iVisa.com

Już teraz zdobądź kanadyjską ETA przez Internet

iVisa.com provides expedited processing and guidance for any visa application since 2013. We are not affiliated with any Government Department.

A visa is required. We can assist in processing this document.

Rodzaj Wizy Koszt Wizy Opłata Serwisowa Liczba Wjazdów Maksymalny Czas Pobytu Visa Validity Czas Przetwarzania
ETA
Koszt Wizy USD 5.50
Opłata Serwisowa USD 14.00
Liczba Wjazdów Wielokrotna
Maksymalny Czas Pobytu 180 dni
Wiza Wygasa 1880 days after today
Czas Przetwarzania 30 minuty
Złóż Wniosek Teraz

Jak złożyć podanie o wizę

Wypełnij wniosek online

Dokonaj stosownej opłaty przez Internet za pomocą karty kredytowej lub konta PayPal.

Otrzymaj Wizę E-mailem

Nie musisz załatwiać nic w ambasadzie. My robimy to za Ciebie, żebyś nie tracił swojego cennego czasu.

Wprowadź Cel Podróży

Po przyjeździe, okaż swój paszport oraz dostarczony przez nas dokument

Złóż Wniosek Teraz

Dowiedz się więcej na temat tej wizy

W marcu 2016 roku rząd Kanady wprowadził nowe wymagania umożliwiające dostanie się na teren kraju, które znane są jako Elektroniczna Autoryzacja Podróży (eTA). Rzeczona eTA dostępna jest dla obywateli wszystkich krajów zwolnionych z obowiązku wizowego, którzy przybędą na teren Kanady drogą lotniczą.

eTA jest elektronicznie powiązana z paszportem jej posiadacza. Pozostaje ważna przez pięć lat od daty wydania lub do czasu wygaśnięcia paszportu, którekolwiek z tych zdarzeń będzie miało miejsce jako pierwsze. Posiadając ważną eTA, możesz podróżować do Kanady tak często, jak tylko chcesz, ale Twoje pobyty muszą być stosunkowo krótkie (jednorazowo nie możesz pozostawać w Kanadzie dłużej, niż przez sześć miesięcy). Wprowadzone przez Ciebie dane zostaną przesłane do kanadyjskiego Ministerstwa ds. Obywatelstwa i Imigracji. Twoją eTA do Kanady prześlemy Ci wiadomością email w ciągu zaledwie 15 minut.

Skorzystaj z naszego kalkulatora wizowego

Przelicz Koszt Wizy Przed Złożeniem Wniosku

Nasi klienci dzielą się historiami na nasz temat

Często Zadawane Pytania

ETA to zestaw nowych wymagań, dostępnych dla obywateli wszystkich krajów zwolnionych z obowiązku wizowego, którzy przybędą na teren Kanady drogą lotniczą. Od 15 marca 2016 roku, obywatele krajów zwolnionych z obowiązku wizowego, którzy przybywają do Kanady samolotem, aby wjechać na teren kraju potrzebują ETA. Wyjątek stanowią obywatele USA oraz podróżujący posiadający ważną wizę wydaną w ambasadzie Kanady.

Aby złożyć podanie o ETA nie są potrzebne żadne dokumenty. Musisz posiadać jedynie ważny paszport oraz adres email i kartę kredytową/debetową bądź konto PayPal, za pośrednictwem których możesz dokonać odpowiedniej opłaty.

Koszt kanadyjskiej ETA to 5,5 USD. Dodatkowo, opłata za obsługę wynosi 14 USD dla procedury standardowej. Obsługa procedury przyspieszonej kosztuje 44 USD, zaś pilnej 64 USD.

Zależy to od czasu na przetworzenie, który wybierzesz. Oferujemy w tym zakresie trzy opcje:

  1. Procedura standardowa: 24 godziny.
  2. Procedura przyspieszona: 2 godziny.
  3. Procedura pilna: 0.5 godziny.

Kanadyjska ETA jest ważna przez 5 lat od daty wydania. Oznacza to, że w ciągu tych 5 lat musisz wjechać na teren Kanady. Co więcej, wiza pozwala na wiele wjazdów na teren kraju, jednakże jednorazowy pobyt nie może być dłuższy niż 180 dni.

Twój paszport musi być ważny przez przynajmniej 6 miesięcy od dnia, w którym zamierzasz wjechać na teren Kanady.

