Napisali o nas

Już dziś zdobądź swoją wizę eNTRI do Malezji przez Internet

iVisa.com od 2013 roku zapewnia przyspieszone przetwarzanie i wsparcie przy obsłudze podań o wizy. Nie jesteśmy powiązani z żadnym departamentem rządowym.

Posiadanie wizy jest wymagane. Możemy pomóc Ci w pozyskaniu tego dokumentu.

Rodzaj Wizy Koszt Wizy Opłata Serwisowa Liczba Wjazdów Czas Przetwarzania
Wiza eNTRI
Koszt Wizy USD 21.50
Opłata Serwisowa USD 35.00
Liczba Wjazdów Wolny
Czas Przetwarzania 4 godziny
Złóż Wniosek Teraz
E-wiza Turystyczna
Koszt Wizy USD 44 - 45
Opłata Serwisowa USD 35.00
Liczba Wjazdów Wolny / Wielokrotna
Czas Przetwarzania 24 godziny
Złóż Wniosek Teraz

Jak złożyć Wniosek: Wiza eNTRI

Wypełnij wniosek online
Wypełnij wniosek online

Dokonaj stosownej opłaty przez Internet za pomocą karty kredytowej lub konta PayPal.

Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email
Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email

Nie musisz załatwiać nic w ambasadzie. My robimy to za Ciebie, żebyś nie tracił swojego cennego czasu.

Wprowadź Cel Podróży
Wprowadź Cel Podróży

Okaż swój Paszport i Dokument otrzymany od nas przy wjeździe do kraju docelowego

Złóż Wniosek Teraz

Dowiedz się Więcej: Wiza eNTRI

W marcu 2017 roku rząd Malezji wprowadził system elektronicznej rejestracji podróży i informacji na jej temat (eNTRI), który umożliwia podróżnym odwiedzenie Malezji na okres nie dłuższy niż 15 dni. Dokument eNTRI dostępny jest jedynie dla obywateli Indii i Chin. Aplikanci otrzymają swoje wizy za pośrednictwem wiadomości email po wypełnieniu wniosku i podaniu w nim wymaganych informacji oraz po uiszczeniu stosownej opłaty. Dokument należy okazać podczas kontroli na granicy Malezji.

Główną zaletą wizy eNTRI jest to, że podróżni mogą ją otrzymać w ciągu zaledwie jednej godziny (przy wyborze procedury pilnej). Jest to możliwe dzięki temu, że ten rodzaj wizy nie wymaga weryfikacji aplikanta przez malezyjski rząd, a jest wydawany automatycznie każdemu, kto spełnia podane wymagania.

Skorzystaj z naszego kalkulatora wizowego

Przelicz Koszt Wizy Przed Złożeniem Wniosku

Referencje

Nasi klienci dzielą się historiami na nasz temat

Często Zadawane Pytania

Elektroniczna rejestracja podróży i informacji na jej temat (eNTRI – electronic Travel Registration & Information) to program wizowy przeznaczony wyłącznie dla obywateli Indii i Chin, którzy do Malezji chcą udać się w celach turystycznych. Większość podróżnych traktuje dokument eNTRI jako wizę, jako że trzeba ubiegać się o niego z wyprzedzeniem i wymaga on rejestracji przed wjechaniem na teren Malezji. Pismo eNTRI zostanie wydane, jako dowód rejestracji i należy je okazać na granicy, podczas wjeżdżania na teren Malezji.

Do przesłania Twojej aplikacji, potrzebne nam będą:

  • Oryginalny paszport (ważny przez przynajmniej 6 miesięcy od daty wjazdu na teren Malezji)
  • Zdjęcie paszportowe osoby ubiegającej się o eNTRI (zrobione w ciągu ostatnich 6 miesięcy)
  • Plan podróży wraz z informacjami na temat lotu (potwierdzona rezerwacja biletu powrotnego)
  • Informacja na temat miejsca pobytu (rezerwacja w hotelu)
  • Akt urodzenia (obowiązuje dla osób nieletnich)

Pamiętaj, że malezyjski rząd może poprosić Cię o dodatkową dokumentację. W takiej sytuacji poinformujemy Cię o tym tak szybko, jak to tylko możliwe.

Koszt wizy eNTRI do Malezji wynosi 21,50 USD. Dodatkowo należy uiścić opłatę za obsługę w wysokości 35 USD dla procedury standardowej. Obsługa procedury przyspieszonej kosztuje 65 USD, zaś pilnej 85 USD.

