Wizy turystyczne do Pakistanu. Już dziś zdobądź swoją e-wizę online!

Posiadanie wizy jest wymagane. Możemy pomóc Ci w pozyskaniu tego dokumentu.

Rodzaj Wizy Koszt Wizy Opłata za usługę Liczba Wjazdów Czas Przetwarzania
E-wiza
Koszt Wizy USD 60.00
Opłata Serwisowa USD 40.00
Liczba Wjazdów Jednokrotny
Czas Przetwarzania 10 dni
Złóż Wniosek Teraz

Jak złożyć Wniosek: E-wiza

Wypełnij wniosek online
Wypełnij wniosek online

Dokonaj stosownej opłaty przez Internet za pomocą karty kredytowej lub konta PayPal.

Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email
Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email

Nie musisz załatwiać nic w ambasadzie. My robimy to za Ciebie, żebyś nie tracił swojego cennego czasu.

Wprowadź Cel Podróży
Wprowadź Cel Podróży

Okaż swój Paszport i Dokument otrzymany od nas przy wjeździe do kraju docelowego

Złóż Wniosek Teraz

Dowiedz się Więcej: E-wiza

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Pakistanu wprowadziło niedawno Turystyczną e-Visę dla obywateli 175 krajów. Ta Turystyczna e-Visa jednokrotnego wjazdu jest ważna przez 3 miesiące i pozwala podróżnym na pozostanie w kraju w celach turystycznych przez 30 dni w przypadku złożenia wniosku po raz pierwszy. Proces ubiegania się o Turystyczną e-Visę do Pakistanu jest bardzo prosty i odbywa się w 100% przez Internet. Po złożeniu i zaakceptowaniu wniosku wnioskodawca otrzyma zezwolenie na wjazd, które należy okazać urzędnikom imigracyjnym po przyjeździe. Tak, to takie proste.

System e-Visa to metoda ubiegania się o wizę przez Internet z dowolnego miejsca na świecie. Do zalet tego systemu należy między innymi to, że wniosek można złożyć szybko przez Internet w dowolnym momencie, z dowolnego miejsca i że płatność dokonywana jest online w momencie składania wniosku.

Skorzystaj z naszego kalkulatora wizowego

Przelicz Koszt Wizy Przed Złożeniem Wniosku

Referencje

Nasi klienci dzielą się historiami na nasz temat

Często Zadawane Pytania

Turystyczna e-Visa do Pakistanu to oficjalny dokument, który umożliwia odwiedzającym wjazd i podróżowanie po Pakistanie w celach turystycznych.

Do przesłania Twojej aplikacji potrzebne nam będą:

  • Skan Twojego ważnego paszportu

  • Dowód rezerwacji noclegu lub listowne zaproszenie

  • Cyfrowe zdjęcie paszportowe wykonane w ciągu ostatnich 3 miesięcy

  • Twój plan podróży

  • Dowód legalności pobytu (w przypadku osób mieszkających za granicą)

  • Karta kredytowa/debetowa lub konto PayPal

  • Kopia biletu powrotnego

Koszt uzyskania Turystycznej e-Visy do Pakistanu zależy od narodowości aplikanta. Opłata waha się od 8 USD do 60 USD. Aby sprawdzić cenę wizy, skorzystaj z naszego Kalkulatora Wizowego.

Do tego dodawana jest opłata za obsługę w zależności od wybranego czasu przetwarzania:

  • Procedura standardowa: USD 40.00

  • Procedura przyspieszona: USD 60.00

  • Procedura pilna: USD 80.00

Zależy to od czasu na przetworzenie, który wybierzesz. Oferujemy w tym zakresie trzy opcje:

  • Procedura standardowa: 15 dni

  • Procedura przyspieszona: 13 dni

  • Procedura pilna: 10 dni

e-Visa jest ważna przez 3 miesiące od dnia wydania. Jednakże pozwala ona na pobyt przez maksymalnie 30 dni od daty przyjazdu, w ramach okresu ważności.

Twój dokument podróżny musi być ważny przez co najmniej 6 miesięcy po wygaśnięciu e-Visy. Ponadto paszport powinien mieć co najmniej jedną pustą stronę.

Turystyczna e-Visa do Pakistanu pozwala na jeden wjazd i pobyt przez 30 dni w okresie ważności wizy.

Podróżny musi złożyć wniosek o wizę na co najmniej 10 dni roboczych przed planowaną podróżą do Pakistanu.

