Już dziś zdobądź swoją biznesową e-Visę na Ukrainę przez Internet

Wiza Turystyczna Nie Jest Wymagana

Dziś jest Twój szczęśliwy dzień! NIE musisz posiadać wizy turystycznej, aby wjechać na teren tego kraju. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na temat wiz studenckich albo pracowniczych, skontaktuj się z najbliższą ambasadą. Bezpiecznej podróży!

Dane kontaktowe do ambasady

Dowiedz się Więcej: Biznesowa e-wiza

Od kwietnia 2018 roku obywatele 52 wybranych krajów mogą ubiegać się o elektroniczną wizę biznesową na Ukrainę (biznesowa e-Visa). e-Visy wydawane są przez MSZ Ukrainy jako wizy biznesowe Jednokrotny Wjazdu, które pozostają ważne przez 60 dni. Osobną kwestią pozostaje e-Visa turystyczna. e-Visa to system umożliwiający ubieganie się o wizę przez Internet, z każdego miejsca na świecie. Do zalet tego rozwiązania należy to, że podróżny może ubiegać się o wizę przez Internet z każdego miejsca i o każdym czasie, a sam proces uzyskania dokumentu przebiega niezwykle sprawnie. Płatność również dokonywana jest online, podczas składania podania o wizę. e-Visę na Ukrainę podróżni otrzymują za pośrednictwem wiadomości email. Zalecamy, aby wydrukować swoją wizę, jako że dokument należy okazać przy przekraczaniu granicy kraju, a następnie mieć ją przy sobie przez cały okres pobytu.

Skorzystaj z naszego kalkulatora wizowego

Przelicz Koszt Wizy Przed Złożeniem Wniosku

Referencje

Nasi klienci dzielą się historiami na nasz temat

Często Zadawane Pytania

Biznesowa e-Visa na Ukrainę to oficjalny dokument potrzebny obcokrajowcom do podróżowania na Ukrainę w celach biznesowych.

Do przesłania Twojej aplikacji, potrzebne nam będą:

  • Ważny paszport

  • Ubezpieczenie zdrowotne (z pokryciem świadczeń na przynajmniej 30 000 euro)

  • Dokument poświadczający posiadanie odpowiedniej ilości środków na pokrycie wydatków związanych z wizytą na Ukrainie (rezerwacja hotelu/ płatność za usługi turystyczne, bilet powrotny).

  • Informacje na temat zakwaterowania

JEDEN z dokumentów potwierdzających biznesowy charakter Twojej wizyty:

  • Dokument z zaproszeniem od osoby prawnej zarejestrowanej na Ukrainie, zawierający numer przypisany w Zunifikowanym Państwowym Rejestrze Podmiotów Prawnych.
  • Dokument z zaproszeniem od organu państwowego, instytucji państwowej, przedsiębiorstwa państwowego lub organizacji państwowej.
  • Dokument potwierdzający dokonywanie inwestycji zagranicznych zgodnie z ustawodawstwem dotyczącym systemu inwestycji zagranicznych na terytorium Ukrainy.

Koszt e-Visy biznesowej na Ukrainę wynosi USD 93.00. Dodatkowo należy uiścić opłatę za obsługę w wysokości USD 35.00 dla procedury standardowej. Obsługa procedury przyspieszonej kosztuje USD 60.00, zaś pilnej USD 85.00.

Zależy to od czasu na przetworzenie, który wybierzesz. Oferujemy w tym zakresie trzy opcje:

  • Procedura standardowa: 19 dni.
  • Procedura przyspieszona: 17 dni.
  • Procedura pilna: 15 dni.

Wiza jest ważna przez 30 dni po przyjeździe. Zwróć uwagę na to, że działa to inaczej, niż w przypadku większości wiz, które obowiązują od chwili wydania.

Wiza (czy też e-Visa) to jedynie pozwolenie na przyjazd do punktu granicznego (na lotnisku). Ostateczną decyzję o pozwoleniu na wjazd podejmuje urzędnik na granicy kraju.

Nie, nie możemy dokonywać żadnych zmian w e-Visie, która już została wydana. Jeśli jednak zdałeś/aś sobie sprawę z pomyłki jeszcze przed tym, jak Twoja wiza została wydana, jak najszybciej skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu lub wysyłając email na adres help@ivisa.com.

