Napisali o nas

Już dziś zdobądź swoją e-Visę do Tadżykistanu przez Internet

iVisa.com provides expedited processing and guidance for any visa application since 2013. We are not affiliated with any Government Department.

A visa is required. We can assist in processing this document.

Rodzaj Wizy Koszt Wizy Opłata Serwisowa Liczba Wjazdów Maksymalny Czas Pobytu Visa Validity Czas Przetwarzania
E-wiza
Koszt Wizy USD 50.00
Opłata Serwisowa USD 20.00
Liczba Wjazdów Wolny
Maksymalny Czas Pobytu 45 dni
Wiza Wygasa 90 dni after today
Czas Przetwarzania 24 godziny
Złóż Wniosek Teraz
eVisa GBAO
Koszt Wizy USD 70.00
Opłata Serwisowa USD 20.00
Liczba Wjazdów Wolny
Maksymalny Czas Pobytu 45 dni
Wiza Wygasa 90 dni after today
Czas Przetwarzania 24 godziny
Złóż Wniosek Teraz

Jak złożyć Wniosek: E-wiza

Wypełnij wniosek online

Dokonaj stosownej opłaty przez Internet za pomocą karty kredytowej lub konta PayPal.

Receive document via email

Nie musisz załatwiać nic w ambasadzie. My robimy to za Ciebie, żebyś nie tracił swojego cennego czasu.

Wprowadź Cel Podróży

Po przyjeździe, okaż swój paszport oraz dostarczony przez nas dokument

Złóż Wniosek Teraz

Dowiedz się Więcej: E-wiza

W styczniu 2016 roku rząd Republiki Tadżykistanu wprowadził do użytki wizy elektroniczne, zwane inaczej e-Visami. Umożliwił w ten sposób osobom chcącym odwiedzić ten kraj szybkie i bezproblemowe otrzymanie dokumentu, który ich do tego upoważni. E-Visa pozwala obywatelom zagranicznym, którzy chcą odwiedzić Tadżykistan w celach turystycznych, na złożenie podania o wizę i otrzymanie przyznanego dokumentu drogą elektroniczną, bez konieczności stawiania się w konsulacie. Wyeliminowane w ten sposób zostały długie kolejki w konsulatach Tadżykistanu lub na granicy tego państwa.

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjechanie na teren Tadżykistanu, a następnie podróżowanie po tym kraju. Podanie o e-Visę możesz złożyć wyłącznie, jeśli nie znajdujesz się na terenie Tadżykistanu. Aplikanci otrzymają swoje wizy za pośrednictwem wiadomości email, po wypełnieniu odpowiedniego formularza na stronie i przekazaniu w nim wszelkich potrzebnych informacji. Aby otrzymać wizę, należy również dokonać przez Internet stosownej opłaty, co można uczynić przy użyciu karty kredytowej.

Skorzystaj z naszego kalkulatora wizowego

Przelicz Koszt Wizy Przed Złożeniem Wniosku

Nasi klienci dzielą się historiami na nasz temat

Często Zadawane Pytania

Jest to oficjalny dokument, który pozwala na podróż do i z Tadżykistanu. Jest on elektronicznie powiązany z Twoim paszportem.

Do przesłania Twojej aplikacji, potrzebne nam będą:

  • Paszport zeskanowany w formacie PDF, JPEG, GIF, BMP lub PNG.
  • Karta kredytowa/debetowa lub konto Paypal.

Koszt e-Visy do Tadżykistanu wynosi 50 USD. Dodatkowo należy uiścić opłatę za obsługę w wysokości 20 USD dla procedury standardowej. Obsługa procedury przyspieszonej kosztuje 50 USD, zaś pilnej 70 USD.

Zależy to od czasu na przetworzenie, który wybierzesz. Oferujemy w tym zakresie trzy opcje:

  1. Procedura standardowa: 1 dzień roboczy.
  2. Procedura przyspieszona: 2 godziny.
  3. Procedura pilna: 15 minut.

E-Visa do Tadżykistanu pozostaje ważna przez 90 dni od daty jej wydania. Oznacza to, że musisz wjechać na teren Tadżykistanu w ciągu 90 dni. Warto pamiętać, że jest to wiza umożliwiająca jednokrotny wjazd na teren tego kraju, zaś maksymalny czas pobytu nie może przekroczyć 45 dni.

Paszport aplikanta powinien pozostawać ważny przez przynajmniej 6 miesięcy od daty wjechania na teren Tadżykistanu i powinna znajdować się w nim przynajmniej jedna pusta strona.

