Już dziś zdobądź swoją wizę turystyczną do ZEA (Abu Zabi) (Dubaj)

Dostępna wiza on arrival

Aby wjechać na teren tego kraju, potrzebujesz wizy. Na szczęście możesz otrzymać odpowiedni dokument po przylocie na lotnisku. Zalecamy, aby potwierdzić tę informację w najbliższej ambasadzie, jako że zasady przyznawania wiz on arrival czasem zmieniają się bez wcześniejszego uprzedzenia.

Dane kontaktowe do ambasady

Dowiedz się Więcej: E-wiza Turystyczna

W sierpniu 2015 roku Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Zjednoczonych Emiratów Arabskich wprowadziło system wiz online.

Wiza pozawala jej posiadaczowi na łączne przebywanie w ZEA przez okres 30 dni Total. Wystarczy przedłożyć wymaganą dokumentację i zapłacić za wizę przez Internet – nie musisz przesyłać dokumentów emailem, ani osobiście przychodzić do żadnego biura. Kiedy Twoje podanie o wizę zostanie zaakceptowane, otrzymasz kopię wizy na pośrednictwem wiadomości email.

Skorzystaj z naszego kalkulatora wizowego

Przelicz Koszt Wizy Przed Złożeniem Wniosku

Referencje

Nasi klienci dzielą się historiami na nasz temat

Często Zadawane Pytania

Jest to oficjalny dokument, który zezwala na przyjazd do i wyjazd ze Zjednoczonych Emiratów Arabskich, i który jest elektronicznie połączony z Twoim paszportem.

Do przesłania Twojej aplikacji, potrzebne nam będą:

  • Skan paszportu w formacie JPG
  • Zdjęcie paszportowe
  • Karta kredytowa/debetowa lub konto PayPal

Dzieci podróżujące z rodzicami:

  • Skan paszportu.

  • Zdjęcie paszportowe

  • Akt urodzenia po angielsku lub arabsku. Pamiętaj, że przetłumaczone dokumenty muszą zostać poświadczone za zgodność z oryginałem (na pierwszej stronie).

Koszt wizy turystycznej do ZEA wynosi USD 99.00. Dodatkowo należy uiścić opłatę za obsługę w wysokości USD 35.00 dla procedury standardowej. Obsługa procedury przyspieszonej kosztuje USD 65.00, zaś pilnej USD 95.00.

Zależy to od czasu na przetworzenie, który wybierzesz. Oferujemy w tym zakresie trzy opcje:

  1. Procedura standardowa: 7 dni roboczych

  2. Procedura przyspieszona: 5 dni roboczych

  3. Procedura pilna: 3 dni roboczych

Wiza turystyczna jest ważna przez 60 dni po jego wydaniu. Oznacza to, że w tym czasie musisz wjechać na teren ZEA. Jest to wiza Jednokrotny Wjazdu, zaś maksymalny czas pobytu wynosi 30 dni Total.

Po zatwierdzeniu podania, wiza zostanie wysłana emailem na adres podany podczas składania podania o wizę.

Tak. Wszyscy podróżni, w tym dzieci i niemowlęta, muszą posiadać wizę, aby wjechać na teren ZEA. Dotyczy to również niemowląt, podróżujących na kolanach swoich rodziców. Nie mamy możliwości przetworzenia podania o wizę dla dzieci, wpisanych do paszportu swoich rodziców.

Rząd ZEA wymaga, aby o wizę ubiegać się na maksymalnie 58 dni przed planowanym przyjazdem do kraju. Jednak na iVisa dokumenty możesz wypełnić w dowolnej chwili. My sprawdzimy, czy wszystko się zgadza, a z oficjalnym złożeniem podania poczekamy do chwili, kiedy nadejdzie odpowiedni czas na jego wysłanie. Jeśli chodzi o najkrótszy czas, to o wizę możesz ubiegać się na minimalnie 3 dni roboczych przed podróżą.

Jeśli pozostaniesz w ZEA dłużej niż przez maksymalne 30 dni Total, na co zezwala Twoja wiza, zostanie nałożony na Ciebie mandat w wysokości 100 AED, oraz dodatkowe 200 AED za każdy kolejny dzień.

Pamiętaj, że czas przebywania na terenie ZEA (30 dni Total) liczy się w ujęciu dziennym na podstawie przyjazdu do i wyjazdu z kraju. Nawet jeśli przekroczysz granicę ZEA o 23:59 lokalnego czasu, liczy się to jako jeden dzień.

Decyzja o przyznaniu wizy do ZEA w całości należy do krajowych władz. Jednakże otrzymanie wizy nie gwarantuje wjechania do ZEA. Ostateczną decyzję w tym zakresie podejmuje urzędnik na granicy.

