Wizy turystyczne do Papui Nowej Gwinei. Już dziś zdobądź swoją e-wizę online!

Posiadanie wizy jest wymagane. Możemy pomóc Ci w pozyskaniu tego dokumentu.

Rodzaj Wizy Koszt Wizy Opłata za usługę Liczba Wjazdów Czas Przetwarzania
E-wiza
Koszt Wizy USD 50.00
Opłata Serwisowa USD 35.00
Liczba Wjazdów Jednokrotny
Czas Przetwarzania 24 godziny
Złóż Wniosek Teraz

Jak złożyć Wniosek: E-wiza

Wypełnij wniosek online
Wypełnij wniosek online

Dokonaj stosownej opłaty przez Internet za pomocą karty kredytowej lub konta PayPal.

Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email
Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email

Nie musisz załatwiać nic w ambasadzie. My robimy to za Ciebie, żebyś nie tracił swojego cennego czasu.

Wprowadź Cel Podróży
Wprowadź Cel Podróży

Okaż swój Paszport i Dokument otrzymany od nas przy wjeździe do kraju docelowego

Złóż Wniosek Teraz

Dowiedz się Więcej: E-wiza

Więcej informacji wkrótce!

Skorzystaj z naszego kalkulatora wizowego

Przelicz Koszt Wizy Przed Złożeniem Wniosku

Referencje

Nasi klienci dzielą się historiami na nasz temat

Często Zadawane Pytania

Papua-Nowa Gwinea, inaczej nazywana Niezależnym Państwem Papui-Nowej Gwinei, znajduje się w Oceanii, w Melanezji i w większości na wyspie Nowa Gwinea. Kraj ten graniczy z Indonezją. Państwo przynależy do wysp Oceanii, zlokalizowanych na Oceanie Spokojnym. Wyspa ma górzysty charakter, a jej środkową część zajmują Góry Centralne, z najwyższym szczytem o wysokości 4508 m.n.p.m. - jest to Góra Wilhelma. Na zachodzie znajdują się Góry Owena Stanleya. Na południowo-zachodnim obszarze rozpościera się bagnista nizina, przez którą przepływa główna rzeka o nazwie Fly. Okoliczne wyspy są pochodzenia koralowego lub wulkanicznego. Na całym obszarze kraju znajdują się liczne wulkany oraz miejsca nękane przez trzęsienia ziemi. Papua-Nowa Gwinea jest członkiem Azjatyckiego Banku Rozwoju, Banku Światowego, Forum Wysp Pacyfiku, Międzynarodowej Organizacji Pracy, Międzynarodowego Funduszu Walutowego, Organizacji Narodów Zjednoczonych, Światowej Organizacji Handlu i Współpracy Ekonomicznej Azji i Pacyfiku. Kraj ten znajduje się w strefie klimatu równikowego. Wyspy oblewane są przez ciepłe prądy morskie, a średnia temperatura powietrza wynosi od 25 do 28 stopni C. Opady należą do bardzo obfitych, a ich natężenie wzrasta wraz ze wzrostem położenia n.p.m. Między grudniem i marcem występuje sezon wilgotny. Do naturalnej szaty roślinnej wyspy należą wiecznie zielone lasy równikowe. Na wybrzeżach rosną lasy namorzynowe, natomiast w górach dominują buki, dęby i sosny. Tereny suche porośnięte są sawanną. Na tym obszarze żyje bardzo dużo rzadkich gatunków zwierząt. Mieszkają tu kangury, kolczatki i gryzonie. Niezwykle bogato prezentuje się świat ptaków. Lasy zamieszkałe są przez rajskie gatunki ptaków oraz przez kazuara hełmiastego. Pierwsi ludzie pojawili się na tym obszarze około 60 tys. lat temu, a dotarli oni z Azji południowo-wschodniej.

