Napisali o nas

Już dziś zdobądź swoją e-Visę do Kuwejtu przez Internet

iVisa.com od 2013 roku zapewnia przyspieszone przetwarzanie i wsparcie przy obsłudze podań o wizy. Nie jesteśmy powiązani z żadnym departamentem rządowym.

Posiadanie wizy jest wymagane. Możemy pomóc Ci w pozyskaniu tego dokumentu.

Rodzaj Wizy Koszt Wizy Opłata Serwisowa Liczba Wjazdów Czas Przetwarzania
E-wiza
Koszt Wizy USD 0.00
Opłata Serwisowa USD 20.00
Liczba Wjazdów Wolny
Czas Przetwarzania 12 godziny
Złóż Wniosek Teraz

Jak złożyć Wniosek: E-wiza

Wypełnij wniosek online

Dokonaj stosownej opłaty przez Internet za pomocą karty kredytowej lub konta PayPal.

Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email

Nie musisz załatwiać nic w ambasadzie. My robimy to za Ciebie, żebyś nie tracił swojego cennego czasu.

Wprowadź Cel Podróży

Po przyjeździe, okaż swój paszport oraz dostarczony przez nas dokument

Złóż Wniosek Teraz

Dowiedz się Więcej: E-wiza

W 2016 roku rząd Kuwejtu wprowadził Wizy do Kuwejtu przez Internet – system umożliwiający elektroniczną autoryzację podróży. Został on wprowadzony w celu uproszczenia i przyspieszenia procesu przetwarzania podania, dzięki czemu ubieganie się o wizę do Kuwejtu – a co za tym idzie, jej otrzymanie – stało się szybsze i prostsze.

Nie musisz już wysyłać swojego paszportu do ambasady, ani udawać się na rozmowę. Rząd Kuwejtu wyda Twoją wizę przez Internet, zaś iVisa prześle Ci ten dokument emailem, w formacie PDF.

Ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa umożliwi Ci dostęp do Twojego osobistego konta online, z poziomu którego z łatwością można śledzić status podania o wizę.

Skorzystaj z naszego kalkulatora wizowego

Przelicz Koszt Wizy Przed Złożeniem Wniosku

Referencje

Nasi klienci dzielą się historiami na nasz temat

Często Zadawane Pytania

E-Visa do dokument autoryzacyjny pozwalający podróżnym na wjechanie do Kuwejtu.

Do przesłania Twojej aplikacji, potrzebne nam będą:

  • Paszport, który pozostaje ważny przez przynajmniej 6 miesięcy
  • Skan strony paszportu, na której znajdują się dane osobowe.
  • Aktualna karta rezydenta GCC (Rada Współpracy Zatoki Perskiej, ang. Gulf Cooperation Council – w skrócie GCC) – jeśli dotyczy
  • Karta kredytowa/debetowa lub konto Paypal w celu uiszczenia płatności

Koszt uzyskania wizy wynosi 20 USD dla procedury standardowej. Obsługa procedury przyspieszonej kosztuje 40 USD, zaś pilnej 60 USD.

Zależy to od czasu na przetworzenie, który wybierzesz. Oferujemy w tym zakresie trzy opcje:

  1. Procedura standardowa: 72 godziny.
  2. Procedura przyspieszona: 48 godzin.
  3. Procedura pilna: 12 godzin.

E-Visa do Kuwejtu pozostaje ważna przez 30 dni od daty jej wydania. Oznacza to, że musisz wjechać na teren Kuwejtu w ciągu 30 dni od daty wystawienia e-Visy.

Pamiętaj jednak, że w naszym serwisie możesz złożyć podanie o e-Visę do Kuwejtu w dowolnej chwili. Automatycznie ustawimy Twoją aplikację w kolejce, tak, aby zacząć ją przetwarzać we właściwym momencie.

Paszport osoby ubiegającej się o wizę musi pozostawać ważny przez przynajmniej 6 miesięcy od daty wjechania na teren Kuwejtu i musi posiadać przynajmniej jedną pustą stronę.

