naprawdę pięknie. Nie trzeba przy tym chyba mówić, że jak w przypadku każdego innego miejsca na świecie, jeszcze przed wyjazdem warto zdobyć nieco informacji na temat tego państwa. Poniżej umieszczamy kilka z nich. Odwiedź Wodospady Wiktorii – jedną z rzeczy, których nie możesz przegapić w Zambii są Wodospady Wiktorii. To miejsce jest po prostu onieśmielające, widok zapiera dech w piersiach i z całą pewnością nigdy go nie zapomnisz. Miejsce to przyciąga wielu turystów, ale jeśli dobrze wszystko rozegrasz, możesz tu przyjechać, kiedy nie będzie tłumów. Pamiętaj, aby odwiedzić wszystkie części wodospadów, a nie tylko część górną. Wprawdzie oglądanie Wodospadów Wiktorii z góry jest wspaniałym przeżyciem, ale części zaraz przy wodospadach są po prostu przepiękne. Jeśli nie chcesz przy tym przemoknąć, nie zapomnij o płaszczu przeciwdeszczowym. Uważaj na pawiany – jeśli już rozmawiamy o Wodospadach Wiktorii, powinieneś prawdopodobnie wiedzieć, że jest tu pełno pawianów. Zwierzęta te są pokojowo nastawione i z pewnością uda Ci się zrobić im wiele zdjęć. Jednak jest pewna zasada, do której należy się stosować, a mianowicie, nie możesz mieć przy sobie jedzenia. Wszystkie zwierzęta wariują na tym punkcie, a pawiany w żaden sposób się pod tym względem nie różnią. Nie będą wstydliwe, kiedy stanie przed nimi możliwość upolowania kanapki. Nie wspominając już o tym, że karmienie pawianów jest niebezpieczne również dla nich. Jeśli turyści dadzą im jeść, zwierzęta przestaną same radzić sobie w swoim naturalnym środowisku. Narkotyki są tu bardzo poważnym przestępstwem – w Zambii odbyła się wprawdzie dyskusja na temat legalizacji marihuany w celach leczniczych, ale posiadanie, sprzedaż i używanie marihuany wciąż pozostają nielegalne. Jeśli zostaniesz złapany z więcej niż połową grama, możesz trafić do więzienia na 25 lat. Rząd Zambii podchodzi do narkotyków bardzo poważnie. Nielegalna jest tu również difenhydramina, której w zachodnim świecie używa się do produkcji leków, choćby takich, jak APAP. Jeśli więc podczas pobytu w Zambii dorwie Cię ból głowy, może lepiej będzie skorzystać z innego lekarstwa. Dokładnie przyjrzyj się również swoim ubraniom. W Zambii nielegalne jest noszenie odzieży przypominającej stylem mundury wojskowych i przedstawicieli organów ścigania. Powód nie jest do końca jasny, w każdym razie nie dla turystów, ale spędzenie 15 lat w więzieniu tylko za to, że miało się nieodpowiedni strój, nie jest chyba zachęcającą perspektywą. Nawet jeśli niektóre spośród tutejszych reguł wydają Ci się dziwne, jesteś tu gościem, więc powinieneś ich przestrzegać. Nie poruszaj tematów politycznych – Zambia to demokratyczne państwo, ale niepochlebne wyrażanie się o tutejszym prezydencie czy o sytuacji politycznej może wpędzić Cię w kłopoty. Lepiej więc się przed tym powstrzymać. Zapomnij też o zbereźnych smsach. Może Ci się wydawać, że jeśli