Nie. Posiadanie e-Visy do Pakistanu nie gwarantuje podróżnemu automatycznego prawa wjazdu na teren kraju. Urzędnik imigracyjny w punkcie granicznym może odmówić wjazdu dowolnej osobie, jeżeli uzna, że taka osoba nie jest w stanie spełnić wymogów imigracyjnych lub że obecność takiej osoby w Pakistanie byłaby sprzeczna z interesami lub bezpieczeństwem narodowym.

Po przybyciu do Pakistanu musisz przedstawić swój paszport oraz Pakistańską Turystyczną e-Visę, która musi być wydrukowana.

Pakistan to duży kraj w Azji Południowej, którego początki sięgają czasów, kiedy w regionie zamieszkali pierwsi osadnicy. Na początku chcieliśmy dać Ci znać, że rządy wielu państw odradzają podróżowanie do Pakistanu. Niemniej dopóki będziesz trzymać się z daleka miejsc pogrążonych w konflikcie i okazywać szacunek miejscowej ludności, Twoja wycieczka powinna przebiegać w spokojny sposób. Jednocześnie pamiętaj, aby przed wyjazdem do Pakistanu bardzo dobrze się przygotować pod względem teoretycznym. Odpowiednia wiedza pomoże Ci wycisnąć ze swoich wakacji jak najwięcej. Poniżej znajdziesz informacje, które warto znać, przed rozpoczęciem planowania podróży do Pakistanu.

Zacznijmy może od wymagań dotyczących wjechania na teren tego kraju. W ramach programu wizowego do Pakistanu, w zależności od Twojej narodowości, dostępnych jest wiele dokumentów (wiza on arrival, ETA dla wizy on arrival itp.). Musisz jednak wiedzieć, że obywatele prawie wszystkich krajów mają możliwość wjechania na teren tego państwa na podstawie wizy, którą można uzyskać przez Internet. Istnieje w tym zakresie klika wyjątków. Jeśli okaże się, że potrzebujesz standardowej wizy, w celu jej wyrobienia musisz udać się do najbliższej ambasady Pakistanu. Jest 15 takich narodowości.

Elektroniczna wiza do Pakistanu to dokument jednokrotnego wjazdu, który umożliwia jego posiadaczowi przebywanie na terenie kraju przez nie więcej niż 30 dni. Możliwe jest przedłużenie, ale tu okres zależy od Twojej narodowości. Z e-Visy można skorzystać jedynie na konkretnych przejściach granicznych.

Pamiętaj też, że nie otrzymasz pozwolenia na wjazd do Pakistanu, jeśli posiadasz paszport izraelski. W takim wypadku do kraju zostają wpuszczani jedynie posiadacze paszportów dyplomatycznych. Jeśli w Twoim paszporcie znajduje się pieczątka z Izraela, otrzymasz pozwolenie na wjazd, ale przygotuj się na bardziej szczegółowe przesłuchanie przez pakistańskich urzędników na granicy.

Językiem urzędowym w Pakistanie jest Urdu, ale jeśli potrafisz rozmawiać po angielsku, to doskonale się tu odnajdziesz. Szczerze powiedziawszy większość ludzi mówi tu właśnie po angielsku, jako że język ten jest używany w placówkach rządowych i edukacyjnych. Mimo tego, nauczenie się kilku zwrotów w Urdu na pewno będzie bardzo mile widziane. Jest to bowiem forma wyrażenia szacunku.

Jeśli chodzi o atrakcje turystyczne, naszym zdaniem Pakistan jest mocno niedocenianym krajem. Musisz wiedzieć, że Pakistan jest jednym z niewielu państw, w którym występują wszystkie rodzaje struktur geologicznych. Znajdziesz tu morze, góry skaliste, góry zielone, góry pokryte lodem, wodospady, rzeki, lasy itp. W Pakistanie znajduje się też druga pod względem wysokości góra świata, czyli K2 (8611 metrów). Prawda jest jednak taka, że może Ci się nie spodobać tutejszy klimat. Przez większość czasu jest gorąco i sucho. Może się to jednak zmieniać w zależności od miejsca Twojej podróży. Nie zdziw się, jeśli na danym terenie konieczne będzie noszenie odzieży termalnej i zimowych butów.

Jedną z rzeczy, które najprawdopodobniej pokochasz w Pakistanie, jest jego bogactwo przyrodnicze. Zacznijmy jednak od odkrywania cudów Karaczi. Miasto to było w przeszłości stolicą Pakistanu. Jest to największe miasto w kraju, które znajduje się na wybrzeżu Morza Arabskiego. Możesz zobaczyć tu Quaid-e-Azam’s Mazar, czyli mauzoleum założyciela Pakistanu. W całości zrobione jest ono z białego marmuru. Odznacza się też przepięknymi afrykańskimi łukami. Oprócz tego możesz odwiedzić Muzeum Narodowe, Wodny Park Rozrywki Aladyn, park na wzgórzu i wiele innych atrakcji.