Po przyjeździe na granicę pracownik Urzędu Celnego w Kuwejcie zweryfikuje wszystkie dane znajdujące się na Twojej e-Visie oraz sprawdzi ich aktualność. Jeśli zajdzie taka potrzeba celnik ponownie wydrukuje/wyda Twoją e-Visę. Otrzymany dokument podczas podróży po Kuwejcie należy mieć zawsze przy sobie.

Turystyczna e-Visa do Kuwejtu pozwala na pozostanie w kraju maksymalnie przez 30 dni, który to czas zaczyna naliczać się w momencie wjechania na teren kraju.

  • Ta wiza wydawana jest wyłącznie do celów turystycznych, na jej podstawie nie jest możliwe podjęcie pracy.

O wizę przez Internet możesz ubiegać się TYLKO I WYŁĄCZNIE, GDY jesteś rezydentem (powyżej 6 miesięcy, jeśli ubiegasz się o e-Visę) jednego z następujących krajów: Arabia Saudyjska, Bahrajn, Katar, Zjednoczone Emiraty Arabskie i Oman.

Nie, niestety nie możesz aplikować o wizę przez Internet, jeśli nie posiadasz paszportu, który pozostanie ważny jeszcze przynajmniej przez 6 miesięcy. Aby dowiedzieć się więcej, skontaktuj się z najbliższą ambasadą Kuwejtu.

E-Visa do Kuwejtu umożliwia jeden wjazd na teren tego kraju.

Poniżej znajdziesz ciekawe linki do stron, na których możesz poczytać nieco o Kuwejcie.

Niezgodność danych na e-Visie i w paszporcie sprawia, że e-Visa przestaje być ważna. W takim przypadku konieczne jest złożenie kolejnego podania. Należy wówczas upewnić się, że tym razem wszystkie informacje są dokładne. Jeśli znajdziesz błąd w swojej aplikacji jeszcze przed wydaniem wizy, czym prędzej nas o tym poinformuj.

Każdy dorosła osoba odwiedzająca Republikę Kuwejtu musi wysłać podanie o e-Visę ze swojego osobistego konta. Rodzice mogą aplikować o wizy dla swoich dzieci z poziomu własnego konta.

GCC to skrót od angielskiej nazwy Gulf Cooperation Council (Rada Współpracy Zatoki Perskiej). Jest to polityczna i ekonomiczna unia państw leżących na Bliskim Wschodzie: Arabii Saudyjskiej, Bahrajnu, Kataru, Emiratów Arabskich, Omanu i Kuwejtu. Jeśli jesteś rezydentem GCC, najzwyczajniej w świecie znaczy to, że jesteś rezydentem jednego z krajów należących do Rady Współpracy Zatoki Perskiej.

Obywatele następujących krajów mogą ubiegać się o e-Visę do Kuwejtu:

ANDORA, AUSTRIA, BELGIA, BHUTAN, BRUNEI, BUŁGARIA, KAMBODŻA, KANADA, CHORWACJA, CZECHY, DANIA, ESTONIA, FINLANDIA, FRANCJA, GRUZJA, NIEMCY, GRECJA, WĘGRY, ISLANDIA, IRLANDIA, WŁOCHY, JAPONIA, LAOS, ŁOTWA , LIECHTENSTEIN, LITWA, LUKSEMBURG, MALEZJA, MALTA, MONAKO, HOLANDIA, NOWA, ZELANDIA, NORWEGIA, POLSKA, PORTUGALIA, RUMUNIA, SAN MARINO, SERBIA, SINGAPUR, SŁOWACJA, SŁOWENIA, KOREA POŁUDNIOWA, HISZPANIA, SZWECJA, SZWAJCARIA, CHIŃSKA REPUBLIKA LUDOWA – HONG KONG, TURCJA, UKRAINA, WIELKA BRYTANIA, STANY ZJEDNOCZONE, WATYKAN, WIETNAM.

