Już dziś zdobądź swoją grupową e-Visę do Chin

Posiadanie wizy jest wymagane. Możemy pomóc Ci w pozyskaniu tego dokumentu.

Rodzaj Wizy Koszt Wizy Opłata za usługę Liczba Wjazdów Czas Przetwarzania
Wiza Papierowa
Koszt Wizy USD 0.00
Opłata Serwisowa USD 35.00
Liczba Wjazdów Wielokrotna
Czas Przetwarzania 5 dni
Złóż Wniosek Teraz
e-Visa grupowa
Koszt Wizy USD 110.00
Opłata Serwisowa USD 50.00
Liczba Wjazdów Jednokrotny
Czas Przetwarzania 2 dni
Złóż Wniosek Teraz
Business eVisa on Arrival
Koszt Wizy USD 310.00
Opłata Serwisowa USD 50.00
Liczba Wjazdów Jednokrotny
Czas Przetwarzania 5 dni
Złóż Wniosek Teraz

Jak złożyć Wniosek: e-Visa grupowa

Wypełnij wniosek online
Wypełnij wniosek online

Dokonaj stosownej opłaty przez Internet za pomocą karty kredytowej lub konta PayPal.

Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email
Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email

Nie musisz załatwiać nic w ambasadzie. My robimy to za Ciebie, żebyś nie tracił swojego cennego czasu.

Wprowadź Cel Podróży
Wprowadź Cel Podróży

Okaż swój Paszport i Dokument otrzymany od nas przy wjeździe do kraju docelowego

Złóż Wniosek Teraz

Dowiedz się Więcej: e-Visa grupowa

Od 2016 roku, obywatele wybranych krajów mogą ubiegać się o wizę do Chin przez Internet. iVisa jest jednym z kilku autoryzowanych przedsiębiorstw, które mają prawo od przetwarzania nowych grupowych wiz elektronicznych do Chin. Jest to dokument inny niż tradycyjna wiza do Chin na 10 lat. Grupowa e-Visa wydawana jest jedynie grupom turystów, składającym się z minimum 2 osób, które podróżują razem do Chin. Uprawnia ona do pojedynczego wjazdu na teren kraju i pozostaje ważna przez 15 dni od daty przyjazdu. Grupowa e-Visa do Chin jest wydawana na osobnej kartce, nie zaś jako naklejka w paszporcie.

Musisz jedynie wypełnić formularz aplikacyjny online, a my zajmiemy się resztą. Nie musisz wysyłać swojego paszportu do ambasady, jako że jedyne, czego potrzebujemy, to kopia cyfrowa tego dokumentu. Kiedy Twoja wiza zostanie wydana przez rząd Chin, kurierem prześlemy Ci ją na wskazany adres na 15 dni przed Twoim odlotem. Aby wjechać na teren Chin, podróżni muszą mieć ze sobą dokument, który im prześlemy, wraz z paszportem. Wiza ta jest autoryzowana przez Ministerstwo Bezpieczeństwa Publicznego Republiki Chińskiej.

Skorzystaj z naszego kalkulatora wizowego

Przelicz Koszt Wizy Przed Złożeniem Wniosku

Referencje

Nasi klienci dzielą się historiami na nasz temat

Często Zadawane Pytania

Grupowa e-Visa do Chin to wiza turystyczna, która wydawana jest grupom turystów, składającym się z przynajmniej 2 podróżujących razem osób – zarówno do, jak i z Chin. Grupowa e-Visa do Chin jest wydawana jako osobny dokument, nie zaś jako naklejka w paszporcie, jak to ma miejsce w przypadku wizy turystycznej do Chin.

Do przesłania Twojej aplikacji, potrzebne nam będą:

  • Przynajmniej dwie osoby, które podróżują wspólnie.
  • Cyfrowa kopia paszportu każdego z pasażerów. Pamiętaj, że Wasze paszporty muszą pozostawać ważne przez przynajmniej 6 miesięcy.
  • Aktualne, kolorowe zdjęcie paszportowe.
  • Powrotny bilet na samolot.
  • Kopia rezerwacji w hotelu w Chinach / pismo z zaproszeniem od gospodarza w Chinach.
  • Karta kredytowa/debetowa lub konto Paypal, w celu uiszczenia płatności online.
  • Adres pocztowy.

Koszt grupowej e-Visy do Chin wynosi 130 USD. Dodatkowo należy uiścić opłatę za obsługę w wysokości 49 USD dla procedury standardowej. Obsługa procedury przyspieszonej kosztuje 84 USD, zaś pilnej 114 USD.