Jako że e-Visa do Tadżykistanu pozostaje ważna przez 90 dni od daty jej wydania, musi zostać wykorzystana w ciągu 3 miesięcy od jej zatwierdzenia. W innym przypadku zostanie uznana za nieważną.

Nie. Nie musisz ubiegać się o e-Visę, jeśli w Tadżykistanie nie planujesz opuszczać międzynarodowej strefy tranzytowej.

Tak. Wymaga się, aby każdy podróżny, nawet jeśli jest nieletni, posiadał elektroniczną wizę do Tadżykistanu.

Nie, musisz uzyskać e-Visę jeszcze przed swoim przyjazdem do tego Tadżykistanu.

Tak, posiadacze e-Visy mogą wjechać do Tadżykistanu dowolnym przejściem granicznym.

Obecnie, o e-Visę mogą ubiegać się obywatele 121 krajów. Możesz skorzystać ze specjalnego narzędzia znajdującego się na górze strony, aby dowiedzieć się, czy osoby Twojej narodowości się do nich zaliczają.

Nie, nie ma takiej możliwości. Musisz opuścić Tadżykistan i ponownie ubiegać się o wizę, jeśli chcesz pozostać w kraju dłużej niż przez dopuszczalny okres 45 dni.

Tadżykistan nie jest zbyt często wybierany jako cel podróży. To wielka szkoda, szczególnie że, podobnie jak w wielu innych krajach, w Tadżykistanie znajduje się bardzo dużo naprawdę czarujących miejsc. Zazwyczaj ludzie wybierają się tam, ponieważ chcą wyruszyć na piękne szlaki Gór Fańskich. Znany na całym świecie Trakt Pamirski wiedzie również przez Tadżykistan, więc jeśli chcesz, możesz się nim tu nacieszyć. Łatwo zauważyć, że Tadżykistan jest miejscem, do którego z całą pewnością warto się wybrać. Jednak – zupełnie jak w przypadku każdego innego zagranicznego kraju, który chcesz odwiedzić – należy poznać kilka podstawowych zasad, które tu obowiązują. W miejscowej kulturze nie ma nic nadzwyczajnego, do czego z łatwością nie można by się było dostosować. Po pierwsze, warto mieć na uwadze, że Tadżykistan to państwo, którego mieszkańcy są religijni. Większość tutejszej ludności to muzułmanie. Nie są oni tak konserwatywni, jak wyznawcy tej religii żyjący w krajach arabskich, ale wciąż należy szanować ich zwyczaje i tradycje. W Tadżykistanie można również spotkać chrześcijan, jak również przedstawicieli innych religii. Stwierdzenie, że mieszkańcy Tadżykistanu są religijni, miało na celu zwrócenie uwagi na to, aby odpowiednio dostosować swój strój. Jeśli jesteś kobietą, nigdy nie powinnaś odkrywać za dużo ciała. Mówiąc o nieodkrywaniu zbyt dużej powierzchni ciała mam na myśli nieodkrywanie ciała praktycznie w ogóle. Kobiety w Tadżykistanie nie noszą hidżabów i innych strojów tego typu, ale w odpowiednim stopniu się zakrywają. Możesz nosić długie sukienki, ale bez dekoltu i z rękawami. Jednak do podróżowania najodpowiedniejsze będą długie spodnie i luźna bluzka, czy sweter. Możesz też ubrać leginsy i jakąś długą bluzę. Cały czas powinnaś też mieć na sobie chustę, a to na wypadek, gdybyś postanowiła wejść do meczetu, czy też odwiedzić jakieś inne miejsce kultu. Nie możesz wejść do takich budynków bez zakrytej głowy. Jeśli chodzi o mężczyzn, najlepiej ubierać się tak, jak każdy przeciętny mężczyzna w zachodnim świecie. Zobaczysz mężczyzn w dżinsach i koszulkach, a czasem w garniturach. Religia panująca w Tadżykistanie nie ma zbyt dużego wpływu na męskie stroje. Najlepszy czas na odwiedzenie Tadżykistanu przypada na okres od połowy czerwca do połowy września – przyjedź tutaj w tym czasie jeśli chcesz mieć dostęp do wszystkiego, co Tadżykistan ma do zaoferowania. Jak zapewne się domyślasz, zimą nie możesz się wybrać na szlaki Gór Fańskich, jako że są one wówczas zamknięte dla turystów. Lato jest najlepszym czasem na spędzenie wolnego czasu na szlakach – wtedy również temperatury są najprzyjemniejsze. Oczywiście