Wizy turystyczne do Laosu. Już dziś zdobądź swoją e-wizę online!

Posiadanie wizy jest wymagane. Możemy pomóc Ci w pozyskaniu tego dokumentu.

Rodzaj Wizy Koszt Wizy Opłata za usługę Liczba Wjazdów Czas Przetwarzania
E-wiza Turystyczna
Koszt Wizy USD 54.34
Opłata Serwisowa USD 30.00
Liczba Wjazdów Jednokrotny
Czas Przetwarzania 72 godziny
Złóż Wniosek Teraz

Jak złożyć Wniosek: E-wiza Turystyczna

Wypełnij wniosek online
Wypełnij wniosek online

Dokonaj stosownej opłaty przez Internet za pomocą karty kredytowej lub konta PayPal.

Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email
Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email

Nie musisz załatwiać nic w ambasadzie. My robimy to za Ciebie, żebyś nie tracił swojego cennego czasu.

Wprowadź Cel Podróży
Wprowadź Cel Podróży

Okaż swój Paszport i Dokument otrzymany od nas przy wjeździe do kraju docelowego

Złóż Wniosek Teraz

Dowiedz się Więcej: E-wiza Turystyczna

Departament Imigracyjny Laosu wprowadził ostatnio system, który pozwala obywatelom wszystkich krajów ubiegać się o wizę elektroniczną, w miejsce standardowej wizy papierowej. W ten sposób zarówno proces pozyskania wizy, jak i wjechania na teren kraju stał się o wiele prostszy. A to dlatego, że podczas odprawy celnej dla posiadaczy e-Visy przeznaczona jest osobna kolejka. Proces ubiegania się o e-Visę jest bardzo prosty i w całości odbywa się przez internet. Kiedy podanie zostanie już wysłane i zaakceptowane, aplikant otrzyma elektroniczny dokument potwierdzający przyznanie e-Visy, który należy okazać celnikom podczas przekraczania granicy. Tak, to takie proste.

Wiza elektroniczna to system umożliwiający ubieganie się o wizę przez Internet, z każdego miejsca na świecie. Oznacza to, że podróżni z określonych krajów nie muszą udawać się do ambasady, ani wysyłać pocztą paszportów do weryfikacji. Aplikowanie o wizę przez Internet jest szybkie, proste i może zostać wykonane w dowolnym miejscu i o każdym czasie. Płatność dokonywana jest online w czasie aplikowania o wizę.

Skorzystaj z naszego kalkulatora wizowego

Przelicz Koszt Wizy Przed Złożeniem Wniosku

Referencje

Nasi klienci dzielą się historiami na nasz temat

Często Zadawane Pytania

Turystyczna e-Visa do Laosu to dokument autoryzacji podróży, który pozwala obywatelom wszystkich krajów świata na wjechanie do Laosu bez konieczności ubiegania się o standardową wizę papierową.

Do przesłania Twojej aplikacji, potrzebne nam będą:

  • Paszport, który pozostaje ważny przez przynajmniej sześć miesięcy od chwili przyjazdu
  • Plan Twojej podróży
  • Informacje na temat zakwaterowania
  • Karta kredytowa/debetowa lub konto PayPal

Koszt waha się od 48,58 USD do 65,21 USD, w zależności od Twojej narodowości. Możesz skorzystać z naszego specjalnego narzędzia, aby dowiedzieć się, jaki jest koszt wyrobienia wizy dla osoby z Twoim obywatelstwem. Dodatkowo należy uiścić opłatę za obsługę w wysokości 30 USD dla procedury standardowej. Obsługa procedury przyspieszonej kosztuje 50 USD, zaś pilnej 70 USD.

Zależy to od czasu na przetworzenie, który wybierzesz. Oferujemy w tym zakresie trzy opcje:

  • Procedura standardowa: 10 dni roboczych.
  • Procedura przyspieszona: 8 dni roboczych.
  • Procedura pilna: 6 dni roboczych.

Turystyczna e-Visa do Laosu pozostaje ważna przez 60 dni od chwili wydania i pozwala podróżnym na pozostawanie w kraju przez maksymalnie 30 dni w czasie tego 60-dniowego okresu.

