Rejestracja przed podróżą dla obywateli Indii

Wiza Turystyczna Nie Jest Wymagana

Dziś jest Twój szczęśliwy dzień! NIE musisz posiadać wizy turystycznej, aby wjechać na teren tego kraju. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na temat wiz studenckich albo pracowniczych, skontaktuj się z najbliższą ambasadą. Bezpiecznej podróży!

Dane kontaktowe do ambasady

Dowiedz się Więcej: Rejestracja przed przyjazdem

Od 23 stycznia 2017 roku, obywatele Indii, którzy chcą wjechać na teren Hongkongu, nie muszą już posiadać w tym celu wiz. Jeśli ich pobyt na terenie Hongkongu będzie krótszy, niż 14 dni, lub jeśli jedynie mają w tym kraju przesiadkę, wystarczy że przed podróżą zarejestrują się przez Internet. Rejestracja nie jest wymagana od osób, które będą w Hongkongu jedynie w celach przesiadkowych, a oczekując na swój kolejny lot nie opuszczą strefy tranzytowej na lotnisku.

Każda rejestracja przed podróżą, obowiązująca obywateli Indii, będzie ważna przez sześć miesięcy, bądź do czasu wygaśnięcia paszportu, z którym jest powiązana – którekolwiek z tych zdarzeń nastąpi jako pierwsze. Pod warunkiem, że spełnione zostały wszystkie wymagania, osoba zarejestrowana może używać dokumentu poświadczającego rejestrację wraz z ważnym indyjskim paszportem, aby móc wjeżdżać na teren Hongkongu bez konieczności posiadania wizy. Pojedynczy pobyt takiej osoby nie może przekroczyć 14 dni.

Skorzystaj z naszego kalkulatora wizowego

Przelicz Koszt Wizy Przed Złożeniem Wniosku

Referencje

Nasi klienci dzielą się historiami na nasz temat

Często Zadawane Pytania

Jest to program, który wprowadził rząd Hongkongu, w ramach kontynuacji programu bezwizowego dla obywateli Indii, jeśli Ci podróżują do Hongkongu na nie dłużej, niż 14 dni. Program ten wszedł w życie w styczniu 2017 roku.

Koszt wynosi 25 USD dla procedury standardowej. Obsługa procedury przyspieszonej kosztuje 55 USD, zaś pilnej 75 USD.

Zależy to od czasu na przetworzenie, który wybierzesz. Oferujemy w tym zakresie trzy opcje:

  1. Procedura standardowa: 24 godziny.
  2. Procedura przyspieszona: 2 godziny.
  3. Procedura pilna: 0.5 godziny.

Dokument PAR pozostaje ważny przez 180 dni (6 miesięcy) od daty wydania.

Osoby, które chcą odwiedzić Hongkong muszą posiadać indyjski paszport, który pozostanie ważny przez przynajmniej 6 miesięcy od planowanej daty wjechania na teren tego kraju.

  • Indyjski paszport, który pozostaje ważny przez przynajmniej 6 miesięcy.
  • Chęć odwiedzenia Hongkongu lub przejechania przez ten kraj, w czasie nie dłuższym, niż 14 dni (oprócz przesiadek samolotowych, bez opuszczania strefy tranzytowej na lotnisku).
  • PAR nie dotyczy obywateli Indii, którzy posiadają zezwolenie na pobyt lub prawo do ziemi w Hongkongu, bezwarunkowo przebywają w Hongkongu, mają ważne zezwolenie na pozostanie w Hongkongu w celu zatrudnienia, odbycia nauki lub zamieszkania.