jeśli nie chcesz się wysoko wspinać, możesz iść w góry kiedy tylko zechcesz. Kilka tygodni powinno w zupełności wystarczyć na to, aby zrealizować wszelkie swoje plany, zaś wizy wydawane są na 45 dni. Jednym z najczęściej popełnianych przez turystów błędów jest to, że kiedy ci wybierają się na Trakt Pamirski, chcą zobaczyć wszystko w zaledwie kilka dni. To kiepski wybór ponieważ w ten sposób trzeba zbyt wiele czasu spędzić w samochodzie. Zapewne nie chcesz siedzieć w aucie przez 10 godzin każdego dnia, prawda? Na przejechanie traktu najlepiej poświęcić około 8 do 10 dni. Dzięki temu zwiedzisz wiele miejsc i będziesz mieć na to odpowiednią ilość czasu. Nie spiesz się więc i niczego nie przegap na trasie. Jeśli lubisz dobrze zjeść, pokochasz Tadżykistan. Tutejsza kuchnia może nie jest sławna, ale Tadżycy wiedzą, jak przyrządzić smaczny posiłek. Większość dań przyrządzanych jest z mięsa. Jednocześnie nie dodaje się tu zbyt wielu przypraw. Mimo tego jedzenie jest przepyszne. Najlepszym sposobem na odkrywanie tadżyckiej kuchni jest jedzenie w herbaciarniach, nazywanych również chaikhanas. Dobre jedzenie kupisz też na bazarach. Bardzo często spotkasz sprzedawany wszędzie czaj. Kojarzy się to trochę z Indiami, ale biorąc pod uwagę położenie Tadżykistanu, nie powinno Cię to dziwić. Nie możesz opuścić Tadżykistanu, zanim nie zobaczysz tutejszych niesamowitych dolin. Spotkasz tu wiele ukrytych jezior, a rozpościerające się wokół krajobrazy są naprawdę niesamowite. Najlepiej spakuj nieco sprzętu do wędrówek, nawet jeśli nie planujesz wyjścia na szlak. Istnieje bowiem duże prawdopodobieństwo, że kiedy już przyjedziesz do Tadżykistanu, będziesz chciał wspiąć się na przynajmniej kilka wzgórz. Widoki są tu cudowne, zaś jeśli chodzi o doliny, przez które będziesz przechodzić, z całą pewnością się w nich zakochasz. Masz to jak w banku. Jeśli chcesz pozostać w miejskiej okolicy, co nie zdarza się zbyt często, z całą pewnością powinieneś się udać do stolicy Tadżykistanu, Duszanbe. Jeśli przylecisz do kraju samolotem, wylądujesz właśnie w tym mieście, więc być może zechcesz w nim pozostać przez przynajmniej kilka dni. Możesz zobaczyć tu najwyższy na świecie maszt, czy największą na świecie herbaciarnię. Bazary wypełnione są wszelkimi rodzajami towarów. Będzie to świetna okazja do kupienia pamiątek dla bliskich. Jak zapewne się domyślasz, najlepsze tadżyckie jedzenie spotkasz właśnie w stolicy kraju, więc być może przed założeniem górskich butów, postanowisz wpierw nieco rozpieścić swoje kubki smakowe. Jeśli chodzi o przemieszczanie się po Tadżykistanie, istnieje na to wiele sposobów. Masz do wyboru autobusy, czy wspólne taksówki, które są niezwykle popularne. Ale najlepszym pomysłem jest wynajęcie samochodu, szczególnie jeśli odwiedzasz Tadżykistan ze względu na Trakt Pamirski. Nie chcesz przecież stracić możliwości cieszenia się widokiem, tylko dlatego, że ktoś Cię pospiesza, albo dlatego, że w taksometrze bije licznik. Może jest to dodatkowy wydatek, ale z całą pewnością warto go ponieść. Tadżykistan może nie przychodzić na myśl jako pierwszy, kiedy myślimy o miejscach, w których najlepiej spędzić wakacje, ale jednocześnie jest to kraj, który z całą pewnością warto wziąć pod uwagę przy podejmowaniu tej decyzji. Nie ignoruj tego przepięknego miejsca, tylko dlatego, że nic o nim nie wiesz. Choć teraz już wiesz. Miejmy nadzieję, że już niedługo postanowisz pojechać do Tadżykistanu. Turystyka się tam rozwija i wydaje się, że ludzie bardzo się z tego cieszą. Może nie mówią po angielsku, ale dzięki technologii, nie jest to tak duży problem, jak jeszcze kilkanaście lat temu.

