Napisali o nas

Już dziś zdobądź swoją wizę turystyczną do Nowej Zelandii przez Internet

iVisa.com od 2013 roku zapewnia przyspieszone przetwarzanie i wsparcie przy obsłudze podań o wizy. Nie jesteśmy powiązani z żadnym departamentem rządowym.

Wiza Turystyczna Nie Jest Wymagana

Dziś jest Twój szczęśliwy dzień! NIE musisz posiadać wizy turystycznej, aby wjechać na teren tego kraju. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na temat wiz studenckich albo pracowniczych, skontaktuj się z najbliższą ambasadą. Bezpiecznej podróży!

Dane kontaktowe do ambasady

Dowiedz się Więcej: Wiza odwiedzającego

Obywatele wielu krajów, którzy chcą odwiedzić Nową Zelandię, muszą uzyskać wizę turystyczną. O ten rodzaj wizy można ubiegać się, jeśli udajesz się do Nowej Zelandii w celach turystycznych, aby odwiedzić rodzinę i przyjaciół, albo aby odbyć krótki kurs. Podróżni muszą okazać dowód na to, że w czasie swojej wizyty będą w stanie utrzymać zarówno siebie, jak i każdą inną osobę, wykazaną w swoim podaniu o wizę.

Po pierwsze, upewnij się, że potrzebujesz tej wizy – obywatele niektórych krajów podczas podróży po Nowej Zelandii nie muszą posiadać wizy. Nazywamy to zniesieniem obowiązku wizowego. To, czy jesteś zwolniony/a z konieczności posiadania wizy możesz sprawdzić za pomocą naszego specjalnego [narzędzia] (https://www.ivisa.com/visa-requirements/).

Pierwszym krokiem, jaki należy wykonać, aby ubiegać się o wizę turystyczną jest wypełnienie [podania o wizę online] (https://www.ivisa.com/apply-online/new-zealand). Podczas wypełniania formularza zostaniesz poproszony/a o przesłanie wymaganych dokumentów, takich jak paszport i plan podróży. Po elektronicznym przesłaniu aplikacji, otrzymasz wiadomość email z potwierdzeniem tego faktu. Zwróć uwagę na to, aby na wszystkie pytania w formularzu odpowiadać szczegółowo i kompletnie.

Skorzystaj z naszego kalkulatora wizowego

Przelicz Koszt Wizy Przed Złożeniem Wniosku

Referencje

Nasi klienci dzielą się historiami na nasz temat

Często Zadawane Pytania

Wiza turystyczna to oficjalny dokument pozwalający na wjazd na teren Nowej Zelandii i podróżowanie po tym kraju. Na podstawie tej wizy możesz odwiedzić rodzinę i przyjaciół, poznać Nową Zelandię, cieszyć się z amatorskiego uprawiania sportu, przeżyć przygody i uczyć się przez okres do 3 miesięcy.

W zależności od Twojej narodowości i celu Twojej wizyty, możesz zostać poproszony/a o spełnienie dodatkowych wymogów, ale w ramach podstawowych wytycznych należy dostarczyć:

  1. Kolorowy skan paszportu – strony, na której znajdują się dane osobowe. Upewnij się, że na skanie znajduje się również strona, na której widnieje podpis.
  2. Zdjęcie paszportowe w wersji cyfrowej.
  3. Dowody na Twoje plany związane ze sposobem spędzania czasu w Nowej Zelandii. Należy tu uwzględnić cel Twojej podróży, codzienne aktywności oraz informację na temat tego, kiedy zamierzasz opuścić Nową Zelandię.
  4. Karta kredytowa/debetowa lub konto Paypal.

Koszt wizy turystycznej wynosi 165 USD. Dodatkowo należy uiścić opłatę za obsługę w wysokości 70 USD dla procedury standardowej. Obsługa procedury przyspieszonej kosztuje 90 USD, zaś pilnej 110 USD.

Zależy to od czasu na przetworzenie, który wybierzesz. Oferujemy w tym zakresie trzy opcje:

  • Procedura standardowa: 30 dni.
  • Procedura przyspieszona: 25 dni.
  • Procedura pilna: 15 dni.

Wiza turystyczna pozostaje ważna przez 18 miesięcy od daty jej wydania.

Paszport osoby ubiegającej się o wizę musi pozostawać ważny przez przynajmniej 3 miesiące od dnia, w którym dana osoba zamierza opuścić Nową Zelandię i musi posiadać przynajmniej jedną pustą stronę.

Maksymalny dozwolony czas pobytu wynosi 9 miesięcy.