Kiedy zakończysz wypełnianie podania, otrzymasz email z potwierdzeniem. Będzie znajdował się w nim link. Za jego pośrednictwem możesz cały czas śledzić postępy w przetwarzaniu Twojej aplikacji. Możesz też śledzić swoje podanie, przechodząc do zakładki Śledzenie i logując się na swoje konto. Prześlemy Ci wiadomość email, kiedy Twoje podanie o wizę zostanie przyjęte lub odrzucone, albo w każdym innym przypadku, kiedy będziemy potrzebować dodatkowych informacji.

Nie. Otrzymasz wizę elektroniczną, która nie wymaga stawiania pieczątki w paszporcie. Wszystkie wizy przesyłane są emailem.

Dokument należy wydrukować przed podróżą i wziąć go ze sobą, w celu okazania na granicy.

Kobiety poniżej 18 roku życia mogą ubiegać się o wizę jedynie, jeśli podróżują ze swoimi rodzicami.

Ubiegając się o wizę za naszym pośrednictwem, nie musisz martwić się o uzyskanie miejscowego sponsora w ZEA (jego posiadanie jest wymogiem), a Twoje podanie zostanie rozpatrzone w zaledwie kilka dni. Możesz też przesłać wymagane dokumenty, wypełnić formularz i uiścić odpowiednią opłatę, nie wychodząc przy tym z domu. Nie musisz też przesyłać dokumentów pocztą, ani faksem.

ZEA wymaga od wszystkich podróżnych, aby posiadali paszport, który pozostaje ważny przez przynajmniej sześć miesięcy od chwili przyjazdu do kraju. Jeśli Twój paszport traci ważność wcześniej, niż za sześć miesięcy, konieczne będzie jego odnowienie jeszcze przed złożeniem podania o wizę do ZEA. Co więcej, musi znajdować się w nim przynajmniej jedna pusta strona.

