Napisali o nas

Już dzisiaj zdobądź wizę do Ugandy! Tranzytowe e-Wizy dla Polaków przez Internet.

iVisa.com od 2013 roku zapewnia przyspieszone przetwarzanie i wsparcie przy obsłudze podań o wizy. Nie jesteśmy powiązani z żadnym departamentem rządowym.

Posiadanie wizy jest wymagane. Możemy pomóc Ci w pozyskaniu tego dokumentu.

Rodzaj Wizy Koszt Wizy Processing Fee Liczba Wjazdów Czas Przetwarzania
E-wiza Turystyczna
Koszt Wizy USD 51.50
Opłata Serwisowa USD 35.00
Liczba Wjazdów Wolny
Czas Przetwarzania 48 godziny
Złóż Wniosek Teraz
eVisa tranzytowa
Koszt Wizy USD 51.50
Opłata Serwisowa USD 35.00
Liczba Wjazdów Wolny
Czas Przetwarzania 72 godziny
Złóż Wniosek Teraz
Wiza do krajów Afryki Wschodniej
Koszt Wizy USD 103.00
Opłata Serwisowa USD 45.00
Liczba Wjazdów Wielokrotna
Czas Przetwarzania 48 godziny
Złóż Wniosek Teraz

Jak złożyć Wniosek: eVisa tranzytowa

Wypełnij wniosek online
Wypełnij wniosek online

Dokonaj stosownej opłaty przez Internet za pomocą karty kredytowej lub konta PayPal.

Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email
Odbierz dokumenty za pośrednictwem wiadomości email

Nie musisz załatwiać nic w ambasadzie. My robimy to za Ciebie, żebyś nie tracił swojego cennego czasu.

Wprowadź Cel Podróży
Wprowadź Cel Podróży

Okaż swój Paszport i Dokument otrzymany od nas przy wjeździe do kraju docelowego

Złóż Wniosek Teraz

Dowiedz się Więcej: eVisa tranzytowa

W styczniu 2016 roku Republika Ugandy wprowadziła system wiz elektronicznych. E-Visa musi zostać pozyskana przed wjechaniem na teren kraju. Wszyscy podróżni, którzy zmierzają odwiedzić Ugandę na czas nie dłuższy, niż 48 godzin, mogą ubiegać się o wizę. Od aplikantów wymaga się, aby posiadali rezerwację na kolejną podróż lub inne jasne plany, które poświadczą, że opuszczą oni Ugandę w ciągu 48 godzin od swojego przyjazdu.

Podróżni, którzy chcą uzyskać wizę tranzytową za pośrednictwem systemu e-Visa, o swoje wizy ubiegają się i opłacają je przez Internet. W wyniku tego działania otrzymują swoją wizę elektroniczną drogą mailową, jeszcze przed wyruszeniem w drogę do Ugandy. E-Visa jest oficjalnym dokumentem, zezwalającym na wjazd do Ugandy i podróżowanie po tym kraju. Aplikanci otrzymają swoją wizę za pośrednictwem wiadomości email, po wypełnieniu odpowiedniego formularza aplikacyjnego i uzupełnieniu go niezbędnymi informacjami. Osoby te muszą również uiścić odpowiednią opłatę za pośrednictwem karty kredytowej.

Skorzystaj z naszego kalkulatora wizowego

Przelicz Koszt Wizy Przed Złożeniem Wniosku

Referencje

Nasi klienci dzielą się historiami na nasz temat

Często Zadawane Pytania

Ten rodzaj e-Visy przeznaczony jest dla osób, które podczas swojej podróży planują przesiadkę na terenie Ugandy i nie zamierzają pozostawać w kraju dłużej, niż przez 48 godzin.