Obywatele następujących krajów są zwolnieni z obowiązku posiadania wizy: Andora, Argentyna, Austria, Bahrajn, Belgia, Brazylia, Brunei, Bułgaria, Kanada, Chile, Chorwacja, Cypr, Czechy, Dania, Estonia (tylko obywatele), Finlandia, Francja, Niemcy, Grecja, Hongkong (rezydenci z HKSAR lub posiadający paszporty brytyjskie), Węgry, Islandia, Irlandia, Izrael, Włochy, Japonia, Korea Południowa, Kuwejt, Łotwa (tylko obywatele), Liechtenstein, Litwa (tylko obywatele), Luksemburg, Makau (jedynie paszporty Specjalnego Regionu Administracyjnego Makau), Malezja, Malta, Mauritius, Meksyk, Monako, Holandia, Norwegia, Oman, Polska, Portugalia (obywatele z prawem stałego zamieszkania w Portugalii), Katar, Rumunia, San Marino, Arabia Saudyjska, Seszele, Singapur, Słowacja , Słowenia, Hiszpania, Szwecja, Szwajcaria, Tajwan (tylko osoby z pozwoleniem na pobyt stały), Zjednoczone Emiraty Arabskie, Zjednoczone Królestwo (tylko osoby z pozwoleniem na pobyt stały Zjednoczonym Królestwie), Stany Zjednoczone Ameryki (w tym obywatele USA), Urugwaj, Watykan.