Zależy to od czasu na przetworzenie, który wybierzesz. Oferujemy w tym zakresie trzy opcje:

  1. Procedura standardowa: 10 dni roboczych.
  2. Procedura przyspieszona: 7 dni roboczych.
  3. Procedura pilna: 5 dni roboczych.

Grupowa e-Visa do Chin pozostaje ważna przez 15 dni po przyjeździe do tego kraju. Jest to wiza pozwalająca na jeden wjazd do Chin, zaś czas pobytu nie może przekraczać 15 dni.

Grupowa e-Visa pozwala jedynie na jeden wjazd.

Nie. Grupowa e-Visa do Chin przeznaczona jest wyłącznie do celów turystycznych.

Po pozytywnym rozpatrzeniu podania, wyślemy Ci oryginalną wizę za pośrednictwem firmy kurierskiej FedEx. Zaś za pośrednictwem wiadomości email prześlemy Ci wizę w formacie PDF.

Pamiętaj, że przy wjeździe do kraju MUSISZ okazać oryginalną wizę.

Niezgodność danych pomiędzy e-Visą i paszportem powoduje unieważnienie rejestracji, co z kolei prowadzi do tego, że nie zostaniesz wpuszczony/a na pokład samolotu, a wjazd do Chin będzie niemożliwy. Powinieneś/powinnaś ponownie aplikować o wizę, wprowadzając dokładnie takie same informacje jak te, które znajdują się w Twoim paszporcie.

Nie, nie musisz. Potrzebujemy jedynie skan Twojego paszportu, jako że grupowa e-Visa do chin zostanie wydana jako osobny dokument.

Zaleca się, aby wszyscy członkowie grupy wysłali wspólnie jedno podanie, aby zapobiec w ten sposób potencjalnym opóźnieniom.

Nie, wszyscy podróżni z grupy muszą podróżować razem przez okres całej wycieczki, wliczając w to przylot i odlot.