Do przesłania Twojej aplikacji, potrzebne nam będą:

  • Kopia paszportu (strona z danymi osobowymi)
  • Aktualne zdjęcie paszportowe w wersji cyfrowej
  • Zaświadczenie o szczepieniu (żółta febra)
  • Pismo przedstawiające powód przejazdu przez Ugandę oraz wskazujące docelowy kraj podróży
  • Karta kredytowa/debetowa lub konto Paypal

Koszt e-Visy do Ugandy wynosi 51,30 USD. Dodatkowo należy uiścić opłatę za obsługę w wysokości 35 USD dla procedury standardowej. Obsługa procedury przyspieszonej kosztuje 65 USD, zaś pilnej 100 USD.

Zależy to od czasu na przetworzenie, który wybierzesz. Oferujemy w tym zakresie trzy opcje:

  1. Procedura standardowa: 4 dni robocze.
  2. Procedura przyspieszona: 2 dni robocze.
  3. Procedura pilna: 1 dzień roboczy.

Tranzytowa e-Visa do Ugandy pozostaje ważna przez 2 dni od Twojego przyjazdu. Jest to wiza umożliwiająca jednokrotny wjazd na teren tego kraju, zaś maksymalny czas pobytu nie może przekroczyć 2dni.

Paszport osoby ubiegającej się o wizę musi pozostawać ważny przez przynajmniej 6 miesięcy od daty wjechania na teren Ugandy i musi posiadać przynajmniej jedną pustą stronę.

Tranzytowa e-Visa do Ugandy zezwala na jednorazowy wjazd na teren tego kraju.

Ostateczna decyzja w tym zakresie zostanie podjęta podczas kontroli na granicy (w przypadku posiadania wizy), bądź w Biurze Imigracyjnym. Miej na uwadze, że jeśli znajdujesz się poza terytorium Ugandy, obowiązkowe jest przedstawienie dokumentu poświadczającego przyznanie wizy pozwalającej na wjazd do Ugandy. Żaden inny dokument nie daje prawa do wjechania na teren kraju.

Mimo że nie jest to obowiązkowe, zalecamy, aby mieć wydrukowaną wizę przy sobie. Kod kreskowy na e-Visie może zostać wykorzystany do bezpośredniego przejścia do Twojej aplikacji podczas kontroli na granicy, co znacznie przyspieszy cały proces.

Maksymalny czas, jaki można pozostawać w kraju na podstawie tranzytowej e-Visy to 2 dni. Oznacza to, że czas Twojego oczekiwania na przesiadkę w Ugandzie nie może być dłuższy niż 48 godzin.

Jeśli podanie osoby ubiegającej się o wizę zostanie odrzucone, zaś okoliczności bądź informacje na temat tej osoby nie zmieniły się, jej podanie zostanie odrzucone ponownie.