robisz to ze swoją partnerką / swoim partnerem, to jest to świetna zabawa, ale wysyłanie nagich zdjęć może być uznane w Zambii za pornografię, a ta jest ściśle zakazana. Kara wynosi 3 miliony dolarów. I można iść do więzienia. Niezależnie więc od tego, jak bardzo to lubisz, sprawa nie jest chyba tego warta. Nie zachęcaj do polowań – jak zostało wspomniane na początku artykułu, w Zambii mieszka wiele wspaniałych zwierząt, przy czym żyją tu również przedstawiciele zagrożonych gatunków. Sytuacja ta jest zachętą dla kłusowników. Niektórzy ludzie z Zachodu (choć szczerze powiedziawszy nazywanie ich ludźmi przychodzi mi z trudnością) przyjeżdżają tu jako łowcy trofeów, mimo że jest to nielegalne. Posiadanie rogu nosorożca, czy innego trofea, może przysporzyć Ci wiele kłopotów. Nawet jeśli przedmioty te zostały nabyte drogą kupna. Oczywiście odradzam również takie praktyki, ale jednocześnie myślę, że warto o tym wspomnieć. Chroń dzikie zwierzęta, nie mieszając się w żadną działalność, która w jakikolwiek sposób połączona jest z łowiectwem. Nie pij w miejscach publicznych – w Zambii można spożywać alkohol, nie jest on tu niemile widziany. Jednak robienie tego w miejscu publicznym może powodować dezaprobatę. Co więcej, bycie nietrzeźwym w miejscu publicznych uchodzi za obraźliwe zachowanie. Jeśli policja złapie Cię w stanie nietrzeźwości w miejscu publicznym, zostanie nałożona na Ciebie wysoka grzywna. Jeśli chcesz się upić, zrób to w miejscu prywatnym lub na jednym z imprezowych rejsów. Tak, w Zambii istnieje coś takiego, jak imprezowe rejsy. Jeśli wybierzesz się zobaczyć Wodospady Wiktorii, zrozumiesz, o czym mówię. Zachowaj ostrożność podczas wymieniania pieniędzy – po przyjeździe do Zambii musisz zakupić lokalną walutę. Pamiętaj jednak, że czarny rynek wypchany jest tu fałszywymi banknotami, w związku z czym możesz paść ofiarą oszustwa. Pieniądze najlepiej wymieniać w kantorach. Dzięki temu będziesz mieć pewność, że nie trafią do Ciebie podrobione banknoty. Jeśli zostaniesz złapany z fałszywymi pieniędzmi, trafisz do więzienia. Prawdopodobnie nie masz pojęcia jak odróżnić prawdziwy banknot od podrobionego – dlatego też nie warto iść do więzienia za przestępstwo, o którym nawet nie wiesz, że je popełniłeś. Najlepiej w ogóle unikać czarnorynkowych transakcji. Unikaj szmaragdów z czarnego rynku – może o tym nie wiesz, ale Zambia jest trzecim na świecie producentem szmaragdów. Sprzedażą kamieni szlachetnych zajmują się oczywiście firmy, ale zakupienie ich na czarnym rynku może się wydać kuszące. Mówiąc wprost – nie rób tego. Zambia jest krajem, który z całą pewnością warto zobaczyć, choć istnieje tu parę kwestii, co do których trzeba być ostrożnym. Przeżyjesz tu niezapomniane chwile. Przed wyjazdem warto dowiedzieć się paru rzeczy o tym kraju. Powyższe wskazówki powinny być pomocne, ale nigdy nie zaszkodzi dowiedzieć się więcej.