Chyba nikogo nie zaskoczy wiadomość, że Zjednoczone Emiraty Arabskie, to jedno z najbardziej luksusowych miejsc na świecie. Rzeczy, które tu zobaczysz, wprawią Cię w nie lada zdumienie. Nie ma też chyba na świecie osoby, która kiedykolwiek żałowałaby tego, że wybrała się w podróż do ZEA. Pewnie doskonale zdajesz sobie sprawę z tego, że Zjednoczone Emiraty Arabskie to miejsce pełne ekstremów. Wielką dumą tego kraju jest to, że znajdują się tu największe cuda konstrukcyjne stworzone ludzką ręką. Buduje się tu niezwykle wysokie budynki, a nawet wyspy. Musisz jednak wiedzieć, że Zjednoczone Emiraty Arabskie to o wiele więcej niż luksus i szeroko rozumiane posiadanie. Tutejsi mieszkańcy mocno przywiązani są do swojej tradycji i kultury. Rzeczą, którą warto wiedzieć, podróżując do ZEA, jest to, że wszystkie emiraty są konserwatywne. Emiratczycy to religijni ludzie. Muzułmanie. Jadąc tam musisz więc nastawić się na przestrzeganie kilku reguł. Po pierwsze, jeśli chcesz zwiedzić to państwo, ubieraj się konserwatywnie. Zakryj ramiona, kolana, plecy i pokazuj możliwie jak najmniej skóry. Kobiety na przykład nie mogą wchodzić do meczetów, ani innych miejsc kultu, jeśli nie mają na sobie długich sukni. Ubieranie się zgodnie z tutejszymi wymogami nie jest trudne. Jeśli jednak nie zwrócisz na to uwagi, możesz mieć kłopoty. Jednym z najbardziej rozpowszechnionych mitów jest to, że tylko bogatych ludzi stać na podróż do Zjednoczonych Emiratów Arabskich. Nie można się bardziej mylić. Tak, ZEA słyną z luksusu, szczególnie Dubaj i Abu Zabi, ale to wcale nie oznacza, że aby się tam udać, musisz najpierw sprzedać nerkę. Jest tu wiele atrakcji, na które stać podróżnych z mniejszym budżetem. Chyba nie wybierasz się do Dubaju po to, żeby obkupić się w złote iPady, prawda? Sytuacja wygląda tak, że wycieczka do Zjednoczonych Emiratów Arabskich może nie jest tania, ale też nie potrzebujesz na koncie milionów, aby móc tam pojechać. W ZEA zamieszkuje też klasa średnia, więc nie masz się co martwić. Najlepszą rzeczą, jaką możesz robić w tym kraju jest pustynne safari. Wszyscy, którzy byli w ZEA zgodnie twierdzą, że przed opuszczeniem tego państwa, przynajmniej raz trzeba doświadczyć tego uczucia. A na pustyni czeka Cię jeżdżenie po ogromnych wydmach samochodami z napędem na cztery koła, grill w beduińskim stylu, jeżdżenie na wielbłądach i wiele innych rozrywek. Tylko pamiętaj, że na pustyni jest ekstremalnie gorąco w ciągu dnia i dość chłodno w nocy. Spakuj więc odpowiednie ubrania. I nie zapominaj, że wszędzie wokół Ciebie będzie piasek, więc musisz chronić się szalikami i odpowiednimi butami. I jeszcze ubierz możliwie jasno. Pustynia przyciąga bardzo dużo światła słonecznego. Nie musisz więc robić tego samego. I pij duże ilości wody. Na pustyni można odwodnić się dużo szybciej, niż w normalnych warunkach. Mimo że większość terytorium Zjednoczonych Emiratów Arabskich pokrywa pustynia, możesz się tu cieszyć kilkoma z najlepszych plaż na świecie. Niektóre z nich są publiczne, gdzie musisz stosować się do kilku ważnych zasad, dotyczących między innymi stroju. Na prywatnych zaś możesz robić co chcesz. Prywatne plaże zazwyczaj wchodzą w skład luksusowych kurortów. Są one dużo bardziej liberalne obyczajowo, ale nawet tutaj nie należy przeciągać struny. Pamiętaj, że mieszkańcy ZEA również korzystają z tych kurortów, a zapewne nie chcesz ich obrazić. Wprawdzie Emiratczycy nie mają swojej własnej kuchni, ale pokochasz tutejsze jedzenie. Na porządku dziennym są tu luksusowe restauracje, które podają najwyższej klasy posiłki. Podawane tu dania czerpią w większości z kuchni tureckiej i libańskiej, ale znajdziesz też mnóstwo zachodniego jedzenia. Jak się pewnie domyślasz, w niektórych restauracjach Dubaju i Abu Zabi pracują najlepsi szefowie kuchni na świecie. A to oznacza, że obok tutejszego jedzenia naprawdę nie należy przechodzić obojętnie. Jeśli wolisz, podczas pobytu w ZEA w ogóle nie musisz zmieniać swoich przyzwyczajeń żywieniowych. Ale nawet jeśli tak postanowisz, spróbuj choć kilku nowych dań. Wzbogaci to Twoje doświadczenie w odbiorze miejsca. Przebywając w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, raczej nie będziesz mieć problemu z komunikacją. Wiele osób mówi tu po angielsku, zaś w samym Dubaju 85% mieszkańców to obcokrajowcy. Jeśli więc tylko władasz tym językiem, z łatwością się porozumiesz. Co więcej, gospodarka tego kraju w dużej mierze opiera się na turystyce, więc mieszkańcy starają się być tak gościnni, jak to tylko możliwe. Umiejętność porozumiewania się z turystami należy więc do ich priorytetów. Ludzie w ZEA naprawdę są bardzo otwarci. Jeśli tylko okazujesz szacunek ich tradycji i kulturze, wszyscy są bardzo mili. Miej na uwadze, że kontakt fizyczny pomiędzy przedstawicielami różnych płci wzbudzi niezadowolenie. Na przykład, jeśli ktoś zaprosi Cię do swojego domu, nie wyciągaj ręki, aby uścisnąć dłoń pani domu. Podobnie, publiczne okazywanie czułości uchodzi w ZEA za niegrzeczne. Ze swoją drugą połówką nie róbcie więc tego na ulicy. I na koniec. Wszędzie możesz robić tak wiele zdjęć, na ile tylko masz ochotę, ale pod żadnym pozorem nie rób zdjęć kobietom na ulicy. Jest to ściśle zabronione i jeśli nie dostosujesz się do tej zasady, możesz mieć problemy. Zjednoczone Emiraty Arabskie to jeden z najbardziej rozwiniętych krajów na Bliskim Wschodzie. Jest to spokojne państwo, w którym możesz cieszyć się wieloma atrakcjami. Jeśli tylko będziesz mieć na uwadze, że znajdujesz się w konserwatywnym miejscu, a co za tym idzie zachowywać się stosownie, przeżyjesz tu najlepsze chwile swojego życia. Ludzie są wspaniali, jedzenie smaczne i możesz wybierać z wielu atrakcji. Jednocześnie jest to kraj, w którym dominuje abstynencja, ale jeśli tylko dobrze wszystko rozegrasz, nie będziesz mieć nawet chwili na to, aby przypomnieć sobie o braku alkoholu.