Wydaje się, że ostatnimi czasy ludzie coraz chętniej i częściej odwiedzają kraje arabskie. Wprawdzie jeśli nie jesteś muzułmaninem nie możesz odwiedzić Mekki, ani Medyny, ale Kuwejtu ta zasada nie dotyczy i w dowolnej chwili możesz odwiedzić tu każde miasto. Mimo tego przed wyjazdem do tego kraju z pewnością warto dowiedzieć się na jego temat pewnych rzeczy. Wyjazd do dowolnego zagranicznego kraju bez wcześniejszego rozeznania w kulturze i zwyczajach może doprowadzić do tego, że kogoś obrazisz, nawet o tym nie wiedząc. To właśnie dlatego lepiej dobrze odrobić zadanie domowe. Skoro już to ustaliliśmy, przejdźmy do kilku rzeczy, które powinieneś wiedzieć na temat Kuwejtu. Kuwejt jest wprawdzie krajem arabskim, ale zaledwie jedna trzecia jego mieszkańców, to Kuwejtczycy. A to dlatego, ogromna część tutejszej gospodarki oparta jest na ropie, w związku z czym pracuje tu wielu obcokrajowców. Społeczeństwo jest więc mocno zróżnicowane, szczególnie w dużych miastach. Szczerze powiedziawszy ma to pewne zalety. Na przykład to, że bardzo łatwo się porozumieć, jako że większość ludzi potrafi mówić po angielsku. Istnieje nawet pewne prawdopodobieństwo, że spotkasz tam swojego rodaka. Zależy to głównie od tego, gdzie dokładnie się wybierasz. Mówimy tu o kraju arabskim, więc pewnie wydaje Ci się, że obowiązują ty pewne restrykcje, na przykład te dotyczące stroju. Nie jest to jednak prawdą. Zobaczysz tu wiele kobiet, które bardzo poważnie podchodzą do mody. Z drugiej zaś strony w Kuwejcie mieszka też dużo religijnych kobiet, w związku z czym po ulicach chodzą one z przykrytą głową. Jednak nikt nie odezwie się ani słowem, ani nie będzie patrzył się na Ciebie z dezaprobatą, jeśli jesteś kobietą i postanowisz ubrać obcisłe jeansy, czy spódniczkę. Jednocześnie staraj się szanować miejscowe zwyczaje i ubieraj się raczej skromnie. Kuwejt może nie jest tak restrykcyjny, jak inne kraje arabskie, ale spożywanie alkoholu tutaj również jest zabronione. Mówiąc krótko, w Kuwejcie nigdzie nie znajdziesz napojów alkoholowych. Zapewne się zdziwisz, ale nawet hotele nie serwują tu alkoholu, co zdarza się na przykład w Arabii Saudyjskiej. Alkohol tu praktycznie nie istnieje. Jeśli wpadniesz na pomysł, aby wziąć ze sobą swój alkohol, lepiej tego nie rób. Będzie to bowiem oznaka braku szacunku. W kwestii tego, kiedy najlepiej wybrać się do Kuwejtu, to prawdopodobnie wolisz uniknąć tamtejszego lata. Temperatury sięgają tu wówczas 54 stopni. I to wcale nie Fahrenheita, a Celsjusza! Obecność w Kuwejcie w tym czasie będzie więc wiązała się z tym, że bardzo szybko się usmażysz. W każdym domu i w każdym budynku zamontowana jest klimatyzacja, ale czasem skwar jest tak duży, że nawet te urządzenia, nie są w stanie nadążyć. Prawdopodobnie nie chcesz pojechać na wakacje tylko po to, aby cały dzień siedzieć w jakimś budynku, prawda? Najpewniej wolisz zobaczyć wyścigi wielbłądów i cieszyć się innymi atrakcjami, które Kuwejt ma do zaoferowania. Odpowiadając więc na pytanie, kiedy jest najlepszy czas na odwiedzenie Kuwejtu, doradzalibyśmy czas między październikiem, a marcem. Jeśli