Wycieczka do Chin wiąże się nie tylko z pakowaniem walizek i pozyskaniem wizy, ale też z zapoznaniem się ze zwyczajami panującymi w tym kraju. Jak zapewne wiesz, Chiny to niezwykle tradycyjny kraj – ludzie kultywują tu wiele zwyczajów. Chińczycy są jednak racjonalni. Nie oczekują więc od turystów, że będą wiedzieć wszystko na temat tego, jak powinni, bądź jak nie powinni zachować się w danej sytuacji. Niemniej istnieją pewne kwestie i sytuacje co do których warto wiedzieć, jak się w nich zachować. Poniżej znajdziesz listę rzeczy, których nigdy nie należy robić w Chinach. Nigdy nie należy mówić nieprzyjemnych rzeczy – Chińczycy są zazwyczaj nastawieni pozytywnie i nigdy nie rozmawiają na tematy, które mogą kogoś zasmucić lub sprawić, że dana osoba poczuje się niekomfortowo. Dlatego Ty również powinieneś zachowywać się w ten sam sposób. Na przykład nieodpowiednie jest schodzenie podczas rozmowy na temat śmierci. Istnieją oczywiście od tego wyjątki, ale pytania w stylu „W jaki sposób umarł?” są zupełnie niedopuszczalne. Chińska kultura zawsze była niechętna rozmawianiu o śmierci. Obecne są tu nawet przekonania o pewnych omenach zwiastujących śmierć i to dlatego w większości przypadków jest to nieodpowiedni temat do rozmowy. Nigdy nie okazuj braku szacunku dla czyjegoś domu lub dla świątyni – kwestią związaną z tutejszą kulturą, którą można zresztą czasem zobaczyć w filmach, jest to, że ludzie ściągają buty, kiedy wchodzą do domu. Jest to powszechny zwyczaj, więc jeśli ktoś zaprosi Cię do swojego domu, ściągnij buty przy wejściu. Nie musisz się martwić dziurą w skarpetce. Gospodarz poczuje się bardziej urażony, jeśli nie ściągniesz butów, niż tym, że materiał spowijający Twoje stopy jest uszkodzony. Zwróć też uwagę na prezenty, które kupujesz – w zwyczaju jest przynoszenie małych prezentów za każdym razem, kiedy zostaje się zaproszonym do chińskiego domu. Jednak musisz bardzo uważać na to, co kupujesz. Pewnie pomyślisz, że z kwiatami powinno być prosto, prawda? Nie w Chinach. Wszystkie kwiaty coś tu symbolizują, więc jeśli nie wiesz, co oznacza dany rodzaj, lepiej w ogóle powstrzymać się od ich kupna. Nie kupuj też nakrycia głowy, parasoli, ani zestawów składających się z czterech elementów. Możesz natomiast kupić zestaw 8-częściowy – na przykład filiżanek. Cyfra 8 uznawana jest za szczęśliwą. Przy wręczaniu prezentu upieraj się, aby gospodarz go przyjął – zgodnie z chińską tradycją należy najpierw odmówić przyjęcia podarku, a dopiero potem zgodzić się na jego otrzymanie. Jeśli więc gospodarz odmawia przyjęcia prezentu, nie czuj się urażony i go nie odkładaj. Musisz go wręczyć przynajmniej trzy razy, zanim zostanie przyjęty. Ty też możesz zachować się w analogiczny sposób. A w zasadzie taki rodzaj postępowania jest wręcz wskazany. Nie martw się. Gospodarz ostatecznie prezent przyjmie. Musisz po prostu na to naciskać. Chińczycy okazują w ten sposób pokorę związaną z tym, że ich gość zadał sobie trud, aby kupić prezent. Jest to wyraz szacunku, niezależnie od tego, jak dziwne może Ci się to wydawać. Uważaj na pałeczki – w kulturze zachodniej z pałeczkami możesz robić, co tylko zechcesz. Możesz gestykulować, trzymając je w dłoniach; zostawić je w miseczce ułożone w dowolny sposób; a niektóre kobiety wsadzają je sobie we włosy. Żadne z tych zachowań nie jest akceptowalne w Chinach. Należy uważać na to, jak trzyma się je w dłoniach. Korzystać z nich wyłącznie do jedzenia. A także zwracać uwagę na to, jak odkłada się je do miski. Zawsze kładź je na miseczce. Nie możesz położyć ich tak, aby dotykały ryżu znajdującego się w środku. Jednocześnie, w żadnym wypadku nie możesz ich ustawić pionowo. W Chinach ludzie ustawiają pionowo pałeczki podczas pogrzebów – dla zmarłej osoby. Jeśli ktoś zaprosił Cię na posiłek do restauracji, nie możesz partycypować w opłaceniu rachunku. W takiej sytuacji gospodarz (osoba, która Cię zaprosiła) poczuje się urażony. Jednak jeśli to Ty zapraszasz na posiłek, jesteś osobą, która powinna za niego zapłacić. Warto również wiedzieć, że nie należy samodzielnie zamawiać potraw, jako że jest to obowiązek gospodarza. Nigdy nie należy też zostawiać napiwku kelnerowi. W Chinach się tego nie robi. Chińczyków nie należy też dotykać – nie do końca wiadomo, dlaczego osoby z Chin nie chcą być dotykane przez nikogo innego poza członkami własnej rodziny, ale kontakt fizyczny z całą pewnością nie jest czymś, czego by sobie życzyli. Jeśli chodzi o przywitanie to najczęściej robi się to przez uściśnięcie dłoni. W niektórych regionach Chin głowę uznaje się za najświętszą część ciała, podczas gdy stopy za część najbardziej nieczystą, więc nigdy nie należy dotykać czyjejś głowy. Z pewnością zauważysz również, że w Chinach mają poczucie przestrzeni osobistej, nawet w zatłoczonych miejscach, takich jak metro. Dla Chińczyków bardzo ważne jest zachowanie twarzy – jeśli się zezłościsz i zechcesz złożyć reklamację, nigdy nie rób tego publicznie. Jeśli ktoś Cię zdenerwuje lub zasmuci, weź taką osobę na bok i wyraź swoje niezadowolenie. Jeśli zrobisz coś takiego w obecności innych ludzi, osoba, do której masz żal, poczuje się upokorzona. To bardzo ważne, aby publicznie się nie denerwować i przestrzegać tej reguły. Przecież nie będzie to takie trudne, prawda? W Chinach obowiązują też inne zasady. Niektóre z nich osobom wychowanym w kulturze zachodniej wydadzą się sensowne, a inne zupełnie dziwne. Jednak jeśli odwiedzasz Chiny ludzie oczekują od Ciebie respektowania tych zwyczajów. W końcu to Ty jesteś gościem w ich kraju, więc oczekuje się od Ciebie, że będziesz zachowywać się tak, jak miejscowa ludność. Jeśli jednak nie wiesz, jak zachować się w danej sytuacji, lepiej przełamać zawstydzenie i zapytać, niż zachować się w niepożądany sposób. Nikt nie wymaga od Ciebie bycia specjalistą od chińskiej etykiety. Wszyscy obcokrajowcy popełniają tu błędy, ale jeśli przeproszą, od razu zostanie im wybaczone.