Świat to tygiel zmieszanych ze sobą kultur, tradycji, zwyczajów i praktyk. Nie trzeba chyba nikogo przekonywać do tego, że jeśli zamierzasz prowadzić interesy w innym kraju, musisz się o nim nieco dowiedzieć. Odpowiednie rozeznanie jest wyrazem szacunku dla drugiej strony, ale jednocześnie jest czynnikiem, który może zadecydować o tym, czy dana podróż zakończy się sukcesem. Czasem niektóre zwyczaje mogą wydać Ci się dziwne, a inne trudne do zrozumienia. Jednak przed udaniem się do danego kraju, zawsze należy nieco poczytać na temat mentalności biznesowej jego mieszkańców. W przypadku Ugandy nie jest inaczej. W tym kraju również obowiązuje określona etykieta biznesowa. Jeśli chcesz odnieść tu sukces, musisz wiedzieć jak się zachować – co można, a czego nie można – a także posiąść pewną wiedzę z zakresu tutejszych zwyczajów. Poniżej znajdziesz kilka informacji, które warto znać przed rozpoczęciem współpracy biznesowej z ugandyjską firmą. W czasie spotkania ze swoimi potencjalnymi partnerami biznesowymi nie powinieneś mieć większych problemów z komunikacją, jako że w tutejszym świecie biznesu angielski jest bardzo dobrze znany. Ugandyjczycy porozumiewają się również w języku swahili oraz luganda, ale oczywiście nie musisz się ich uczyć. Najlepiej będzie jednak, jeśli poświęcisz chwilę na nauczenie się powitania w oficjalnym języku Ugandy. Będzie to wyraz szacunku, a ugandyjska delegacja z pewnością doceni Twój wysiłek. W Ugandzie przedstawiciele poszczególnych firm przed przejściem do interesów poświęcają zazwyczaj czas na poznanie osoby, z którą przyszło im się spotkać. Chcą nawiązać silną relację i dowiedzieć się, czy mogą Ci zaufać. Spodziewaj się więc wielu pytań na temat swojej przeszłości oraz rodziny. Być może w kraju Twojego pochodzenia takie sprawy załatwia się nieco inaczej, ale ludzie w Ugandzie są bardzo ciepli i chcą wiedzieć z kim mają do czynienia. Odpowiadaj więc na pytania cierpliwie i z uśmiechem na twarzy. W ten sposób w kilka chwil podbijesz ich serca. Nie spodziewaj się przy tym, że szybko załatwisz wszystkie sprawy. Ugandyjczycy lubią poświęcić nieco czasu na to, aby dojść do danej konkluzji. Będą szeroko omawiać Twoją ofertę, a czasem potrzebnych będzie Wam nawet kilka spotkań. I znów – musisz wykazać się cierpliwością i zrozumieniem. Nie stosuj przy tym twardej sprzedaży, ani nie staraj się niczego przyspieszać – takie zachowania zostaną odczytane jako agresywne. Po czymś takim szybko stracisz swoją szansę. Jeśli chodzi o ubiór, na spotkaniach wszyscy zawsze ubrani są dobrze. U mężczyzn konieczny będzie garnitur i krawat, choć w przypadku mniej formalnych spotkań może wystarczyć koszula. Jednocześnie zawsze pamiętaj o tym, aby wyglądać schludnie, gdyż jest to oznaka samodyscypliny. Z jakiegoś powodu Ugandyjczycy lubią dyscyplinę i dobre zdolności organizacyjne. Sposób w jaki się ubierasz, wiele może o Tobie powiedzieć. Kobiety nigdy nie powinny ubierać spódnic czy sukienek, które są zbyt obcisłe. Zaś jeśli będąc kobietą, udajesz się w interesy na tereny wiejskie, Twoja sukienka czy spódnica zawsze powinna zakrywać kolana. Podczas negocjacji Ugandyjczycy będą traktować Cię w analogiczny sposób, w