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjazd do danego kraju i na podróżowanie po nim. E-Visy są alternatywą do wiz wydawanych na przejściach granicznych lub w ambasadach/konsulatach w formie tradycyjnych wiz papierowych. E-Visy połączone są elektronicznie z paszportami poszczególnych podróżnych.

Nasz usługa rozpoczyna się od pozyskania przez Ciebie tej informacji. Możesz skorzystać z naszego aktualizowanego na bieżąco narzędzia z wymaganiami odnośnie wizy, aby dowiedzieć się, czy jest Ci potrzebna wiza turystyczna. Wystarczy jedynie, że podasz swoją narodowość oraz kraj, który chcesz odwiedzić. Na podstawie tej informacji określimy koszty uzyskania wizy; ilość wjazdów, jaką umożliwia dokument; datę od kiedy będzie on obowiązywał oraz powiemy, co robić dalej – jak na przykład aplikować bezpośrednio przez naszą stronę!

Najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi na te pytania będzie nasze narzędzie z wymaganiami dotyczącymi wizy. Każdy kraj ma inne zasady i opłaty za wizę. Jeśli Ci się spieszy, możesz również aplikować online, a wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie z poziomu wypełnianego formularza.

Zależy to od kraju, który wydaje wizę. Dla wielu krajów, jak na przykład w wypadku australijskiej ETA, czy e-Visy do Turcji, proces może zostać zakończony nawet w ciągu 15 minut (przy skorzystaniu z procedury pilnej). W przypadku innych krajów, jak na przykład podczas ubiegania się o wizę turystyczną do Indii, proces trwa zazwyczaj około 24 godzin. Dokładny czas zostanie podany w formularzu aplikacyjnym. Co możemy zagwarantować, to że ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa jest najszybszym dostępnym sposobem pozyskania tego dokumentu.

Dokumenty muszą być wydrukowane na pustej, białej kartce w formacie A4. Drukowanie dwustronne lub pomniejszenie formatu jest nieakceptowalne.

Pomożemy Ci przejść przez proces pozyskania wizy turystycznej w najszybszy i najprostszy możliwy sposób. Dzięki łatwym w użyciu formularzom aplikacyjnym oraz doskonałej obsłudze Klienta dostępnej 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu, sprawiamy, że proces uzyskania wizy jest szybki i prosty! Co więcej, korzystamy z najlepszych metod jeśli chodzi o zabezpieczenie Twoich danych osobowych oraz informacji na temat Twojej karty kredytowej.

iVisa oferuje dwa typy wiz: wizy elektroniczne (e-Visy) oraz tradycyjne wizy papierowe – w zależności od tego, gdzie się udajesz. Dodatkowo oferujemy również następujące usługi/dokumenty, wymagane przez wybrane kraje: ETA (elektroniczna autoryzacja podróży), karty turystyczne, formularz wcześniejszej rejestracji dla wiz on arrival, zaproszenia dla turystów oraz usługę rejestracji w ambasadzie.

  1. Wybierz kraj, do którego chcesz otrzymać wizę.
  2. Wybierz typ wizy i dokładnie przeczytaj instrukcję.
  3. Kliknij Aplikuj
  4. Wypełnij formularz aplikacyjny
  5. Zapłać przy użyciu karty Visa, Mastercard lub innej karty debetowej.
  6. Poczekaj na potwierdzenie przesłane w wiadomości email, następnie pobierz i wydrukuj e-Visę ze swojego konta.
  7. Okaż wydrukowaną e-Visę celnikowi podczas przekraczania granicy.

Pamiętaj o tym, że większość krajów nie pobiera opłaty za obsługę wniosku wizowego. Głównym powodem, dla którego przetwarzamy tysiące wiz miesięcznie jest to, że zaoszczędzamy podróżnym sporo czasu i trudności. Nasze usługi świadczymy za pomocą strony internetowej, na której można znaleźć łatwy w użyciu formularz aplikacyjny. Dużo prościej jest złożyć podanie za naszym pośrednictwem – szczególnie dotyczy to użytkowników mobilnych i dużych grup. Wszystkim naszym klientom przesyłamy wizy na wiele dni przed podróżą. Jest to szczególnie pomocne dla tych osób, które zamówiły wizę z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Posiadamy też dostępną 24 godziny na dobę obsługę – nasi konsultanci specjalizują się w swojej dziedzinie, mówią po angielsku, a ich biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Akceptujemy wiele walut a nasza strona będzie przetłumaczona na ponad 20 języków. Wierzymy, że opłata, którą pobieramy jest warta Twojego czasu i spokoju, ale pamiętaj, że jeśli chcesz, zawsze możesz skorzystać z „darmowych” usług poszczególnych rządów.