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjazd do danego kraju i na podróżowanie po nim. E-Visy są alternatywą do wiz wydawanych na przejściach granicznych lub w ambasadach/konsulatach w formie tradycyjnych wiz papierowych. E-Visy połączone są elektronicznie z paszportami poszczególnych podróżnych.

Nasz usługa rozpoczyna się od pozyskania przez Ciebie tej informacji. Możesz skorzystać z naszego aktualizowanego na bieżąco narzędzia z wymaganiami odnośnie wizy, aby dowiedzieć się, czy jest Ci potrzebna wiza turystyczna. Wystarczy jedynie, że podasz swoją narodowość oraz kraj, który chcesz odwiedzić. Na podstawie tej informacji określimy koszty uzyskania wizy; ilość wjazdów, jaką umożliwia dokument; datę od kiedy będzie on obowiązywał oraz powiemy, co robić dalej – jak na przykład aplikować bezpośrednio przez naszą stronę!

Najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi na te pytania będzie nasze narzędzie z wymaganiami dotyczącymi wizy. Każdy kraj ma inne zasady i opłaty za wizę. Jeśli Ci się spieszy, możesz również aplikować online, a wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie z poziomu wypełnianego formularza.

Zależy to od kraju, który wydaje wizę. Dla wielu krajów, jak na przykład w wypadku australijskiej ETA, czy e-Visy do Turcji, proces może zostać zakończony nawet w ciągu 15 minut (przy skorzystaniu z procedury pilnej). W przypadku innych krajów, jak na przykład podczas ubiegania się o wizę turystyczną do Indii, proces trwa zazwyczaj około 24 godzin. Dokładny czas zostanie podany w formularzu aplikacyjnym. Co możemy zagwarantować, to że ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa jest najszybszym dostępnym sposobem pozyskania tego dokumentu.

Dokumenty muszą być wydrukowane na pustej, białej kartce w formacie A4. Drukowanie dwustronne lub pomniejszenie formatu jest nieakceptowalne.

Pomożemy Ci przejść przez proces pozyskania wizy turystycznej w najszybszy i najprostszy możliwy sposób. Dzięki łatwym w użyciu formularzom aplikacyjnym oraz doskonałej obsłudze Klienta dostępnej 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu, sprawiamy, że proces uzyskania wizy jest szybki i prosty! Co więcej, korzystamy z najlepszych metod jeśli chodzi o zabezpieczenie Twoich danych osobowych oraz informacji na temat Twojej karty kredytowej.

iVisa oferuje dwa typy wiz: wizy elektroniczne (e-Visy) oraz tradycyjne wizy papierowe – w zależności od tego, gdzie się udajesz. Dodatkowo oferujemy również następujące usługi/dokumenty, wymagane przez wybrane kraje: ETA (elektroniczna autoryzacja podróży), karty turystyczne, formularz wcześniejszej rejestracji dla wiz on arrival, zaproszenia dla turystów oraz usługę rejestracji w ambasadzie.

  1. Wybierz kraj, do którego chcesz otrzymać wizę.
  2. Wybierz typ wizy i dokładnie przeczytaj instrukcję.
  3. Kliknij Aplikuj
  4. Wypełnij formularz aplikacyjny
  5. Zapłać przy użyciu karty Visa, Mastercard lub innej karty debetowej.
  6. Poczekaj na potwierdzenie przesłane w wiadomości email, następnie pobierz i wydrukuj e-Visę ze swojego konta.
  7. Okaż wydrukowaną e-Visę celnikowi podczas przekraczania granicy.

Pamiętaj o tym, że większość krajów nie pobiera opłaty za obsługę wniosku wizowego. Głównym powodem, dla którego przetwarzamy tysiące wiz miesięcznie jest to, że zaoszczędzamy podróżnym sporo czasu i trudności. Nasze usługi świadczymy za pomocą strony internetowej, na której można znaleźć łatwy w użyciu formularz aplikacyjny. Dużo prościej jest złożyć podanie za naszym pośrednictwem – szczególnie dotyczy to użytkowników mobilnych i dużych grup. Wszystkim naszym klientom przesyłamy wizy na wiele dni przed podróżą. Jest to szczególnie pomocne dla tych osób, które zamówiły wizę z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Posiadamy też dostępną 24 godziny na dobę obsługę – nasi konsultanci specjalizują się w swojej dziedzinie, mówią po angielsku, a ich biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Akceptujemy wiele walut a nasza strona będzie przetłumaczona na ponad 20 języków. Wierzymy, że opłata, którą pobieramy jest warta Twojego czasu i spokoju, ale pamiętaj, że jeśli chcesz, zawsze możesz skorzystać z „darmowych” usług poszczególnych rządów.

Jeśli już złożyłeś/aś wniosek za pośrednictwem naszej strony, zaloguj się na swoje konto i sprawdź status swojego zamówienia/podania. Konto generowane jest automatycznie po zaksięgowaniu płatności. Kliknij w link przesłany w wiadomości email z potwierdzeniem, aby ustalić hasło, albo wejdź na stronę logowania, ustal hasło i wejdź na konto z tego poziomu. Pamiętaj, że w większości przypadków Twoja wiza zostanie Ci dostarczona za pośrednictwem wiadomości email. Będzie też dostępna na Twoim koncie, po zalogowaniu.