jaki Ty będziesz traktować ich. Jeśli przekonasz ich o swoim oddaniu dla Waszej współpracy, a jednocześnie się postarasz, aby wywrzeć dobre wrażenie, odwdzięczą się tym samym. W Ugandzie preferuje się dojście do konkretnego konsensusu, w związku z czym przed podjęciem ostatecznych decyzji, dyskusje mogą zająć nieco czasu. Jednak dopóki odpowiednio się zachowujesz, możesz spodziewać się pozytywnego odbioru. Jeśli chodzi o pozdrowienia, zazwyczaj dobrym rozwiązaniem jest tu pewny uścisk dłoni, jednak w przypadku witania się z kobietą obowiązują dodatkowe zasady. Jeśli wśród reprezentantów ugandyjskiej firmy znajduje się kobieta, nigdy nie inicjuj uścisku dłoni. W takim przypadku należy poczekać, aż kobieta pierwsza wyciągnie dłoń. A jeśli tego nie zrobi, aby się z nią przywitać po prostu skiń głową. Nigdy, przenigdy nie należy jej ignorować, nawet jeśli nie będzie chciała uścisnąć Twojej ręki. Punktualność jest ważnym aspektem w tutejszym świecie biznesu. Wszyscy muszą być na czas, a szczególnie Ty. Jednak starsi przedstawiciele danej firmy mogą się nieznacznie spóźnić i nie należy odczytywać tego jako braku szacunku. A wręcz przeciwnie. Jest to oznaka starszeństwa. Podczas rozmowy z przedstawicielami ugandyjskiej firmy, możesz czasem mieć wątpliwości co do tego, o czym rozmawiają Twoi potencjalni partnerzy biznesowi. Czasem mówią niebezpośrednio i używają przysłów i powiedzeń, aby wyrazić swoją myśl. Nie pozwól, aby zbiło Cię to z tropu. Skup się na języku ciała i wyrazie twarzy, aby odczytać, w jakiej sytuacji się znajdujesz. Może Ci chwilę zająć, zanim nauczysz się czytać między wierszami, ale na pewno dasz sobie radę. Od czasu do czasu możesz zażartować, co może zwiększyć Twoje szanse na powodzenie negocjacji. Jednocześnie pamiętaj, że sarkazm nie jest w Ugandzie mile widziany, więc całkowicie należy go unikać. Ludzie w Ugandzie nie wymieniają się wizytówkami, kiedy się sobie przedstawiają. Jednak jeśli chcesz, możesz im swoją podarować. Zadbaj przy tym o to, aby na odwrocie Twojej wizytówki, wszystkie informacje z jej frontu zostały podane w języku obowiązującym w Ugandzie. Będzie to wyraz szacunku, a ugandyjska delegacja z pewnością doceni Twój wysiłek. Spotkania zazwyczaj nie mają swojego planu. Z całą pewnością poruszysz tematy, które wcale nie były planowane. Rozmowa może czasem być dość nieprzewidywalna, w związku z czym do każdego spotkania warto dobrze się przygotować. Kiedy rozmawiasz z osobą z ugandyjskiej strony, nigdy nie powinieneś zwracać się do niej po imieniu. Należy używać słów takich jak „pan” czy „pani”. Pamiętaj też, że niektóre osoby używają zarówno swoich tradycyjnych plemiennych imion, jak i imienia chrześcijańskiego. Same imiona mogą być tu nieco trudne do wymówienia i zapamiętania, ale postaraj się włożyć w to możliwie dużo wysiłku. Możesz zapytać kogoś, jak wymawiać jego imię, ale kiedy raz uzyskasz odpowiedź, nie powinieneś ponownie zadawać tego samego pytania. Uganda to otwarty rynek, w związku z czym na inwestorów czeka tu wiele możliwości. Skorzystaj więc z okazji i odwiedź ten kraj. Jeśli będziesz stosować się do powyższych zasad, Twój wyjazd powinien zakończyć się sukcesem.