Nie. Osoba uznana za turystę nie może podjąć pracy, czy to płatnej, czy nie. Nie może też założyć firmy, ani do żadnej dołączyć. Dotyczy to również podjęcia nauki – osoba posiadająca tę wizę nie może zostać uczniem w szkole, na uniwersytecie, czy w jakiejkolwiek innej placówce edukacyjnej w Hongkongu. Jeśli chcesz przyjechać do Hongkongu, aby podjąć tu pracę, rozpocząć naukę, chcesz trenować lub tutaj zamieszkać, zgodnie z obowiązującym prawem powinieneś/powinnaś ubiegać się o stosowną wizę w Departamencie Imigracyjnym Hongkongu.

Tak. Wciąż masz obowiązek okazania karty przylotu/odlotu podczas odprawy imigracyjnej po przylocie i przed odlotem Twojego samolotu.

Możesz wydrukować potwierdzenie PAR ponownie z pliku otrzymanego wiadomością email. Alternatywnie, możesz otrzymać i wydrukować potwierdzenie przy użyciu swojego [konta iVisa] (/login).

Dokument z potwierdzeniem musi zostać wydrukowany na białej kartce w formacie letter. Wydruk dwustronny albo pomniejszony nie będzie akceptowany.

Niezgodność danych pomiędzy dokumentem z potwierdzeniem a Twoim indyjskim paszportem poskutkuje tym, że rejestracja zostanie uznana za nieważną, a co za tym idzie – nie zostaniesz wpuszczony/a na pokład samolotu i do samego Hongkongu. W takiej sytuacji należy złożyć podanie o nowy PAR, wpisując przy tym informacje, które są dokładnie takie same jak te, które znajdują się w Twoim indyjskim paszporcie.

Tak. Zarówno Ty, jak i cała Twoja rodzina macie obowiązek indywidualnie ubiegać się o PAR.

Możesz zarejestrować się przez Internet z dowolnego miejsca na świecie.

Nie. Możesz dokonać nowej rejestracji jedynie wtedy, kiedy nowa straci ważność.

Twój jednorazowy pobyt w Hongkongu nie może być dłuższy niż 14 dni.

Tak. PAR zezwala na wiele wjazdów. Jednakże czas pojedynczej wizyty nie może przekroczyć 14 dni.

Ogólnie rzecz biorąc podróżni muszą opuścić Hongkong w nakazanym czasie. Jeśli zaistnieją jakieś wyjątkowe/niespodziewane okoliczności do tego, aby pozostać dłużej, można ubiegać się o przedłużenie pobytu o kolejnych 7 dni, ale należy to uczynić jeszcze przed upływem czasu, po którym konieczne jest wyjechanie z kraju (14 dni). Każdy przypadek będzie rozpatrywany osobno.

Otrzymasz dokument nazywany potwierdzeniem PAR. Musisz okazać go przy wjeździe do kraju.