Zależy to od czasu na przetworzenie, który wybierzesz. Oferujemy w tym zakresie trzy opcje:

  1. Procedura standardowa: 1 dzień roboczy.
  2. Procedura przyspieszona: 3 godziny.
  3. Procedura pilna: 30 minut.

Wiza eNTRI pozostaje ważna przez 90 dni. Oznacza to, że musisz wjechać na teren Malezji w ciągu 90 dni od daty jej wydania.

Paszport osoby ubiegającej się o wizę musi pozostawać ważny przez przynajmniej 6 miesięcy od planowanej daty wjechania na teren Malezji.

Nie. Posiadanie pisma eNTRI NIE gwarantuje tego, że jej posiadacz wjedzie na teren Malezji. Jest to decyzja, która każdorazowo należy do malezyjskiego urzędnika, dokonującego kontroli na granicy.

Tak. Jeśli osoba ubiegająca się o wizę jest nieletnia (dzieci poniżej 18 roku życia), wówczas musi aplikować o eNTRI wraz z przynajmniej jednym rodzicem. Zostaniesz również poproszony/a o dostarczenie aktu urodzin dziecka, co pozwoli na udowodnienie, że łączy was relacja rodzic-dziecko.

Proces przyznawania wizy eNTRI do Malezji może w pełni przebiegać online, co eliminuje konieczność osobistego stawiennictwa w ambasadzie.

Na podstawie wizy eNTRI podróżni mogą pozostawać na terenie Malezji maksymalnie przez 15 dni.

Nie, w danym czasie możesz złożyć tylko jedno podanie o eNTRI.

Wprawdzie wizy eNTRI dostępne są dla obywateli Indii i Chin, jednakże my na chwilę obecną przyjmujemy podania o eNTRI jedynie od obywateli Indii.

Zaświadczenie o szczepieniu przeciwko żółtej febrze wymagane jest od podróżnych, którzy pochodzą z następujących krajów (lub przejeżdżali przez nie po drodze do Malezji):

  • Angola
  • Etiopia
  • Senegal
  • Benin
  • Gabon
  • Sierra Leone
  • Boliwia
  • Gambia
  • Afryka Południowa
  • Brazylia
  • Ghana
  • Sri Lanka
  • Burkina Faso
  • Gwinea Bissau
  • Saint Kitts i Nevis
  • Burundi
  • Kenia
  • Surinam
  • Kamerun
  • Mali
  • Tanzania
  • Republika Środkowoafrykańska
  • Niger
  • Togo
  • Czad
  • Nigeria
  • Uganda
  • Dżibuti
  • Panama
  • Wenezuela
  • Ekwador
  • Peru
  • Zair
  • Gwinea
  • Rwanda
  • Zambia
  • Erytrea
  • Wyspy Świętego Tomasza i Książęca

Od czasu do czasu rząd Malezji może poprosić osobę ubiegającą się o wizę o osobiste stawiennictwo w najbliższej ambasadzie Malezji.

Nie zdarza się to zbyt często, ale jeśli taka sytuacja wystąpi, powiadomimy Cię o wszystkich rzeczach, jakie należy mieć przy sobie podczas takiej rozmowy.

Wiadomość email z informacją o rozmowie będzie zawierała następujące dane:

  • MIEJSCE: Ambasada Malezji XXXX
  • ADRES: XXX
  • KONTAKTY: XXX
  • Numer telefonu: XXX
  • E-mail: XXXXX@xxx.gov.my
  • Rozmowa: DATA I GODZINA

O wizę eNTRI możesz ubiegać się raz na 3 miesiące. Jeśli podróżujesz częściej, rozważ ubieganie się o wizę w ambasadzie Malezji.

Nie, o eNTRI możesz ubiegać się jedynie wtedy, kiedy pozostajesz poza terenem Singapuru i Malezji.

Podczas wjeżdżania na teren Malezji należy okazać następujące dokumenty:

  • Wydrukowana wiza eNTRI
  • Środki (gotówka, karta kredytowa, karta debetowa) na pokrycie wydatków podczas pobytu w Malezji
  • Bilet powrotny na samolot
  • Dowód poświadczający miejsce zakwaterowania (zaproszenie od gospodarza / rezerwacja miejsca w hotelu / rezerwacja przez Airbnb, Booking.com itp.)

Jeśli nowa data Twojego przyjazdu wypada po 90 dniach obowiązywania wizy, musisz aplikować o nową eNTRI.

Nie, nie możesz ubiegać się o eNTRI na 24 godziny przed odlotem. Zalecamy, aby o dokument aplikować na przynajmniej 48 godzin przed planowaną podróżą do Malezji.

Tak. Oprócz wymogów standardowej procedury, musisz również dostarczyć obowiązującą wizę pracowniczą lub pozwolenie na zamieszkanie w kraju Twojego pobytu.