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjazd do danego kraju i na podróżowanie po nim. E-Visy są alternatywą do wiz wydawanych na przejściach granicznych lub w ambasadach/konsulatach w formie tradycyjnych wiz papierowych. E-Visy połączone są elektronicznie z paszportami poszczególnych podróżnych.

Nasz usługa rozpoczyna się od pozyskania przez Ciebie tej informacji. Możesz skorzystać z naszego aktualizowanego na bieżąco narzędzia z wymaganiami odnośnie wizy, aby dowiedzieć się, czy jest Ci potrzebna wiza turystyczna. Wystarczy jedynie, że podasz swoją narodowość oraz kraj, który chcesz odwiedzić. Na podstawie tej informacji określimy koszty uzyskania wizy; ilość wjazdów, jaką umożliwia dokument; datę od kiedy będzie on obowiązywał oraz powiemy, co robić dalej – jak na przykład aplikować bezpośrednio przez naszą stronę!

Najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi na te pytania będzie nasze narzędzie z wymaganiami dotyczącymi wizy. Każdy kraj ma inne zasady i opłaty za wizę. Jeśli Ci się spieszy, możesz również aplikować online, a wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie z poziomu wypełnianego formularza.

Zależy to od kraju, który wydaje wizę. Dla wielu krajów, jak na przykład w wypadku australijskiej ETA, czy e-Visy do Turcji, proces może zostać zakończony nawet w ciągu 15 minut (przy skorzystaniu z procedury pilnej). W przypadku innych krajów, jak na przykład podczas ubiegania się o wizę turystyczną do Indii, proces trwa zazwyczaj około 24 godzin. Dokładny czas zostanie podany w formularzu aplikacyjnym. Co możemy zagwarantować, to że ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa jest najszybszym dostępnym sposobem pozyskania tego dokumentu.

Dokumenty muszą być wydrukowane na pustej, białej kartce w formacie A4. Drukowanie dwustronne lub pomniejszenie formatu jest nieakceptowalne.

Pomożemy Ci przejść przez proces pozyskania wizy turystycznej w najszybszy i najprostszy możliwy sposób. Dzięki łatwym w użyciu formularzom aplikacyjnym oraz doskonałej obsłudze Klienta dostępnej 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu, sprawiamy, że proces uzyskania wizy jest szybki i prosty! Co więcej, korzystamy z najlepszych metod jeśli chodzi o zabezpieczenie Twoich danych osobowych oraz informacji na temat Twojej karty kredytowej.

iVisa oferuje dwa typy wiz: wizy elektroniczne (e-Visy) oraz tradycyjne wizy papierowe – w zależności od tego, gdzie się udajesz. Dodatkowo oferujemy również następujące usługi/dokumenty, wymagane przez wybrane kraje: ETA (elektroniczna autoryzacja podróży), karty turystyczne, formularz wcześniejszej rejestracji dla wiz on arrival, zaproszenia dla turystów oraz usługę rejestracji w ambasadzie.

  1. Wybierz kraj, do którego chcesz otrzymać wizę.
  2. Wybierz typ wizy i dokładnie przeczytaj instrukcję.
  3. Kliknij Aplikuj
  4. Wypełnij formularz aplikacyjny
  5. Zapłać przy użyciu karty Visa, Mastercard lub innej karty debetowej.
  6. Poczekaj na potwierdzenie przesłane w wiadomości email, następnie pobierz i wydrukuj e-Visę ze swojego konta.
  7. Okaż wydrukowaną e-Visę celnikowi podczas przekraczania granicy.

Pamiętaj o tym, że większość krajów nie pobiera opłaty za obsługę wniosku wizowego. Głównym powodem, dla którego przetwarzamy tysiące wiz miesięcznie jest to, że zaoszczędzamy podróżnym sporo czasu i trudności. Nasze usługi świadczymy za pomocą strony internetowej, na której można znaleźć łatwy w użyciu formularz aplikacyjny. Dużo prościej jest złożyć podanie za naszym pośrednictwem – szczególnie dotyczy to użytkowników mobilnych i dużych grup. Wszystkim naszym klientom przesyłamy wizy na wiele dni przed podróżą. Jest to szczególnie pomocne dla tych osób, które zamówiły wizę z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Posiadamy też dostępną 24 godziny na dobę obsługę – nasi konsultanci specjalizują się w swojej dziedzinie, mówią po angielsku, a ich biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Akceptujemy wiele walut a nasza strona będzie przetłumaczona na ponad 20 języków. Wierzymy, że opłata, którą pobieramy jest warta Twojego czasu i spokoju, ale pamiętaj, że jeśli chcesz, zawsze możesz skorzystać z „darmowych” usług poszczególnych rządów.

