Napisali o nas

Już dziś zdobądź turystyczną wizę do USA! e-Wizy dla Polaków do Stanów Zjednoczonych online.

iVisa.com od 2013 roku zapewnia przyspieszone przetwarzanie i wsparcie przy obsłudze podań o wizy. Nie jesteśmy powiązani z żadnym departamentem rządowym.

Posiadanie wizy jest wymagane. Możemy pomóc Ci w pozyskaniu tego dokumentu.

Rodzaj Wizy Koszt Wizy Processing Fee Liczba Wjazdów Czas Przetwarzania
ESTA
Koszt Wizy USD 14.00
Opłata Serwisowa USD 15.00
Liczba Wjazdów Wielokrotna
Czas Przetwarzania 30 minuty
B1/B2 Paper Visa
Koszt Wizy USD 160.00
Opłata Serwisowa USD 40.00
Liczba Wjazdów Wielokrotna
Czas Przetwarzania 5 dni
Złóż Wniosek Teraz

Jak złożyć Wniosek: B1/B2 Paper Visa

Wypełnij wniosek online
Wypełnij wniosek online

Dokonaj stosownej opłaty przez Internet za pomocą karty kredytowej lub konta PayPal.

Receive completed application form via email
Receive completed application form via email

No need to figure out how to fill the form. We do it for you so you don't lose valuable time

Go to your corresponding consulate
Go to your corresponding consulate

Together with your completed application form, we will provide a Preparation Guide to help you obtain your visa

Złóż Wniosek Teraz

Dowiedz się Więcej: B1/B2 Paper Visa

Prawie wszyscy obywatele zagraniczni, którzy chcą wjechać na teren Stanów Zjednoczonych, muszą wpierw otrzymać wizę. Wizy B1/B2 nie zezwalają na pobyt w kraju i przeznaczone są dla osób, które udają się do USA tymczasowo, w celach biznesowych (kategoria B-1), turystycznych (kategoria B-2) lub chcą połączyć oba te cele (B1/B2). Rząd Stanów Zjednoczonych zazwyczaj wydaje wizy B1/B2, zamiast pojedynczych wiz typu B-1 czy B-2. Wiza ta zezwala obywatelom zagranicznym na przyjazd na granicę USA i uzyskanie od urzędnika imigracyjnego Stanów Zjednoczonych zgody na wjazd do kraju. Pierwszym krokiem, jeśli chodzi o aplikowanie o wizę B1/B2 jest wypełnienie prostego formularza. Po wypełnieniu wszystkich pól, złożymy w Twoim imieniu podanie bezpośrednio do rządu USA, uiścimy przy tym stosowną opłatę. Ustalimy termin, w którym będziesz musiał/a stawić się na rozmowę w ambasadzie lub konsulacie USA, znajdujących się najbliżej Twojego miejsca zamieszkania. Przed wizytą prześlemy Ci pakiet informacji, na temat tego, czego możesz spodziewać podczas rozmowy oraz listę rzeczy, które musisz mieć wówczas przy sobie. Po przeprowadzeniu rozmowy, ambasada USA zatrzyma Twój paszport, aby po przyznaniu wizy umieścić w nim odpowiednią naklejkę. Aktywności dopuszczalne w ramach posiadania wizy turystycznej (B-2) to: turystyka, urlop, odwiedziny (wakacje), wizyta u krewnych lub znajomych, leczenie, uczestniczenie w wydarzeniach organizowanych przez bractwa, organizacje społeczne lub usługowe, amatorski udział w wydarzeniach muzycznych, sportowych bądź podobnych wydarzeniach i zawodach (pod warunkiem, że za uczestnictwo nie otrzymuje się wynagrodzenia), a także wzięcie udziału w krótkich, rekreacyjnych kursach bądź studiach, pod warunkiem, że ich zakończenie nie kończy się wystawieniem oceny (na przykład dwudniowy kurs gotowania odbyty podczas wakacji).