Obywatele i osoby posiadające narodowość następujących krajów mogą ubiegać się o ETA: Andora, Antigua i Barbuda, Australia, Austria, Bahamy, Barbados, Belgia, Brunei, obywatele brytyjscy, obywatele brytyjscy z terytoriów zamorskich, Korea, Finlandia, Francja, Niemcy, Grecja, Węgry, Irlandia, Islandia, Wyspy Salomona, Włochy, Japonia, Łotwa, Liechtenstein, Litwa, Luksemburg, Malta, Meksyk, Cypr, Monako, Norwegia, Nowa Zelandia, Holandia, Papua Nowa Gwinea, Polska, Portugalia, Czechy, stali rezydenci USA, Samoa, San Marino, Singapur, Szwecja i Szwajcaria.

Tak. Wszyscy podróżni, niezależnie od wieku, potrzebują ETA, aby wjechać na teren Kanady. Nawet jeśli Twoje dziecko podróżuje przy pomocy paszportu swojego rodzica, należy wypełnić dla niego osobny wniosek.

Nie, nie musisz. Dokument jest elektronicznie powiązany z Twoim paszportem. Jednakże zawsze warto mieć przy sobie jego kopię, tak na wszelki wypadek.

Nie, ETA do Kanady jest ważna przez 5 lat bądź do czasu wygaśnięcia Twojego paszportu. W tym czasie możesz odwiedzać Kanadę tak wiele razy, jak tylko chcesz. Jednocześnie pamiętaj przy tym, że maksymalny czas pojedynczego pobytu wynosi 180 dni.