Meczet Shah Faisal Masjid w Islamabadzie również wart jest Twojego czasu. Jest to duży budynek, który ma cztery 88-metrowe minarety i konstrukcję przypominającą namiot. To właśnie tu znajduje się główna sala modlitewna, a której zmieścić się może nawet sto tysięcy osób. Nie możesz wprawdzie wejść do środka, ale zewnętrzny wygląd budynku również zachwyca.

Jeśli jedziesz do Pakistanu po przygodę, nie możesz opuścić tego kraju bez wycieczki w góry. W Kaszmirze znajdują się najwyższe szczyty świata. Zaś lodowce Baltoro i Batura to najwyższe lodowce, które nie znajdują się na obszarach polarnych.

Warto odwiedzić także Czitral, miasto położone w górach Hindukusz. Tutejsze tereny są dzikie, ale piękne. Mieszkają tu Kalasze. Jest to ostania nieislamska grupa etniczna Nurestanu. Co z pewnością Ci się tu spodoba, to gorące źródła i rzeki pełne pstrągów.

W Pakistanie można odwiedzić wiele przepięknych miejsc. Nie na darmo kraj ten słynie na całym świecie z turystyki górskiej i wspaniałych szlaków. Możesz też pojeździć na koniu, albo wynająć rower. Targi i bazary wypełnione są turystami, którzy starają się kupić przepiękne produkty w najlepszych cenach. Możesz też wykupić zorganizowaną wycieczkę po Pakistanie, albo przelecieć się helikopterem. Naprawdę niewiele rzeczy można porównać do uczucia towarzyszącego podczas lotu nad pokrytą lodem pustynią.

Jedzenie w Pakistanie jest przepyszne. Większość posiłków zawiera kebab, którego smak może być lekko pikantny, ale też naprawdę ostry. Zależy to od miejsca, które planujesz odwiedzić. Odradzamy picie wody z kranu. Pamiętaj też, że robi się tu z niego lód. Jego więc też należy unikać. Pijąc wodę z kranu możesz zarazić się gruźlicą.

Jeśli chodzi o bezpieczeństwo, również należy być bardzo ostrożnym. Pakistan od wielu lat jest celem ataków terrorystycznych, choć od pewnego czasu sytuacja się nieco poprawiła. Mimo tego, należy trzymać się z daleka od konwojów wojskowych, ponieważ często stają się one celem zamachowców-samobójców. Niektóre drogi są oznaczone po angielsku, jako niedostępne dla obcokrajowców. Należy się do tego dostosować. I na koniec, trzymaj się z dala od wszelkich protestów i demonstracji politycznych.

Jeśli chodzi o samych Pakistańczyków, to są oni bardzo gościnni, ale istnieje kilka kwestii, które warto wiedzieć. Jako niegrzeczne postrzega się, jeśli odmówisz herbaty i słodyczy, które zostaną Ci wręczone po wejściu do domu. Kiedy ktoś częstuje Cię jedzeniem, uważaj na to, ile zostawisz na talerzu. Jeśli zjesz wszystko, będzie to oznaczało, że chcesz dokładkę. Z drugiej strony nie zostaw za dużo, bo gospodarz może uznać, że Ci nie smakowało. Najlepiej będzie wyczuć odpowiednią ilość pomiędzy tymi dwiema skrajnościami. Kobiety Cię nie dotkną, chyba, że naprawdę dobrze Cię poznają. Niektóre nawet w ogóle nie będą wchodzić z Tobą w jakiekolwiek interakcje. Nie bierz tego do siebie. Jest to część pakistańskiej kultury.

Najlepiej też będzie, jeśli powstrzymasz się od rozmów o polityce. Szczególnie o stosunkach Pakistanu z Indiami i Izraelem. Pakistańczycy są niezwykle dumnymi ludźmi. Takie rozmowy mogą doprowadzić do eskalacji emocji, a nawet do rękoczynów.

W Pakistanie z całą pewnością trzeba uważać. Jednak dopóki będziesz szanować tutejszą kulturę i unikać stref pogrążonych w konfliktach, naprawdę powinno Ci się tu spodobać. Widoki są przepiękne, a tutejsza przyroda wywiera na podróżnych ogromne wrażenie.