Paszport osoby ubiegającej się o wizę musi pozostawać ważny przez przynajmniej 6 miesięcy od chwili, kiedy turystyczna e-Visa traci ważność. Co więcej, paszport musi posiadać przynajmniej jedną pustą stronę, aby można było umieścić w nim pieczątkę.

O turystyczną e-Visę do Laosu mogą ubiegać się obywatele wszystkich krajów świata.

Turystyczna e-Visa do Laosu pozwala jej posiadaczowi na jeden wjazd do kraju i przebywanie na jego terenie przez maksymalnie 30 dni.

O wizę należy ubiegać się na przynajmniej 6 dni roboczych przed planowaną wycieczką do Laosu.

Nie. e-Visa jest jedynie pozwoleniem na przyjazd. Od władz celnych danego kraju zależy, czy po przejściu odpowiedniej procedury na granicy, podróżny zostanie wpuszczony do kraju.

Podczas wjazdu na teren Laosu musisz okazać paszport, wraz ze swoją turystyczną e-Visą, którą należy wcześniej wydrukować.

Laos jest jedynym krajem w Azji Południowo-Wschodniej, który nie ma dostępu do morza. Państwo to graniczy z Chinami, Birmą, Wietnamem i Kambodżą. Choć wybierając miejsce podróży ludzie często zdają się pomijać Laos, z całą pewnością jest to kraj, na który warto zwrócić uwagę. Istnieje powszechna opinia, że turystyka w Laosie nie jest rozwinięta. Warto jednak pamiętać, że Laos odwiedza jedynie 20% mniej turystów niż Filipiny, kraj o większej liczbie ludności. Mimo tego Laos z pewnością zachwyci Cię swoimi widokami, małymi miasteczkami i bardzo miłymi ludźmi. Poniżej znajdziesz kilka ważnych informacji, o których warto wiedzieć przed odlotem do tego państwa. Pierwszą rzeczą, o którą należy zadbać, jest wiza. Istnieje kilka krajów, których obywatele są zwolnieni z obowiązku wizowego pod warunkiem, że nie zostają w Laosie dłużej niż przez 14, 15 lub 30 dni (w zależności od narodowości). Jednocześnie obywatele prawie wszystkich pozostałych krajów mogą otrzymać wizę on arrival na lotnisku lub na granicy lądowej. Pamiętaj, że nie wszystkie lądowe przejścia graniczne świadczą taką usługę, zaś jeśli chodzi o lotniska, to wizę on arrival można uzyskać w następujących portach lotniczych: Vientiane, Luang Prabang, Pakse oraz Savannakhet. Jeśli nie kwalifikujesz się do wizy on arrival, jedynym sposobem w jaki możesz uzyskać wizę będzie udanie się do najbliższej placówki dyplomatycznej Laosu w Twojej okolicy. Najlepiej będzie, jeśli zadzwonisz do tejże i zapytasz o wymagania. Dlaczego? Ponieważ strony rządowe nie są aktualizowane tak często, jak powinny, zaś posiadanie nieprawdziwych informacji może wiązać się z odrzuceniem podania o wizę. A skoro już mówimy o tym, że strony nie są aktualne, to warto wiedzieć, że prawie wszystkie strony, na których można znaleźć cenne informacje o Laosie, są prowadzone w raczej kiepski sposób. To właśnie dlatego zalecamy, aby samodzielnie poszukać informacji w kilku niezależnych źródłach. Szczególnie w tak istotnych kwestiach jak wymogi wizowe itp. A odchodząc już od tematu dokumentacji, jest parę rzeczy o samym Laosie, które warto wiedzieć. Po pierwsze, kiedy się już tam znajdziesz, musisz zwracać szczególną uwagę na odpowiednie zachowanie. Mieszkańcy Laosu będą oczekiwać od Ciebie pełnego szacunku. Nie możesz wejść do domu w butach, nie możesz kłaść stóp na meblach, nie możesz fotografować ludzi bez ich zgody, i nigdy nie możesz jeść lewą ręką. Jeśli jesteś osobą leworęczną, to możesz mieć problem, gdyż