chodzi o zwyczaje w Kuwejcie, niektóre z nich mogą wydać Ci się osobliwe. Po pierwsze, nigdy nie należy przyjmować prezentów, czy ogólnie brać czegokolwiek, wyciągając po nie lewą rękę. Podobnie, nie należy dawać prezentów lewą ręką. Ta uznawana jest za nieczystą, jako że używa się jej do oporządzania się po skorzystaniu z toalety. Nawet więc jeśli jesteś leworęczny, postaraj się jak najrzadziej używać lewej ręki jeśli przebywasz w obecności Kuwejtczyka. Przebywając w Kuwejcie bardzo często jest się zapraszanym do domów. Ludzie tu są niezwykle gościnni i ciekawi innych, w związku z czym odmowa przyjęcia zaproszenia jest traktowana jako obraza. Nawet jeśli nie jesteś w nastroju na odwiedziny, należy wpaść chociaż na chwilę. Możesz wykorzystać ten czas na to, aby dowiedzieć się więcej na temat kultury i tradycji Kuwejtu. Dowiesz się wielu rzeczy, a niektóre z nich są naprawdę fascynujące. Kiedy przyjedziesz do Kuwejtu, nie zdziw się, że paliwo jest tu tańsze niż woda. Gospodarka tego kraju w 85% oparta jest na ropie naftowej, więc jest jej tutaj pod dostatkiem. Poza tym, kraj ten znajduje się w ciepłym klimacie, więc woda jest tu zwyczajnie droższa. Jeśli chodzi o sposób poruszania się po kraju, jedną z możliwości jest wynajęcie samochodu, co, biorąc pod uwagę ceny paliwa, będzie tanie. Z drugiej jednak strony należy mieć na uwadze, że ludzie jeżdżą tutaj nierozważnie, więc może zdarzyć się tak, że z nie swojej winy będziesz płacić za uszkodzony samochód. Najlepszym wyborem będą więc pewnie taksówki. Kiedy zwracasz się do kogoś, powinieneś użyć pełnego imienia i nazwiska tej osoby. Jeśli na przykład nazywasz się Jakub Michał Kowalski, Kuwejtczycy będą używać Twojego pełnego imienia i nazwiska. Nie opuszczą ani jednego członu. Ty również nie powinieneś. Jeśli jednak wydaje Ci się to dziwne, czy za długie, powinieneś zapytać o to, czy dana osoba nie będzie mieć nic przeciwko, jeśli będziesz zwracać się do niej w skróconej formie. Jeżeli nie uzyskasz takiego pozwolenia, używanie pojedynczego członu będzie uważane za obraźliwe. Co ciekawe, ważne jest też to, w jaki sposób układasz nogi podczas rozmowy z drugą osobą. Na przykład nie wolno ich krzyżować. Nigdy też nie należy nikomu pokazywać podeszwy. Trzymaj więc stopy na ziemi, aby nikogo w ten sposób nie obrazić. I na koniec, nie przestrasz się, jeśli zobaczysz dużą ilość sokołów. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że każdy z nich ma swojego właściciela. Ludzie w Kuwejcie wciąż hodują sokoły i są bardzo dumni ze swojej tradycji. Ty również możesz spróbować swych sił w sokolnictwie. Jest to niełatwe zajęcie, ale jednocześnie bardzo ciekawe. Kuwejt jest jednym z tych krajów, o którym ludzie mają często mylne wrażenie. Tak, jest to kraj religijny, ale jednocześnie stosunkowo liberalny. Tutejsza kultura jest bardzo interesująca, a ludzie są mili i przyjaźnie nastawieni. Jeśli zdecydujesz się tam pojechać, z pewnością zostaniesz dobrze przyjęty. Do tego Kuwejt jest dość bogatym państwem, więc istnieje tu wiele sposobów na dobrą zabawę. Na pewno Ci się tu spodoba.