Czy Kanadyjczycy są tak mili, jak wszyscy twierdzą – jeśli chcesz się tego dowiedzieć, najlepiej będzie wybrać się do Kanady i przekonać się na własnej skórze. Kanada do ogromny kraj, ale zamieszkuje go zaledwie 36 milionów ludzi. Mimo tego z całą pewnością warto poświęcić czas, aby zwiedzić te przestrzenie. Możesz odwiedzić wiele miejsc, w tym miasta, które na zawsze pozostaną w Twojej pamięci. Pamiętaj jednak, że przed wyjazdem warto odpowiednio się przygotować i dowiedzieć się paru rzeczy. Rzeczą od której należy zacząć, jest pozyskanie odpowiedniego dokumentu zezwalającego na podróż. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że aby wjechać na teren Kanady, będziesz potrzebować wizy. Obywatele kilku krajów są zwolnieni z obowiązku wizowego, ale nawet oni aby przekroczyć granicę, muszą dokonać Elektronicznej Autoryzacji Podróży, znanej też jako ETA. Jedynym wyjątkiem są tu obywatele USA. Jeśli nie zaliczasz się do żadnej z tych grup, w Twoim przypadku konieczne będzie udanie się do najbliższej kanadyjskiej ambasady, w celu uzyskania wizy. Wymagania nie są zbyt wygórowane, ale zalecamy, aby zająć się tą sprawą z wyprzedzeniem, na wypadek jakichkolwiek opóźnień i tym podobnych spraw. Przed planowaniem jakichkolwiek wycieczek po Kanadzie, pamiętaj o tym, że odległości pomiędzy poszczególnymi miejscami są tu zazwyczaj ogromne. Kanada ma naprawdę przepastne terytorium. Chodzi o to, aby zdać sobie sprawę z tego, że prawdopodobnie nie będziesz w stanie zobaczyć wszystkiego, co chcesz, podczas jednej krótkiej wycieczki. Będziesz potrzebować nieco czasu, szczególnie jeśli miejsca, które chcesz odwiedzić, porozrzucane są po całej Kanadzie. Tak czy inaczej do wyboru będziesz mieć kilka środków transportu. Jeśli zależy Ci na pięknych widokach, najlepszym wyborem będzie tu pociąg. Niezależnie od tego, jak dużo przeczytasz o Kanadzie, w żaden sposób nie jesteś w stanie wpłynąć na pogodę. W Kanadzie może być naprawdę zimno. Duże znaczenie ma więc to, jaką porę roku wybierzesz, aby odwiedzić ten kraj, ale nawet w lecie, na preriach i w górach temperatury mogą dramatycznie spać. Spakuj się tak, aby móc ubrać na siebie warstwy. Dużo, dużo warstw. Do tego będziesz potrzebować wełnianą czapkę, rękawiczki i ciepły szalik. Twoje kończyny mogą się bardzo wyziębić, a przecież nie chcesz, aby coś Ci odpadło prawda? Jeśli nie lubisz ubierać się na cebulę, zastanów się nad zakupem odzieży z izolacją. Takie rozwiązanie może okazać się nico droższe, ale przynajmniej przez całą wycieczkę będzie Ci ciepło i przyjemnie. Inną rzeczą, którą warto rozważyć podczas podróży po Kanadzie jest couchsurfing. Nie masz pojęcia, co to jest? Ludzie w Kanadzie naprawdę są tak przyjacielscy, za jakich się ich uważa. Dlatego też możesz zatrzymać się za darmo u kogoś, kto udostępni Ci pokój lub kanapę w swoim mieszkaniu. W Kanadzie drogie są bowiem nawet hostele, więc jeśli nie chcesz wydać większości pieniędzy na zakwaterowanie, couchsurfing będzie dla Ciebie doskonałym rozwiązaniem. W Internecie znajduje się kilka stron, na których można zorganizować sobie taki nocleg. Wielkim plusem couchsurfingu jest to, że nie tylko masz darmowe miejsce do spania, ale też to, że Twój gospodarz zapewne będzie wiedzieć, jakie miejsca w danej miejscowości warto odwiedzić. Możesz więc dostać ciepłe łóżko, smaczny posiłek i cenne porady dotyczące Twojej wycieczki. Czego chcieć więcej? Kolejną „plotką” na temat Kanady jest to, że za każdym rogiem możesz znaleźć kawiarnie Tim Hortons. Z tym że nie jest to plotka, a fakt. Natkniesz się na kawiarnie Tim Hortons wszędzie, gdziekolwiek się udasz. Jest to kanadyjska ikona jeśli chodzi o miejsce, w którym można kupić kawę i pączki. Jest ona tak popularna, jak mili ludzie i syrop klonowy. Zapewne dosięgła Cię również opinia, że Kanada to medyczne niebo. Ubezpieczenie pokrywa wszystko i ludzie rzadko muszą sięgać do kieszeni, aby zapłacić za usługi i zabiegi. Jest to prawda, jednak zasady te nie dotyczą obcokrajowców. Dlatego też jeśli planujesz wyjazd do Kanady, zalecamy wykupić ubezpieczenie na podróż, jeśli Twoje krajowe ubezpieczenie nie pokrywa zagranicznej opieki lekarskiej. Jednocześnie upewnij się, że Twoje ubezpieczenie pokryje wszelkie aktywności, którym masz zamiar oddać się w Kanadzie. Zwykłe ubezpieczenie nie pokryje wypadków podczas raftingu i jazdy na nartach, więc jeśli zamierzasz uprawiać któryś z tych sportów, ubezpiecz się na wypadek, gdyby cokolwiek się stało. W innym wypadku konieczne będzie uregulowanie ogromnych rachunków za opiekę medyczną, którą otrzymasz. Aby doświadczyć w Kanadzie jak najwięcej, nie pozostawaj jedynie w obrębie miast. Jak już wspomnieliśmy, Kanada to ogromne państwo, ale mieszka w nim zaledwie 36 milionów ludzi. Kanada jest mniej więcej tej samej wielkości, co cała Europa razem wzięta. Oznacza to, że dużą część kraju zajmują tereny naturalne. Góry, prerie i jeziora zapierają dech w piersiach. I możesz uprawiać tu różne rodzaje aktywności. Możesz spędzić czas na raftingu, jeżdżeniu na nartach, pieszych wycieczkach, pływaniu kajakiem, biwakowaniu, łowieniu ryb i czymkolwiek innym, co tylko przyjdzie Ci do głowy. Jeśli jesteś fotografem, natura Kanady będzie dla Ciebie rajem na ziemi. Widoki naprawdę zapierają dech i z całą pewnością nigdy nie zapomnisz tego, co tutaj zobaczysz. Wiele miejsc pozostało nietkniętych przez człowieka, możesz więc cieszyć się tu naturą w jej najczystszej formie. Pamiętaj tylko, aby trzymać się z daleka od dzikich zwierząt, a jeśli napotkasz łosia, nie drażnij go. Nikt jeszcze nie wygrał walki z rozwścieczonym łosiem, którego terytorium zostało naruszone. Reasumując, w Kanadzie znajduje się prawie wszystko, czego tylko można pragnąć. Wspaniali ludzie, którzy za wszystko przepraszają, pyszny syrop klonowy, no i oczywiście kawiarnie Tim Hortons. Ale to nie wszystko. Kanada jest pełna miejsc, w których można zatracić się bez reszty. Czeka tu na Ciebie wiele niezapomnianych przeżyć i wszelkie rodzaje ekscytującej rozrywki, a przy odrobinie szczęścia również darmowe noclegi. Jest to wymarzone miejsce na wycieczkę. Każdy, kto kiedykolwiek był w Kanadzie, w pełni się z tym zgadza, więc dlaczego z Tobą miałoby być inaczej?