Tak, podróżni powinni upewnić się, że otrzymają malezyjską eNTRI przed swoją podróżą do Malezji.

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjazd do danego kraju i na podróżowanie po nim. E-Visy są alternatywą do wiz wydawanych na przejściach granicznych lub w ambasadach/konsulatach w formie tradycyjnych wiz papierowych. E-Visy połączone są elektronicznie z paszportami poszczególnych podróżnych.

Nasz usługa rozpoczyna się od pozyskania przez Ciebie tej informacji. Możesz skorzystać z naszego aktualizowanego na bieżąco narzędzia z wymaganiami odnośnie wizy, aby dowiedzieć się, czy jest Ci potrzebna wiza turystyczna. Wystarczy jedynie, że podasz swoją narodowość oraz kraj, który chcesz odwiedzić. Na podstawie tej informacji określimy koszty uzyskania wizy; ilość wjazdów, jaką umożliwia dokument; datę od kiedy będzie on obowiązywał oraz powiemy, co robić dalej – jak na przykład aplikować bezpośrednio przez naszą stronę!

Najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi na te pytania będzie nasze narzędzie z wymaganiami dotyczącymi wizy. Każdy kraj ma inne zasady i opłaty za wizę. Jeśli Ci się spieszy, możesz również aplikować online, a wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie z poziomu wypełnianego formularza.

Zależy to od kraju, który wydaje wizę. Dla wielu krajów, jak na przykład w wypadku australijskiej ETA, czy e-Visy do Turcji, proces może zostać zakończony nawet w ciągu 15 minut (przy skorzystaniu z procedury pilnej). W przypadku innych krajów, jak na przykład podczas ubiegania się o wizę turystyczną do Indii, proces trwa zazwyczaj około 24 godzin. Dokładny czas zostanie podany w formularzu aplikacyjnym. Co możemy zagwarantować, to że ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa jest najszybszym dostępnym sposobem pozyskania tego dokumentu.

Dokumenty muszą być wydrukowane na pustej, białej kartce w formacie A4. Drukowanie dwustronne lub pomniejszenie formatu jest nieakceptowalne.

Pomożemy Ci przejść przez proces pozyskania wizy turystycznej w najszybszy i najprostszy możliwy sposób. Dzięki łatwym w użyciu formularzom aplikacyjnym oraz doskonałej obsłudze Klienta dostępnej 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu, sprawiamy, że proces uzyskania wizy jest szybki i prosty! Co więcej, korzystamy z najlepszych metod jeśli chodzi o zabezpieczenie Twoich danych osobowych oraz informacji na temat Twojej karty kredytowej.

iVisa oferuje dwa typy wiz: wizy elektroniczne (e-Visy) oraz tradycyjne wizy papierowe – w zależności od tego, gdzie się udajesz. Dodatkowo oferujemy również następujące usługi/dokumenty, wymagane przez wybrane kraje: ETA (elektroniczna autoryzacja podróży), karty turystyczne, formularz wcześniejszej rejestracji dla wiz on arrival, zaproszenia dla turystów oraz usługę rejestracji w ambasadzie.

  1. Wybierz kraj, do którego chcesz otrzymać wizę.
  2. Wybierz typ wizy i dokładnie przeczytaj instrukcję.
  3. Kliknij Aplikuj
  4. Wypełnij formularz aplikacyjny
  5. Zapłać przy użyciu karty Visa, Mastercard lub innej karty debetowej.
  6. Poczekaj na potwierdzenie przesłane w wiadomości email, następnie pobierz i wydrukuj e-Visę ze swojego konta.
  7. Okaż wydrukowaną e-Visę celnikowi podczas przekraczania granicy.

Pamiętaj o tym, że większość krajów nie pobiera opłaty za obsługę wniosku wizowego. Głównym powodem, dla którego przetwarzamy tysiące wiz miesięcznie jest to, że zaoszczędzamy podróżnym sporo czasu i trudności. Nasze usługi świadczymy za pomocą strony internetowej, na której można znaleźć łatwy w użyciu formularz aplikacyjny. Dużo prościej jest złożyć podanie za naszym pośrednictwem – szczególnie dotyczy to użytkowników mobilnych i dużych grup. Wszystkim naszym klientom przesyłamy wizy na wiele dni przed podróżą. Jest to szczególnie pomocne dla tych osób, które zamówiły wizę z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Posiadamy też dostępną 24 godziny na dobę obsługę – nasi konsultanci specjalizują się w swojej dziedzinie, mówią po angielsku, a ich biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Akceptujemy wiele walut a nasza strona będzie przetłumaczona na ponad 20 języków. Wierzymy, że opłata, którą pobieramy jest warta Twojego czasu i spokoju, ale pamiętaj, że jeśli chcesz, zawsze możesz skorzystać z „darmowych” usług poszczególnych rządów.