Zapewne wiesz, że ostatnimi czasy wiele osób decyduje się na wycieczkę do Chorwacji, ponieważ kręcono tam „Grę o tron”. Z Nową Zelandią jest podobnie, choć chodzi o zdjęcia do innego dzieła. Wielu turystów decyduje się na odwiedzenie tego kraju, ponieważ nagrywano tam „Władcę Pierścieni”. Jeśli Ty również chcesz z tego powodu odwiedzić Nową Zelandię, to świetnie, ale pamiętaj, że ten kraj to coś więcej niż Góra Przeznaczenia, czy miejsce, w którym żyją hobbici. Nie chcę Cię zmartwić, ale może nawet okazać się, że nie spotkasz tam ani jednego niziołka. Z drugiej stronu Kiwi uwielbiają chodzić boso po trawie, co może nieco wynagrodzić Ci to rozczarowanie. Nie wiem, czy jest to jasne, ale wspomniani Kiwi to Nowozelandczycy. Wiele osób o tym nie wie, ale tak właśnie się oni nazywają – Kiwi. Rzeczą, które na pewno nie chcesz zrobić, to powiedzieć człowiekowi Kiwi, że jest Nowozelandczykiem. Naprawdę, nie rób tego. Być może zwróciłeś uwagę na to, że we „Władcy Pierścieni” Nowa Zelandia jawi się jako przepiękny kraj. Media również ukazują te tereny jako niewielki skrawek nieba. Jeśli zastanawiasz się, czy to co spotkasz na miejscu, w jakimś stopniu się z tym pokrywa, to chcemy rozwiać wszelkie Twoje wątpliwości. Wszystko cały czas jest zielone, ludzie cenią naturę i jest tu bardzo czysto. Jeśli szukasz miejsca na świecie, w którym można zrobić najpiękniejsze zdjęcia, Nowa Zelandia z całą pewnością jest jednym z kandydatów. Widoki są nie do opisania, a krajobraz jest wręcz onieśmielający. Nie pożałujesz tego, że aby się tu dostać, trzeba odbyć naprawdę długi lot. Wybierając się do Nowej Zelandii, prawdopodobnie nie martwisz się zbytnio o sposób porozumiewania się, ponieważ Kiwi mówią po angielsku. Jest to oczywiście prawda, jednak nie jest to angielski, który znasz ze szkoły, czy filmów. Jeśli ktoś poprosi Cię o sos pomidorowy, ma na myśli ketchup. Jeśli ktoś Ci powie, że chciałby nieco postukać w krzakach, nie wyobrażaj sobie nie wiadomo czego. Dana osoba po prosu chciałaby wybrać się na wędrówkę po lesie. Prawdopodobnie nie będziesz potrzebować tłumacza, ale musisz zdawać sobie sprawę z tego, że to, co dana osoba mówi, wcale nie musi oznaczać tego, co jako pierwsze przyszło Ci do głowy. Ludzie w Nowej Zelandii są bardzo otwarci i cały czas będą się starali, abyś czuł się tu jak u siebie w domu. Są niezwykle przyjacielscy i, jeśli zajdzie taka potrzeba, z chęcią Ci pomogą. Jednocześnie mają w zwyczaju ciągłe wypytywanie, co sądzisz o Nowej Zelandii. Czasem może być tak, że jedna osoba zapyta Cię o to wielokrotnie. Za każdym razem musisz cierpliwie odpowiedzieć na zadane pytanie. Jednak jeśli jest jakaś drobna rzecz, która niekończenie przypadła Ci do gustu, najlepiej będzie, jeśli pominiesz ją w swojej odpowiedzi. Kiwi kochają swój kraj, a Ty zapewne nie chcesz popsuć im humoru, tylko dlatego, że coś Ci się tu nie spodobało, prawda? Jedną z takich rzeczy, które niekoniecznie pokochasz, jest to, że w Nowej Zelandii sieć linii kolejowych nie jest zbyt rozległa. Są wprawdzie połączenia kolejowe pomiędzy największymi miastami, ale poza tym jedyną opcją podróżowania pozostaje droga. Możesz więc wybrać między autobusem, a samochodem – obie z tych opcji prawdopodobnie okażą się nie lada wyzwaniem. Nowa Zelandia jest dość duża, a drogi tu są niezwykle wąskie. Czasem wręcz przerażające. Niestety nie masz innego wyjścia, jak nimi podążać, więc najlepiej będzie, jak po prostu się przyzwyczaisz. Możesz też postarać się pokochać taki tryb podróżowania. Będzie to dla ciebie znacznie łatwiejsze jeśli wynajmiesz kampera. Podróżowanie po Nowej Zelandii kamperem to najlepszy sposób na zwiedzenie tego państwa. Co więcej, kamping możesz rozbić wszędzie. Wszystkie parki narodowe, które zajmują większość terenu Nowej Zelandii, są dostępne dla każdego, więc możesz się tu zatrzymać i cieszyć się otaczającą naturą nawet przez kilka dni. Na tym właśnie polega piękno Nowej Zelandii. Możesz korzystać ze wszystkiego. Ta niewielka rzecz sprawia, że każda podróż staje się niezwykle przyjemna. Możesz zaparkować swojego kampera gdzie tylko zechcesz, co sprawia, że możesz jeść śniadania, obiady i kolacje w najpiękniejszych zakątkach kraju. Obowiązuje przy tym jedna zasada. Oczywiście nie możesz śmiecić. Uszanuj piękno tego państwa, pakując wszelkie śmieci i je ze sobą zabierając. Podpowiada to zdrowy rozsądek, więc nie powinno to być zbyt trudne do wykonania. Kuchnia w Nowej Zelandii jest wręcz wyśmienita. Zapewne zwrócisz też uwagę na to, że w absolutnie każdym miejscu serwowana jest niesamowicie dobra kawa. Nieważne, czy jesteś w eleganckiej restauracji, czy na stacji benzynowej na jakimś totalnym odludziu – Kiwi zawsze podadzą Ci świetną kawę. Podczas pobytu ciesz się więc jej smakiem, bo ziarna, których się tu używa należą do najlepszych, z jakimi kiedykolwiek będziesz mieć do czynienia. W Nowej Zelandii nie ma zbyt wielu rzeczy, które mogłyby komuś przeszkadzać. Poza muchami piaskowymi. Te dosłownie Cię pożrą, jeśli nie będziesz mieć przy sobie środka owadobójczego. Jeśli o tym zapomnisz, Twoje kostki będą wyglądały, jakby zostały pogryzione przez setki mrówek. I wcale tu nie przesadzam. Kiwi na pewno Cię przed nimi ostrzegą, jako że sami ich nie znoszą. Z jakiegoś powodu nie lubią też oposów, więc nie mów im, że są śliczne i przytulaśne. Koniec końców, uważam, że Nowa Zelandia powinna znaleźć się na Twojej liście krajów, które należy odwiedzić przed śmiercią. Może i znajduje się ona gdzieś na końcu świata, ale jeśli raz tam polecisz, wysiłek z całą pewnością Ci się opłaci. Jest tu tyle rzeczy, które warto zobaczyć i tyle przygód, które można przeżyć. Ludzie są nastawieni w taki sposób, że od razu poprawi Ci się humor. Przeżyjesz tu jedne z najlepszych chwil w swoim życiu. Nie chcę kończyć artykuły w negatywny sposób, ale muszę wspomnieć o tym, że Internet, jeśli w ogóle gdzieś jest, to zazwyczaj działa niezwykle wolno, co może Ci się wydać frustrujące. Ale poza tym, Nowa Zelandia to miejsce, które musisz zobaczyć przynajmniej raz w życiu.

E-Visa to oficjalny dokument pozwalający na wjazd do danego kraju i na podróżowanie po nim. E-Visy są alternatywą do wiz wydawanych na przejściach granicznych lub w ambasadach/konsulatach w formie tradycyjnych wiz papierowych. E-Visy połączone są elektronicznie z paszportami poszczególnych podróżnych.

