iVisa.com

Już dziś zdobądź swoją e-Visę do Zimbabwe przez Internet

iVisa.com provides expedited processing and guidance for any visa application since 2013. We are not affiliated with any Government Department.

Dostępna wiza on arrival

You need a visa to enter this country, but luckily you can receive the visa at the arrival airport. We strongly encourage travelers to confirm this information with the embassy nearest you as visa on arrival rules sometimes change without notice.

Dane kontaktowe do ambasady

Dowiedz się więcej na temat tej wizy

Podróżni z określonych krajów przed podróżą do Zimbabwe mogą teraz ubiegać się o wizę przez Internet. Platforma do obsługi procedury wizowej przez Internet umożliwia cudzoziemcom ubieganie się o wizę do Zimbabwe w 100% online. Podróżni oszczędzają w ten sposób wiele czasu, zaś dostęp do e-Visy można mieć z każdego miejsca na świecie.

E-Visa zostanie wydana i opłacona przez aplikanta online. Osoba ubiegająca się o e-Visę otrzyma wiadomość email z potwierdzeniem, że podanie zostało przesłane z powodzeniem. Sugerujemy wydrukować kopię dokumentu i mieć ją w swoim paszporcie. Dokument trzeba będzie okazać podczas wchodzenia na pokład samolotu, a następnie podczas kontroli na granicy Zimbabwe.

Skorzystaj z naszego kalkulatora wizowego

Przelicz Koszt Wizy Przed Złożeniem Wniosku

Nasi klienci dzielą się historiami na nasz temat

Często Zadawane Pytania

E-Visa do Zimbabwe pozwala osobom innych narodowości ubiegać się o wizę do Zimbabwe przez Internet, eliminując w ten sposób konieczność wysyłania paszportu do ambasady. Wiza jest wymagana, jeśli życzysz sobie wjechać na teren Zimbabwe. Zostanie Ci ona przesłana za pośrednictwem wiadomości email. Należy wydrukować ten dokument i okazać go na granicy, podczas wjeżdżania na teren Zimbabwe.

Do przesłania Twojej aplikacji, potrzebne nam będą:

  • Paszport, który pozostaje ważny przez przynajmniej 6 miesięcy
  • Skan strony z paszportu z danymi osobowymi
  • Karta kredytowa/debetowa lub konto Paypal w celu uiszczenia płatności
  • Aktualne zdjęcie paszportowe
  • Wcześniejsza wiza do Zimbabwe – jeśli dotyczy
  • Adres w Zimbabwe (może być pismo od gospodarza, potwierdzenie rezerwacji w hotelu itp.)

Koszt e-Visy do Zimbabwe umożliwiającej jednokrotny wjazd wynosi 30 USD, zaś dwukrotny wjazd – 45 USD. Dodatkowo należy uiścić opłatę za obsługę w wysokości 25 USD dla procedury standardowej. Obsługa procedury przyspieszonej kosztuje 65 USD, zaś pilnej 85 USD.

Zależy to od czasu na przetworzenie, który wybierzesz. Oferujemy w tym zakresie trzy opcje:

  1. Procedura standardowa: 10 dni roboczych.
  2. Procedura przyspieszona: 5 dni roboczych.
  3. Procedura pilna: 3 dni robocze.

E-Visa do Zimbabwe pozostaje ważna przez 90 dni od daty jej wydania. Oznacza to, że musisz wjechać na teren Zimbabwe w ciągu 90 dni. Istnieją dwa rodzaje tej wizy – umożliwiające jednokrotny i dwukrotny wjazd na teren tego kraju, zaś maksymalny czas pojedynczego pobytu nie może przekroczyć 90 dni.

Paszport osoby ubiegającej się o wizę musi pozostawać ważny przez przynajmniej 6 miesięcy od daty wjechania na teren Zimbabwe i musi posiadać przynajmniej jedną pustą stronę.