Jeśli już złożyłeś/aś wniosek za pośrednictwem naszej strony, zaloguj się na swoje konto i sprawdź status swojego zamówienia/podania. Konto generowane jest automatycznie po zaksięgowaniu płatności. Kliknij w link przesłany w wiadomości email z potwierdzeniem, aby ustalić hasło, albo wejdź na stronę logowania, ustal hasło i wejdź na konto z tego poziomu. Pamiętaj, że w większości przypadków Twoja wiza zostanie Ci dostarczona za pośrednictwem wiadomości email. Będzie też dostępna na Twoim koncie, po zalogowaniu.

Jeśli Twoje podanie o wizę zostanie odrzucone przez agencję rządową, zwrócimy Ci pełną kwotę wpłaconych środków na podstawie naszej gwarancji zatwierdzenia. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony/a z naszych usług, skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu, a zwrócimy Ci naszą prowizję za obsługę. Jeśli w Twoim podaniu znalazł się błąd, przetworzymy je jeszcze raz, bez pobierania dodatkowych kosztów. Jednocześnie pamiętaj, że zwroty dokonywane są na tę samą kartę, przy użyciu której została dokonana płatność.

Jeśli jeszcze nie przetworzyliśmy Twojego podania, bez problemu możemy wprowadzić zmiany. Sprawdzimy też podane przez Ciebie dane pod kątem ewentualnych pomyłek. Jeśli natomiast przekazaliśmy już Twoje podanie do odpowiedniego rządu, czasem będzie można dokonać poprawek, a czasem nie. Jeśli zauważysz błąd w swojej aplikacji, skontaktuj się z nami jak najszybciej (najlepiej przez chat).

Niektóre państwa wymagają szczepienia przeciwko żółtej febrze, szczególnie jeśli przyjeżdżasz z kraju o podwyższonym ryzyku zarażenia tą chorobą. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Tylko i wyłącznie na podróżnym spoczywa odpowiedzialność za sprawdzenie tych przepisów przed wyjazdem do danego kraju.

Aby pobrać fakturę, zaloguj się na swoje konto i ściągnij ją bezpośrednio stamtąd.

Możesz ponownie wydrukować swoją e-Visa z poziomu swojej skrzynki mailowej. Alternatywnie możesz skorzystać w tym celu ze swojego konta w serwisie iVisa.

Tak. Po przetworzeniu transakcji system iVisa nie przechowuje danych Twojej karty kredytowej.

Wszystkie wizy dają jedynie pozwolenie na dotarcie do granicy danego kraju. O tym, czy możesz wjechać na jego teren, zadecyduje celnik na granicy.

Jeśli Twoje podanie nie zostało jeszcze przesłane do przetworzenia, otrzymasz pełen zwrot środków. Jednak jeśli aplikacja została już przesłana, nie będziemy w stanie zapewnić zwrotu.

Jeśli wiza musi zostać do Ciebie przesłana drogą tradycyjną, podany na stronie czas przetworzenia nie uwzględnia czasu dostawy. Dotyczy on jedynie okresu liczonego od chwili otrzymania przez nas Twojego wniosku do momentu zatwierdzenia. Większość wiz (mowa o e-Visach) jest przesyłana emailem więc czas na dostawę ich nie dotyczy.

Nie, nie jesteśmy powiązani z żadną agencją rządową. iVisa to prywatna firma, która świadczy podróżnym z całego świata usługę obsługi wniosku wizowego.

Niestety nie, a to dlatego, że agencje rządowe nie informują nas o powodzie/powodach podjętej przez siebie decyzji.

Jeśli wiza nie zostanie Ci przyznana, radzimy, aby skontaktować się z najbliższą ambasadą czy konsulatem i tam uzyskać więcej informacji na temat tego, jakie są Twoje możliwości w tej sytuacji.

Akceptujemy karty Visa, Mastercard, American Express oraz płatności PayPal.

Wszyscy obywatele tych terytoriów, ubiegając się o wizę za pośrednictwem naszej strony będą traktowani jako osoby posiadające narodowość/obywatelstwo wskazane w ich paszporcie. Przykładowo, podróżny z Puerto Rico zostanie potraktowany jako obywatel USA. Nie dotyczy to jednak podróżnych określanych jako BOTC (British Overseas Territories Citizen – Obywatel Brytyjskich Terytoriów Zamorskich), na podstawie Ustawy o Brytyjskich Terytoriach Zamorskich z roku 2002.

Need Help?