Nasz usługa rozpoczyna się od pozyskania przez Ciebie tej informacji. Możesz skorzystać z naszego aktualizowanego na bieżąco narzędzia z wymaganiami odnośnie wizy, aby dowiedzieć się, czy jest Ci potrzebna wiza turystyczna. Wystarczy jedynie, że podasz swoją narodowość oraz kraj, który chcesz odwiedzić. Na podstawie tej informacji określimy koszty uzyskania wizy; ilość wjazdów, jaką umożliwia dokument; datę od kiedy będzie on obowiązywał oraz powiemy, co robić dalej – jak na przykład aplikować bezpośrednio przez naszą stronę!

Najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi na te pytania będzie nasze narzędzie z wymaganiami dotyczącymi wizy. Każdy kraj ma inne zasady i opłaty za wizę. Jeśli Ci się spieszy, możesz również aplikować online, a wtedy uzyskasz odpowiedź na to pytanie z poziomu wypełnianego formularza.

Zależy to od kraju, który wydaje wizę. Dla wielu krajów, jak na przykład w wypadku australijskiej ETA, czy e-Visy do Turcji, proces może zostać zakończony nawet w ciągu 15 minut (przy skorzystaniu z procedury pilnej). W przypadku innych krajów, jak na przykład podczas ubiegania się o wizę turystyczną do Indii, proces trwa zazwyczaj około 24 godzin. Dokładny czas zostanie podany w formularzu aplikacyjnym. Co możemy zagwarantować, to że ubieganie się o wizę za pośrednictwem serwisu iVisa jest najszybszym dostępnym sposobem pozyskania tego dokumentu.

Dokumenty muszą być wydrukowane na pustej, białej kartce w formacie A4. Drukowanie dwustronne lub pomniejszenie formatu jest nieakceptowalne.

Pomożemy Ci przejść przez proces pozyskania wizy turystycznej w najszybszy i najprostszy możliwy sposób. Dzięki łatwym w użyciu formularzom aplikacyjnym oraz doskonałej obsłudze Klienta dostępnej 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu, sprawiamy, że proces uzyskania wizy jest szybki i prosty! Co więcej, korzystamy z najlepszych metod jeśli chodzi o zabezpieczenie Twoich danych osobowych oraz informacji na temat Twojej karty kredytowej.

iVisa oferuje dwa typy wiz: wizy elektroniczne (e-Visy) oraz tradycyjne wizy papierowe – w zależności od tego, gdzie się udajesz. Dodatkowo oferujemy również następujące usługi/dokumenty, wymagane przez wybrane kraje: ETA (elektroniczna autoryzacja podróży), karty turystyczne, formularz wcześniejszej rejestracji dla wiz on arrival, zaproszenia dla turystów oraz usługę rejestracji w ambasadzie.

  1. Wybierz kraj, do którego chcesz otrzymać wizę.
  2. Wybierz typ wizy i dokładnie przeczytaj instrukcję.
  3. Kliknij Aplikuj
  4. Wypełnij formularz aplikacyjny
  5. Zapłać przy użyciu karty Visa, Mastercard lub innej karty debetowej.
  6. Poczekaj na potwierdzenie przesłane w wiadomości email, następnie pobierz i wydrukuj e-Visę ze swojego konta.
  7. Okaż wydrukowaną e-Visę celnikowi podczas przekraczania granicy.

Pamiętaj o tym, że większość krajów nie pobiera opłaty za obsługę wniosku wizowego. Głównym powodem, dla którego przetwarzamy tysiące wiz miesięcznie jest to, że zaoszczędzamy podróżnym sporo czasu i trudności. Nasze usługi świadczymy za pomocą strony internetowej, na której można znaleźć łatwy w użyciu formularz aplikacyjny. Dużo prościej jest złożyć podanie za naszym pośrednictwem – szczególnie dotyczy to użytkowników mobilnych i dużych grup. Wszystkim naszym klientom przesyłamy wizy na wiele dni przed podróżą. Jest to szczególnie pomocne dla tych osób, które zamówiły wizę z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Posiadamy też dostępną 24 godziny na dobę obsługę – nasi konsultanci specjalizują się w swojej dziedzinie, mówią po angielsku, a ich biuro znajduje się w Stanach Zjednoczonych. Akceptujemy wiele walut a nasza strona będzie przetłumaczona na ponad 20 języków. Wierzymy, że opłata, którą pobieramy jest warta Twojego czasu i spokoju, ale pamiętaj, że jeśli chcesz, zawsze możesz skorzystać z „darmowych” usług poszczególnych rządów.