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjazd do danego kraju i na podróżowanie po nim. E-Visy są alternatywą do wiz wydawanych na przejściach granicznych lub w ambasadach/konsulatach w formie tradycyjnych wiz papierowych. E-Visy połączone są elektronicznie z paszportami poszczególnych podróżnych.

Nasz usługa rozpoczyna się od pozyskania przez Ciebie tej informacji. Możesz skorzystać z naszego aktualizowanego na bieżąco narzędzia z wymaganiami odnośnie wizy, aby dowiedzieć się, czy jest Ci potrzebna wiza turystyczna. Wystarczy jedynie, że podasz swoją narodowość oraz kraj, który chcesz odwiedzić. Na podstawie tej informacji określimy koszty uzyskania wizy; ilość wjazdów, jaką umożliwia dokument; datę od kiedy będzie on obowiązywał oraz powiemy, co robić dalej – jak na przykład aplikować bezpośrednio przez naszą stronę!

Najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi na te pytania będzie nasze narzędzie z wymaganiami dotyczącymi wizy. Każdy kraj ma inne zasady i opłaty za wizę. Jeśli Ci się spieszy, możesz również aplikować online, a wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie z poziomu wypełnianego formularza.

Zależy to od kraju, który wydaje wizę. Dla wielu krajów, jak na przykład w wypadku australijskiej ETA, czy e-Visy do Turcji, proces może zostać zakończony nawet w ciągu 15 minut (przy skorzystaniu z procedury pilnej). W przypadku innych krajów, jak na przykład podczas ubiegania się o wizę turystyczną do Indii, proces trwa zazwyczaj około 24 godzin. Dokładny czas zostanie podany w formularzu aplikacyjnym. Co możemy zagwarantować, to że ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa jest najszybszym dostępnym sposobem pozyskania tego dokumentu.

Dokumenty muszą być wydrukowane na pustej, białej kartce w formacie A4. Drukowanie dwustronne lub pomniejszenie formatu jest nieakceptowalne.

Pomożemy Ci przejść przez proces pozyskania wizy turystycznej w najszybszy i najprostszy możliwy sposób. Dzięki łatwym w użyciu formularzom aplikacyjnym oraz doskonałej obsłudze Klienta dostępnej 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu, sprawiamy, że proces uzyskania wizy jest szybki i prosty! Co więcej, korzystamy z najlepszych metod jeśli chodzi o zabezpieczenie Twoich danych osobowych oraz informacji na temat Twojej karty kredytowej.

iVisa oferuje dwa typy wiz: wizy elektroniczne (e-Visy) oraz tradycyjne wizy papierowe – w zależności od tego, gdzie się udajesz. Dodatkowo oferujemy również następujące usługi/dokumenty, wymagane przez wybrane kraje: ETA (elektroniczna autoryzacja podróży), karty turystyczne, formularz wcześniejszej rejestracji dla wiz on arrival, zaproszenia dla turystów oraz usługę rejestracji w ambasadzie.

  1. Wybierz kraj, do którego chcesz otrzymać wizę.
  2. Wybierz typ wizy i dokładnie przeczytaj instrukcję.
  3. Kliknij Aplikuj
  4. Wypełnij formularz aplikacyjny
  5. Zapłać przy użyciu karty Visa, Mastercard lub innej karty debetowej.
  6. Poczekaj na potwierdzenie przesłane w wiadomości email, następnie pobierz i wydrukuj e-Visę ze swojego konta.
  7. Okaż wydrukowaną e-Visę celnikowi podczas przekraczania granicy.

Pamiętaj o tym, że większość krajów nie pobiera opłaty za obsługę wniosku wizowego. Głównym powodem, dla którego przetwarzamy tysiące wiz miesięcznie jest to, że zaoszczędzamy podróżnym sporo czasu i trudności. Nasze usługi świadczymy za pomocą strony internetowej, na której można znaleźć łatwy w użyciu formularz aplikacyjny. Dużo prościej jest złożyć podanie za naszym pośrednictwem – szczególnie dotyczy to użytkowników mobilnych i dużych grup. Wszystkim naszym klientom przesyłamy wizy na wiele dni przed podróżą. Jest to szczególnie pomocne dla tych osób, które zamówiły wizę z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Posiadamy też dostępną 24 godziny na dobę obsługę – nasi konsultanci specjalizują się w swojej dziedzinie, mówią po angielsku, a ich biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Akceptujemy wiele walut a nasza strona będzie przetłumaczona na ponad 20 języków. Wierzymy, że opłata, którą pobieramy jest warta Twojego czasu i spokoju, ale pamiętaj, że jeśli chcesz, zawsze możesz skorzystać z „darmowych” usług poszczególnych rządów.

