Napisali o nas

Już dziś zdobądź swoją wizę do Birmy! Biznesowe e-Wizy do Mjanmy dla Polaków online.

iVisa.com od 2013 roku zapewnia przyspieszone przetwarzanie i wsparcie przy obsłudze podań o wizy. Nie jesteśmy powiązani z żadnym departamentem rządowym.

Posiadanie wizy jest wymagane. Możemy pomóc Ci w pozyskaniu tego dokumentu.

Rodzaj Wizy Koszt Wizy Opłata Serwisowa Liczba Wjazdów Czas Przetwarzania
E-wiza Turystyczna
Koszt Wizy USD 50.00
Opłata Serwisowa USD 25.00
Liczba Wjazdów Wolny
Czas Przetwarzania 24 godziny
Złóż Wniosek Teraz
Biznesowa e-wiza
Koszt Wizy USD 70.00
Opłata Serwisowa USD 35.00
Liczba Wjazdów Wolny
Czas Przetwarzania 36 godziny
Złóż Wniosek Teraz

Jak złożyć Wniosek: Biznesowa e-wiza

Wypełnij wniosek online

Dokonaj stosownej opłaty przez Internet za pomocą karty kredytowej lub konta PayPal.

Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email

Nie musisz załatwiać nic w ambasadzie. My robimy to za Ciebie, żebyś nie tracił swojego cennego czasu.

Wprowadź Cel Podróży

Po przyjeździe, okaż swój paszport oraz dostarczony przez nas dokument

Złóż Wniosek Teraz

Dowiedz się Więcej: Biznesowa e-wiza

Birma wprowadziła system pozwalający na uzyskanie biznesowej e-Visy w lipcu 2015 roku. E-Visy wydawane są przez Internet osobom podróżującym do tego kraju w celach turystycznych i biznesowych.

Korzystając z serwisu iVisa podróżni określonych narodowości nie muszą udawać się do konsulatu, aby ubiegać się o biznesową e-Visę. Możesz przesłać wszystkie wymagane dokumenty i informacje oraz uiścić stosowną opłatę przez Internet. Ten usprawniony system sprawia, że nasi klienci zyskują wiele czasu (który dotychczas musieli spędzić w kolejkach) oraz pieniędzy (które musieliby zapłacić za rozpatrzenie podania). Rozwiązanie to jest szczególnie cenione przez osoby podróżujące w celach biznesowych.

Biznesowa e-Visa do Birmy to oficjalny dokument wydawany elektronicznie przez rząd Republiki Związku Mjanmy. Aplikanci otrzymują swoje wizy za pośrednictwem wiadomości email, po wypełnieniu wymaganymi danymi formularza aplikacyjnego i po uiszczeniu przez Internet stosownej opłaty.

Skorzystaj z naszego kalkulatora wizowego

Przelicz Koszt Wizy Przed Złożeniem Wniosku

Referencje

Nasi klienci dzielą się historiami na nasz temat

Często Zadawane Pytania

Biznesowa e-Visa do Birmy to obowiązkowy dokument, wymagany od obywateli określonych państw, którzy chcą wjechać na teren Republiki Związku Mjanmy w celach biznesowych. Biznesowa e-Visa do Birmy zezwala na jednokrotny wjazd na teren tego kraju, co oznacza, że za każdym razem, kiedy chcesz wjechać na teren Birmy w celach biznesowych, musisz ubiegać się o nową biznesową e-Visę.

Do przesłania Twojej aplikacji, potrzebne nam będą:

  • Paszport, który pozostanie ważny przez przynajmniej 6 miesięcy od planowanej daty wjechania na teren kraju.
  • Aktualne, kolorowe zdjęcie paszportowe w wersji cyfrowej, które zostało wykonane nie wcześniej niż w ciągu 3 miesięcy od złożenia podania.
  • Pismo z zaproszeniem oraz akt rejestracji zapraszającej firmy. Zapraszające przedsiębiorstwo musi być zarejestrowane nie krócej, niż przez 3 miesiące.
  • Karta kredytowa/debetowa lub konto Paypal w celu dokonania płatności

Koszt biznesowej e-Visy do Birmy wynosi 70 USD. Dodatkowo należy uiścić opłatę za obsługę w wysokości 20 USD dla procedury standardowej. Obsługa procedury przyspieszonej kosztuje 50 USD, zaś pilnej 80 USD.