Jak zapewne wiesz, administracyjnie Hongkong jest częścią Chin, ale jest to region autonomiczny, który posiada swoje własne prawa. Jest to wspaniałe miejsce, które z roku na rok postanawia odwiedzić coraz więcej podróżnych. To prawda, że Hongkong najczęściej odwiedzają ludzie, którzy przyjeżdżają tu w celach biznesowych, ale ten region ma do zaoferowania o wiele więcej, niż tylko imponujące drapacze chmur. Pewnie obiło Ci się o uszy, że miasto to nazywane jest Nowym Jorkiem Azji. Naprawdę zdziwisz się jednak, kiedy zobaczysz jak wiele Hongkong ma do zaoferowania. Jest to miejsce, z którego wrócisz z wieloma wspaniałymi wspomnieniami. Ludzie w Hongkongu są mili i rzadko spotkasz kogoś, kto będzie się na Ciebie dziwnie patrzył. Miejscowa ludność przywykła do turystów i wszyscy starają się być niezwykle uprzejmi. Ci, którzy uważają, że najmilszymi ludźmi na świecie są Kanadyjczycy, najprawdopodobniej nigdy nie byli w Hongkongu. Tutejsi mieszkańcy tak bardzo uważają na to, aby nikogo nie obrazić, że czasem może się to nawet wydać dziwne. Oczywiście działa to w obie strony – Ty też musisz uważać, żeby nikomu nie sprawić przykrości. Jednym z dobrych przykładów może być to, jak należy zostawiać w misce pałeczki. Nie możesz postawić ich pionowo, jako że kojarzy się to z pogrzebami. Nie jest to obraźliwe w dosłownym tego słowa znaczeniu, ale może komuś sprawić przykrość. Rzeczą, która może Cię zdziwić jest to, że Hongkong to nie tylko teren miejski. Co ciekawe, większość jego powierzchni zajmują tereny wiejskie. To prawda, że wszystkie linie lotnicze i media całego świata prawie zawsze przedstawiają to miejsce, jako teren wysoce zurbanizowany, ale wokół metropolii króluje natura. Znajdziesz tu plaże, lasy i wszystko, co tylko sobie zamarzysz. Możesz odkrywać tereny wokół przez cały dzień, a i tak do wieczora nie uda Ci się wszystkiego zobaczyć. Do tego znajduje się tu wiele wysp, na które dość łatwo się przedostać. Jeśli chodzi o poruszanie się po mieście, w Hongkongu można to zrobić na 5 sposobów. Co najważniejsze, hongkoński transport publiczny należy do najbardziej wydajnych na całym świecie. Nie wspominając już o tym, że jest niezwykle tani, a pojazd, który pozwoli Ci się gdzieś przemieścić można złapać praktycznie wszędzie. Nie musisz się też martwić o to, że oszuka Cię taksówkarz. Jak już zostało powiedziane, ludzie są tu bardzo przyjaźni i uczciwi. Na pewno nikt Cię w nic nie wrobi. Inną rzeczą, o której może chcesz wiedzieć podczas wakacyjnego wyjazdu, jest to, że spokojnie możesz poruszać się po ulicy, czy siedzieć na plaży z otwartym napojem alkoholowym. W Hongkongu można spożywać alkohol w miejscach publicznych. Wiek, który pozwala na picie alkoholu to 18 lat, ale w większości krajów ludzie nie mogą chodzić po ulicy z otwartą butelką napoju zawierającego procenty. W Hongkongu jest inaczej. Nawet jeśli nie planujesz pić na chodniku, możesz na przykład odprężyć się na plaży z zimnym piwem w ręku, a jest to coś, co w większości krajów kultury Zachodu nie jest dozwolone. Kolejną rzeczą, która zapewne dostarczy Ci niezapomnianych wrażeń, jest jedzenie. Chińskie