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjazd do danego kraju i na podróżowanie po nim. E-Visy są alternatywą do wiz wydawanych na przejściach granicznych lub w ambasadach/konsulatach w formie tradycyjnych wiz papierowych. E-Visy połączone są elektronicznie z paszportami poszczególnych podróżnych.

Nasz usługa rozpoczyna się od pozyskania przez Ciebie tej informacji. Możesz skorzystać z naszego aktualizowanego na bieżąco narzędzia z wymaganiami odnośnie wizy, aby dowiedzieć się, czy jest Ci potrzebna wiza turystyczna. Wystarczy jedynie, że podasz swoją narodowość oraz kraj, który chcesz odwiedzić. Na podstawie tej informacji określimy koszty uzyskania wizy; ilość wjazdów, jaką umożliwia dokument; datę od kiedy będzie on obowiązywał oraz powiemy, co robić dalej – jak na przykład aplikować bezpośrednio przez naszą stronę!

Najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi na te pytania będzie nasze narzędzie z wymaganiami dotyczącymi wizy. Każdy kraj ma inne zasady i opłaty za wizę. Jeśli Ci się spieszy, możesz również aplikować online, a wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie z poziomu wypełnianego formularza.

Zależy to od kraju, który wydaje wizę. Dla wielu krajów, jak na przykład w wypadku australijskiej ETA, czy e-Visy do Turcji, proces może zostać zakończony nawet w ciągu 15 minut (przy skorzystaniu z procedury pilnej). W przypadku innych krajów, jak na przykład podczas ubiegania się o wizę turystyczną do Indii, proces trwa zazwyczaj około 24 godzin. Dokładny czas zostanie podany w formularzu aplikacyjnym. Co możemy zagwarantować, to że ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa jest najszybszym dostępnym sposobem pozyskania tego dokumentu.

Dokumenty muszą być wydrukowane na pustej, białej kartce w formacie A4. Drukowanie dwustronne lub pomniejszenie formatu jest nieakceptowalne.

Pomożemy Ci przejść przez proces pozyskania wizy turystycznej w najszybszy i najprostszy możliwy sposób. Dzięki łatwym w użyciu formularzom aplikacyjnym oraz doskonałej obsłudze Klienta dostępnej 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu, sprawiamy, że proces uzyskania wizy jest szybki i prosty! Co więcej, korzystamy z najlepszych metod jeśli chodzi o zabezpieczenie Twoich danych osobowych oraz informacji na temat Twojej karty kredytowej.

iVisa oferuje dwa typy wiz: wizy elektroniczne (e-Visy) oraz tradycyjne wizy papierowe – w zależności od tego, gdzie się udajesz. Dodatkowo oferujemy również następujące usługi/dokumenty, wymagane przez wybrane kraje: ETA (elektroniczna autoryzacja podróży), karty turystyczne, formularz wcześniejszej rejestracji dla wiz on arrival, zaproszenia dla turystów oraz usługę rejestracji w ambasadzie.

  1. Wybierz kraj, do którego chcesz otrzymać wizę.
  2. Wybierz typ wizy i dokładnie przeczytaj instrukcję.
  3. Kliknij Aplikuj
  4. Wypełnij formularz aplikacyjny
  5. Zapłać przy użyciu karty Visa, Mastercard lub innej karty debetowej.
  6. Poczekaj na potwierdzenie przesłane w wiadomości email, następnie pobierz i wydrukuj e-Visę ze swojego konta.
  7. Okaż wydrukowaną e-Visę celnikowi podczas przekraczania granicy.

Pamiętaj o tym, że większość krajów nie pobiera opłaty za obsługę wniosku wizowego. Głównym powodem, dla którego przetwarzamy tysiące wiz miesięcznie jest to, że zaoszczędzamy podróżnym sporo czasu i trudności. Nasze usługi świadczymy za pomocą strony internetowej, na której można znaleźć łatwy w użyciu formularz aplikacyjny. Dużo prościej jest złożyć podanie za naszym pośrednictwem – szczególnie dotyczy to użytkowników mobilnych i dużych grup. Wszystkim naszym klientom przesyłamy wizy na wiele dni przed podróżą. Jest to szczególnie pomocne dla tych osób, które zamówiły wizę z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Posiadamy też dostępną 24 godziny na dobę obsługę – nasi konsultanci specjalizują się w swojej dziedzinie, mówią po angielsku, a ich biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Akceptujemy wiele walut a nasza strona będzie przetłumaczona na ponad 20 języków. Wierzymy, że opłata, którą pobieramy jest warta Twojego czasu i spokoju, ale pamiętaj, że jeśli chcesz, zawsze możesz skorzystać z „darmowych” usług poszczególnych rządów.