Zależy to od czasu na przetworzenie, który wybierzesz. Oferujemy w tym zakresie trzy opcje:

  1. Procedura standardowa: 3 dni robocze.
  2. Procedura przyspieszona: 2 dni robocze.
  3. Procedura pilna: 1 dzień roboczy.

Biznesowa e-Visa do Birmy pozostaje ważna przez 90 dni od daty jej wydania. Oznacza to, że musisz wjechać na teren Birmy w ciągu 90 dni. Warto pamiętać, że jest to wiza umożliwiająca jednokrotny wjazd na teren tego kraju, zaś maksymalny czas pobytu nie może przekroczyć 70 dni.

Paszport osoby ubiegającej się o wizę musi pozostawać ważny przez przynajmniej 6 miesięcy od daty wjechania na teren Birmy i musi posiadać przynajmniej jedną pustą stronę.

Posiadając biznesową e-Visę, możesz pozostać w Birmie przez 70 dni. Nie pomyl ważności e-Visy, która wynosi 90 dni oda daty wydania, z czasem pobytu, który wynosi 70 dni od daty przyjazdu do Birmy (nie 90).

Biznesowa e-Visa do Birmy pozwala tylko na jeden wjazd na teren kraju.

W zakresie tego, gdzie możesz skorzystać z e-Visy, istnieją pewne ograniczenia. Jedynymi przejściami granicznymi w Birmie, na których można posłużyć się e-Visą są:

Jeden z 3 międzynarodowych portów lotniczych: Yangon, Mandalay, Nay Pyi Taw Jedno z 5 lądowych przejść granicznych: Tachileik, Myawaddy, Kawthaung, Tamu-Moreh, Rih Khaw Dar-Zokhawthar.

Jeśli jesteś obywatelem Brunei, Kambodży, Indonezji, Laosu, Filipin, Tajlandii lub Wietnamu, NIE masz obowiązku posiadania wizy, jeśli Twoja podróż będzie trwała DO 14 dni i jednocześnie wjedziesz na teren Birmy i ją opuścisz jednym z 3 międzynarodowych portów lotniczych: Yangon, Mandalay lub Naypyidaw. Jeśli chcesz pozostać w Birmie dłużej, niż przez 14 dni, albo życzysz sobie wjechać do bądź wyjechać z kraju DOWOLNYM lądowym przejściem granicznym, wówczas musisz posiadać odpowiednią e-Visę.

