Wizy turystyczne do Angoli. Już dziś zdobądź swoją e-wizę online!

Wymagana jest wiza on arrival. Możemy Ci pomóc w uzyskaniu tego dokumentu.

Rodzaj Wizy Koszt Wizy Opłata za usługę Liczba Wjazdów Czas Przetwarzania
eVisa on Arrival
Koszt Wizy USD 0.00
Opłata Serwisowa USD 30.00
Liczba Wjazdów Wielokrotna
Czas Przetwarzania 48 godziny
Złóż Wniosek Teraz

Jak złożyć Wniosek: eVisa on Arrival

Wypełnij wniosek online
Wypełnij wniosek online

Dokonaj stosownej opłaty przez Internet za pomocą karty kredytowej lub konta PayPal.

Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email
Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email

Otrzymasz potwierdzenie rejestracji przed przyjazdem w e-mailu

Wprowadź cel podróży (i otrzymaj wizę w dniu przyjazdu, jeśli jest wymagana)
Wprowadź cel podróży (i otrzymaj wizę w dniu przyjazdu, jeśli jest wymagana)

Okaż paszport i dostarczone przez nas dokumenty przy wjeździe. Zapłać, otrzymaj wizę (jeśli jest wymagana) i wjedź do kraju

Złóż Wniosek Teraz

Dowiedz się Więcej: eVisa on Arrival

W marcu 2018 roku Ministerstwo Spraw Zagranicznych Angoli rozpoczęło wydawanie elektronicznych wiz on arrival obywatelom 61 krajów. Proces wstępnej rejestracji jest prosty i w całości odbywa się przez Internet. Kiedy podanie zostanie już wysłane i zaakceptowane, aplikant otrzyma elektroniczny dokument, który należy okazać celnikom podczas przekraczania granicy. Tak, to takie proste.

Elektroniczna wiza on arrival działa w ramach systemu umożliwiającego ubieganie się o wizę przez Internet, z każdego miejsca na świecie. Do zalet tego rozwiązania należy to, że podróżny może ubiegać się o wizę przez Internet z każdego miejsca i o każdym czasie, a sam proces uzyskania dokumentu przebiega niezwykle sprawnie. Płatność również dokonywana jest online, podczas składania podania o wizę.

Skorzystaj z naszego kalkulatora wizowego

Przelicz Koszt Wizy Przed Złożeniem Wniosku

Referencje

Nasi klienci dzielą się historiami na nasz temat

Często Zadawane Pytania

Turystyczna e-Visa on arrival do Angoli jest oficjalnym dokumentem, którego potrzebują podróżni chcący wjechać na teren Republiki Angoli w celach rekreacyjnych, sportowych lub kulturalnych.

Do przesłania Twojej aplikacji, potrzebne nam będą:

  • Paszport, który pozostaje ważny przez przynajmniej rok i posiada przynajmniej 4 puste strony

  • Aktualne zdjęcie wykonane na białym tle

  • Certyfikat szczepienia przeciwko żółtej febrze

  • Potwierdzenie rezerwacji w hotelu lub dowód potwierdzający miejsce zakwaterowania

  • Środki na utrzymanie (200 USD na dzień pobytu)

  • Bilet powrotny

  • Karta kredytowa/debetowa lub konto PayPal

Wiza turystyczna do Angoli kosztuje 120 USD, a kwotę tę należy uiścić podczas przekraczania granicy kraju.

Dodatkowo należy uiścić opłatę za obsługę. Koszty te różnią się w zależności od tego, jaki czas na przetworzenie swojego podania wybierzesz:

  • Procedura standardowa: USD 30.00

  • Procedura przyspieszona: USD 60.00

  • Procedura pilna: USD 90.00

Wiza jest ważna przez 30 dni po przyjeździe. Jednakże maksymalny możliwy czas pobytu w kraju wynosi 30 dni Total.

Dokument, na podstawie którego podróżujesz, musi pozostawać ważny przez przynajmniej rok od momentu, w którym wygasa e-Visa i musi posiadać przynajmniej 4 puste strony

Zależy to od czasu na przetworzenie, który wybierzesz.