Pod względem turystycznym, najciekawszym miejscem jest Zakątek w Górach Foja, którego powierzchnia przypomina obszarem Luksemburg. Można tu podziwiać licznie występujące rajskie ptaki, piękne gatunki kwiatów, motyle o niezwykle dużych rozmiarach. Miejsce to nazywane jest prawdziwym rajem. Wybierając się do tego kraju, powinniśmy zabrać ze sobą lekkie bawełniane ubrania, zapas niezbędnych leków, okulary przeciwsłoneczne oraz filtr ochronny. Podróżować nalezy bardzo ostrożnie. Kierowcy, którzy spowodują śmierć rdzennego mieszkańca, mogą stać się ofiarą zemsty jego rodziny. Dogodną formą transportu jest łódź lub statek. Wiele regularnych linii zespaja tu prawie wszystkie osady położone na wybrzeżu lub na wyspach. Przy uiszczeniu niewielkiej opłaty, istnieje możliwość wynajęcia własnego przewoźnika. Odradza się podróże do Zachodniej Prowincji, ponieważ dochodzi tam do niebezpiecznych osuwisk ziemi. Nie powinno się także korzystać z publicznego transportu i taksówek, gdyż mogą stać się one celem przestępców. W miastach jest możliwość wynajęcia samochodu. Aby móc kierować autem, należy posiadać międzynarodowe prawo jazdy. Drogi publiczne są tutaj w bardzo złej kondycji - głównie poza miastami i w porze deszczowej. Odradza się pozostawiania w samochodach cennych przedmiotów. Powinno się także podróżować w aucie z zablokowanymi drzwiami oraz oknami. Na teren Papui-Nowej Gwinei nie można wwozić żadnych owoców i warzyw. Bardzo surowo karane są tu przestępstwa związane z posiadaniem narkotyków i z pornografią. Nie powinno się także okazywać nadmiernie uczuć w miejscach publicznych. Na terenie całego kraju odnotowuje się bardzo konserwatywny styl ubioru i zachowania. Dlatego też należy być powściągliwym i respektować ogólnie panujące zasady. Papua-Nowa Gwinea nie jest krajem zbytnio bezpiecznym pod względem turystycznym. Odradza się, jeśli nie jest to konieczne, odbywania jakichkolwiek podróży na obszar prowincji Hela i Southern Highlands. Ze względu na odbywające się tam starcia plemienne, wprowadzono w tych rejonach stan wyjątkowy. Nadzwyczajną ostrożność należy zachować także w pozostałych regionach kraju. Występuje tu wysokie zagrożenie przestępczości pospolitej. W większych miastach odnotowuje się zagrożenie kradzieżami oraz napadami. Państwo znajduje się również w strefie aktywnej sejsmicznie. Zagrożenie cyklonami tropikalnymi występuje w porze od listopada do maja.

Przebywając na terenie Papui-Nowej Gwinei, powinniśmy posiadać przy sobie dane kontaktowe najbliżej zlokalizowanej placówki dyplomatycznej RP i natychmiast sięgnąć po nie, gdy w jakikolwiek sposób poczujemy się zagrożeni, lub gdy zostaną nam skradzione dokumenty albo gotówka, niezbędna do kontynuowania podróży. W kraju tym nie ma Ambasady RP, ale znajduje się ona w Sydney, a jej dane są następujące: Konsulat Generalny Rzeczypospolitej Polskiej w Sydney; konsul generalny: Daniel Gromann; Australia, Sydney, 10 Trelawney Street, Woollahra NSW 2025; tel.: +61 2 9363 9816 do 8; tel. dyżurny: +61 419 488 677; e-mail: sydney.kg.sekretariat@msz.gov.pl. Na terenie całego kraju odnotowuje się zagrożenie występowania chorób zakaźnych. Na niektórych obszarach tego państwa występuje malaria i febra. Z tego względu przed wyjazdem, w trakcie oraz po powrocie, powinno się zastosować profilaktykę przeciwmalaryczną. Przed wyjazdem do Papui-Nowej Gwinei powinno się wykupić polisę ubezpieczeniową na czas podróży. Obywatele polscy przybywający do tego kraju, objęci są obowiązkiem posiadania wizy. Istnieje tutaj pewna dogodność, ponieważ w 2019 roku, Urząd Imigracyjny i Obywatelski Papui Nowej Gwinei (PNG), wprowadził eVisa Visitor dla obywateli z ponad 30 krajów. Odwiedzającym eVisa umożliwia wjazd do kraju w celach turystycznych i pozostanie w Papui Nowej Gwinei do 60 dni na jeden wjazd.

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjazd do danego kraju i na podróżowanie po nim. E-Visy są alternatywą do wiz wydawanych na przejściach granicznych lub w ambasadach/konsulatach w formie tradycyjnych wiz papierowych. E-Visy połączone są elektronicznie z paszportami poszczególnych podróżnych.