Birma nie była dotychczas dostępna dla międzynarodowych inwestorów. I to właśnie dlatego teraz wszyscy starają się uszczknąć dla siebie część nowego rynku. Jako że był to rynek dotychczas niedostępny, daje on obecnie wiele możliwości, więc Twoja firma również może być zainteresowana współpracą z birmańskimi przedsiębiorstwami. Jednak należy pamiętać, że mówimy tu o obcym państwie, więc przed podjęciem jakichkolwiek działań w tym zakresie, lepiej najpierw zapoznać się z tutejszą biznesową etykietą. Chyba nie chcesz tam pojechać i wyjść na ignoranta, tylko dlatego, że nie chciało Ci się nieco poczytać o kulturze i zwyczajach panujących w Birmie, prawda? Poniżej znajdziesz więc garść cennych informacji, które sprawią, że Twoja podróż biznesowa zakończy się sukcesem. Tym, co może Cię tu zadziwić, są zwyczaje panujące w biurze. Birma jest krajem azjatyckim i część zwyczajów jest zaczerpniętych z kultury innych azjatyckich państw. Prawdopodobnie obiło Ci się o uszy, że kiedy na przykład wchodzi się do chińskiego domu, należy ściągnąć buty. W Chinach zasada ta tyczy się jedynie domów, podczas gdy w Birmie ludzie ściągają buty również po przyjściu do biura. Można wprawdzie mieć ubrane buty na korytarzach, ale kiedy wchodzi się do biura lub sali konferencyjnej należy je ściągnąć. Nie trzeba chyba przy tym dodawać, że warto mieć na sobie dobrze wyglądające skarpetki. Jeśli odwiedzasz czyjś dom, pamiętaj, że gospodarz poczuje się bardziej obrażony tym, że nie ściągnąłeś butów, niż „integralną strukturą” Twoich skarpetek, jednak w świecie biznesu ubiór ma znaczenie. Przed spotkaniem dobrze przyjrzyj się więc swoim skarpetkom i sprawdź, czy aby na pewno nigdzie nie pojawiła się żadna dziura. Przy powitaniu ludzie najczęściej wymieniają uścisk dłoni. W przypadku mężczyzn nie ma tu żadnych utrudnień – po prostu podają sobie ręce bez zastanawiania się nad tym, w jaki sposób to zrobić. Z kobietami jest nieco trudniej, obcokrajowcy często nie wiedzą, jak się wobec nich zachować. Działa to mniej więcej tak: jeśli kobieta wyciągnie do Ciebie dłoń, należy ten gest odwzajemnić. Jeśli nie, uśmiech i skinienie głową będą w zupełności wystarczające. Jeśli jesteś kobietą, możesz zainicjować uścisk dłoni, ale jeśli tego nie zrobisz, nie musisz się zbytnio przejmować. Nikt nie poczuje się obrażony i z całą pewnością zostaniesz obdarzona subtelnym uśmiechem. Jeśli chodzi o obowiązujący ubiór, ludzie w Birmie podchodzą do tego dość luźno. Gorący, wilgotny klimat nie sprzyja noszeniu garnituru i krawata. Dzięki temu możesz zrezygnować właśnie z krawata i marynarki. Szczerze powiedziawszy w Birmie podczas wizyt biznesowych obowiązuje dość swobodny strój. Jednakże istnieje pewna zasada, której powinny przestrzegać kobiety. A mianowicie powinny one ubierać się w nieco bardziej konserwatywny sposób. Jeśli jesteś kobietą, która ma spotkanie biznesowe w Birmie, powinnaś ubierać sukienki, czy spódnice, które będą zakrywać kolana. Podobnie, powinnaś mieć zakryte ramiona, a wybrany