w większości azjatyckich krajów lewą rękę uważa się za nieczystą. Laos słynie między innymi z tego, że nikt tu się nigdy nie spieszy. Wszyscy są spokojni i prawdopodobnie nigdy nie zobaczysz tu nikogo, kto gdzieś pędzi. Dla osoby wychowanej w cywilizacji zachodniej może być to odrobinę denerwujące, ale nie da się tu przyspieszyć biegu spraw. Nikogo nie będzie zbytnio interesowało to, że Ci się spieszy. Z drugiej jednak strony, będziesz tam na wakacjach. Nie ma więc potrzeby się spieszyć. Po prostu rozsiądź się wygodnie i ciesz się spokojnym laotańskim życiem. Szczerze powiedziawszy może to być całkiem oczyszczające doświadczenie. Jedzenie w Laosie jest przepyszne. Tutejsza kuchnia przypomina nieco tajską, ale może być bardzo ostra. Aby pozbyć się palącego uczucia w ustach, możesz przegryźć surowe warzywa, które podawane są właśnie w tym celu. Jeśli chodzi o napoje, Laotańczycy bardzo lubią Beerlao. Ty też spróbuj. Być może je polubisz. W Laosie prawdopodobnie będziesz mieć do pokonania barierę językową. Ludzie mówią tu po laotańsku. Jest to ich język urzędowy. Jeśli spotkasz nieco bardziej wykształconych Laotańczyków, być może uda Ci się z nimi porozmawiać po francusku (a to z powodu kolonialnej przeszłości kraju). Młodsze pokolenia uczą się w szkole angielskiego, więc jeśli będziesz mieć szczęście, może uda Ci się również zamienić kilka słów w tym języku. Warto jednak nauczyć się choć kilku podstawowych zwrotów po laotańsku. Miejscowa ludność doceni to dużo bardziej, niż możesz się tego spodziewać. Jeśli chodzi o aktywności, to z całą pewnością w Laosie nie będziesz się nudzić. Większość osób odwiedza północną część kraju, gdzie chodzi po górach. Piesze wycieczki na łonie natury robią w Laosie ogromne wrażenie. Widoki zapierają tu dech w piersiach. Pamiętaj też, aby nie opuszczać Laosu bez wypróbowania sauny ziołowej. Możesz skorzystać z tej atrakcji w świątyniach, które znajdziesz po drodze. A skoro już o tym mowa – na terenie całego kraju napotkasz wiele świątyń. Osadnicy w górach oferują zakwaterowanie. Musisz się jednak przygotować na to, że nie będzie tu łącza internetowego. Podsumowując, jeśli na najbliższe wakacje wybierzesz się do Laosu, z całą pewnością nie będziesz się nudzić. Podróż nie jest za droga, mimo tego, że niektóre miejsca są luksusowe. Tutejsza stolica nie przypomina metropolii, a raczej średniej wielkości miasto. Mimo tego znajdziesz tu urocze francuskie cukiernie, w których na pewno wybierzesz dla siebie jakieś smakołyki.

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjazd do danego kraju i na podróżowanie po nim. E-Visy są alternatywą do wiz wydawanych na przejściach granicznych lub w ambasadach/konsulatach w formie tradycyjnych wiz papierowych. E-Visy połączone są elektronicznie z paszportami poszczególnych podróżnych.

Nasz usługa rozpoczyna się od pozyskania przez Ciebie tej informacji. Możesz skorzystać z naszego aktualizowanego na bieżąco narzędzia z wymaganiami odnośnie wizy, aby dowiedzieć się, czy jest Ci potrzebna wiza turystyczna. Wystarczy jedynie, że podasz swoją narodowość oraz kraj, który chcesz odwiedzić. Na podstawie tej informacji określimy koszty uzyskania wizy; ilość wjazdów, jaką umożliwia dokument; datę od kiedy będzie on obowiązywał oraz powiemy, co robić dalej – jak na przykład aplikować bezpośrednio przez naszą stronę!

Najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi na te pytania będzie nasze narzędzie z wymaganiami dotyczącymi wizy. Każdy kraj ma inne zasady i opłaty za wizę. Jeśli Ci się spieszy, możesz również aplikować online, a wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie z poziomu wypełnianego formularza.

Zależy to od kraju, który wydaje wizę. Dla wielu krajów, jak na przykład w wypadku australijskiej ETA, czy e-Visy do Turcji, proces może zostać zakończony nawet w ciągu 15 minut (przy skorzystaniu z procedury pilnej). W przypadku innych krajów, jak na przykład podczas ubiegania się o wizę turystyczną do Indii, proces trwa zazwyczaj około 24 godzin. Dokładny czas zostanie podany w formularzu aplikacyjnym. Co możemy zagwarantować, to że ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa jest najszybszym dostępnym sposobem pozyskania tego dokumentu.

Dokumenty muszą być wydrukowane na pustej, białej kartce w formacie A4. Drukowanie dwustronne lub pomniejszenie formatu jest nieakceptowalne.

Pomożemy Ci przejść przez proces pozyskania wizy turystycznej w najszybszy i najprostszy możliwy sposób. Dzięki łatwym w użyciu formularzom aplikacyjnym oraz doskonałej obsłudze Klienta dostępnej 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu, sprawiamy, że proces uzyskania wizy jest szybki i prosty! Co więcej, korzystamy z najlepszych metod jeśli chodzi o zabezpieczenie Twoich danych osobowych oraz informacji na temat Twojej karty kredytowej.

iVisa oferuje dwa typy wiz: wizy elektroniczne (e-Visy) oraz tradycyjne wizy papierowe – w zależności od tego, gdzie się udajesz. Dodatkowo oferujemy również następujące usługi/dokumenty, wymagane przez wybrane kraje: ETA (elektroniczna autoryzacja podróży), karty turystyczne, formularz wcześniejszej rejestracji dla wiz on arrival, zaproszenia dla turystów oraz usługę rejestracji w ambasadzie.

  1. Wybierz kraj, do którego chcesz otrzymać wizę.
  2. Wybierz typ wizy i dokładnie przeczytaj instrukcję.
  3. Kliknij Aplikuj
  4. Wypełnij formularz aplikacyjny
  5. Zapłać przy użyciu karty Visa, Mastercard lub innej karty debetowej.
  6. Poczekaj na potwierdzenie przesłane w wiadomości email, następnie pobierz i wydrukuj e-Visę ze swojego konta.
  7. Okaż wydrukowaną e-Visę celnikowi podczas przekraczania granicy.

Pamiętaj o tym, że większość krajów nie pobiera opłaty za obsługę wniosku wizowego. Głównym powodem, dla którego przetwarzamy tysiące wiz miesięcznie jest to, że zaoszczędzamy podróżnym sporo czasu i trudności. Nasze usługi świadczymy za pomocą strony internetowej, na której można znaleźć łatwy w użyciu formularz aplikacyjny. Dużo prościej jest złożyć podanie za naszym pośrednictwem – szczególnie dotyczy to użytkowników mobilnych i dużych grup. Wszystkim naszym klientom przesyłamy wizy na wiele dni przed podróżą. Jest to szczególnie pomocne dla tych osób, które zamówiły wizę z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Posiadamy też dostępną 24 godziny na dobę obsługę – nasi konsultanci specjalizują się w swojej dziedzinie, mówią po angielsku, a ich biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Akceptujemy wiele walut a nasza strona będzie przetłumaczona na ponad 20 języków. Wierzymy, że opłata, którą pobieramy jest warta Twojego czasu i spokoju, ale pamiętaj, że jeśli chcesz, zawsze możesz skorzystać z „darmowych” usług poszczególnych rządów.

Jeśli już złożyłeś/aś wniosek za pośrednictwem naszej strony, zaloguj się na swoje konto i sprawdź status swojego zamówienia/podania. Konto generowane jest automatycznie po zaksięgowaniu płatności. Kliknij w link przesłany w wiadomości email z potwierdzeniem, aby ustalić hasło, albo wejdź na stronę logowania, ustal hasło i wejdź na konto z tego poziomu. Pamiętaj, że w większości przypadków Twoja wiza zostanie Ci dostarczona za pośrednictwem wiadomości email. Będzie też dostępna na Twoim koncie, po zalogowaniu.