Jeśli już złożyłeś/aś wniosek za pośrednictwem naszej strony, zaloguj się na swoje konto i sprawdź status swojego zamówienia/podania. Konto generowane jest automatycznie po zaksięgowaniu płatności. Kliknij w link przesłany w wiadomości email z potwierdzeniem, aby ustalić hasło, albo wejdź na stronę logowania, ustal hasło i wejdź na konto z tego poziomu. Pamiętaj, że w większości przypadków Twoja wiza zostanie Ci dostarczona za pośrednictwem wiadomości email. Będzie też dostępna na Twoim koncie, po zalogowaniu.

Jeśli Twoje podanie o wizę zostanie odrzucone przez agencję rządową, zwrócimy Ci pełną kwotę wpłaconych środków na podstawie naszej gwarancji zatwierdzenia. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony/a z naszych usług, skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu, a zwrócimy Ci naszą prowizję za obsługę. Jeśli w Twoim podaniu znalazł się błąd, przetworzymy je jeszcze raz, bez pobierania dodatkowych kosztów. Jednocześnie pamiętaj, że zwroty dokonywane są na tę samą kartę, przy użyciu której została dokonana płatność.

Jeśli jeszcze nie przetworzyliśmy Twojego podania, bez problemu możemy wprowadzić zmiany. Sprawdzimy też podane przez Ciebie dane pod kątem ewentualnych pomyłek. Jeśli natomiast przekazaliśmy już Twoje podanie do odpowiedniego rządu, czasem będzie można dokonać poprawek, a czasem nie. Jeśli zauważysz błąd w swojej aplikacji, skontaktuj się z nami jak najszybciej (najlepiej przez chat).

Niektóre państwa wymagają szczepienia przeciwko żółtej febrze, szczególnie jeśli przyjeżdżasz z kraju o podwyższonym ryzyku zarażenia tą chorobą. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Tylko i wyłącznie na podróżnym spoczywa odpowiedzialność za sprawdzenie tych przepisów przed wyjazdem do danego kraju.

Aby pobrać fakturę, zaloguj się na swoje konto i ściągnij ją bezpośrednio stamtąd.

Możesz ponownie wydrukować swoją e-Visa z poziomu swojej skrzynki mailowej. Alternatywnie możesz skorzystać w tym celu ze swojego konta w serwisie iVisa.

Tak. Po przetworzeniu transakcji system iVisa nie przechowuje danych Twojej karty kredytowej.

Wszystkie wizy dają jedynie pozwolenie na dotarcie do granicy danego kraju. O tym, czy możesz wjechać na jego teren, zadecyduje celnik na granicy.

Jeśli Twoje podanie nie zostało jeszcze przesłane do przetworzenia, otrzymasz pełen zwrot środków. Jednak jeśli aplikacja została już przesłana, nie będziemy w stanie zapewnić zwrotu.

Jeśli wiza musi zostać do Ciebie przesłana drogą tradycyjną, podany na stronie czas przetworzenia nie uwzględnia czasu dostawy. Dotyczy on jedynie okresu liczonego od chwili otrzymania przez nas Twojego wniosku do momentu zatwierdzenia. Większość wiz (mowa o e-Visach) jest przesyłana emailem więc czas na dostawę ich nie dotyczy.

Nie, nie jesteśmy powiązani z żadną agencją rządową. iVisa to prywatna firma, która świadczy podróżnym z całego świata usługę obsługi wniosku wizowego.

Niestety nie, a to dlatego, że agencje rządowe nie informują nas o powodzie/powodach podjętej przez siebie decyzji.

Jeśli wiza nie zostanie Ci przyznana, radzimy, aby skontaktować się z najbliższą ambasadą czy konsulatem i tam uzyskać więcej informacji na temat tego, jakie są Twoje możliwości w tej sytuacji.

Akceptujemy karty Visa, Mastercard, American Express oraz płatności PayPal.

Wszyscy obywatele tych terytoriów, ubiegając się o wizę za pośrednictwem naszej strony będą traktowani jako osoby posiadające narodowość/obywatelstwo wskazane w ich paszporcie. Przykładowo, podróżny z Puerto Rico zostanie potraktowany jako obywatel USA. Nie dotyczy to jednak podróżnych określanych jako BOTC (British Overseas Territories Citizen – Obywatel Brytyjskich Terytoriów Zamorskich), na podstawie Ustawy o Brytyjskich Terytoriach Zamorskich z roku 2002.

Need Help?