Jeśli już złożyłeś/aś wniosek za pośrednictwem naszej strony, zaloguj się na swoje konto i sprawdź status swojego zamówienia/podania. Konto generowane jest automatycznie po zaksięgowaniu płatności. Kliknij w link przesłany w wiadomości email z potwierdzeniem, aby ustalić hasło, albo wejdź na stronę logowania, ustal hasło i wejdź na konto z tego poziomu. Pamiętaj, że w większości przypadków Twoja wiza zostanie Ci dostarczona za pośrednictwem wiadomości email. Będzie też dostępna na Twoim koncie, po zalogowaniu.

Jeśli Twoje podanie o wizę zostanie odrzucone przez agencję rządową, zwrócimy Ci pełną kwotę wpłaconych środków na podstawie naszej gwarancji zatwierdzenia. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony/a z naszych usług, skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu, a zwrócimy Ci naszą prowizję za obsługę. Jeśli w Twoim podaniu znalazł się błąd, przetworzymy je jeszcze raz, bez pobierania dodatkowych kosztów. Jednocześnie pamiętaj, że zwroty dokonywane są na tę samą kartę, przy użyciu której została dokonana płatność.

Jeśli jeszcze nie przetworzyliśmy Twojego podania, bez problemu możemy wprowadzić zmiany. Sprawdzimy też podane przez Ciebie dane pod kątem ewentualnych pomyłek. Jeśli natomiast przekazaliśmy już Twoje podanie do odpowiedniego rządu, czasem będzie można dokonać poprawek, a czasem nie. Jeśli zauważysz błąd w swojej aplikacji, skontaktuj się z nami jak najszybciej (najlepiej przez chat).

Niektóre państwa wymagają szczepienia przeciwko żółtej febrze, szczególnie jeśli przyjeżdżasz z kraju o podwyższonym ryzyku zarażenia tą chorobą. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Tylko i wyłącznie na podróżnym spoczywa odpowiedzialność za sprawdzenie tych przepisów przed wyjazdem do danego kraju.

Aby pobrać fakturę, zaloguj się na swoje konto i ściągnij ją bezpośrednio stamtąd.

Możesz ponownie wydrukować swoją e-Visa z poziomu swojej skrzynki mailowej. Alternatywnie możesz skorzystać w tym celu ze swojego konta w serwisie iVisa.

Tak. Po przetworzeniu transakcji system iVisa nie przechowuje danych Twojej karty kredytowej.

Wszystkie wizy dają jedynie pozwolenie na dotarcie do granicy danego kraju. O tym, czy możesz wjechać na jego teren, zadecyduje celnik na granicy.

Jeśli Twoje podanie nie zostało jeszcze przesłane do przetworzenia, otrzymasz pełen zwrot środków. Jednak jeśli aplikacja została już przesłana, nie będziemy w stanie zapewnić zwrotu.

Jeśli wiza musi zostać do Ciebie przesłana drogą tradycyjną, podany na stronie czas przetworzenia nie uwzględnia czasu dostawy. Dotyczy on jedynie okresu liczonego od chwili otrzymania przez nas Twojego wniosku do momentu zatwierdzenia. Większość wiz (mowa o e-Visach) jest przesyłana emailem więc czas na dostawę ich nie dotyczy.

Nie, nie jesteśmy powiązani z żadną agencją rządową. iVisa to prywatna firma, która świadczy podróżnym z całego świata usługę obsługi wniosku wizowego.

Niestety nie, a to dlatego, że agencje rządowe nie informują nas o powodzie/powodach podjętej przez siebie decyzji.

Jeśli wiza nie zostanie Ci przyznana, radzimy, aby skontaktować się z najbliższą ambasadą czy konsulatem i tam uzyskać więcej informacji na temat tego, jakie są Twoje możliwości w tej sytuacji.

Akceptujemy karty Visa, Mastercard, American Express oraz płatności PayPal.

Wszyscy obywatele tych terytoriów, ubiegając się o wizę za pośrednictwem naszej strony będą traktowani jako osoby posiadające narodowość/obywatelstwo wskazane w ich paszporcie. Przykładowo, podróżny z Puerto Rico zostanie potraktowany jako obywatel USA. Nie dotyczy to jednak podróżnych określanych jako BOTC (British Overseas Territories Citizen – Obywatel Brytyjskich Terytoriów Zamorskich), na podstawie Ustawy o Brytyjskich Terytoriach Zamorskich z roku 2002.

Need Help?