O wizę mogą ubiegać się obywatele następujących krajów: Australia, Bahamy, Bahrajn, Barbados, Belize, Boliwia, Bhutan, Kambodża, Chiny, Kolumbia, Kostaryka, Dominika, Dominikana, Ekwador, Salwador, Fidżi, Grenada, Gwatemala, Haiti, Honduras, Indonezja, Jamajka, Kiribati, Kuwejt, Laos, Malezja, Malediwy, Wyspy Marshalla, Mauritius, Meksyk, Mikronezja, Birma, Nauru, Nepal, Nowa Zelandia, Nikaragua, Oman, Palau, Peru, Saint Lucia, Saint Vincent i Grenadyny, Samoa, Arabia Saudyjska, Seszele, Singapur, Wyspy Salomona, Surinam, Tajlandia, Timor Wschodni, Trynidad i Tobago, Tuvalu, Vanuatu.

Konieczne będzie okazanie następujących dokumentów:

  • Ważny paszport
  • Wydrukowana e-Visa
  • Dokument poświadczający posiadanie odpowiedniej ilości środków na pokrycie wydatków podczas pobytu
  • Dokument potwierdzający posiadanie ubezpieczenia
  • Informacje na temat zakwaterowania
  • Wszystkie dokumenty, które potwierdzają biznesowy cel Twojej wizyty na Ukrainie

Maksymalny czas jednorazowego pobytu wynosi 30 dni Per Entry.

Ukraina ma za sobą trudną przeszłość. Państwo to uwikłane było w konflikty. I to stosunkowo niedawno. Jednak to się zmieniło, a kraj otworzył swój rynek na inwestorów. Może Ty też myślisz o prowadzeniu interesów z Ukraińcami? Sekretem owocnej współpracy biznesowej jest posiadanie odpowiednich informacji na temat ich tradycji i kultury. W końcu nie możesz prowadzić interesów z ludźmi, o których nie masz zielonego pojęcia. To kluczowe, aby zrozumieć ich biznesową mentalność. Co więcej, wszyscy bardzo docenią, jeśli zainteresujesz się również historią i kulturą Ukrainy. Będzie to świadczyło o Twoim zaangażowaniu w sprawy biznesowe. To właśnie dlatego, informacje, które zaraz przeczytasz, na pewno Ci się przydadzą. Pierwszą rzeczą, którą warto mieć na uwadze jest to, że Ukraińcy nie lubią być utożsamiani z ZSRR czy Rosją. A szczególnie w zachodniej części tego kraju. Między Ukrainą a Rosją utrzymuje się dość skomplikowana relacja polityczna, więc miej na uwadze, że sytuacja pomiędzy tymi krajami jest dość napięta. Pamiętaj więc, żeby nikogo nie urazić, kiedy będziesz poruszać te kwestie. Nie wspominaj też o niczym, co mogłoby sugerować podważanie niepodległości Ukrainy.