Przy użyciu e-Visy możesz wjechać na teren Zimbabwe jednym z następujących przejść granicznych:

  • Beitbridge
  • Międzynarodowy port lotniczy Harare
  • Chirundu
  • Plumtree
  • Forbes - Mutare
  • Nyamapanda
  • Kariba
  • Victoria Falls
  • Międzynarodowy port lotniczy Joshua Mqabuko Nkomo

Zalecamy, aby podróżni złożyli swoje podanie przynajmniej na 3 tygodnie przed planowaną wizytą. Wszystko to, na wypadek wystąpienia jakichkolwiek opóźnień.

Nie, nie możemy dokonywać żadnych zmian w e-Visie, która już została wydana. Jeśli jednak zdałeś/aś sobie sprawę z pomyłki jeszcze przed tym, jak Twoja wiza została wydana, jak najszybciej skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu lub wysyłając email na adres help@ivisa.com.

Maksymalny czas pobytu wynosi 90 dni, zarówno przy posiadaniu e-Visy umożliwiającej jednokrotny, jak i dwukrotny wjazd do kraju. Przy czym, posiadając e-Visę dwukrotnego wjazdu, łączny czas obu wizyt nie może przekroczyć 90 dni.

Nie. Jako że okres ważności Twojej e-Visy rozpoczyna się w dniu, w którym planujesz swój przyjazd, która to data jest deklarowana w podaniu, jesteś jedynie zobowiązany/a do wjechania na teren Zimbabwe przed wygaśnięciem obowiązywania Twojej e-Visy. Możesz zostać na terenie Zimbabwe nawet po wygaśnięciu Twojej e-Visy (przy założeniu, że czas Twojego pobytu nie przekroczy 90 dni) ponieważ okres ważności wizy odnosi się jedynie do dnia, w którym wjedziesz na teren Zimbabwe.

Obywatele następujących krajów mogą ubiegać się o e-Visę do Zimbabwe:

  • Afganistan
  • Anguilla
  • Bangladesz
  • Benin
  • Boliwia
  • Burkina Faso
  • Kambodża
  • Kamerun
  • Wybrzeże Kości Słoniowej
  • Republika Środkowoafrykańska
  • Czad
  • Kolumbia
  • Kongo
  • Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna
  • Republika Dżibuti
  • Erytrea
  • Gabon
  • Gambia
  • Gwinea
  • Gwinea Bissau
  • Irak
  • Jordania
  • Kosowo
  • Laotańska Republika Ludowo-Demokratyczna
  • Liban
  • Liberia
  • Libijska Arabska Dżamahirijja
  • Mali
  • Mauretania
  • Mongolia
  • Czarnogóra
  • Maroko
  • Myanmar
  • Nepal
  • Niger
  • Nigeria
  • Oman
  • Pakistan
  • Filipiny
  • Katar
  • Arabia Saudyjska
  • Sierra Leone
  • Somalia
  • Sudan Południowy
  • Sri Lanka
  • Sudan
  • Republika Syryjsko-Arabska
  • Tajwan
  • Tajlandia
  • Była Jugosłowiańska Republika Macedonii
  • Togo
  • Tunezja
  • Wietnam
  • Jemen