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjazd do danego kraju i na podróżowanie po nim. E-Visy są alternatywą do wiz wydawanych na przejściach granicznych lub w ambasadach/konsulatach w formie tradycyjnych wiz papierowych. E-Visy połączone są elektronicznie z paszportami poszczególnych podróżnych.

Nasz usługa rozpoczyna się od pozyskania przez Ciebie tej informacji. Możesz skorzystać z naszego aktualizowanego na bieżąco narzędzia z wymaganiami odnośnie wizy, aby dowiedzieć się, czy jest Ci potrzebna wiza turystyczna. Wystarczy jedynie, że podasz swoją narodowość oraz kraj, który chcesz odwiedzić. Na podstawie tej informacji określimy koszty uzyskania wizy; ilość wjazdów, jaką umożliwia dokument; datę od kiedy będzie on obowiązywał oraz powiemy, co robić dalej – jak na przykład aplikować bezpośrednio przez naszą stronę!

Najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi na te pytania będzie nasze narzędzie z wymaganiami dotyczącymi wizy. Każdy kraj ma inne zasady i opłaty za wizę. Jeśli Ci się spieszy, możesz również aplikować online, a wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie z poziomu wypełnianego formularza.

Zależy to od kraju, który wydaje wizę. Dla wielu krajów, jak na przykład w wypadku australijskiej ETA, czy e-Visy do Turcji, proces może zostać zakończony nawet w ciągu 15 minut (przy skorzystaniu z procedury pilnej). W przypadku innych krajów, jak na przykład podczas ubiegania się o wizę turystyczną do Indii, proces trwa zazwyczaj około 24 godzin. Dokładny czas zostanie podany w formularzu aplikacyjnym. Co możemy zagwarantować, to że ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa jest najszybszym dostępnym sposobem pozyskania tego dokumentu.

Dokumenty muszą być wydrukowane na pustej, białej kartce w formacie A4. Drukowanie dwustronne lub pomniejszenie formatu jest nieakceptowalne.

Pomożemy Ci przejść przez proces pozyskania wizy turystycznej w najszybszy i najprostszy możliwy sposób. Dzięki łatwym w użyciu formularzom aplikacyjnym oraz doskonałej obsłudze Klienta dostępnej 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu, sprawiamy, że proces uzyskania wizy jest szybki i prosty! Co więcej, korzystamy z najlepszych metod jeśli chodzi o zabezpieczenie Twoich danych osobowych oraz informacji na temat Twojej karty kredytowej.

iVisa oferuje dwa typy wiz: wizy elektroniczne (e-Visy) oraz tradycyjne wizy papierowe – w zależności od tego, gdzie się udajesz. Dodatkowo oferujemy również następujące usługi/dokumenty, wymagane przez wybrane kraje: ETA (elektroniczna autoryzacja podróży), karty turystyczne, formularz wcześniejszej rejestracji dla wiz on arrival, zaproszenia dla turystów oraz usługę rejestracji w ambasadzie.

  1. Wybierz kraj, do którego chcesz otrzymać wizę.
  2. Wybierz typ wizy i dokładnie przeczytaj instrukcję.
  3. Kliknij Aplikuj
  4. Wypełnij formularz aplikacyjny
  5. Zapłać przy użyciu karty Visa, Mastercard lub innej karty debetowej.
  6. Poczekaj na potwierdzenie przesłane w wiadomości email, następnie pobierz i wydrukuj e-Visę ze swojego konta.
  7. Okaż wydrukowaną e-Visę celnikowi podczas przekraczania granicy.

Pamiętaj o tym, że większość krajów nie pobiera opłaty za obsługę wniosku wizowego. Głównym powodem, dla którego przetwarzamy tysiące wiz miesięcznie jest to, że zaoszczędzamy podróżnym sporo czasu i trudności. Nasze usługi świadczymy za pomocą strony internetowej, na której można znaleźć łatwy w użyciu formularz aplikacyjny. Dużo prościej jest złożyć podanie za naszym pośrednictwem – szczególnie dotyczy to użytkowników mobilnych i dużych grup. Wszystkim naszym klientom przesyłamy wizy na wiele dni przed podróżą. Jest to szczególnie pomocne dla tych osób, które zamówiły wizę z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Posiadamy też dostępną 24 godziny na dobę obsługę – nasi konsultanci specjalizują się w swojej dziedzinie, mówią po angielsku, a ich biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Akceptujemy wiele walut a nasza strona będzie przetłumaczona na ponad 20 języków. Wierzymy, że opłata, którą pobieramy jest warta Twojego czasu i spokoju, ale pamiętaj, że jeśli chcesz, zawsze możesz skorzystać z „darmowych” usług poszczególnych rządów.