jedzenie, które można dostać w krajach Zachodu jest mało śmiesznym żartem, jeśli porównać je z potrawami, których można spróbować w Hongkongu. Jedzenie tu jest kolorowe, pięknie pachnie, a za przyprawy można wręcz oddać życie. Do tego ludzie w Hongkongu lubią się dzielić, więc jeśli wejdziesz do tutejszej restauracji, nie musisz zamawiać osobnej porcji dla każdej osoby. Zamiast tego zamawiasz wielki talerz, na którym znajduje się wszystko, czego tylko zapragniesz. Potrawami tymi dzielą się wszyscy obecni przy stole biesiadnicy. Wielką zaletą tego rozwiązania jest to, że możesz spróbować różnych specjałów. Miło, prawda? Jeśli chodzi o komunikację, raczej nie będziesz mieć w tym zakresie żadnych problemów. Hongkong był brytyjską kolonią do roku 1997, kiedy to został „zwrócony” Chinom. W wyniku tego wiele osób płynnie mówi tu po angielsku. Zaś ci, którzy nie są w angielskim biegli, wciąż powinni bez większego problemu Cię zrozumieć i odpowiedzieć tak, jak potrafią. Może nie będzie to poziom brytyjskiej królowej, ale z całą pewnością się wzajemnie zrozumiecie. Jednocześnie warto mieć na uwadze, że mieszkańcy Hongkongu nie mówią po chińsku, ani mandaryńsku. Wiele osób o tym nie wie. Tak właściwie to używają oni języka kantońskiego. Znacząco się on różni od dwóch wymienionych wcześniej. Jeśli nauczysz się kilku podstawowych zwrotów, jak powitania, czy zwroty grzecznościowe, może zadziałać to na Twoją korzyść. A to dlatego, że ludzie tu bardzo lubią, kiedy ktoś posługuje się ich językiem. Nawet jeśli są to krótkie zwroty, takie jak „dzień dobry”. Rzeczą, która może Cię zdziwić jest to, że sklepy czynne są tu do późna. Nie mówię jedynie o hipermarketach i dużych sklepach. Mówię o małych sklepikach, które można spotkać na każdym rogu. W krajach zachodnich takie sklepy zamykane są najczęściej w okolicach 18:00, czy 19:00. W Hongkongu często pozostają otwarte do 22:00, a nawet dłużej. Jeśli chcesz coś kupić w dzielnicowym sklepiku o 23:00, istnieje duże prawdopodobieństwo, że będzie to możliwe. Najlepiej zapytaj miejscowych. Oni będą wiedzieć, gdzie masz się udać. Lotnisko w Hongkongu jest jednym z największych na świecie. Możesz stąd polecieć praktycznie wszędzie, co jest dużą zaletą, jeśli zamierzasz w czasie jednej wycieczki odwiedzić więcej, niż jedno państwo. Jedną z zasad, o których musisz pamiętać, jest to, jak korzystać z ruchomych schodów. Pamiętaj, żeby zawsze chodzić po lewej, a stać po prawej stronie. Oprócz kwestii opisanych powyżej, pamiętaj, żeby wziąć ze sobą aparat. Na hongkońskiej ulicy zapewne zobaczysz wiele osób robiących zdjęcia – czy to miejscowych, czy turystów. A to dlatego, że ulice w Hongkongu są naprawdę urocze. Małe sklepiki z różnymi rodzajami dekoracji, markety, a nawet udekorowane zwykłe budynki dodają temu miejscu wiele uroku. Zrób odpowiednią ilość zdjęć, aby w przyszłości móc przypominać sobie te widoki. Pamiętaj też, aby zwiedzać Hongkong, czerpiąc z wszystkiego, co ma on do zaoferowania. I nie zapominaj, że miejscowa ludność jest bardzo dumna ze swojej historii. Upewnij się więc, że przed wyjazdem poznasz choć podstawowe fakty.