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjazd do danego kraju i na podróżowanie po nim. E-Visy są alternatywą do wiz wydawanych na przejściach granicznych lub w ambasadach/konsulatach w formie tradycyjnych wiz papierowych. E-Visy połączone są elektronicznie z paszportami poszczególnych podróżnych.

Nasz usługa rozpoczyna się od pozyskania przez Ciebie tej informacji. Możesz skorzystać z naszego aktualizowanego na bieżąco narzędzia z wymaganiami odnośnie wizy, aby dowiedzieć się, czy jest Ci potrzebna wiza turystyczna. Wystarczy jedynie, że podasz swoją narodowość oraz kraj, który chcesz odwiedzić. Na podstawie tej informacji określimy koszty uzyskania wizy; ilość wjazdów, jaką umożliwia dokument; datę od kiedy będzie on obowiązywał oraz powiemy, co robić dalej – jak na przykład aplikować bezpośrednio przez naszą stronę!

Najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi na te pytania będzie nasze narzędzie z wymaganiami dotyczącymi wizy. Każdy kraj ma inne zasady i opłaty za wizę. Jeśli Ci się spieszy, możesz również aplikować online, a wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie z poziomu wypełnianego formularza.

Zależy to od kraju, który wydaje wizę. Dla wielu krajów, jak na przykład w wypadku australijskiej ETA, czy e-Visy do Turcji, proces może zostać zakończony nawet w ciągu 15 minut (przy skorzystaniu z procedury pilnej). W przypadku innych krajów, jak na przykład podczas ubiegania się o wizę turystyczną do Indii, proces trwa zazwyczaj około 24 godzin. Dokładny czas zostanie podany w formularzu aplikacyjnym. Co możemy zagwarantować, to że ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa jest najszybszym dostępnym sposobem pozyskania tego dokumentu.

Dokumenty muszą być wydrukowane na pustej, białej kartce w formacie A4. Drukowanie dwustronne lub pomniejszenie formatu jest nieakceptowalne.

Pomożemy Ci przejść przez proces pozyskania wizy turystycznej w najszybszy i najprostszy możliwy sposób. Dzięki łatwym w użyciu formularzom aplikacyjnym oraz doskonałej obsłudze Klienta dostępnej 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu, sprawiamy, że proces uzyskania wizy jest szybki i prosty! Co więcej, korzystamy z najlepszych metod jeśli chodzi o zabezpieczenie Twoich danych osobowych oraz informacji na temat Twojej karty kredytowej.

iVisa oferuje dwa typy wiz: wizy elektroniczne (e-Visy) oraz tradycyjne wizy papierowe – w zależności od tego, gdzie się udajesz. Dodatkowo oferujemy również następujące usługi/dokumenty, wymagane przez wybrane kraje: ETA (elektroniczna autoryzacja podróży), karty turystyczne, formularz wcześniejszej rejestracji dla wiz on arrival, zaproszenia dla turystów oraz usługę rejestracji w ambasadzie.

  1. Wybierz kraj, do którego chcesz otrzymać wizę.
  2. Wybierz typ wizy i dokładnie przeczytaj instrukcję.
  3. Kliknij Aplikuj
  4. Wypełnij formularz aplikacyjny
  5. Zapłać przy użyciu karty Visa, Mastercard lub innej karty debetowej.
  6. Poczekaj na potwierdzenie przesłane w wiadomości email, następnie pobierz i wydrukuj e-Visę ze swojego konta.
  7. Okaż wydrukowaną e-Visę celnikowi podczas przekraczania granicy.

Pamiętaj o tym, że większość krajów nie pobiera opłaty za obsługę wniosku wizowego. Głównym powodem, dla którego przetwarzamy tysiące wiz miesięcznie jest to, że zaoszczędzamy podróżnym sporo czasu i trudności. Nasze usługi świadczymy za pomocą strony internetowej, na której można znaleźć łatwy w użyciu formularz aplikacyjny. Dużo prościej jest złożyć podanie za naszym pośrednictwem – szczególnie dotyczy to użytkowników mobilnych i dużych grup. Wszystkim naszym klientom przesyłamy wizy na wiele dni przed podróżą. Jest to szczególnie pomocne dla tych osób, które zamówiły wizę z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Posiadamy też dostępną 24 godziny na dobę obsługę – nasi konsultanci specjalizują się w swojej dziedzinie, mówią po angielsku, a ich biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Akceptujemy wiele walut a nasza strona będzie przetłumaczona na ponad 20 języków. Wierzymy, że opłata, którą pobieramy jest warta Twojego czasu i spokoju, ale pamiętaj, że jeśli chcesz, zawsze możesz skorzystać z „darmowych” usług poszczególnych rządów.