przez Ciebie ubiór nie powinien być zbyt obcisły. Poza tym, możesz ubrać się tak wygodnie, jak tylko chcesz. Jednym ze zwyczajów, który praktykuje się w świecie biznesu wielu kultur jest odbycie luźnej rozmowy przed spotkaniem. Celem takiego postępowania jest lepsze poznanie danej osoby, ale także jej kultury i ogólne zaciśnięcie więzi jeszcze przed przejściem do spraw biznesowych. Birma jest jednak pod tym względem nieco inna. Twoi rozmówcy będą próbowali dowiedzieć się o Tobie paru rzeczy, ale szczerze powiedziawszy nie są oni wielkimi zwolennikami luźnych pogawędek. Jeśli już zaangażują się w taką rozmowę, najlepiej będzie jeśli poruszysz temat ich kultury, historii, kuchni i zwyczajów. Birmańczycy lubią słuchać, co obcokrajowcy mają na ten temat do powiedzenia. Jeśli nauczysz się paru słów po birmańsku, na pewno wywrzesz na nich dobre wrażenie. Z całą pewnością docenią Twój wysiłek i Cię za niego pochwalą. Dawanie podarunków to inny zwyczaj, który praktykuje się w wielu krajach, ale w Birmie przyniesienie prezentu wcale nie jest konieczne. Jeśli jednak chcesz coś podarować swoim potencjalnym partnerom biznesowym z Birmy, pamiętaj, aby nie przesadzić z prezentem. Skromny podarek z kraju Twojego pochodzenia będzie dla nich w pełni satysfakcjonujący. Możesz nawet podarować przedmioty, które opatrzone są logo Twojej firmy. Jest jedna rzecz, która zawsze sprawdza się jako drobny prezent – pudełko dobrych czekoladek w takiej sytuacji jeszcze nigdy nikogo nie zawiodło. Jak w większości krajów, w Birmie również wymienia się wizytówki. Ty także musisz mieć swoją. Najlepiej będzie, jeśli Twoja wizytówka będzie zawierała też tłumaczenie wszystkich zawartych na niej informacji na birmański. Nie jest to wymóg, ale na pewno zostanie odebrane jako miły gest. Jeśli otrzymasz wizytówkę od kogoś innego, pamiętaj, żeby od razu jej nie odkładać. Zanim wsadzisz ją do portfela, czy położysz na biurku, przyjrzyj się jej przez chwilę. Jeśli do odebrania wizytówki możesz użyć obu rąk, będzie to bardzo miłe. Pierwsze spotkanie biznesowe z Birmańczykami może być nieco stresujące, ale tak naprawdę nie masz zbyt wielu powodów do obaw. Nikt nie będzie od Ciebie wymagał, abyś wiedział wszystko o Birmie, w związku z czym ludzie podejdą do sprawy ze zrozumieniem jeśli zapytasz o to, jak w danej sytuacji należy się zachować. Nie obawiaj się też drobnych gaf, które możesz popełnić podczas spotkania. Oczywiście ewentualne wpadki powinny dotyczyć kultury, nie zaś biznesu. Jeśli masz co do czegoś wątpliwości, po prostu uśmiechnij się i poproś o wyjaśnienie. Nikt nie uzna tego za obrazę. Ludzie obecni na spotkaniu na pewno z chęcią Ci pomogą. Tak naprawdę możesz się nieco odprężyć, ponieważ ludzie w Birmie są bardzo mili i cierpliwi. Nie oczekują, że będziesz wszystko wiedzieć i są świadomi tego, że ich kultura różni się od Twojej. Jeśli popełnisz kilka błędów, nikogo tym nie obrazisz, więc nie pozwól, aby ewentualny brak wiedzy negatywnie wpłynął na Twoją pewność siebie.