Skorzystaj z naszego kalkulatora wizowego

Przelicz Koszt Wizy Przed Złożeniem Wniosku

Referencje

Nasi klienci dzielą się historiami na nasz temat

Często Zadawane Pytania

Wiza turystyczna B1/B2 do USA (klasyfikowana jako B-2) jest tradycyjną wizą, która zostaje umieszczana na jednej ze stron w Twoim paszporcie. Jest to wiza tymczasowa, która nie zezwala na pobyt stały, a jedynie na podróżowanie do Stanów Zjednoczonych w celach biznesowych i turystycznych.

Do przesłania Twojej aplikacji, potrzebne nam będą: () Twój paszport, ważny przez przynajmniej sześć miesięcy od momentu, kiedy zamierzasz opuścić Stany Zjednoczone () Cyfrowe zdjęcie. () Plan podróży, jeśli już dokonałeś/aś uzgodnień dotyczących wycieczki. () Daty Twoich ostatnich pięciu wizyt lub wyjazdów do Stanów Zjednoczonych, jeśli kiedykolwiek miały one miejsce. Możesz również zostać poproszony/a o ujawnienie historii swoich podróży międzynarodowych w ciągu ostatnich pięciu lat. () Krótki opis swojej osoby lub życiorys. Możesz zostać poproszony/a o podanie informacji na temat stopnia Twojej edukacji oraz historii zatrudnienia. () Inne informacje – niektóre osoby ubiegające się o wizę, w zależności od celu podróży, podczas wypełniania wniosku online zostaną poproszone o podanie dodatkowych informacji.

Koszt wizy turystycznej do USA wynosi 160 USD. Dodatkowo należy uiścić opłatę za obsługę w wysokości 89 USD dla procedury standardowej. Obsługa procedury przyspieszonej kosztuje 119 USD, zaś pilnej 149 USD.

Zależy to od czasu na przetworzenie, który wybierzesz. Oferujemy w tym zakresie trzy opcje:

  1. Procedura standardowa: 14 dni roboczych.
  2. Procedura przyspieszona: 12 dni roboczych.
  3. Procedura pilna: 10 dni roboczych.

Wiza turystyczna B1/B2 do USA pozostaje ważna przez 10 lat po jej wydaniu. Co więcej, jest to wiza umożliwiająca wielokrotny wjazd na teren USA, przy czym jednorazowy pobyt w tym kraju nie może przekraczać 180 dni.

Twój paszport musi pozostawać ważny przez przynajmniej sześć miesięcy od momentu, kiedy chcesz opuścić Stany Zjednoczone. Dotyczy to każdego osobnego wjazdu, podczas 10-letniego okresu obowiązywania Twojej wizy.

Paszport osoby ubiegającej się o wizę musi pozostawać ważny przez przynajmniej 6 miesięcy od daty wjechania na teren Stanów Zjednoczonych i musi posiadać przynajmniej dwie puste strony.

Nie, nie możemy dokonywać żadnych zmian w wizie, która już została wydana. Jeśli jednak zdałeś/aś sobie sprawę z pomyłki jeszcze przed tym, jak Twoja wiza została wydana, jak najszybciej skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu lub wysyłając email na adres help@ivisa.com.