Oferujemy w tym zakresie trzy opcje:

  • Procedura standardowa: 6 dni.

  • Procedura przyspieszona: 4 dni.

  • Procedura pilna: 48 godziny.

Nie, nie możemy dokonywać żadnych zmian w e-Visie, która już została wydana. Jeśli jednak zdałeś/aś sobie sprawę z pomyłki jeszcze przed tym, jak Twoja wiza została wydana, jak najszybciej skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu lub wysyłając email na adres help@ivisa.com.

Maksymalny dozwolony czas pobytu wynosi 30 dni Total.

Turystyczna e-Visa on arrival do Angoli pozwala na wiele wjazdów do kraju.

Tak, ważność turystycznej e-Visy do Angoli może zostać przedłużona o 30 dni. Jednak w tym celu musisz skontaktować się z ambasadą lub konsulatem Angoli i tam dokonać odpowiednich zmian.

Nie, praca lub inna działalność zarobkowa jest zabroniona, jeśli przebywasz na terenie Angoli na podstawie turystycznej e-Visy on arrival.

Obywatele 67 krajów mogą ubiegać się o turystyczną e-Visę on arrival do Angoli.

Możesz wjechać do Angoli przez lotnisko Luanda (4 de Fevereiro), lotnisko Lubango Mukanka oraz granice Luau, Santa Clara, Calai, Katwitwi i Massabi.

Podczas wjeżdżania na teren Angoli musisz okazać swój paszport wraz z wydrukowanym pismem autoryzacyjnym oraz z wszystkimi dokumentami przesłanymi w ramach ubiegania się o wizę.