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjazd do danego kraju i na podróżowanie po nim. E-Visy są alternatywą do wiz wydawanych na przejściach granicznych lub w ambasadach/konsulatach w formie tradycyjnych wiz papierowych. E-Visy połączone są elektronicznie z paszportami poszczególnych podróżnych.

Nasz usługa rozpoczyna się od pozyskania przez Ciebie tej informacji. Możesz skorzystać z naszego aktualizowanego na bieżąco narzędzia z wymaganiami odnośnie wizy, aby dowiedzieć się, czy jest Ci potrzebna wiza turystyczna. Wystarczy jedynie, że podasz swoją narodowość oraz kraj, który chcesz odwiedzić. Na podstawie tej informacji określimy koszty uzyskania wizy; ilość wjazdów, jaką umożliwia dokument; datę od kiedy będzie on obowiązywał oraz powiemy, co robić dalej – jak na przykład aplikować bezpośrednio przez naszą stronę!

Najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi na te pytania będzie nasze narzędzie z wymaganiami dotyczącymi wizy. Każdy kraj ma inne zasady i opłaty za wizę. Jeśli Ci się spieszy, możesz również aplikować online, a wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie z poziomu wypełnianego formularza.

Zależy to od kraju, który wydaje wizę. Dla wielu krajów, jak na przykład w wypadku australijskiej ETA, czy e-Visy do Turcji, proces może zostać zakończony nawet w ciągu 15 minut (przy skorzystaniu z procedury pilnej). W przypadku innych krajów, jak na przykład podczas ubiegania się o wizę turystyczną do Indii, proces trwa zazwyczaj około 24 godzin. Dokładny czas zostanie podany w formularzu aplikacyjnym. Co możemy zagwarantować, to że ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa jest najszybszym dostępnym sposobem pozyskania tego dokumentu.

Dokumenty muszą być wydrukowane na pustej, białej kartce w formacie A4. Drukowanie dwustronne lub pomniejszenie formatu jest nieakceptowalne.

Pomożemy Ci przejść przez proces pozyskania wizy turystycznej w najszybszy i najprostszy możliwy sposób. Dzięki łatwym w użyciu formularzom aplikacyjnym oraz doskonałej obsłudze Klienta dostępnej 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu, sprawiamy, że proces uzyskania wizy jest szybki i prosty! Co więcej, korzystamy z najlepszych metod jeśli chodzi o zabezpieczenie Twoich danych osobowych oraz informacji na temat Twojej karty kredytowej.

iVisa oferuje dwa typy wiz: wizy elektroniczne (e-Visy) oraz tradycyjne wizy papierowe – w zależności od tego, gdzie się udajesz. Dodatkowo oferujemy również następujące usługi/dokumenty, wymagane przez wybrane kraje: ETA (elektroniczna autoryzacja podróży), karty turystyczne, formularz wcześniejszej rejestracji dla wiz on arrival, zaproszenia dla turystów oraz usługę rejestracji w ambasadzie.

  1. Wybierz kraj, do którego chcesz otrzymać wizę.
  2. Wybierz typ wizy i dokładnie przeczytaj instrukcję.
  3. Kliknij Aplikuj
  4. Wypełnij formularz aplikacyjny
  5. Zapłać przy użyciu karty Visa, Mastercard lub innej karty debetowej.
  6. Poczekaj na potwierdzenie przesłane w wiadomości email, następnie pobierz i wydrukuj e-Visę ze swojego konta.
  7. Okaż wydrukowaną e-Visę celnikowi podczas przekraczania granicy.

Pamiętaj o tym, że większość krajów nie pobiera opłaty za obsługę wniosku wizowego. Głównym powodem, dla którego przetwarzamy tysiące wiz miesięcznie jest to, że zaoszczędzamy podróżnym sporo czasu i trudności. Nasze usługi świadczymy za pomocą strony internetowej, na której można znaleźć łatwy w użyciu formularz aplikacyjny. Dużo prościej jest złożyć podanie za naszym pośrednictwem – szczególnie dotyczy to użytkowników mobilnych i dużych grup. Wszystkim naszym klientom przesyłamy wizy na wiele dni przed podróżą. Jest to szczególnie pomocne dla tych osób, które zamówiły wizę z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Posiadamy też dostępną 24 godziny na dobę obsługę – nasi konsultanci specjalizują się w swojej dziedzinie, mówią po angielsku, a ich biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Akceptujemy wiele walut a nasza strona będzie przetłumaczona na ponad 20 języków. Wierzymy, że opłata, którą pobieramy jest warta Twojego czasu i spokoju, ale pamiętaj, że jeśli chcesz, zawsze możesz skorzystać z „darmowych” usług poszczególnych rządów.

Jeśli już złożyłeś/aś wniosek za pośrednictwem naszej strony, zaloguj się na swoje konto i sprawdź status swojego zamówienia/podania. Konto generowane jest automatycznie po zaksięgowaniu płatności. Kliknij w link przesłany w wiadomości email z potwierdzeniem, aby ustalić hasło, albo wejdź na stronę logowania, ustal hasło i wejdź na konto z tego poziomu. Pamiętaj, że w większości przypadków Twoja wiza zostanie Ci dostarczona za pośrednictwem wiadomości email. Będzie też dostępna na Twoim koncie, po zalogowaniu.