Jeśli już złożyłeś/aś wniosek za pośrednictwem naszej strony, zaloguj się na swoje konto i sprawdź status swojego zamówienia/podania. Konto generowane jest automatycznie po zaksięgowaniu płatności. Kliknij w link przesłany w wiadomości email z potwierdzeniem, aby ustalić hasło, albo wejdź na stronę logowania, ustal hasło i wejdź na konto z tego poziomu. Pamiętaj, że w większości przypadków Twoja wiza zostanie Ci dostarczona za pośrednictwem wiadomości email. Będzie też dostępna na Twoim koncie, po zalogowaniu.

Jeśli Twoje podanie o wizę zostanie odrzucone przez agencję rządową, zwrócimy Ci pełną kwotę wpłaconych środków na podstawie naszej gwarancji zatwierdzenia. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony/a z naszych usług, skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu, a zwrócimy Ci naszą prowizję za obsługę. Jeśli w Twoim podaniu znalazł się błąd, przetworzymy je jeszcze raz, bez pobierania dodatkowych kosztów. Jednocześnie pamiętaj, że zwroty dokonywane są na tę samą kartę, przy użyciu której została dokonana płatność.

Jeśli jeszcze nie przetworzyliśmy Twojego podania, bez problemu możemy wprowadzić zmiany. Sprawdzimy też podane przez Ciebie dane pod kątem ewentualnych pomyłek. Jeśli natomiast przekazaliśmy już Twoje podanie do odpowiedniego rządu, czasem będzie można dokonać poprawek, a czasem nie. Jeśli zauważysz błąd w swojej aplikacji, skontaktuj się z nami jak najszybciej (najlepiej przez chat).

Niektóre państwa wymagają szczepienia przeciwko żółtej febrze, szczególnie jeśli przyjeżdżasz z kraju o podwyższonym ryzyku zarażenia tą chorobą. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Tylko i wyłącznie na podróżnym spoczywa odpowiedzialność za sprawdzenie tych przepisów przed wyjazdem do danego kraju.

Aby pobrać fakturę, zaloguj się na swoje konto i ściągnij ją bezpośrednio stamtąd.

Możesz ponownie wydrukować swoją e-Visa z poziomu swojej skrzynki mailowej. Alternatywnie możesz skorzystać w tym celu ze swojego konta w serwisie iVisa.

Tak. Po przetworzeniu transakcji system iVisa nie przechowuje danych Twojej karty kredytowej.

Wszystkie wizy dają jedynie pozwolenie na dotarcie do granicy danego kraju. O tym, czy możesz wjechać na jego teren, zadecyduje celnik na granicy.

Jeśli Twoje podanie nie zostało jeszcze przesłane do przetworzenia, otrzymasz pełen zwrot środków. Jednak jeśli aplikacja została już przesłana, nie będziemy w stanie zapewnić zwrotu.

Jeśli wiza musi zostać do Ciebie przesłana drogą tradycyjną, podany na stronie czas przetworzenia nie uwzględnia czasu dostawy. Dotyczy on jedynie okresu liczonego od chwili otrzymania przez nas Twojego wniosku do momentu zatwierdzenia. Większość wiz (mowa o e-Visach) jest przesyłana emailem więc czas na dostawę ich nie dotyczy.

Nie, nie jesteśmy powiązani z żadną agencją rządową. iVisa to prywatna firma, która świadczy podróżnym z całego świata usługę obsługi wniosku wizowego.

Niestety nie, a to dlatego, że agencje rządowe nie informują nas o powodzie/powodach podjętej przez siebie decyzji.

Jeśli wiza nie zostanie Ci przyznana, radzimy, aby skontaktować się z najbliższą ambasadą czy konsulatem i tam uzyskać więcej informacji na temat tego, jakie są Twoje możliwości w tej sytuacji.

Akceptujemy karty Visa, Mastercard, American Express oraz płatności PayPal.

Wszyscy obywatele tych terytoriów, ubiegając się o wizę za pośrednictwem naszej strony będą traktowani jako osoby posiadające narodowość/obywatelstwo wskazane w ich paszporcie. Przykładowo, podróżny z Puerto Rico zostanie potraktowany jako obywatel USA. Nie dotyczy to jednak podróżnych określanych jako BOTC (British Overseas Territories Citizen – Obywatel Brytyjskich Terytoriów Zamorskich), na podstawie Ustawy o Brytyjskich Terytoriach Zamorskich z roku 2002.

Need Help?