Wyjazd do Afryki powodowany jest zazwyczaj chęcią przebywania na łonie natury i obserwowania dzikich zwierząt. Podobnie rzecz ma się w przypadku Zambii. Najczęstszym powodem, dla którego ludzie odwiedzają ten kraj, jest safari. W tym przepięknym afrykańskim państwie żyje mnóstwo dzikich zwierząt, dzięki czemu można doświadczyć tu wspaniałych wrażeń, czasem podszytych też odrobiną strachu. Przed wyjazdem do Zambii warto jednak dokonać odpowiedniego rozeznania. Szczerze powiedziawszy, najlepiej postąpić tak niezależnie od miejsca docelowego podróży. Niniejszy artykuł może być w tej kwestii pomocny. Jeśli chodzi o pytanie, kiedy najlepiej wybrać się do Zambii, to nie ma na nie jednoznacznej odpowiedzi. Należy wybierać pomiędzy porą suchą i deszczową. Niezależnie jednak od tego, co wybierzesz, na miejscu i tak będzie gorąco. Jednocześnie, pora roku wiąże się z miejscem przebywania zwierząt, jako że migrują one w celu znalezienia pożywienia i wody. Wybór regionu, który chcesz odwiedzić, uzależnij zatem od tego, kiedy zamierzasz przyjechać do Zambii. Jak już zostało wspomniane, jednym z głównych powodów, dla których podróżni wybierają Zambię, jest safari. Zobaczysz tu mnóstwo zwierząt, takich jak lwy, zebry i tym podobne. Jedną z najważniejszych zasad, których należy przestrzegać, jest to, żeby zawsze słuchać swojego kierowcy, albo przewodnika. Ci mają doświadczenie i wiedzą, jak należy się zachować. Nie narzekaj, ani się z nimi nie kłóć. Decyzja, którą podejmą nie podlega dyskusji. W końcu robią to od dłuższego czasu, a jednym z ich obowiązków jest zachowanie Cię przy życiu. Właśnie tak! Ludzie giną, jeśli na safari nie robią tego, co każe im przewodnik. Głodny lew plus niezbyt rozgarnięty człowiek, który uzna że wyjście z samochodu żeby zrobić sobie zdjęcie jest dobrym pomysłem równa się…. zresztą, chyba znasz wynik. Nigdy też nie próbuj dotknąć zwierzęcia. Może Ci się wydawać, że zebry są miłe, a do tego są roślinożerne więc Cię nie zjedzą. Może i masz rację, ale wciąż są w stanie mocno Ci zaszkodzić, jeśli tylko zrobisz coś, co będzie nie po ich myśli. No więc, rób wszystko, co każe kierowca lub przewodnik, a wrócisz do domu w jednym kawałku. Niezależnie od tego, jak bardzo będzie to kuszące, pod żadnym pozorem nie wychodź z samochodu. W końcu to terytorium zwierząt, więc jeśli któreś z nich postanowi Cię zjeść, nie będzie temu winny nikt, poza Tobą. A odchodząc już od tematu zwierząt – może się zastanawiasz, czy podróż do Zambii jest w ogóle bezpieczna. Odpowiedź na to pytanie brzmi „Zdecydowanie tak!”