Jeśli chodzi o komunikację, to na rozmowę po angielsku możesz liczyć jedynie w wybranych kręgach. Tak naprawdę kwestia ta w dużej mierze uzależniona jest od branży. Na przykład jeśli zamierzasz prowadzić biznes w rolnictwie lub przemyśle, prawdopodobnie konieczne będzie zatrudnienie tłumacza. Znajomość angielskiego wśród Ukraińców zależy też od pokolenia, z którym wchodzisz w interakcję. Jak zapewne się domyślasz, przedstawiciele młodszego pokolenia często znają angielski. W przeciwieństwie do osób starszych, które posługują się głównie swoim rodzimym językiem. Językiem urzędowym na Ukrainie jest oczywiście ukraiński, jednak w wielu regionach na wschodzie kraju ludzie rozmawiają przede wszystkim po rosyjsku. Jednym z tych regionów jest Krym. Co może wydawać się zaskakujące, wielu Ukraińców potrafi rozmawiać po niemiecku, jako że miejscowi przedsiębiorcy starają się prowadzić interesy z Niemcami. Jeśli nie znasz żadnego z tych języków, to oczywiście nie musisz się ich uczyć. Nikt nie będzie tego od Ciebie wymagał. Jednak jeśli chcesz zrobić dobre wrażenie, najlepiej będzie jeśli nauczysz się po ukraińsku choć kilku podstawowych zwrotów. W przeciwieństwie do wielu kultur, Ukraińcy najczęściej nie umawiają wstępnego spotkania zapoznawczego. Nie podchodzą bowiem do interesów w sposób osobisty. Zamiast tego będą raczej oczekiwali, że od pierwszego spotkania będziesz przygotowany/a do rozmowy o biznesie. Nikt nie będzie Ci zadawał osobistych pytań. Osoby obecne na spotkaniu będą bardziej zainteresowane tym, co masz im do zaoferowania, niż tym, kim jesteś i co robisz dla firmy, w której pracujesz. Wszystkie ważne kwestie zostaną omówione podczas osobistego spotkania, zaś maile i telefony posłużą jedynie do załatwiania pomniejszych spraw. Przywitanie jest dość bezpośrednie. Na Ukrainie używa się typowego uścisku dłoni, jednak i w tym zakresie obowiązują pewne zasady. Po pierwsze, podobnie jak w Polsce, nie należy się z nikim witać przez próg. Prezenty nie są konieczne, ale jeśli zostaniesz zaproszony/a do kogoś na kolację, dość powszechnym zwyczajem jest przyniesienie kwiatów. Pamiętaj tylko, żeby liczba kwiatów w bukiecie była nieparzysta. Parzysta liczba jest bowiem zarezerwowana na pogrzeby i stypy. Podczas negocjacji możesz się nieco nudzić, ponieważ Ukraińcy nie spieszą się z dochodzeniem do konkluzji wypowiedzi. Miej jednocześnie na uwadze, że praktycznie każda informacja jest uznawana tutaj za poufną. Może Ci się to wydać dziwne. Na przykład, jeśli zadzwonisz do działu PR i poprosisz o numer telefonu do jakiegoś pracownika, prawdopodobnie go nie dostaniesz. Otrzymanie bezpośredniego numeru telefonu do kogokolwiek praktycznie graniczy z cudem. Taką informację możesz otrzymać podczas spotkania twarzą w twarz. Nie zdziw się również, że wszystkie organizacje na Ukrainie przygotowują oficjalny dokument podsumowujący spotkanie. Nie musisz się tym martwić. Nikt nie będzie Cię zmuszał do podpisywania czegokolwiek. Dokument ten też do niczego Cię nie zobowiązuje, ale jest on tu popularny i Ukraińcy prawdopodobnie nie zrezygnują z jego sporządzenia. Jeśli chodzi o strój biznesowy, to jest on taki sam, jak w każdym innym kraju. Mężczyźni powinni ubrać garnitur i krawat. Wprawdzie na Ukrainie gorąco bywa jedynie latem, ale jeśli będzie Ci zbyt gorąco, możesz ewentualnie ściągnąć marynarkę. Ale to tyle. Jeśli jesteś kobietą, również ubierz się raczej konserwatywnie. Możesz wystąpić w sukience lub spódnicy, ale pamiętaj, że powinny one sięgać do kolan. Twój ubiór powinien również zakrywać ramiona, a dekolt nie powinien być zbyt głęboki. Co więcej, nie ubieraj też zbyt obcisłego stroju. Jeśli chodzi o negatywne aspekty prowadzenia interesów na Ukrainie, musisz wiedzieć, że w rankingu transparentności kraj ten znajduje się na 144 miejscu (ze 176). Mówiąc wprost, państwo to ma problemy z korupcją. Nawet jeśli Twoi partnerzy biznesowi powiedzą Ci, że urzędnicy, czy inni przedstawiciele władzy, muszą zostać przekupieni, zalecamy, aby jednak tego nie robić. Korupcja jest dużym problemem w tej części świata, ale Ty nie chcesz mieć z tym nic wspólnego. Lepiej stracić kontrakt, niż złamać własne zasady. Nie zapominajmy też o problemach, jakie czekają Cię, jeśli zostaniesz złapany/a. Ukraińcy to naród, który dość łatwo zrozumieć. Ich zwyczaje w dużej mierze pokrywają się z zachowaniami typowymi dla reszty Europy Wschodniej. Ludzie są tu bardzo gościnni, co będą starali się okazać dosłownie na każdym kroku. Pamiętaj jednak, aby nie dać się zwieść. Wszyscy wiemy, jakimi regułami rządzi się świat biznesu, zaś Ukraińcy nie są najbardziej otwartym narodem na świecie. Jednak dopóki zachowasz zdrowy stopień sceptycyzmu, Twoja podróż biznesowa powinna zakończyć się sukcesem.

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjazd do danego kraju i na podróżowanie po nim. E-Visy są alternatywą do wiz wydawanych na przejściach granicznych lub w ambasadach/konsulatach w formie tradycyjnych wiz papierowych. E-Visy połączone są elektronicznie z paszportami poszczególnych podróżnych.