Wycieczka do USA nie może być trudna, prawda? Jest to kraj wielu możliwości i mieszających się kultur. Znajdziesz tu wiele osób, które z chęcią wskażą Ci drogę i tym podobne. Nie oznacza to jednak, że nie obowiązują tu żadne reguły, do których należy się stosować. Szczerze powiedziawszy, kiedy dotrzesz do Stanów Zjednoczonych, odkryjesz, że tutejszy świat nie do końca pokrywa się z tym, co można zobaczyć na filmach. Hollywood pewne rzeczy robi naprawdę dobrze, ale niektóre tutejsze wizje są wręcz śmieszne. To właśnie dlatego przed wyjazdem do USA dobrze zrobić odpowiednie rozeznanie i dowiedzieć się nieco na temat tutejszej kultury oraz osób zamieszkujących ten kraj. Poniżej znajdziesz kilka wskazówek, które powiedzą Ci co należy, a czego nie należy robić podczas pobytu w Stanach. Nie lekceważ potęgi swojego uśmiechu – Amerykanie to w większości przyjaźni ludzie, którzy wyznają zasadę „nie czyń drugiemu, co Tobie niemiłe”. Chodzi o to, aby zachowywać się w stosunku do innych tak, jak samemu chciałoby się być traktowanym. To naprawdę takie proste. Zawsze się uśmiechaj, bądź uprzejmy i zachowuj się w miły sposób. Zobaczysz, że dzięki temu ludzie będą otwarci, pomocni i chętni do nawiązania relacji. Jeśli znajdziesz się w potrzebie, tutejsi mieszkańcy z całą pewnością chętnie Ci pomogą. Na pewno też z radością pokażą Ci swoją okolicę, jeśli chcesz, odwiedź więc poszczególne społeczności. Nie pal w dowolnym miejscu – palenie w USA podlega regulacjom prawnym. Istnieją tu specjalnie miejsca, gdzie możesz oddać się swoim zachciankom, ale nie możesz palić wszędzie, gdzie Ci się tylko podoba. Na przykład nie wolno palić w restauracjach, wewnątrz budynków, w miejscach publicznych, takich jak parki, ani nawet na ulicy. A to dlatego, że Amerykanie bardzo poważnie podchodzą do problemu biernego palenia i chcą mu zapobiec, poprzez ograniczenie wdychania dymu z Twojego papierosa przez innych ludzi. Jeśli więc jesteś palaczem, pal tam, gdzie jest to dozwolone. Nie używaj systemu metrycznego – to jedna z największych trudności dla ludzi, którzy podróżują do USA. Musisz zapomnieć o kilogramach, kilometrach i stopniach Celsiusa i zastąpić je funtami, milami i stopniami Fahrenheita. Prawdopodobnie będzie to stanowiło pewną trudność, a kiedy wreszcie się wszystkiego nauczysz, przyjdzie czas na to, aby wracać do domu. Ale chodzi o to, że tak jak Ty masz trudności z systemem imperialnym, tak Amerykanie mają z metrycznym. A jako że to Ty jesteś gościem w ich kraju, to Ty powinieneś się nieco postarać i dostosować. Poza tym istnieje wiele aplikacji, które przeliczają poszczególne wartości. Nawet Google wyrzuci Ci wyniki po wpisaniu odpowiedniego zapytania. Prowadzenie pojazdów to nie żart – kiedy jedziesz do USA i wynajmujesz samochód, musisz bardzo uważać na drodze. Możesz nie znać niektórych znaków, a ograniczenia prędkości mogą się różnić w zależności od stanu. Do