. Oczywiście konieczne jest przy tym zachowanie ostrożności. Jako turysta nie padniesz raczej ofiarą kradzieży samochodu, czy jakiegokolwiek innego poważnego przestępstwa. Szczerze powiedziawszy w Zambii przestępstwa na turystach są bardzo rzadkie. Mimo wszystko warto pozostać rozsądnym. Jeśli na przykład jesteś kobietą, lepiej będzie jeśli nie będziesz sama chodzić po nocy. Zambia może i jest bezpieczna, ale przestępstwa zdarzają się wszędzie, a ten kraj w żaden sposób pod tym względem nie różni się od innych. Jeśli zechcesz pójść na zakupy, najlepiej będzie jeśli nie będziesz nosić przy sobie wszystkich pieniędzy. W Zambii wszędzie płaci się gotówką, więc podczas Twojej podróży potrzebna będzie Ci spora suma pieniędzy. Jednak jeśli będziesz coś kupować i ktoś zauważy, jak szukasz odpowiedniej kwoty w portfelu wypchanym po brzegi pieniędzmi, możesz paść ofiarą złodzieja. Dlatego najlepiej część pieniędzy zostawić w jakimś bezpiecznym miejscu. Komunikowanie się w Zambii nie powinno stanowić problemu. Być może jeszcze o tym nie wiesz, ale w Zambii oficjalnym językiem jest angielski. To dobre rozwiązanie gdyż przez cały rok przyjeżdża tu sporo turystów. Zambijska kuchnia nie słynie na świecie. Szczerze powiedziawszy jedzenie, jakie się tu serwuje, jest bardzo proste. W kurortach często serwuje się zachodnie dania, więc prawdopodobnie nie stęsknisz się za jedzeniem, które jadasz w domu. W zwykłych kwaterach również podawane jest jedzenie, ale nie spodziewaj się po nim zbyt wiele. Jednocześnie należy unikać wody z kranu. Niektórzy twierdzą, że ją pili i nic im nie było. W Twoim przypadku oczywiście może być podobnie, ale z drugiej strony możesz nabawić się w ten sposób naprawdę niebezpiecznych pasożytów. Najlepiej więc będzie, jeśli pozostaniesz przy butelkowanej wodzie. To zdecydowanie najbezpieczniejsze rozwiązanie. Jeśli chodzi o transport, bądź tu bardzo czujny. A to dlatego, że zdarzają się taksówkarze, którzy nie cechują się uczciwością. Co możesz w tej sprawie zrobić, to poprosić w hotelu, aby obsługa wezwała dla Ciebie taksówkę. Hotele zazwyczaj współpracują z dobrymi kierowcami, którym możesz zaufać bardziej niż tym, których spotkasz na ulicy. W Zambii nie obowiązuje żaden konkretny sposób ubierania się, ale nie zobaczysz tutaj kobiet, które noszą bardzo obcisłe stroje, czy krótkie spódniczki. Jeśli chcesz uniknąć wymownych spojrzeń, lepiej też ich nie ubieraj. W Zambii możesz też cieszyć się życiem nocnym. Możesz iść do baru i kupić sobie parę drinków. Na ulicach spotkasz wielu nietrzeźwych. To właśnie dlatego, będąc kobietą, lepiej nie chodzić samotnie do takich miejsc. Jeśli zaś jesteś mężczyzną, miej na uwadze, że jeśli kupisz kobiecie drinka, będzie to jednoznaczne ze złożeniem jej propozycji seksualnej. Od Ciebie zależy, czy chcesz coś takiego zaproponować, czy jednak nie. Szczerze powiedziawszy najlepszym aspektem Zambii są jednak zwierzęta. Nie ma innego ważnego powodu, dla którego ludzie odwiedzają ten kraj. Chatki na pustkowiu są wspaniałe – dosięgnie Cię tu poczucie izolacji. Ale to dobre uczucie. Jeśli nocą wybierzesz się do toalety, lepiej uważaj – ni stąd ni zowąd może nagle pojawić się zezłoszczony hipopotam, a to raczej nigdy się dobrze nie kończy. Mimo tego, dopóki będziesz uważać, w Zambii powinno Ci się bardzo spodobać.