Jeśli już złożyłeś/aś wniosek za pośrednictwem naszej strony, zaloguj się na swoje konto i sprawdź status swojego zamówienia/podania. Konto generowane jest automatycznie po zaksięgowaniu płatności. Kliknij w link przesłany w wiadomości email z potwierdzeniem, aby ustalić hasło, albo wejdź na stronę logowania, ustal hasło i wejdź na konto z tego poziomu. Pamiętaj, że w większości przypadków Twoja wiza zostanie Ci dostarczona za pośrednictwem wiadomości email. Będzie też dostępna na Twoim koncie, po zalogowaniu.

Jeśli Twoje podanie o wizę zostanie odrzucone przez agencję rządową, zwrócimy Ci pełną kwotę wpłaconych środków na podstawie naszej gwarancji zatwierdzenia. Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony/a z naszych usług, skontaktuj się z nami za pośrednictwem chatu, a zwrócimy Ci naszą prowizję za obsługę. Jeśli w Twoim podaniu znalazł się błąd, przetworzymy je jeszcze raz, bez pobierania dodatkowych kosztów. Jednocześnie pamiętaj, że zwroty dokonywane są na tę samą kartę, przy użyciu której została dokonana płatność.

Jeśli jeszcze nie przetworzyliśmy Twojego podania, bez problemu możemy wprowadzić zmiany. Sprawdzimy też podane przez Ciebie dane pod kątem ewentualnych pomyłek. Jeśli natomiast przekazaliśmy już Twoje podanie do odpowiedniego rządu, czasem będzie można dokonać poprawek, a czasem nie. Jeśli zauważysz błąd w swojej aplikacji, skontaktuj się z nami jak najszybciej (najlepiej przez chat).

Niektóre państwa wymagają szczepienia przeciwko żółtej febrze, szczególnie jeśli przyjeżdżasz z kraju o podwyższonym ryzyku zarażenia tą chorobą. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tutaj: https://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/list. Tylko i wyłącznie na podróżnym spoczywa odpowiedzialność za sprawdzenie tych przepisów przed wyjazdem do danego kraju.

Aby pobrać fakturę, zaloguj się na swoje konto i ściągnij ją bezpośrednio stamtąd.

Możesz ponownie wydrukować swoją e-Visa z poziomu swojej skrzynki mailowej. Alternatywnie możesz skorzystać w tym celu ze swojego konta w serwisie iVisa.

Tak. Po przetworzeniu transakcji system iVisa nie przechowuje danych Twojej karty kredytowej.

Wszystkie wizy dają jedynie pozwolenie na dotarcie do granicy danego kraju. O tym, czy możesz wjechać na jego teren, zadecyduje celnik na granicy.

Jeśli Twoje podanie nie zostało jeszcze przesłane do przetworzenia, otrzymasz pełen zwrot środków. Jednak jeśli aplikacja została już przesłana, nie będziemy w stanie zapewnić zwrotu.

Jeśli wiza musi zostać do Ciebie przesłana drogą tradycyjną, podany na stronie czas przetworzenia nie uwzględnia czasu dostawy. Dotyczy on jedynie okresu liczonego od chwili otrzymania przez nas Twojego wniosku do momentu zatwierdzenia. Większość wiz (mowa o e-Visach) jest przesyłana emailem więc czas na dostawę ich nie dotyczy.

Nie, nie jesteśmy powiązani z żadną agencją rządową. iVisa to prywatna firma, która świadczy podróżnym z całego świata usługę obsługi wniosku wizowego.

Niestety nie, a to dlatego, że agencje rządowe nie informują nas o powodzie/powodach podjętej przez siebie decyzji.

Jeśli wiza nie zostanie Ci przyznana, radzimy, aby skontaktować się z najbliższą ambasadą czy konsulatem i tam uzyskać więcej informacji na temat tego, jakie są Twoje możliwości w tej sytuacji.

Akceptujemy karty Visa, Mastercard, American Express oraz płatności PayPal.

Wszyscy obywatele tych terytoriów, ubiegając się o wizę za pośrednictwem naszej strony będą traktowani jako osoby posiadające narodowość/obywatelstwo wskazane w ich paszporcie. Przykładowo, podróżny z Puerto Rico zostanie potraktowany jako obywatel USA. Nie dotyczy to jednak podróżnych określanych jako BOTC (British Overseas Territories Citizen – Obywatel Brytyjskich Terytoriów Zamorskich), na podstawie Ustawy o Brytyjskich Terytoriach Zamorskich z roku 2002.

Need Help?