Nasz usługa rozpoczyna się od pozyskania przez Ciebie tej informacji. Możesz skorzystać z naszego aktualizowanego na bieżąco narzędzia z wymaganiami odnośnie wizy, aby dowiedzieć się, czy jest Ci potrzebna wiza turystyczna. Wystarczy jedynie, że podasz swoją narodowość oraz kraj, który chcesz odwiedzić. Na podstawie tej informacji określimy koszty uzyskania wizy; ilość wjazdów, jaką umożliwia dokument; datę od kiedy będzie on obowiązywał oraz powiemy, co robić dalej – jak na przykład aplikować bezpośrednio przez naszą stronę!

Najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi na te pytania będzie nasze narzędzie z wymaganiami dotyczącymi wizy. Każdy kraj ma inne zasady i opłaty za wizę. Jeśli Ci się spieszy, możesz również aplikować online, a wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie z poziomu wypełnianego formularza.

Zależy to od kraju, który wydaje wizę. Dla wielu krajów, jak na przykład w wypadku australijskiej ETA, czy e-Visy do Turcji, proces może zostać zakończony nawet w ciągu 15 minut (przy skorzystaniu z procedury pilnej). W przypadku innych krajów, jak na przykład podczas ubiegania się o wizę turystyczną do Indii, proces trwa zazwyczaj około 24 godzin. Dokładny czas zostanie podany w formularzu aplikacyjnym. Co możemy zagwarantować, to że ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa jest najszybszym dostępnym sposobem pozyskania tego dokumentu.

Dokumenty muszą być wydrukowane na pustej, białej kartce w formacie A4. Drukowanie dwustronne lub pomniejszenie formatu jest nieakceptowalne.

Pomożemy Ci przejść przez proces pozyskania wizy turystycznej w najszybszy i najprostszy możliwy sposób. Dzięki łatwym w użyciu formularzom aplikacyjnym oraz doskonałej obsłudze Klienta dostępnej 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu, sprawiamy, że proces uzyskania wizy jest szybki i prosty! Co więcej, korzystamy z najlepszych metod jeśli chodzi o zabezpieczenie Twoich danych osobowych oraz informacji na temat Twojej karty kredytowej.

iVisa oferuje dwa typy wiz: wizy elektroniczne (e-Visy) oraz tradycyjne wizy papierowe – w zależności od tego, gdzie się udajesz. Dodatkowo oferujemy również następujące usługi/dokumenty, wymagane przez wybrane kraje: ETA (elektroniczna autoryzacja podróży), karty turystyczne, formularz wcześniejszej rejestracji dla wiz on arrival, zaproszenia dla turystów oraz usługę rejestracji w ambasadzie.

  1. Wybierz kraj, do którego chcesz otrzymać wizę.
  2. Wybierz typ wizy i dokładnie przeczytaj instrukcję.
  3. Kliknij Aplikuj
  4. Wypełnij formularz aplikacyjny
  5. Zapłać przy użyciu karty Visa, Mastercard lub innej karty debetowej.
  6. Poczekaj na potwierdzenie przesłane w wiadomości email, następnie pobierz i wydrukuj e-Visę ze swojego konta.
  7. Okaż wydrukowaną e-Visę celnikowi podczas przekraczania granicy.

Pamiętaj o tym, że większość krajów nie pobiera opłaty za obsługę wniosku wizowego. Głównym powodem, dla którego przetwarzamy tysiące wiz miesięcznie jest to, że zaoszczędzamy podróżnym sporo czasu i trudności. Nasze usługi świadczymy za pomocą strony internetowej, na której można znaleźć łatwy w użyciu formularz aplikacyjny. Dużo prościej jest złożyć podanie za naszym pośrednictwem – szczególnie dotyczy to użytkowników mobilnych i dużych grup. Wszystkim naszym klientom przesyłamy wizy na wiele dni przed podróżą. Jest to szczególnie pomocne dla tych osób, które zamówiły wizę z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Posiadamy też dostępną 24 godziny na dobę obsługę – nasi konsultanci specjalizują się w swojej dziedzinie, mówią po angielsku, a ich biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Akceptujemy wiele walut a nasza strona będzie przetłumaczona na ponad 20 języków. Wierzymy, że opłata, którą pobieramy jest warta Twojego czasu i spokoju, ale pamiętaj, że jeśli chcesz, zawsze możesz skorzystać z „darmowych” usług poszczególnych rządów.