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjazd do danego kraju i na podróżowanie po nim. E-Visy są alternatywą do wiz wydawanych na przejściach granicznych lub w ambasadach/konsulatach w formie tradycyjnych wiz papierowych. E-Visy połączone są elektronicznie z paszportami poszczególnych podróżnych.

Nasz usługa rozpoczyna się od pozyskania przez Ciebie tej informacji. Możesz skorzystać z naszego aktualizowanego na bieżąco narzędzia z wymaganiami odnośnie wizy, aby dowiedzieć się, czy jest Ci potrzebna wiza turystyczna. Wystarczy jedynie, że podasz swoją narodowość oraz kraj, który chcesz odwiedzić. Na podstawie tej informacji określimy koszty uzyskania wizy; ilość wjazdów, jaką umożliwia dokument; datę od kiedy będzie on obowiązywał oraz powiemy, co robić dalej – jak na przykład aplikować bezpośrednio przez naszą stronę!

Najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi na te pytania będzie nasze narzędzie z wymaganiami dotyczącymi wizy. Każdy kraj ma inne zasady i opłaty za wizę. Jeśli Ci się spieszy, możesz również aplikować online, a wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie z poziomu wypełnianego formularza.

Zależy to od kraju, który wydaje wizę. Dla wielu krajów, jak na przykład w wypadku australijskiej ETA, czy e-Visy do Turcji, proces może zostać zakończony nawet w ciągu 15 minut (przy skorzystaniu z procedury pilnej). W przypadku innych krajów, jak na przykład podczas ubiegania się o wizę turystyczną do Indii, proces trwa zazwyczaj około 24 godzin. Dokładny czas zostanie podany w formularzu aplikacyjnym. Co możemy zagwarantować, to że ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa jest najszybszym dostępnym sposobem pozyskania tego dokumentu.

Dokumenty muszą być wydrukowane na pustej, białej kartce w formacie A4. Drukowanie dwustronne lub pomniejszenie formatu jest nieakceptowalne.

Pomożemy Ci przejść przez proces pozyskania wizy turystycznej w najszybszy i najprostszy możliwy sposób. Dzięki łatwym w użyciu formularzom aplikacyjnym oraz doskonałej obsłudze Klienta dostępnej 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu, sprawiamy, że proces uzyskania wizy jest szybki i prosty! Co więcej, korzystamy z najlepszych metod jeśli chodzi o zabezpieczenie Twoich danych osobowych oraz informacji na temat Twojej karty kredytowej.

iVisa oferuje dwa typy wiz: wizy elektroniczne (e-Visy) oraz tradycyjne wizy papierowe – w zależności od tego, gdzie się udajesz. Dodatkowo oferujemy również następujące usługi/dokumenty, wymagane przez wybrane kraje: ETA (elektroniczna autoryzacja podróży), karty turystyczne, formularz wcześniejszej rejestracji dla wiz on arrival, zaproszenia dla turystów oraz usługę rejestracji w ambasadzie.

  1. Wybierz kraj, do którego chcesz otrzymać wizę.
  2. Wybierz typ wizy i dokładnie przeczytaj instrukcję.
  3. Kliknij Aplikuj
  4. Wypełnij formularz aplikacyjny
  5. Zapłać przy użyciu karty Visa, Mastercard lub innej karty debetowej.
  6. Poczekaj na potwierdzenie przesłane w wiadomości email, następnie pobierz i wydrukuj e-Visę ze swojego konta.
  7. Okaż wydrukowaną e-Visę celnikowi podczas przekraczania granicy.

Pamiętaj o tym, że większość krajów nie pobiera opłaty za obsługę wniosku wizowego. Głównym powodem, dla którego przetwarzamy tysiące wiz miesięcznie jest to, że zaoszczędzamy podróżnym sporo czasu i trudności. Nasze usługi świadczymy za pomocą strony internetowej, na której można znaleźć łatwy w użyciu formularz aplikacyjny. Dużo prościej jest złożyć podanie za naszym pośrednictwem – szczególnie dotyczy to użytkowników mobilnych i dużych grup. Wszystkim naszym klientom przesyłamy wizy na wiele dni przed podróżą. Jest to szczególnie pomocne dla tych osób, które zamówiły wizę z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Posiadamy też dostępną 24 godziny na dobę obsługę – nasi konsultanci specjalizują się w swojej dziedzinie, mówią po angielsku, a ich biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Akceptujemy wiele walut a nasza strona będzie przetłumaczona na ponad 20 języków. Wierzymy, że opłata, którą pobieramy jest warta Twojego czasu i spokoju, ale pamiętaj, że jeśli chcesz, zawsze możesz skorzystać z „darmowych” usług poszczególnych rządów.

Jeśli już złożyłeś/aś wniosek za pośrednictwem naszej strony, zaloguj się na swoje konto i sprawdź status swojego zamówienia/podania. Konto generowane jest automatycznie po zaksięgowaniu płatności. Kliknij w link przesłany w wiadomości email z potwierdzeniem, aby ustalić hasło, albo wejdź na stronę logowania, ustal hasło i wejdź na konto z tego poziomu. Pamiętaj, że w większości przypadków Twoja wiza zostanie Ci dostarczona za pośrednictwem wiadomości email. Będzie też dostępna na Twoim koncie, po zalogowaniu.