Republika Angoli położna jest na południowo-zachodnim wybrzeżu Afryki. Odwiedzenie tego państwa będzie doskonałym pomysłem dla wszystkich, którzy chcieliby przeżyć nietypowe wakacje. Kraj pełen jest ukrytych plaż i odznacza się ogromnym bogactwem kulturowym. Angola to siódme co do wielkości państwo w Afryce, z portugalskim ustanowionym językiem urzędowym. Na zachód od Angoli znajduje się Ocean Atlantycki. Od południa kraj graniczy z Namibią i Botswaną, od północy z Republika Konga, od północnego-wschodu z Demokratyczną Republika Konga, zaś od wschodu z Zambią. Angola to kraj bardzo bogaty i zróżnicowany pod względem przyrodniczym. Na północy znajduje się tu gęsty las deszczowy. Klimat wybrzeża jest umiarkowany, zaś w głębi kraju rozpościera się pasmo górskie, którego najwyższe szczyty mają ponad 2500 metrów (6000 stóp) wysokości. Wszystko to dopełniają sawanny, zajmujące połacie ziemi na południu i południowym wschodzie. Najwyższy szczyt Angoli to Morro de Môco. Góra wznosi się na wysokość 2620 metrów (8592 stóp) nad poziomem morza. Kraj charakteryzuje się też niesamowitymi krajobrazami, które tylko czekają na to, aby zostać odkryte przez łaknących świata podróżników. Stolicą Angoli jest Luanda, miasto położone na wybrzeżu, nad Oceanem Atlantyckim. Jest to największe miasto w Angoli, podzielone na dwie główne części: Baixa de Luanda (dolna Luanda, stare miasto) i Cidade Alta (górne miasto lub nowa część). W ciągu ostatnich dwudziestu lat w kraju nastąpił boom naftowy. Dzięki niemu miasto zostało w dużej części odnowione. Zachowany został jednak urok miejscowości, który tworzy portugalska architektura. Niepowtarzalny klimat można tu poczuć również dzięki radosnemu życiu nocnemu, które odczuwalne jest głównie wzdłuż nabrzeża, historycznym zabytkom i umiejscowionym na wzgórzach przedmieściach. Oprócz zabytków, w okolicach Luandy znajduje się również wiele innych atrakcji. A mowa tu na przykład o Parku Narodowym Kissama, Wodospadzie Kalandula oraz Wyspie Mussulo. Wodospad Kalandula na rzece Lucala to drugi lub trzeci co do wielkości wodospad w Afryce. A zostawiając na boku miejsce w rankingu... wodospad ten ma 105 m wysokości i 400 m szerokości. Powiedzieć, że miejsce to robi ogromne wrażenie, to jak nic nie powiedzieć. Dlatego naprawdę warto tu przyjechać. W Angoli znajduje się też wiele wspaniałych plaż. To w sumie nie powinno dziwić, jako że państwo to ma 1600 km linii brzegowej. Jeśli lubisz surfować, miejscowość Cabo Ledo chwali się jednymi z najdłuższych lewostronnych fal na świecie, na których ślizgi przekraczają często 500 metrów. Jeśli zaś od plaży oczekujesz spokojnego miejsca do wypoczynku, udaj się do Sangano, gdzie znajdziesz czyste plaże z białym piaskiem i widokami na miejscowe miasteczko oraz kutry rybackie. Dobrym pomysłem jest też odwiedzenie plaży Shipwreck, która znajduje się niedaleko od stolicy. Możesz zrobić tu przepiękne, artystyczne zdjęcia rdzewiejących pozostałości tankowców, statków towarowych i rybackich. Oprócz Portugalczyków, na kulturę Angoli wpływ miały również inne grupy etniczne. Do najbardziej znanych należą Bantu, Ovimbundu, Mbundu, Bakongo oraz Chokwe. Angola odznacza się również różnorodnością kultury muzycznej i tubylczej. W prowincji Namibe, podróżni mogą spędzić nieco czasu z przedstawicielami plemienia Nhaneca-Humbe oraz zobaczyć prehistoryczne malowidła skalne w Tchitundo-Hulo. Jeśli jesteś śmiałym podróżnikiem, spróbuj zapoznać się z przedstawicielami plemienia Tchokwe z prowincji Lunda. Rytualne maski tego ludu są tak cenione, że stały się przedmiotami kolekcjonerskimi. Coroczny festiwal jazzowy w Luandzie, to jedno z najważniejszych wydarzeń miasta. Podobnie jak Luanda Blue Fest, który szybko na stałe wpisał się w kalendarz ważnych miejscowych wydarzeń kulturalnych. Impreza przyciąga do miasta zarówno krajowych jak i międzynarodowych artystów hip-hopu i kuduru. Angola jest najbardziej znana z Kizomby, bardzo zmysłowego stylu tanecznego do muzyki Zouk. Gatunek ten łączy portugalskie, romantyczne teksty z afrykańskimi rytmami. Kizomba jest stosunkowo nowym stylem tańca, który w ostatnich latach znacząco zyskał na popularności. I to do tego stopnia, że stał się nieoficjalnym narodowym stylem tańca Angoli.

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjazd do danego kraju i na podróżowanie po nim. E-Visy są alternatywą do wiz wydawanych na przejściach granicznych lub w ambasadach/konsulatach w formie tradycyjnych wiz papierowych. E-Visy połączone są elektronicznie z paszportami poszczególnych podróżnych.

Nasz usługa rozpoczyna się od pozyskania przez Ciebie tej informacji. Możesz skorzystać z naszego aktualizowanego na bieżąco narzędzia z wymaganiami odnośnie wizy, aby dowiedzieć się, czy jest Ci potrzebna wiza turystyczna. Wystarczy jedynie, że podasz swoją narodowość oraz kraj, który chcesz odwiedzić. Na podstawie tej informacji określimy koszty uzyskania wizy; ilość wjazdów, jaką umożliwia dokument; datę od kiedy będzie on obowiązywał oraz powiemy, co robić dalej – jak na przykład aplikować bezpośrednio przez naszą stronę!

Najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi na te pytania będzie nasze narzędzie z wymaganiami dotyczącymi wizy. Każdy kraj ma inne zasady i opłaty za wizę. Jeśli Ci się spieszy, możesz również aplikować online, a wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie z poziomu wypełnianego formularza.