Jeśli Twoje podanie o wizę zostanie odrzucone przez agencję rządową, zwrócimy Ci pełną kwotę wpłaconych środków na podstawie naszej gwarancji zatwierdzenia. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony/a z naszych usług, skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu, a zwrócimy Ci naszą prowizję za obsługę. Jeśli w Twoim podaniu znalazł się błąd, przetworzymy je jeszcze raz, bez pobierania dodatkowych kosztów. Jednocześnie pamiętaj, że zwroty dokonywane są na tę samą kartę, przy użyciu której została dokonana płatność.

Jeśli jeszcze nie przetworzyliśmy Twojego podania, bez problemu możemy wprowadzić zmiany. Sprawdzimy też podane przez Ciebie dane pod kątem ewentualnych pomyłek. Jeśli natomiast przekazaliśmy już Twoje podanie do odpowiedniego rządu, czasem będzie można dokonać poprawek, a czasem nie. Jeśli zauważysz błąd w swojej aplikacji, skontaktuj się z nami jak najszybciej (najlepiej przez chat).

Niektóre państwa wymagają szczepienia przeciwko żółtej febrze, szczególnie jeśli przyjeżdżasz z kraju o podwyższonym ryzyku zarażenia tą chorobą. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Tylko i wyłącznie na podróżnym spoczywa odpowiedzialność za sprawdzenie tych przepisów przed wyjazdem do danego kraju.

Aby pobrać fakturę, zaloguj się na swoje konto i ściągnij ją bezpośrednio stamtąd.

Możesz ponownie wydrukować swoją e-Visa z poziomu swojej skrzynki mailowej. Alternatywnie możesz skorzystać w tym celu ze swojego konta w serwisie iVisa.

Tak. Po przetworzeniu transakcji system iVisa nie przechowuje danych Twojej karty kredytowej.

Wszystkie wizy dają jedynie pozwolenie na dotarcie do granicy danego kraju. O tym, czy możesz wjechać na jego teren, zadecyduje celnik na granicy.

Jeśli Twoje podanie nie zostało jeszcze przesłane do przetworzenia, otrzymasz pełen zwrot środków. Jednak jeśli aplikacja została już przesłana, nie będziemy w stanie zapewnić zwrotu.

Jeśli wiza musi zostać do Ciebie przesłana drogą tradycyjną, podany na stronie czas przetworzenia nie uwzględnia czasu dostawy. Dotyczy on jedynie okresu liczonego od chwili otrzymania przez nas Twojego wniosku do momentu zatwierdzenia. Większość wiz (mowa o e-Visach) jest przesyłana emailem więc czas na dostawę ich nie dotyczy.

Nie, nie jesteśmy powiązani z żadną agencją rządową. iVisa to prywatna firma, która świadczy podróżnym z całego świata usługę obsługi wniosku wizowego.

Niestety nie, a to dlatego, że agencje rządowe nie informują nas o powodzie/powodach podjętej przez siebie decyzji.

Jeśli wiza nie zostanie Ci przyznana, radzimy, aby skontaktować się z najbliższą ambasadą czy konsulatem i tam uzyskać więcej informacji na temat tego, jakie są Twoje możliwości w tej sytuacji.

Akceptujemy karty Visa, Mastercard, American Express oraz płatności PayPal.

Wszyscy obywatele tych terytoriów, ubiegając się o wizę za pośrednictwem naszej strony będą traktowani jako osoby posiadające narodowość/obywatelstwo wskazane w ich paszporcie. Przykładowo, podróżny z Puerto Rico zostanie potraktowany jako obywatel USA. Nie dotyczy to jednak podróżnych określanych jako BOTC (British Overseas Territories Citizen – Obywatel Brytyjskich Terytoriów Zamorskich), na podstawie Ustawy o Brytyjskich Terytoriach Zamorskich z roku 2002.

Need Help?