Jeśli Twoje podanie o wizę zostanie odrzucone przez agencję rządową, zwrócimy Ci pełną kwotę wpłaconych środków na podstawie naszej gwarancji zatwierdzenia. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony/a z naszych usług, skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu, a zwrócimy Ci naszą prowizję za obsługę. Jeśli w Twoim podaniu znalazł się błąd, przetworzymy je jeszcze raz, bez pobierania dodatkowych kosztów. Jednocześnie pamiętaj, że zwroty dokonywane są na tę samą kartę, przy użyciu której została dokonana płatność.

Jeśli jeszcze nie przetworzyliśmy Twojego podania, bez problemu możemy wprowadzić zmiany. Sprawdzimy też podane przez Ciebie dane pod kątem ewentualnych pomyłek. Jeśli natomiast przekazaliśmy już Twoje podanie do odpowiedniego rządu, czasem będzie można dokonać poprawek, a czasem nie. Jeśli zauważysz błąd w swojej aplikacji, skontaktuj się z nami jak najszybciej (najlepiej przez chat).

Niektóre państwa wymagają szczepienia przeciwko żółtej febrze, szczególnie jeśli przyjeżdżasz z kraju o podwyższonym ryzyku zarażenia tą chorobą. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Tylko i wyłącznie na podróżnym spoczywa odpowiedzialność za sprawdzenie tych przepisów przed wyjazdem do danego kraju.

Aby pobrać fakturę, zaloguj się na swoje konto i ściągnij ją bezpośrednio stamtąd.

Możesz ponownie wydrukować swoją e-Visa z poziomu swojej skrzynki mailowej. Alternatywnie możesz skorzystać w tym celu ze swojego konta w serwisie iVisa.

Tak. Po przetworzeniu transakcji system iVisa nie przechowuje danych Twojej karty kredytowej.

Wszystkie wizy dają jedynie pozwolenie na dotarcie do granicy danego kraju. O tym, czy możesz wjechać na jego teren, zadecyduje celnik na granicy.

Jeśli Twoje podanie nie zostało jeszcze przesłane do przetworzenia, otrzymasz pełen zwrot środków. Jednak jeśli aplikacja została już przesłana, nie będziemy w stanie zapewnić zwrotu.

Jeśli wiza musi zostać do Ciebie przesłana drogą tradycyjną, podany na stronie czas przetworzenia nie uwzględnia czasu dostawy. Dotyczy on jedynie okresu liczonego od chwili otrzymania przez nas Twojego wniosku do momentu zatwierdzenia. Większość wiz (mowa o e-Visach) jest przesyłana emailem więc czas na dostawę ich nie dotyczy.

Nie, nie jesteśmy powiązani z żadną agencją rządową. iVisa to prywatna firma, która świadczy podróżnym z całego świata usługę obsługi wniosku wizowego.

Niestety nie, a to dlatego, że agencje rządowe nie informują nas o powodzie/powodach podjętej przez siebie decyzji.

Jeśli wiza nie zostanie Ci przyznana, radzimy, aby skontaktować się z najbliższą ambasadą czy konsulatem i tam uzyskać więcej informacji na temat tego, jakie są Twoje możliwości w tej sytuacji.

Akceptujemy karty Visa, Mastercard, American Express oraz płatności PayPal.

Wszyscy obywatele tych terytoriów, ubiegając się o wizę za pośrednictwem naszej strony będą traktowani jako osoby posiadające narodowość/obywatelstwo wskazane w ich paszporcie. Przykładowo, podróżny z Puerto Rico zostanie potraktowany jako obywatel USA. Nie dotyczy to jednak podróżnych określanych jako BOTC (British Overseas Territories Citizen – Obywatel Brytyjskich Terytoriów Zamorskich), na podstawie Ustawy o Brytyjskich Terytoriach Zamorskich z roku 2002.