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjazd do danego kraju i na podróżowanie po nim. E-Visy są alternatywą do wiz wydawanych na przejściach granicznych lub w ambasadach/konsulatach w formie tradycyjnych wiz papierowych. E-Visy połączone są elektronicznie z paszportami poszczególnych podróżnych.

Nasz usługa rozpoczyna się od pozyskania przez Ciebie tej informacji. Możesz skorzystać z naszego aktualizowanego na bieżąco narzędzia z wymaganiami odnośnie wizy, aby dowiedzieć się, czy jest Ci potrzebna wiza turystyczna. Wystarczy jedynie, że podasz swoją narodowość oraz kraj, który chcesz odwiedzić. Na podstawie tej informacji określimy koszty uzyskania wizy; ilość wjazdów, jaką umożliwia dokument; datę od kiedy będzie on obowiązywał oraz powiemy, co robić dalej – jak na przykład aplikować bezpośrednio przez naszą stronę!

Najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi na te pytania będzie nasze narzędzie z wymaganiami dotyczącymi wizy. Każdy kraj ma inne zasady i opłaty za wizę. Jeśli Ci się spieszy, możesz również aplikować online, a wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie z poziomu wypełnianego formularza.

Zależy to od kraju, który wydaje wizę. Dla wielu krajów, jak na przykład w wypadku australijskiej ETA, czy e-Visy do Turcji, proces może zostać zakończony nawet w ciągu 15 minut (przy skorzystaniu z procedury pilnej). W przypadku innych krajów, jak na przykład podczas ubiegania się o wizę turystyczną do Indii, proces trwa zazwyczaj około 24 godzin. Dokładny czas zostanie podany w formularzu aplikacyjnym. Co możemy zagwarantować, to że ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa jest najszybszym dostępnym sposobem pozyskania tego dokumentu.

Dokumenty muszą być wydrukowane na pustej, białej kartce w formacie A4. Drukowanie dwustronne lub pomniejszenie formatu jest nieakceptowalne.

Pomożemy Ci przejść przez proces pozyskania wizy turystycznej w najszybszy i najprostszy możliwy sposób. Dzięki łatwym w użyciu formularzom aplikacyjnym oraz doskonałej obsłudze Klienta dostępnej 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu, sprawiamy, że proces uzyskania wizy jest szybki i prosty! Co więcej, korzystamy z najlepszych metod jeśli chodzi o zabezpieczenie Twoich danych osobowych oraz informacji na temat Twojej karty kredytowej.

iVisa oferuje dwa typy wiz: wizy elektroniczne (e-Visy) oraz tradycyjne wizy papierowe – w zależności od tego, gdzie się udajesz. Dodatkowo oferujemy również następujące usługi/dokumenty, wymagane przez wybrane kraje: ETA (elektroniczna autoryzacja podróży), karty turystyczne, formularz wcześniejszej rejestracji dla wiz on arrival, zaproszenia dla turystów oraz usługę rejestracji w ambasadzie.

  1. Wybierz kraj, do którego chcesz otrzymać wizę.
  2. Wybierz typ wizy i dokładnie przeczytaj instrukcję.
  3. Kliknij Aplikuj
  4. Wypełnij formularz aplikacyjny
  5. Zapłać przy użyciu karty Visa, Mastercard lub innej karty debetowej.
  6. Poczekaj na potwierdzenie przesłane w wiadomości email, następnie pobierz i wydrukuj e-Visę ze swojego konta.
  7. Okaż wydrukowaną e-Visę celnikowi podczas przekraczania granicy.

Pamiętaj o tym, że większość krajów nie pobiera opłaty za obsługę wniosku wizowego. Głównym powodem, dla którego przetwarzamy tysiące wiz miesięcznie jest to, że zaoszczędzamy podróżnym sporo czasu i trudności. Nasze usługi świadczymy za pomocą strony internetowej, na której można znaleźć łatwy w użyciu formularz aplikacyjny. Dużo prościej jest złożyć podanie za naszym pośrednictwem – szczególnie dotyczy to użytkowników mobilnych i dużych grup. Wszystkim naszym klientom przesyłamy wizy na wiele dni przed podróżą. Jest to szczególnie pomocne dla tych osób, które zamówiły wizę z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Posiadamy też dostępną 24 godziny na dobę obsługę – nasi konsultanci specjalizują się w swojej dziedzinie, mówią po angielsku, a ich biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Akceptujemy wiele walut a nasza strona będzie przetłumaczona na ponad 20 języków. Wierzymy, że opłata, którą pobieramy jest warta Twojego czasu i spokoju, ale pamiętaj, że jeśli chcesz, zawsze możesz skorzystać z „darmowych” usług poszczególnych rządów.

Jeśli już złożyłeś/aś wniosek za pośrednictwem naszej strony, zaloguj się na swoje konto i sprawdź status swojego zamówienia/podania. Konto generowane jest automatycznie po zaksięgowaniu płatności. Kliknij w link przesłany w wiadomości email z potwierdzeniem, aby ustalić hasło, albo wejdź na stronę logowania, ustal hasło i wejdź na konto z tego poziomu. Pamiętaj, że w większości przypadków Twoja wiza zostanie Ci dostarczona za pośrednictwem wiadomości email. Będzie też dostępna na Twoim koncie, po zalogowaniu.