tego, możesz parkować tylko w wyznaczonych miejscach. W niektórych krajach jeśli zaparkujesz w niedozwolonym miejscu może ujść Ci to płazem. Nie w Stanach. Tutaj pracują specjalne osoby, które zajmują się tylko tą kwestią. Któraś z tych osób na pewno zauważy Twój nieprawidłowo zaparkowany samochód. Masz ochotę na mandat? Jeśli nie, uważaj, gdzie parkujesz. Nie używaj slangu – niezależnie od tego, co można zobaczyć na filmach, Amerykanie zazwyczaj w prawidłowy sposób posługują się swoim językiem. Zapomnij o problemie z „your-you’re”. Chodzi mi o slang. Amerykanie uznają takie podejście do nich jako stereotypowe, więc będą na Ciebie patrzeć z dezaprobatą. Przecież nie chcesz być z innymi w nieprzyjaznych stosunkach prawda? To trochę jak pojechać do Anglii i do każdej napotkanej osoby mówić „Cheerio”. Zostałoby to odebrane jako obraza. W USA ludzie lubią rozmawiać ze sobą w miły sposób. Postępuj więc tak samo. A przynajmniej jeśli chcesz być traktowany uprzejmie i z szacunkiem. Nie zapomnij dać napiwku – w niektórych krajach nie trzeba dawać napiwków. W USA jest to sposób kelnerów na życie. A to dlatego, że kelnerzy dostają jedynie minimalną krajową, a w ramach rekompensaty otrzymują napiwki. To prawda, że niektórzy stają się bardzo niegrzeczni, jeśli nie zostawi się im napiwku, którego oczekują. Większość z nich żyje na dobrym poziomie, dzięki zostawianym datkom. Pamiętaj, że w USA napiwek powinien opiewać na około 10% do 15% kwoty rachunku. Może wydać Ci się to dużo, ale taki jest zwyczaj. Odwiedź parki narodowe – jest to jeden z głównych powodów, dla których ludzie jadą do USA. Tutejsze parki narodowe zapierają dech w piersiach. Powierzchnia kraju jest ogromna, a dużą jej część zajmuje natura. Lasy, Góry Skaliste w Kolorado i wiele innych miejsc, które zapamiętasz na całe życie ze względu na ich niesamowite piękno. Do tego, każda z tych atrakcji jest w jakiś sposób unikatowa i takie też będzie Twoje doświadczenie w danym miejscu. Bądź punktualny – jeśli zastanawiasz się, co uwielbiają Amerykanie, to z pewnością punktualność. Jeśli masz być gdzieś o 10:00, to bądź. Amerykanie nie tolerują spóźnień, więc upewnij się, że będziesz na czas. Nie zapomnij, aby do czasu na dotarcie do danego miejsca, dodać pewien margines błędu. W zależności od tego, gdzie się znajdujesz, możesz trafić na ogromny korek, więc lepiej zarezerwuj sobie na to dodatkowy czas. Niezależnie od tego, co pokazuje się w filmach, USA to kraj, który z całą pewnością warto odwiedzić. Wprawdzie prawo do posiadania broni może niektórych zniechęcać, ale tak naprawdę nie ma się o co martwić. Oczywiście w niektórych dzielnicach należy uważać, ale ta zasada dotyczy prawie wszystkich miejsc na świecie. Podsumowując, w USA nie obowiązują żadne absurdalne zasady, a jeśli będziesz przestrzegać tych, które wypracowała sobie miejscowa ludność, z całą pewnością przeżyjesz tu piękne chwile.