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjazd do danego kraju i na podróżowanie po nim. E-Visy są alternatywą do wiz wydawanych na przejściach granicznych lub w ambasadach/konsulatach w formie tradycyjnych wiz papierowych. E-Visy połączone są elektronicznie z paszportami poszczególnych podróżnych.

Nasz usługa rozpoczyna się od pozyskania przez Ciebie tej informacji. Możesz skorzystać z naszego aktualizowanego na bieżąco narzędzia z wymaganiami odnośnie wizy, aby dowiedzieć się, czy jest Ci potrzebna wiza turystyczna. Wystarczy jedynie, że podasz swoją narodowość oraz kraj, który chcesz odwiedzić. Na podstawie tej informacji określimy koszty uzyskania wizy; ilość wjazdów, jaką umożliwia dokument; datę od kiedy będzie on obowiązywał oraz powiemy, co robić dalej – jak na przykład aplikować bezpośrednio przez naszą stronę!

Najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi na te pytania będzie nasze narzędzie z wymaganiami dotyczącymi wizy. Każdy kraj ma inne zasady i opłaty za wizę. Jeśli Ci się spieszy, możesz również aplikować online, a wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie z poziomu wypełnianego formularza.

Zależy to od kraju, który wydaje wizę. Dla wielu krajów, jak na przykład w wypadku australijskiej ETA, czy e-Visy do Turcji, proces może zostać zakończony nawet w ciągu 15 minut (przy skorzystaniu z procedury pilnej). W przypadku innych krajów, jak na przykład podczas ubiegania się o wizę turystyczną do Indii, proces trwa zazwyczaj około 24 godzin. Dokładny czas zostanie podany w formularzu aplikacyjnym. Co możemy zagwarantować, to że ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa jest najszybszym dostępnym sposobem pozyskania tego dokumentu.

Dokumenty muszą być wydrukowane na pustej, białej kartce w formacie A4. Drukowanie dwustronne lub pomniejszenie formatu jest nieakceptowalne.

Pomożemy Ci przejść przez proces pozyskania wizy turystycznej w najszybszy i najprostszy możliwy sposób. Dzięki łatwym w użyciu formularzom aplikacyjnym oraz doskonałej obsłudze Klienta dostępnej 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu, sprawiamy, że proces uzyskania wizy jest szybki i prosty! Co więcej, korzystamy z najlepszych metod jeśli chodzi o zabezpieczenie Twoich danych osobowych oraz informacji na temat Twojej karty kredytowej.

iVisa oferuje dwa typy wiz: wizy elektroniczne (e-Visy) oraz tradycyjne wizy papierowe – w zależności od tego, gdzie się udajesz. Dodatkowo oferujemy również następujące usługi/dokumenty, wymagane przez wybrane kraje: ETA (elektroniczna autoryzacja podróży), karty turystyczne, formularz wcześniejszej rejestracji dla wiz on arrival, zaproszenia dla turystów oraz usługę rejestracji w ambasadzie.

  1. Wybierz kraj, do którego chcesz otrzymać wizę.
  2. Wybierz typ wizy i dokładnie przeczytaj instrukcję.
  3. Kliknij Aplikuj
  4. Wypełnij formularz aplikacyjny
  5. Zapłać przy użyciu karty Visa, Mastercard lub innej karty debetowej.
  6. Poczekaj na potwierdzenie przesłane w wiadomości email, następnie pobierz i wydrukuj e-Visę ze swojego konta.
  7. Okaż wydrukowaną e-Visę celnikowi podczas przekraczania granicy.

Pamiętaj o tym, że większość krajów nie pobiera opłaty za obsługę wniosku wizowego. Głównym powodem, dla którego przetwarzamy tysiące wiz miesięcznie jest to, że zaoszczędzamy podróżnym sporo czasu i trudności. Nasze usługi świadczymy za pomocą strony internetowej, na której można znaleźć łatwy w użyciu formularz aplikacyjny. Dużo prościej jest złożyć podanie za naszym pośrednictwem – szczególnie dotyczy to użytkowników mobilnych i dużych grup. Wszystkim naszym klientom przesyłamy wizy na wiele dni przed podróżą. Jest to szczególnie pomocne dla tych osób, które zamówiły wizę z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Posiadamy też dostępną 24 godziny na dobę obsługę – nasi konsultanci specjalizują się w swojej dziedzinie, mówią po angielsku, a ich biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Akceptujemy wiele walut a nasza strona będzie przetłumaczona na ponad 20 języków. Wierzymy, że opłata, którą pobieramy jest warta Twojego czasu i spokoju, ale pamiętaj, że jeśli chcesz, zawsze możesz skorzystać z „darmowych” usług poszczególnych rządów.

Jeśli już złożyłeś/aś wniosek za pośrednictwem naszej strony, zaloguj się na swoje konto i sprawdź status swojego zamówienia/podania. Konto generowane jest automatycznie po zaksięgowaniu płatności. Kliknij w link przesłany w wiadomości email z potwierdzeniem, aby ustalić hasło, albo wejdź na stronę logowania, ustal hasło i wejdź na konto z tego poziomu. Pamiętaj, że w większości przypadków Twoja wiza zostanie Ci dostarczona za pośrednictwem wiadomości email. Będzie też dostępna na Twoim koncie, po zalogowaniu.