Jeśli Twoje podanie o wizę zostanie odrzucone przez agencję rządową, zwrócimy Ci pełną kwotę wpłaconych środków na podstawie naszej gwarancji zatwierdzenia. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony/a z naszych usług, skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu, a zwrócimy Ci naszą prowizję za obsługę. Jeśli w Twoim podaniu znalazł się błąd, przetworzymy je jeszcze raz, bez pobierania dodatkowych kosztów. Jednocześnie pamiętaj, że zwroty dokonywane są na tę samą kartę, przy użyciu której została dokonana płatność.

Jeśli jeszcze nie przetworzyliśmy Twojego podania, bez problemu możemy wprowadzić zmiany. Sprawdzimy też podane przez Ciebie dane pod kątem ewentualnych pomyłek. Jeśli natomiast przekazaliśmy już Twoje podanie do odpowiedniego rządu, czasem będzie można dokonać poprawek, a czasem nie. Jeśli zauważysz błąd w swojej aplikacji, skontaktuj się z nami jak najszybciej (najlepiej przez chat).

Niektóre państwa wymagają szczepienia przeciwko żółtej febrze, szczególnie jeśli przyjeżdżasz z kraju o podwyższonym ryzyku zarażenia tą chorobą. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Tylko i wyłącznie na podróżnym spoczywa odpowiedzialność za sprawdzenie tych przepisów przed wyjazdem do danego kraju.

Aby pobrać fakturę, zaloguj się na swoje konto i ściągnij ją bezpośrednio stamtąd.

Możesz ponownie wydrukować swoją e-Visa z poziomu swojej skrzynki mailowej. Alternatywnie możesz skorzystać w tym celu ze swojego konta w serwisie iVisa.

Tak. Po przetworzeniu transakcji system iVisa nie przechowuje danych Twojej karty kredytowej.

Wszystkie wizy dają jedynie pozwolenie na dotarcie do granicy danego kraju. O tym, czy możesz wjechać na jego teren, zadecyduje celnik na granicy.

Jeśli Twoje podanie nie zostało jeszcze przesłane do przetworzenia, otrzymasz pełen zwrot środków. Jednak jeśli aplikacja została już przesłana, nie będziemy w stanie zapewnić zwrotu.

Jeśli wiza musi zostać do Ciebie przesłana drogą tradycyjną, podany na stronie czas przetworzenia nie uwzględnia czasu dostawy. Dotyczy on jedynie okresu liczonego od chwili otrzymania przez nas Twojego wniosku do momentu zatwierdzenia. Większość wiz (mowa o e-Visach) jest przesyłana emailem więc czas na dostawę ich nie dotyczy.

Nie, nie jesteśmy powiązani z żadną agencją rządową. iVisa to prywatna firma, która świadczy podróżnym z całego świata usługę obsługi wniosku wizowego.

Niestety nie, a to dlatego, że agencje rządowe nie informują nas o powodzie/powodach podjętej przez siebie decyzji.

Jeśli wiza nie zostanie Ci przyznana, radzimy, aby skontaktować się z najbliższą ambasadą czy konsulatem i tam uzyskać więcej informacji na temat tego, jakie są Twoje możliwości w tej sytuacji.

Akceptujemy karty Visa, Mastercard, American Express oraz płatności PayPal.

Wszyscy obywatele tych terytoriów, ubiegając się o wizę za pośrednictwem naszej strony będą traktowani jako osoby posiadające narodowość/obywatelstwo wskazane w ich paszporcie. Przykładowo, podróżny z Puerto Rico zostanie potraktowany jako obywatel USA. Nie dotyczy to jednak podróżnych określanych jako BOTC (British Overseas Territories Citizen – Obywatel Brytyjskich Terytoriów Zamorskich), na podstawie Ustawy o Brytyjskich Terytoriach Zamorskich z roku 2002.

Need Help?