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjazd do danego kraju i na podróżowanie po nim. E-Visy są alternatywą do wiz wydawanych na przejściach granicznych lub w ambasadach/konsulatach w formie tradycyjnych wiz papierowych. E-Visy połączone są elektronicznie z paszportami poszczególnych podróżnych.

Nasz usługa rozpoczyna się od pozyskania przez Ciebie tej informacji. Możesz skorzystać z naszego aktualizowanego na bieżąco narzędzia z wymaganiami odnośnie wizy, aby dowiedzieć się, czy jest Ci potrzebna wiza turystyczna. Wystarczy jedynie, że podasz swoją narodowość oraz kraj, który chcesz odwiedzić. Na podstawie tej informacji określimy koszty uzyskania wizy; ilość wjazdów, jaką umożliwia dokument; datę od kiedy będzie on obowiązywał oraz powiemy, co robić dalej – jak na przykład aplikować bezpośrednio przez naszą stronę!

Najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi na te pytania będzie nasze narzędzie z wymaganiami dotyczącymi wizy. Każdy kraj ma inne zasady i opłaty za wizę. Jeśli Ci się spieszy, możesz również aplikować online, a wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie z poziomu wypełnianego formularza.

Zależy to od kraju, który wydaje wizę. Dla wielu krajów, jak na przykład w wypadku australijskiej ETA, czy e-Visy do Turcji, proces może zostać zakończony nawet w ciągu 15 minut (przy skorzystaniu z procedury pilnej). W przypadku innych krajów, jak na przykład podczas ubiegania się o wizę turystyczną do Indii, proces trwa zazwyczaj około 24 godzin. Dokładny czas zostanie podany w formularzu aplikacyjnym. Co możemy zagwarantować, to że ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa jest najszybszym dostępnym sposobem pozyskania tego dokumentu.

Dokumenty muszą być wydrukowane na pustej, białej kartce w formacie A4. Drukowanie dwustronne lub pomniejszenie formatu jest nieakceptowalne.

Pomożemy Ci przejść przez proces pozyskania wizy turystycznej w najszybszy i najprostszy możliwy sposób. Dzięki łatwym w użyciu formularzom aplikacyjnym oraz doskonałej obsłudze Klienta dostępnej 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu, sprawiamy, że proces uzyskania wizy jest szybki i prosty! Co więcej, korzystamy z najlepszych metod jeśli chodzi o zabezpieczenie Twoich danych osobowych oraz informacji na temat Twojej karty kredytowej.

iVisa oferuje dwa typy wiz: wizy elektroniczne (e-Visy) oraz tradycyjne wizy papierowe – w zależności od tego, gdzie się udajesz. Dodatkowo oferujemy również następujące usługi/dokumenty, wymagane przez wybrane kraje: ETA (elektroniczna autoryzacja podróży), karty turystyczne, formularz wcześniejszej rejestracji dla wiz on arrival, zaproszenia dla turystów oraz usługę rejestracji w ambasadzie.

  1. Wybierz kraj, do którego chcesz otrzymać wizę.
  2. Wybierz typ wizy i dokładnie przeczytaj instrukcję.
  3. Kliknij Aplikuj
  4. Wypełnij formularz aplikacyjny
  5. Zapłać przy użyciu karty Visa, Mastercard lub innej karty debetowej.
  6. Poczekaj na potwierdzenie przesłane w wiadomości email, następnie pobierz i wydrukuj e-Visę ze swojego konta.
  7. Okaż wydrukowaną e-Visę celnikowi podczas przekraczania granicy.

Pamiętaj o tym, że większość krajów nie pobiera opłaty za obsługę wniosku wizowego. Głównym powodem, dla którego przetwarzamy tysiące wiz miesięcznie jest to, że zaoszczędzamy podróżnym sporo czasu i trudności. Nasze usługi świadczymy za pomocą strony internetowej, na której można znaleźć łatwy w użyciu formularz aplikacyjny. Dużo prościej jest złożyć podanie za naszym pośrednictwem – szczególnie dotyczy to użytkowników mobilnych i dużych grup. Wszystkim naszym klientom przesyłamy wizy na wiele dni przed podróżą. Jest to szczególnie pomocne dla tych osób, które zamówiły wizę z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Posiadamy też dostępną 24 godziny na dobę obsługę – nasi konsultanci specjalizują się w swojej dziedzinie, mówią po angielsku, a ich biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Akceptujemy wiele walut a nasza strona będzie przetłumaczona na ponad 20 języków. Wierzymy, że opłata, którą pobieramy jest warta Twojego czasu i spokoju, ale pamiętaj, że jeśli chcesz, zawsze możesz skorzystać z „darmowych” usług poszczególnych rządów.

Jeśli już złożyłeś/aś wniosek za pośrednictwem naszej strony, zaloguj się na swoje konto i sprawdź status swojego zamówienia/podania. Konto generowane jest automatycznie po zaksięgowaniu płatności. Kliknij w link przesłany w wiadomości email z potwierdzeniem, aby ustalić hasło, albo wejdź na stronę logowania, ustal hasło i wejdź na konto z tego poziomu. Pamiętaj, że w większości przypadków Twoja wiza zostanie Ci dostarczona za pośrednictwem wiadomości email. Będzie też dostępna na Twoim koncie, po zalogowaniu.