Zależy to od kraju, który wydaje wizę. Dla wielu krajów, jak na przykład w wypadku australijskiej ETA, czy e-Visy do Turcji, proces może zostać zakończony nawet w ciągu 15 minut (przy skorzystaniu z procedury pilnej). W przypadku innych krajów, jak na przykład podczas ubiegania się o wizę turystyczną do Indii, proces trwa zazwyczaj około 24 godzin. Dokładny czas zostanie podany w formularzu aplikacyjnym. Co możemy zagwarantować, to że ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa jest najszybszym dostępnym sposobem pozyskania tego dokumentu.

Dokumenty muszą być wydrukowane na pustej, białej kartce w formacie A4. Drukowanie dwustronne lub pomniejszenie formatu jest nieakceptowalne.

Pomożemy Ci przejść przez proces pozyskania wizy turystycznej w najszybszy i najprostszy możliwy sposób. Dzięki łatwym w użyciu formularzom aplikacyjnym oraz doskonałej obsłudze Klienta dostępnej 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu, sprawiamy, że proces uzyskania wizy jest szybki i prosty! Co więcej, korzystamy z najlepszych metod jeśli chodzi o zabezpieczenie Twoich danych osobowych oraz informacji na temat Twojej karty kredytowej.

iVisa oferuje dwa typy wiz: wizy elektroniczne (e-Visy) oraz tradycyjne wizy papierowe – w zależności od tego, gdzie się udajesz. Dodatkowo oferujemy również następujące usługi/dokumenty, wymagane przez wybrane kraje: ETA (elektroniczna autoryzacja podróży), karty turystyczne, formularz wcześniejszej rejestracji dla wiz on arrival, zaproszenia dla turystów oraz usługę rejestracji w ambasadzie.

  1. Wybierz kraj, do którego chcesz otrzymać wizę.
  2. Wybierz typ wizy i dokładnie przeczytaj instrukcję.
  3. Kliknij Aplikuj
  4. Wypełnij formularz aplikacyjny
  5. Zapłać przy użyciu karty Visa, Mastercard lub innej karty debetowej.
  6. Poczekaj na potwierdzenie przesłane w wiadomości email, następnie pobierz i wydrukuj e-Visę ze swojego konta.
  7. Okaż wydrukowaną e-Visę celnikowi podczas przekraczania granicy.

Pamiętaj o tym, że większość krajów nie pobiera opłaty za obsługę wniosku wizowego. Głównym powodem, dla którego przetwarzamy tysiące wiz miesięcznie jest to, że zaoszczędzamy podróżnym sporo czasu i trudności. Nasze usługi świadczymy za pomocą strony internetowej, na której można znaleźć łatwy w użyciu formularz aplikacyjny. Dużo prościej jest złożyć podanie za naszym pośrednictwem – szczególnie dotyczy to użytkowników mobilnych i dużych grup. Wszystkim naszym klientom przesyłamy wizy na wiele dni przed podróżą. Jest to szczególnie pomocne dla tych osób, które zamówiły wizę z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Posiadamy też dostępną 24 godziny na dobę obsługę – nasi konsultanci specjalizują się w swojej dziedzinie, mówią po angielsku, a ich biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Akceptujemy wiele walut a nasza strona będzie przetłumaczona na ponad 20 języków. Wierzymy, że opłata, którą pobieramy jest warta Twojego czasu i spokoju, ale pamiętaj, że jeśli chcesz, zawsze możesz skorzystać z „darmowych” usług poszczególnych rządów.

Jeśli już złożyłeś/aś wniosek za pośrednictwem naszej strony, zaloguj się na swoje konto i sprawdź status swojego zamówienia/podania. Konto generowane jest automatycznie po zaksięgowaniu płatności. Kliknij w link przesłany w wiadomości email z potwierdzeniem, aby ustalić hasło, albo wejdź na stronę logowania, ustal hasło i wejdź na konto z tego poziomu. Pamiętaj, że w większości przypadków Twoja wiza zostanie Ci dostarczona za pośrednictwem wiadomości email. Będzie też dostępna na Twoim koncie, po zalogowaniu.