Nasz usługa rozpoczyna się od pozyskania przez Ciebie tej informacji. Możesz skorzystać z naszego aktualizowanego na bieżąco narzędzia z wymaganiami odnośnie wizy, aby dowiedzieć się, czy jest Ci potrzebna wiza turystyczna. Wystarczy jedynie, że podasz swoją narodowość oraz kraj, który chcesz odwiedzić. Na podstawie tej informacji określimy koszty uzyskania wizy; ilość wjazdów, jaką umożliwia dokument; datę od kiedy będzie on obowiązywał oraz powiemy, co robić dalej – jak na przykład aplikować bezpośrednio przez naszą stronę!

Najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi na te pytania będzie nasze narzędzie z wymaganiami dotyczącymi wizy. Każdy kraj ma inne zasady i opłaty za wizę. Jeśli Ci się spieszy, możesz również aplikować online, a wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie z poziomu wypełnianego formularza.

Zależy to od kraju, który wydaje wizę. Dla wielu krajów, jak na przykład w wypadku australijskiej ETA, czy e-Visy do Turcji, proces może zostać zakończony nawet w ciągu 15 minut (przy skorzystaniu z procedury pilnej). W przypadku innych krajów, jak na przykład podczas ubiegania się o wizę turystyczną do Indii, proces trwa zazwyczaj około 24 godzin. Dokładny czas zostanie podany w formularzu aplikacyjnym. Co możemy zagwarantować, to że ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa jest najszybszym dostępnym sposobem pozyskania tego dokumentu.

Dokumenty muszą być wydrukowane na pustej, białej kartce w formacie A4. Drukowanie dwustronne lub pomniejszenie formatu jest nieakceptowalne.

Pomożemy Ci przejść przez proces pozyskania wizy turystycznej w najszybszy i najprostszy możliwy sposób. Dzięki łatwym w użyciu formularzom aplikacyjnym oraz doskonałej obsłudze Klienta dostępnej 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu, sprawiamy, że proces uzyskania wizy jest szybki i prosty! Co więcej, korzystamy z najlepszych metod jeśli chodzi o zabezpieczenie Twoich danych osobowych oraz informacji na temat Twojej karty kredytowej.

iVisa oferuje dwa typy wiz: wizy elektroniczne (e-Visy) oraz tradycyjne wizy papierowe – w zależności od tego, gdzie się udajesz. Dodatkowo oferujemy również następujące usługi/dokumenty, wymagane przez wybrane kraje: ETA (elektroniczna autoryzacja podróży), karty turystyczne, formularz wcześniejszej rejestracji dla wiz on arrival, zaproszenia dla turystów oraz usługę rejestracji w ambasadzie.

  1. Wybierz kraj, do którego chcesz otrzymać wizę.
  2. Wybierz typ wizy i dokładnie przeczytaj instrukcję.
  3. Kliknij Aplikuj
  4. Wypełnij formularz aplikacyjny
  5. Zapłać przy użyciu karty Visa, Mastercard lub innej karty debetowej.
  6. Poczekaj na potwierdzenie przesłane w wiadomości email, następnie pobierz i wydrukuj e-Visę ze swojego konta.
  7. Okaż wydrukowaną e-Visę celnikowi podczas przekraczania granicy.

Pamiętaj o tym, że większość krajów nie pobiera opłaty za obsługę wniosku wizowego. Głównym powodem, dla którego przetwarzamy tysiące wiz miesięcznie jest to, że zaoszczędzamy podróżnym sporo czasu i trudności. Nasze usługi świadczymy za pomocą strony internetowej, na której można znaleźć łatwy w użyciu formularz aplikacyjny. Dużo prościej jest złożyć podanie za naszym pośrednictwem – szczególnie dotyczy to użytkowników mobilnych i dużych grup. Wszystkim naszym klientom przesyłamy wizy na wiele dni przed podróżą. Jest to szczególnie pomocne dla tych osób, które zamówiły wizę z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Posiadamy też dostępną 24 godziny na dobę obsługę – nasi konsultanci specjalizują się w swojej dziedzinie, mówią po angielsku, a ich biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Akceptujemy wiele walut a nasza strona będzie przetłumaczona na ponad 20 języków. Wierzymy, że opłata, którą pobieramy jest warta Twojego czasu i spokoju, ale pamiętaj, że jeśli chcesz, zawsze możesz skorzystać z „darmowych” usług poszczególnych rządów.