Jeśli Twoje podanie o wizę zostanie odrzucone przez agencję rządową, zwrócimy Ci pełną kwotę wpłaconych środków na podstawie naszej gwarancji zatwierdzenia. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony/a z naszych usług, skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu, a zwrócimy Ci naszą prowizję za obsługę. Jeśli w Twoim podaniu znalazł się błąd, przetworzymy je jeszcze raz, bez pobierania dodatkowych kosztów. Jednocześnie pamiętaj, że zwroty dokonywane są na tę samą kartę, przy użyciu której została dokonana płatność.

Jeśli jeszcze nie przetworzyliśmy Twojego podania, bez problemu możemy wprowadzić zmiany. Sprawdzimy też podane przez Ciebie dane pod kątem ewentualnych pomyłek. Jeśli natomiast przekazaliśmy już Twoje podanie do odpowiedniego rządu, czasem będzie można dokonać poprawek, a czasem nie. Jeśli zauważysz błąd w swojej aplikacji, skontaktuj się z nami jak najszybciej (najlepiej przez chat).

Niektóre państwa wymagają szczepienia przeciwko żółtej febrze, szczególnie jeśli przyjeżdżasz z kraju o podwyższonym ryzyku zarażenia tą chorobą. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Tylko i wyłącznie na podróżnym spoczywa odpowiedzialność za sprawdzenie tych przepisów przed wyjazdem do danego kraju.

Aby pobrać fakturę, zaloguj się na swoje konto i ściągnij ją bezpośrednio stamtąd.

Możesz ponownie wydrukować swoją e-Visa z poziomu swojej skrzynki mailowej. Alternatywnie możesz skorzystać w tym celu ze swojego konta w serwisie iVisa.

Tak. Po przetworzeniu transakcji system iVisa nie przechowuje danych Twojej karty kredytowej.

Wszystkie wizy dają jedynie pozwolenie na dotarcie do granicy danego kraju. O tym, czy możesz wjechać na jego teren, zadecyduje celnik na granicy.

Jeśli Twoje podanie nie zostało jeszcze przesłane do przetworzenia, otrzymasz pełen zwrot środków. Jednak jeśli aplikacja została już przesłana, nie będziemy w stanie zapewnić zwrotu.

Jeśli wiza musi zostać do Ciebie przesłana drogą tradycyjną, podany na stronie czas przetworzenia nie uwzględnia czasu dostawy. Dotyczy on jedynie okresu liczonego od chwili otrzymania przez nas Twojego wniosku do momentu zatwierdzenia. Większość wiz (mowa o e-Visach) jest przesyłana emailem więc czas na dostawę ich nie dotyczy.

Nie, nie jesteśmy powiązani z żadną agencją rządową. iVisa to prywatna firma, która świadczy podróżnym z całego świata usługę obsługi wniosku wizowego.

Niestety nie, a to dlatego, że agencje rządowe nie informują nas o powodzie/powodach podjętej przez siebie decyzji.

Jeśli wiza nie zostanie Ci przyznana, radzimy, aby skontaktować się z najbliższą ambasadą czy konsulatem i tam uzyskać więcej informacji na temat tego, jakie są Twoje możliwości w tej sytuacji.

Akceptujemy karty Visa, Mastercard, American Express oraz płatności PayPal.

Wszyscy obywatele tych terytoriów, ubiegając się o wizę za pośrednictwem naszej strony będą traktowani jako osoby posiadające narodowość/obywatelstwo wskazane w ich paszporcie. Przykładowo, podróżny z Puerto Rico zostanie potraktowany jako obywatel USA. Nie dotyczy to jednak podróżnych określanych jako BOTC (British Overseas Territories Citizen – Obywatel Brytyjskich Terytoriów Zamorskich), na podstawie Ustawy o Brytyjskich Terytoriach Zamorskich z roku 2002.

Need Help?