Jeśli Twoje podanie o wizę zostanie odrzucone przez agencję rządową, zwrócimy Ci pełną kwotę wpłaconych środków na podstawie naszej gwarancji zatwierdzenia. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony/a z naszych usług, skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu, a zwrócimy Ci naszą prowizję za obsługę. Jeśli w Twoim podaniu znalazł się błąd, przetworzymy je jeszcze raz, bez pobierania dodatkowych kosztów. Jednocześnie pamiętaj, że zwroty dokonywane są na tę samą kartę, przy użyciu której została dokonana płatność.

Jeśli jeszcze nie przetworzyliśmy Twojego podania, bez problemu możemy wprowadzić zmiany. Sprawdzimy też podane przez Ciebie dane pod kątem ewentualnych pomyłek. Jeśli natomiast przekazaliśmy już Twoje podanie do odpowiedniego rządu, czasem będzie można dokonać poprawek, a czasem nie. Jeśli zauważysz błąd w swojej aplikacji, skontaktuj się z nami jak najszybciej (najlepiej przez chat).

Niektóre państwa wymagają szczepienia przeciwko żółtej febrze, szczególnie jeśli przyjeżdżasz z kraju o podwyższonym ryzyku zarażenia tą chorobą. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Tylko i wyłącznie na podróżnym spoczywa odpowiedzialność za sprawdzenie tych przepisów przed wyjazdem do danego kraju.

Aby pobrać fakturę, zaloguj się na swoje konto i ściągnij ją bezpośrednio stamtąd.

Możesz ponownie wydrukować swoją e-Visa z poziomu swojej skrzynki mailowej. Alternatywnie możesz skorzystać w tym celu ze swojego konta w serwisie iVisa.

Tak. Po przetworzeniu transakcji system iVisa nie przechowuje danych Twojej karty kredytowej.

Wszystkie wizy dają jedynie pozwolenie na dotarcie do granicy danego kraju. O tym, czy możesz wjechać na jego teren, zadecyduje celnik na granicy.

Jeśli Twoje podanie nie zostało jeszcze przesłane do przetworzenia, otrzymasz pełen zwrot środków. Jednak jeśli aplikacja została już przesłana, nie będziemy w stanie zapewnić zwrotu.

Jeśli wiza musi zostać do Ciebie przesłana drogą tradycyjną, podany na stronie czas przetworzenia nie uwzględnia czasu dostawy. Dotyczy on jedynie okresu liczonego od chwili otrzymania przez nas Twojego wniosku do momentu zatwierdzenia. Większość wiz (mowa o e-Visach) jest przesyłana emailem więc czas na dostawę ich nie dotyczy.

Nie, nie jesteśmy powiązani z żadną agencją rządową. iVisa to prywatna firma, która świadczy podróżnym z całego świata usługę obsługi wniosku wizowego.

Niestety nie, a to dlatego, że agencje rządowe nie informują nas o powodzie/powodach podjętej przez siebie decyzji.

Jeśli wiza nie zostanie Ci przyznana, radzimy, aby skontaktować się z najbliższą ambasadą czy konsulatem i tam uzyskać więcej informacji na temat tego, jakie są Twoje możliwości w tej sytuacji.

Akceptujemy karty Visa, Mastercard, American Express oraz płatności PayPal.

Wszyscy obywatele tych terytoriów, ubiegając się o wizę za pośrednictwem naszej strony będą traktowani jako osoby posiadające narodowość/obywatelstwo wskazane w ich paszporcie. Przykładowo, podróżny z Puerto Rico zostanie potraktowany jako obywatel USA. Nie dotyczy to jednak podróżnych określanych jako BOTC (British Overseas Territories Citizen – Obywatel Brytyjskich Terytoriów Zamorskich), na podstawie Ustawy o Brytyjskich Terytoriach Zamorskich z roku 2002.

Need Help?