Jeśli Twoje podanie o wizę zostanie odrzucone przez agencję rządową, zwrócimy Ci pełną kwotę wpłaconych środków na podstawie naszej gwarancji zatwierdzenia. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony/a z naszych usług, skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu, a zwrócimy Ci naszą prowizję za obsługę. Jeśli w Twoim podaniu znalazł się błąd, przetworzymy je jeszcze raz, bez pobierania dodatkowych kosztów. Jednocześnie pamiętaj, że zwroty dokonywane są na tę samą kartę, przy użyciu której została dokonana płatność.

Jeśli jeszcze nie przetworzyliśmy Twojego podania, bez problemu możemy wprowadzić zmiany. Sprawdzimy też podane przez Ciebie dane pod kątem ewentualnych pomyłek. Jeśli natomiast przekazaliśmy już Twoje podanie do odpowiedniego rządu, czasem będzie można dokonać poprawek, a czasem nie. Jeśli zauważysz błąd w swojej aplikacji, skontaktuj się z nami jak najszybciej (najlepiej przez chat).

Niektóre państwa wymagają szczepienia przeciwko żółtej febrze, szczególnie jeśli przyjeżdżasz z kraju o podwyższonym ryzyku zarażenia tą chorobą. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Tylko i wyłącznie na podróżnym spoczywa odpowiedzialność za sprawdzenie tych przepisów przed wyjazdem do danego kraju.

Aby pobrać fakturę, zaloguj się na swoje konto i ściągnij ją bezpośrednio stamtąd.

Możesz ponownie wydrukować swoją e-Visa z poziomu swojej skrzynki mailowej. Alternatywnie możesz skorzystać w tym celu ze swojego konta w serwisie iVisa.

Tak. Po przetworzeniu transakcji system iVisa nie przechowuje danych Twojej karty kredytowej.

Wszystkie wizy dają jedynie pozwolenie na dotarcie do granicy danego kraju. O tym, czy możesz wjechać na jego teren, zadecyduje celnik na granicy.

Jeśli Twoje podanie nie zostało jeszcze przesłane do przetworzenia, otrzymasz pełen zwrot środków. Jednak jeśli aplikacja została już przesłana, nie będziemy w stanie zapewnić zwrotu.

Jeśli wiza musi zostać do Ciebie przesłana drogą tradycyjną, podany na stronie czas przetworzenia nie uwzględnia czasu dostawy. Dotyczy on jedynie okresu liczonego od chwili otrzymania przez nas Twojego wniosku do momentu zatwierdzenia. Większość wiz (mowa o e-Visach) jest przesyłana emailem więc czas na dostawę ich nie dotyczy.

Nie, nie jesteśmy powiązani z żadną agencją rządową. iVisa to prywatna firma, która świadczy podróżnym z całego świata usługę obsługi wniosku wizowego.

Niestety nie, a to dlatego, że agencje rządowe nie informują nas o powodzie/powodach podjętej przez siebie decyzji.

Jeśli wiza nie zostanie Ci przyznana, radzimy, aby skontaktować się z najbliższą ambasadą czy konsulatem i tam uzyskać więcej informacji na temat tego, jakie są Twoje możliwości w tej sytuacji.

Akceptujemy karty Visa, Mastercard, American Express oraz płatności PayPal.

Wszyscy obywatele tych terytoriów, ubiegając się o wizę za pośrednictwem naszej strony będą traktowani jako osoby posiadające narodowość/obywatelstwo wskazane w ich paszporcie. Przykładowo, podróżny z Puerto Rico zostanie potraktowany jako obywatel USA. Nie dotyczy to jednak podróżnych określanych jako BOTC (British Overseas Territories Citizen – Obywatel Brytyjskich Terytoriów Zamorskich), na podstawie Ustawy o Brytyjskich Terytoriach Zamorskich z roku 2002.

Need Help?