Jeśli już złożyłeś/aś wniosek za pośrednictwem naszej strony, zaloguj się na swoje konto i sprawdź status swojego zamówienia/podania. Konto generowane jest automatycznie po zaksięgowaniu płatności. Kliknij w link przesłany w wiadomości email z potwierdzeniem, aby ustalić hasło, albo wejdź na stronę logowania, ustal hasło i wejdź na konto z tego poziomu. Pamiętaj, że w większości przypadków Twoja wiza zostanie Ci dostarczona za pośrednictwem wiadomości email. Będzie też dostępna na Twoim koncie, po zalogowaniu.

Jeśli Twoje podanie o wizę zostanie odrzucone przez agencję rządową, zwrócimy Ci pełną kwotę wpłaconych środków na podstawie naszej gwarancji zatwierdzenia. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony/a z naszych usług, skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu, a zwrócimy Ci naszą prowizję za obsługę. Jeśli w Twoim podaniu znalazł się błąd, przetworzymy je jeszcze raz, bez pobierania dodatkowych kosztów. Jednocześnie pamiętaj, że zwroty dokonywane są na tę samą kartę, przy użyciu której została dokonana płatność.

Jeśli jeszcze nie przetworzyliśmy Twojego podania, bez problemu możemy wprowadzić zmiany. Sprawdzimy też podane przez Ciebie dane pod kątem ewentualnych pomyłek. Jeśli natomiast przekazaliśmy już Twoje podanie do odpowiedniego rządu, czasem będzie można dokonać poprawek, a czasem nie. Jeśli zauważysz błąd w swojej aplikacji, skontaktuj się z nami jak najszybciej (najlepiej przez chat).

Niektóre państwa wymagają szczepienia przeciwko żółtej febrze, szczególnie jeśli przyjeżdżasz z kraju o podwyższonym ryzyku zarażenia tą chorobą. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Tylko i wyłącznie na podróżnym spoczywa odpowiedzialność za sprawdzenie tych przepisów przed wyjazdem do danego kraju.

Aby pobrać fakturę, zaloguj się na swoje konto i ściągnij ją bezpośrednio stamtąd.

Możesz ponownie wydrukować swoją e-Visa z poziomu swojej skrzynki mailowej. Alternatywnie możesz skorzystać w tym celu ze swojego konta w serwisie iVisa.

Tak. Po przetworzeniu transakcji system iVisa nie przechowuje danych Twojej karty kredytowej.

Wszystkie wizy dają jedynie pozwolenie na dotarcie do granicy danego kraju. O tym, czy możesz wjechać na jego teren, zadecyduje celnik na granicy.

Jeśli Twoje podanie nie zostało jeszcze przesłane do przetworzenia, otrzymasz pełen zwrot środków. Jednak jeśli aplikacja została już przesłana, nie będziemy w stanie zapewnić zwrotu.

Jeśli wiza musi zostać do Ciebie przesłana drogą tradycyjną, podany na stronie czas przetworzenia nie uwzględnia czasu dostawy. Dotyczy on jedynie okresu liczonego od chwili otrzymania przez nas Twojego wniosku do momentu zatwierdzenia. Większość wiz (mowa o e-Visach) jest przesyłana emailem więc czas na dostawę ich nie dotyczy.

Nie, nie jesteśmy powiązani z żadną agencją rządową. iVisa to prywatna firma, która świadczy podróżnym z całego świata usługę obsługi wniosku wizowego.

Niestety nie, a to dlatego, że agencje rządowe nie informują nas o powodzie/powodach podjętej przez siebie decyzji.

Jeśli wiza nie zostanie Ci przyznana, radzimy, aby skontaktować się z najbliższą ambasadą czy konsulatem i tam uzyskać więcej informacji na temat tego, jakie są Twoje możliwości w tej sytuacji.

Akceptujemy karty Visa, Mastercard, American Express oraz płatności PayPal.

Wszyscy obywatele tych terytoriów, ubiegając się o wizę za pośrednictwem naszej strony będą traktowani jako osoby posiadające narodowość/obywatelstwo wskazane w ich paszporcie. Przykładowo, podróżny z Puerto Rico zostanie potraktowany jako obywatel USA. Nie dotyczy to jednak podróżnych określanych jako BOTC (British Overseas Territories Citizen – Obywatel Brytyjskich Terytoriów Zamorskich), na podstawie Ustawy o Brytyjskich Terytoriach Zamorskich z roku 2002.