Jeśli już złożyłeś/aś wniosek za pośrednictwem naszej strony, zaloguj się na swoje konto i sprawdź status swojego zamówienia/podania. Konto generowane jest automatycznie po zaksięgowaniu płatności. Kliknij w link przesłany w wiadomości email z potwierdzeniem, aby ustalić hasło, albo wejdź na stronę logowania, ustal hasło i wejdź na konto z tego poziomu. Pamiętaj, że w większości przypadków Twoja wiza zostanie Ci dostarczona za pośrednictwem wiadomości email. Będzie też dostępna na Twoim koncie, po zalogowaniu.

Jeśli Twoje podanie o wizę zostanie odrzucone przez agencję rządową, zwrócimy Ci pełną kwotę wpłaconych środków na podstawie naszej gwarancji zatwierdzenia. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony/a z naszych usług, skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu, a zwrócimy Ci naszą prowizję za obsługę. Jeśli w Twoim podaniu znalazł się błąd, przetworzymy je jeszcze raz, bez pobierania dodatkowych kosztów. Jednocześnie pamiętaj, że zwroty dokonywane są na tę samą kartę, przy użyciu której została dokonana płatność.

Jeśli jeszcze nie przetworzyliśmy Twojego podania, bez problemu możemy wprowadzić zmiany. Sprawdzimy też podane przez Ciebie dane pod kątem ewentualnych pomyłek. Jeśli natomiast przekazaliśmy już Twoje podanie do odpowiedniego rządu, czasem będzie można dokonać poprawek, a czasem nie. Jeśli zauważysz błąd w swojej aplikacji, skontaktuj się z nami jak najszybciej (najlepiej przez chat).

Niektóre państwa wymagają szczepienia przeciwko żółtej febrze, szczególnie jeśli przyjeżdżasz z kraju o podwyższonym ryzyku zarażenia tą chorobą. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Tylko i wyłącznie na podróżnym spoczywa odpowiedzialność za sprawdzenie tych przepisów przed wyjazdem do danego kraju.

Aby pobrać fakturę, zaloguj się na swoje konto i ściągnij ją bezpośrednio stamtąd.

Możesz ponownie wydrukować swoją e-Visa z poziomu swojej skrzynki mailowej. Alternatywnie możesz skorzystać w tym celu ze swojego konta w serwisie iVisa.

Tak. Po przetworzeniu transakcji system iVisa nie przechowuje danych Twojej karty kredytowej.

Wszystkie wizy dają jedynie pozwolenie na dotarcie do granicy danego kraju. O tym, czy możesz wjechać na jego teren, zadecyduje celnik na granicy.

Jeśli Twoje podanie nie zostało jeszcze przesłane do przetworzenia, otrzymasz pełen zwrot środków. Jednak jeśli aplikacja została już przesłana, nie będziemy w stanie zapewnić zwrotu.

Jeśli wiza musi zostać do Ciebie przesłana drogą tradycyjną, podany na stronie czas przetworzenia nie uwzględnia czasu dostawy. Dotyczy on jedynie okresu liczonego od chwili otrzymania przez nas Twojego wniosku do momentu zatwierdzenia. Większość wiz (mowa o e-Visach) jest przesyłana emailem więc czas na dostawę ich nie dotyczy.

Nie, nie jesteśmy powiązani z żadną agencją rządową. iVisa to prywatna firma, która świadczy podróżnym z całego świata usługę obsługi wniosku wizowego.

Niestety nie, a to dlatego, że agencje rządowe nie informują nas o powodzie/powodach podjętej przez siebie decyzji.

Jeśli wiza nie zostanie Ci przyznana, radzimy, aby skontaktować się z najbliższą ambasadą czy konsulatem i tam uzyskać więcej informacji na temat tego, jakie są Twoje możliwości w tej sytuacji.

Akceptujemy karty Visa, Mastercard, American Express oraz płatności PayPal.

Wszyscy obywatele tych terytoriów, ubiegając się o wizę za pośrednictwem naszej strony będą traktowani jako osoby posiadające narodowość/obywatelstwo wskazane w ich paszporcie. Przykładowo, podróżny z Puerto Rico zostanie potraktowany jako obywatel USA. Nie dotyczy to jednak podróżnych określanych jako BOTC (British Overseas Territories Citizen – Obywatel Brytyjskich Terytoriów Zamorskich), na podstawie Ustawy o Brytyjskich Terytoriach Zamorskich z roku 2002.

Need Help?