Jeśli już złożyłeś/aś wniosek za pośrednictwem naszej strony, zaloguj się na swoje konto i sprawdź status swojego zamówienia/podania. Konto generowane jest automatycznie po zaksięgowaniu płatności. Kliknij w link przesłany w wiadomości email z potwierdzeniem, aby ustalić hasło, albo wejdź na stronę logowania, ustal hasło i wejdź na konto z tego poziomu. Pamiętaj, że w większości przypadków Twoja wiza zostanie Ci dostarczona za pośrednictwem wiadomości email. Będzie też dostępna na Twoim koncie, po zalogowaniu.

Jeśli Twoje podanie o wizę zostanie odrzucone przez agencję rządową, zwrócimy Ci pełną kwotę wpłaconych środków na podstawie naszej gwarancji zatwierdzenia. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony/a z naszych usług, skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu, a zwrócimy Ci naszą prowizję za obsługę. Jeśli w Twoim podaniu znalazł się błąd, przetworzymy je jeszcze raz, bez pobierania dodatkowych kosztów. Jednocześnie pamiętaj, że zwroty dokonywane są na tę samą kartę, przy użyciu której została dokonana płatność.

Jeśli jeszcze nie przetworzyliśmy Twojego podania, bez problemu możemy wprowadzić zmiany. Sprawdzimy też podane przez Ciebie dane pod kątem ewentualnych pomyłek. Jeśli natomiast przekazaliśmy już Twoje podanie do odpowiedniego rządu, czasem będzie można dokonać poprawek, a czasem nie. Jeśli zauważysz błąd w swojej aplikacji, skontaktuj się z nami jak najszybciej (najlepiej przez chat).

Niektóre państwa wymagają szczepienia przeciwko żółtej febrze, szczególnie jeśli przyjeżdżasz z kraju o podwyższonym ryzyku zarażenia tą chorobą. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Tylko i wyłącznie na podróżnym spoczywa odpowiedzialność za sprawdzenie tych przepisów przed wyjazdem do danego kraju.

Aby pobrać fakturę, zaloguj się na swoje konto i ściągnij ją bezpośrednio stamtąd.

Możesz ponownie wydrukować swoją e-Visa z poziomu swojej skrzynki mailowej. Alternatywnie możesz skorzystać w tym celu ze swojego konta w serwisie iVisa.

Tak. Po przetworzeniu transakcji system iVisa nie przechowuje danych Twojej karty kredytowej.

Wszystkie wizy dają jedynie pozwolenie na dotarcie do granicy danego kraju. O tym, czy możesz wjechać na jego teren, zadecyduje celnik na granicy.

Jeśli Twoje podanie nie zostało jeszcze przesłane do przetworzenia, otrzymasz pełen zwrot środków. Jednak jeśli aplikacja została już przesłana, nie będziemy w stanie zapewnić zwrotu.

Jeśli wiza musi zostać do Ciebie przesłana drogą tradycyjną, podany na stronie czas przetworzenia nie uwzględnia czasu dostawy. Dotyczy on jedynie okresu liczonego od chwili otrzymania przez nas Twojego wniosku do momentu zatwierdzenia. Większość wiz (mowa o e-Visach) jest przesyłana emailem więc czas na dostawę ich nie dotyczy.

Nie, nie jesteśmy powiązani z żadną agencją rządową. iVisa to prywatna firma, która świadczy podróżnym z całego świata usługę obsługi wniosku wizowego.

Niestety nie, a to dlatego, że agencje rządowe nie informują nas o powodzie/powodach podjętej przez siebie decyzji.

Jeśli wiza nie zostanie Ci przyznana, radzimy, aby skontaktować się z najbliższą ambasadą czy konsulatem i tam uzyskać więcej informacji na temat tego, jakie są Twoje możliwości w tej sytuacji.

Akceptujemy karty Visa, Mastercard, American Express oraz płatności PayPal.

Wszyscy obywatele tych terytoriów, ubiegając się o wizę za pośrednictwem naszej strony będą traktowani jako osoby posiadające narodowość/obywatelstwo wskazane w ich paszporcie. Przykładowo, podróżny z Puerto Rico zostanie potraktowany jako obywatel USA. Nie dotyczy to jednak podróżnych określanych jako BOTC (British Overseas Territories Citizen – Obywatel Brytyjskich Terytoriów Zamorskich), na podstawie Ustawy o Brytyjskich Terytoriach Zamorskich z roku 2002.

Need Help?