Jeśli Twoje podanie o wizę zostanie odrzucone przez agencję rządową, zwrócimy Ci pełną kwotę wpłaconych środków na podstawie naszej gwarancji zatwierdzenia. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony/a z naszych usług, skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu, a zwrócimy Ci naszą prowizję za obsługę. Jeśli w Twoim podaniu znalazł się błąd, przetworzymy je jeszcze raz, bez pobierania dodatkowych kosztów. Jednocześnie pamiętaj, że zwroty dokonywane są na tę samą kartę, przy użyciu której została dokonana płatność.

Jeśli jeszcze nie przetworzyliśmy Twojego podania, bez problemu możemy wprowadzić zmiany. Sprawdzimy też podane przez Ciebie dane pod kątem ewentualnych pomyłek. Jeśli natomiast przekazaliśmy już Twoje podanie do odpowiedniego rządu, czasem będzie można dokonać poprawek, a czasem nie. Jeśli zauważysz błąd w swojej aplikacji, skontaktuj się z nami jak najszybciej (najlepiej przez chat).

Niektóre państwa wymagają szczepienia przeciwko żółtej febrze, szczególnie jeśli przyjeżdżasz z kraju o podwyższonym ryzyku zarażenia tą chorobą. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Tylko i wyłącznie na podróżnym spoczywa odpowiedzialność za sprawdzenie tych przepisów przed wyjazdem do danego kraju.

Aby pobrać fakturę, zaloguj się na swoje konto i ściągnij ją bezpośrednio stamtąd.

Możesz ponownie wydrukować swoją e-Visa z poziomu swojej skrzynki mailowej. Alternatywnie możesz skorzystać w tym celu ze swojego konta w serwisie iVisa.

Tak. Po przetworzeniu transakcji system iVisa nie przechowuje danych Twojej karty kredytowej.

Wszystkie wizy dają jedynie pozwolenie na dotarcie do granicy danego kraju. O tym, czy możesz wjechać na jego teren, zadecyduje celnik na granicy.

Jeśli Twoje podanie nie zostało jeszcze przesłane do przetworzenia, otrzymasz pełen zwrot środków. Jednak jeśli aplikacja została już przesłana, nie będziemy w stanie zapewnić zwrotu.

Jeśli wiza musi zostać do Ciebie przesłana drogą tradycyjną, podany na stronie czas przetworzenia nie uwzględnia czasu dostawy. Dotyczy on jedynie okresu liczonego od chwili otrzymania przez nas Twojego wniosku do momentu zatwierdzenia. Większość wiz (mowa o e-Visach) jest przesyłana emailem więc czas na dostawę ich nie dotyczy.

Nie, nie jesteśmy powiązani z żadną agencją rządową. iVisa to prywatna firma, która świadczy podróżnym z całego świata usługę obsługi wniosku wizowego.

Niestety nie, a to dlatego, że agencje rządowe nie informują nas o powodzie/powodach podjętej przez siebie decyzji.

Jeśli wiza nie zostanie Ci przyznana, radzimy, aby skontaktować się z najbliższą ambasadą czy konsulatem i tam uzyskać więcej informacji na temat tego, jakie są Twoje możliwości w tej sytuacji.

Akceptujemy karty Visa, Mastercard, American Express oraz płatności PayPal.

Wszyscy obywatele tych terytoriów, ubiegając się o wizę za pośrednictwem naszej strony będą traktowani jako osoby posiadające narodowość/obywatelstwo wskazane w ich paszporcie. Przykładowo, podróżny z Puerto Rico zostanie potraktowany jako obywatel USA. Nie dotyczy to jednak podróżnych określanych jako BOTC (British Overseas Territories Citizen – Obywatel Brytyjskich Terytoriów Zamorskich), na podstawie Ustawy o Brytyjskich Terytoriach Zamorskich z roku 2002.

Need Help?