Wniosek wizowy do Tanzanii

Wniosek wizowy do Tanzanii
iVisa | Zaktualizowano dnia Nov 07, 2019

Planujesz w niedalekim czasie wyjazd do Tanzanii? Jeśli tak, to nie możesz pominąć faktu, że potrzebujesz w tym celu wizy. Z pewnością ucieszy Cię to, że w listopadzie 2018 roku, Tanzania uruchomiła system wiz elektronicznych, zwanych e-wizami, które umożliwiają wjazd na terytorium tego kraju. W konsekwencji, jako obywatel Polski, możesz aplikować przez internet o e-wizę turystyczną do Tanzanii. Aplikacja o e-wizę do tego kraju odbywa się poprzez wypełnienie wniosku wizowego, a potem jego przesłanie drogą elektroniczną. Wypełnienie wniosku wizowego do Tanzanii jest bardzo proste i zajmuje zaledwie kilka minut. Aby uzyskać więcej informacji na temat wniosku wizowego do Tanzanii, zapoznaj się z odpowiedziami na najczęściej zadawane pytania:

Tanzania

Najczęściej zadawane pytania

Ile zajmuje wypełnienie wniosku wizowego do Tanzanii?

Wypełnienie wniosku wizowego do Tanzanii zajmuje zaledwie kilka minut.

Jakie muszę zamieścić informacje we wniosku wizowym do Tanzanii?

W celu wypełnienia wniosku wizowego do Tanzanii, należy wpisać swoje dane - jest to proces niezwykle łatwy i wymaga wpisania:

  • Imienia i nazwiska
  • Płci
  • Narodowości
  • Daty urodzenia i kraju urodzenia
  • Kraju zamieszkania
  • Numeru paszportu, daty wydania i upływu ważności paszportu
  • Adresu email, na który wiza będzie wysłana

Czy muszę dokonać wyboru rodzaju wizy?

Podczas wypełniania wniosku wizowego do Tanzanii, należy wybrać rodzaj wizy oraz jej czas przetwarzania:

  • Przetwarzanie standardowe – 10 dni roboczych
  • Przetwarzanie przyspieszone – 7 dni roboczych
  • Przetwarzanie super przyspieszone – 5 dni roboczych

Czy po wybraniu czasu przetwarzania wizy we wniosku wizowym do Tanzanii, pojawi się koszt wizy?

Koszt, jaki będziesz musiał ponieść w związku z wydaniem wizy turystycznej do Tanzanii, jest uzależniony od wybranej we wniosku wizowym opcji oczekiwania na przetwarzanie wizy. Cena, która obejmuje opłatę za usługę serwisową, wynosi:

  • Opcja standardowa – USD 80.00
  • Opcja przyspieszona – USD 105.00
  • Opcja super przyspieszona – USD 135.00

Po wypełnieniu wniosku wszystkimi niezbędnymi informacjami, należy go przesłać drogą elektroniczną i oczekiwać na decyzję w sprawie wydania wizy.

Udostępnij ten artykuł na
Need Help?