Jeśli już złożyłeś/aś wniosek za pośrednictwem naszej strony, zaloguj się na swoje konto i sprawdź status swojego zamówienia/podania. Konto generowane jest automatycznie po zaksięgowaniu płatności. Kliknij w link przesłany w wiadomości email z potwierdzeniem, aby ustalić hasło, albo wejdź na stronę logowania, ustal hasło i wejdź na konto z tego poziomu. Pamiętaj, że w większości przypadków Twoja wiza zostanie Ci dostarczona za pośrednictwem wiadomości email. Będzie też dostępna na Twoim koncie, po zalogowaniu.

Jeśli Twoje podanie o wizę zostanie odrzucone przez agencję rządową, zwrócimy Ci pełną kwotę wpłaconych środków na podstawie naszej gwarancji zatwierdzenia. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony/a z naszych usług, skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu, a zwrócimy Ci naszą prowizję za obsługę. Jeśli w Twoim podaniu znalazł się błąd, przetworzymy je jeszcze raz, bez pobierania dodatkowych kosztów. Jednocześnie pamiętaj, że zwroty dokonywane są na tę samą kartę, przy użyciu której została dokonana płatność.

Jeśli jeszcze nie przetworzyliśmy Twojego podania, bez problemu możemy wprowadzić zmiany. Sprawdzimy też podane przez Ciebie dane pod kątem ewentualnych pomyłek. Jeśli natomiast przekazaliśmy już Twoje podanie do odpowiedniego rządu, czasem będzie można dokonać poprawek, a czasem nie. Jeśli zauważysz błąd w swojej aplikacji, skontaktuj się z nami jak najszybciej (najlepiej przez chat).

Niektóre państwa wymagają szczepienia przeciwko żółtej febrze, szczególnie jeśli przyjeżdżasz z kraju o podwyższonym ryzyku zarażenia tą chorobą. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Tylko i wyłącznie na podróżnym spoczywa odpowiedzialność za sprawdzenie tych przepisów przed wyjazdem do danego kraju.

Aby pobrać fakturę, zaloguj się na swoje konto i ściągnij ją bezpośrednio stamtąd.

Możesz ponownie wydrukować swoją e-Visa z poziomu swojej skrzynki mailowej. Alternatywnie możesz skorzystać w tym celu ze swojego konta w serwisie iVisa.

Tak. Po przetworzeniu transakcji system iVisa nie przechowuje danych Twojej karty kredytowej.

Wszystkie wizy dają jedynie pozwolenie na dotarcie do granicy danego kraju. O tym, czy możesz wjechać na jego teren, zadecyduje celnik na granicy.

Jeśli Twoje podanie nie zostało jeszcze przesłane do przetworzenia, otrzymasz pełen zwrot środków. Jednak jeśli aplikacja została już przesłana, nie będziemy w stanie zapewnić zwrotu.

Jeśli wiza musi zostać do Ciebie przesłana drogą tradycyjną, podany na stronie czas przetworzenia nie uwzględnia czasu dostawy. Dotyczy on jedynie okresu liczonego od chwili otrzymania przez nas Twojego wniosku do momentu zatwierdzenia. Większość wiz (mowa o e-Visach) jest przesyłana emailem więc czas na dostawę ich nie dotyczy.

Nie, nie jesteśmy powiązani z żadną agencją rządową. iVisa to prywatna firma, która świadczy podróżnym z całego świata usługę obsługi wniosku wizowego.

Niestety nie, a to dlatego, że agencje rządowe nie informują nas o powodzie/powodach podjętej przez siebie decyzji.

Jeśli wiza nie zostanie Ci przyznana, radzimy, aby skontaktować się z najbliższą ambasadą czy konsulatem i tam uzyskać więcej informacji na temat tego, jakie są Twoje możliwości w tej sytuacji.

Akceptujemy karty Visa, Mastercard, American Express oraz płatności PayPal.

Wszyscy obywatele tych terytoriów, ubiegając się o wizę za pośrednictwem naszej strony będą traktowani jako osoby posiadające narodowość/obywatelstwo wskazane w ich paszporcie. Przykładowo, podróżny z Puerto Rico zostanie potraktowany jako obywatel USA. Nie dotyczy to jednak podróżnych określanych jako BOTC (British Overseas Territories Citizen – Obywatel Brytyjskich Terytoriów Zamorskich), na podstawie Ustawy o Brytyjskich Terytoriach Zamorskich z roku 2002.

Need Help?