Jeśli już złożyłeś/aś wniosek za pośrednictwem naszej strony, zaloguj się na swoje konto i sprawdź status swojego zamówienia/podania. Konto generowane jest automatycznie po zaksięgowaniu płatności. Kliknij w link przesłany w wiadomości email z potwierdzeniem, aby ustalić hasło, albo wejdź na stronę logowania, ustal hasło i wejdź na konto z tego poziomu. Pamiętaj, że w większości przypadków Twoja wiza zostanie Ci dostarczona za pośrednictwem wiadomości email. Będzie też dostępna na Twoim koncie, po zalogowaniu.

Jeśli Twoje podanie o wizę zostanie odrzucone przez agencję rządową, zwrócimy Ci pełną kwotę wpłaconych środków na podstawie naszej gwarancji zatwierdzenia. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony/a z naszych usług, skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu, a zwrócimy Ci naszą prowizję za obsługę. Jeśli w Twoim podaniu znalazł się błąd, przetworzymy je jeszcze raz, bez pobierania dodatkowych kosztów. Jednocześnie pamiętaj, że zwroty dokonywane są na tę samą kartę, przy użyciu której została dokonana płatność.

Jeśli jeszcze nie przetworzyliśmy Twojego podania, bez problemu możemy wprowadzić zmiany. Sprawdzimy też podane przez Ciebie dane pod kątem ewentualnych pomyłek. Jeśli natomiast przekazaliśmy już Twoje podanie do odpowiedniego rządu, czasem będzie można dokonać poprawek, a czasem nie. Jeśli zauważysz błąd w swojej aplikacji, skontaktuj się z nami jak najszybciej (najlepiej przez chat).

Niektóre państwa wymagają szczepienia przeciwko żółtej febrze, szczególnie jeśli przyjeżdżasz z kraju o podwyższonym ryzyku zarażenia tą chorobą. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Tylko i wyłącznie na podróżnym spoczywa odpowiedzialność za sprawdzenie tych przepisów przed wyjazdem do danego kraju.

Aby pobrać fakturę, zaloguj się na swoje konto i ściągnij ją bezpośrednio stamtąd.

Możesz ponownie wydrukować swoją e-Visa z poziomu swojej skrzynki mailowej. Alternatywnie możesz skorzystać w tym celu ze swojego konta w serwisie iVisa.

Tak. Po przetworzeniu transakcji system iVisa nie przechowuje danych Twojej karty kredytowej.

Wszystkie wizy dają jedynie pozwolenie na dotarcie do granicy danego kraju. O tym, czy możesz wjechać na jego teren, zadecyduje celnik na granicy.

Jeśli Twoje podanie nie zostało jeszcze przesłane do przetworzenia, otrzymasz pełen zwrot środków. Jednak jeśli aplikacja została już przesłana, nie będziemy w stanie zapewnić zwrotu.

Jeśli wiza musi zostać do Ciebie przesłana drogą tradycyjną, podany na stronie czas przetworzenia nie uwzględnia czasu dostawy. Dotyczy on jedynie okresu liczonego od chwili otrzymania przez nas Twojego wniosku do momentu zatwierdzenia. Większość wiz (mowa o e-Visach) jest przesyłana emailem więc czas na dostawę ich nie dotyczy.

Nie, nie jesteśmy powiązani z żadną agencją rządową. iVisa to prywatna firma, która świadczy podróżnym z całego świata usługę obsługi wniosku wizowego.

Niestety nie, a to dlatego, że agencje rządowe nie informują nas o powodzie/powodach podjętej przez siebie decyzji.

Jeśli wiza nie zostanie Ci przyznana, radzimy, aby skontaktować się z najbliższą ambasadą czy konsulatem i tam uzyskać więcej informacji na temat tego, jakie są Twoje możliwości w tej sytuacji.

Akceptujemy karty Visa, Mastercard, American Express oraz płatności PayPal.

Wszyscy obywatele tych terytoriów, ubiegając się o wizę za pośrednictwem naszej strony będą traktowani jako osoby posiadające narodowość/obywatelstwo wskazane w ich paszporcie. Przykładowo, podróżny z Puerto Rico zostanie potraktowany jako obywatel USA. Nie dotyczy to jednak podróżnych określanych jako BOTC (British Overseas Territories Citizen – Obywatel Brytyjskich Terytoriów Zamorskich), na podstawie Ustawy o Brytyjskich Terytoriach Zamorskich z roku 2002.

Need Help?