Jeśli Twoje podanie o wizę zostanie odrzucone przez agencję rządową, zwrócimy Ci pełną kwotę wpłaconych środków na podstawie naszej gwarancji zatwierdzenia. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony/a z naszych usług, skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu, a zwrócimy Ci naszą prowizję za obsługę. Jeśli w Twoim podaniu znalazł się błąd, przetworzymy je jeszcze raz, bez pobierania dodatkowych kosztów. Jednocześnie pamiętaj, że zwroty dokonywane są na tę samą kartę, przy użyciu której została dokonana płatność.

Jeśli jeszcze nie przetworzyliśmy Twojego podania, bez problemu możemy wprowadzić zmiany. Sprawdzimy też podane przez Ciebie dane pod kątem ewentualnych pomyłek. Jeśli natomiast przekazaliśmy już Twoje podanie do odpowiedniego rządu, czasem będzie można dokonać poprawek, a czasem nie. Jeśli zauważysz błąd w swojej aplikacji, skontaktuj się z nami jak najszybciej (najlepiej przez chat).

Niektóre państwa wymagają szczepienia przeciwko żółtej febrze, szczególnie jeśli przyjeżdżasz z kraju o podwyższonym ryzyku zarażenia tą chorobą. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Tylko i wyłącznie na podróżnym spoczywa odpowiedzialność za sprawdzenie tych przepisów przed wyjazdem do danego kraju.

Aby pobrać fakturę, zaloguj się na swoje konto i ściągnij ją bezpośrednio stamtąd.

Możesz ponownie wydrukować swoją e-Visa z poziomu swojej skrzynki mailowej. Alternatywnie możesz skorzystać w tym celu ze swojego konta w serwisie iVisa.

Tak. Po przetworzeniu transakcji system iVisa nie przechowuje danych Twojej karty kredytowej.

Wszystkie wizy dają jedynie pozwolenie na dotarcie do granicy danego kraju. O tym, czy możesz wjechać na jego teren, zadecyduje celnik na granicy.

Jeśli Twoje podanie nie zostało jeszcze przesłane do przetworzenia, otrzymasz pełen zwrot środków. Jednak jeśli aplikacja została już przesłana, nie będziemy w stanie zapewnić zwrotu.

Jeśli wiza musi zostać do Ciebie przesłana drogą tradycyjną, podany na stronie czas przetworzenia nie uwzględnia czasu dostawy. Dotyczy on jedynie okresu liczonego od chwili otrzymania przez nas Twojego wniosku do momentu zatwierdzenia. Większość wiz (mowa o e-Visach) jest przesyłana emailem więc czas na dostawę ich nie dotyczy.

Nie, nie jesteśmy powiązani z żadną agencją rządową. iVisa to prywatna firma, która świadczy podróżnym z całego świata usługę obsługi wniosku wizowego.

Niestety nie, a to dlatego, że agencje rządowe nie informują nas o powodzie/powodach podjętej przez siebie decyzji.

Jeśli wiza nie zostanie Ci przyznana, radzimy, aby skontaktować się z najbliższą ambasadą czy konsulatem i tam uzyskać więcej informacji na temat tego, jakie są Twoje możliwości w tej sytuacji.

Akceptujemy karty Visa, Mastercard, American Express oraz płatności PayPal.

Wszyscy obywatele tych terytoriów, ubiegając się o wizę za pośrednictwem naszej strony będą traktowani jako osoby posiadające narodowość/obywatelstwo wskazane w ich paszporcie. Przykładowo, podróżny z Puerto Rico zostanie potraktowany jako obywatel USA. Nie dotyczy to jednak podróżnych określanych jako BOTC (British Overseas Territories Citizen – Obywatel Brytyjskich Terytoriów Zamorskich), na podstawie Ustawy o Brytyjskich Terytoriach Zamorskich z roku 2002.

Need Help?